Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Tűzmegelőzéssel és balesetmegelőzéssel kapcsolatos témák.
Válasz küldése
Legoooo
szikracsapkodó
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2012. feb. 22. 15:20

Re: Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Hozzászólás Szerző: Legoooo » 2012. aug. 07. 11:51

DarkTemplar!
én 9 éve használom a kb 15 éve LPG-re átalakított autómat (Audi). Motorja(!) '93-as, tehát az sem fiatal. Nem tudom, akkor olmos, vagy ólmozatlan volt-e a divat. Jómagam gyakorlatilag csak gázzal járok, benzinre vizsga alkalmával van kapcsolva, mert ott kötelező. A 9 év alatt a motorhoz jóformán nem kellett hozzányúlni. Tehát a gáz nem tett tönkre benne semmit. Bátran ajánlom. Ki autóknál tán érdemes utánanézni az ún. pótkerék tartálynak. Helytakarékosabb, mint a henger-tartály. A gázzal a feljesítmény kb 10 %-ot csökken, a fogyasztás meg kb 10%-ot nö benzinhez képest. De sztem így is megéri.
Avatar
BimmBamm
vörös kakas réme
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2006. márc. 22. 11:56
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Hozzászólás Szerző: BimmBamm » 2012. ápr. 19. 11:16

Gázautók a mélygarázsban - szabályosan!

http://www.alternativenergia.hu/gazauto ... osan/39191" onclick="window.open(this.href);return false;
Vizsgáljuk a múltat, fürkésszük a jövőt. Ki törődik a jelennel?
DarkTemplar
szikracsapkodó
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2007. jún. 18. 17:48

Re: Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Hozzászólás Szerző: DarkTemplar » 2012. ápr. 16. 11:55

Én úgy tudom az autógáz nem veszélyes ha szakember csinálja, csak még sok ember agyában a régi szockós Pista bá' a falu 1000mestere, aki mindent megjavít és szétszed, de semmihez sem ért belemekkmesterkedi a PB gázpalackos a Warnyúba meg a Zsigába aztán azzal hajtja a motort. De egy mai szakszerű szerelésnél már nem lehet baj, a tartály ellenálló, a csőrendszer is bolondbiztos, elvégre a konyhában lévő gázcső sem szokott csak úgy magától kirepedni meg ereszteni. A benzintank meg sok autóban műanyagból van, az jóval könnyebben lyukadhat ki egy ütközésnél, de a benzines autók sem sűrűn robbannak fel még akkor sem ha teljesen kiég egy autó. Az iskolában azt tanultuk ugyebár, hogy az égéshez három dolog kell, oxigén, éghető anyag és gyulladási hőmérséklet. A benzintankban meg ugye nincs oxigén, tehát nem fog meggyulladni vagy berobbanni. A mai modern autóknál pláne nem, ott már olyan biztonsági tankokat tudnak gyártani, akár benzin akár gázról van szó, ami ha feje tetejére áll akkor sincs baj és amiből csak a motor felé távozhat üzemanyag.

Én is gondolkodtam az LPG-re átalakításon ill. hogy a következő autóm már legyen LPG-s (van egyáltalán olyan ,ami alapból LPG-s? Benzintank nélkül?). A mai benzinárak mellett nem lenen hülyeség csak ugyebár adott a probléma, hogy az amúgy is kicsi csomagtartó (Opel Corsa) ha oda berakatom a gáztartályt már semmire se jó, talán két gyufásdobozt még berakhatok mellé (bár gáztartály mellé gyufát:). Annak is érdemes lenen utánajárni hogyan viselné a motor ha benzin helyett gázt kapna huzamosabb ideig, elég régi motor még ólmozott benzint követelt, ólompótlót is kell bele lötyögtetni, amúgy lazán elment 91-es benzinnel is, de azt meg már alig kapni.
Legoooo
szikracsapkodó
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2012. feb. 22. 15:20

Re: Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Hozzászólás Szerző: Legoooo » 2012. márc. 01. 22:14

Üdvözlet!
Most találtam meg a fórumoldalt, jó lett volna elolvasni a cikket, mivel magam is LPG-s autót használok évek óta. Érdekelt volna a Lánglovagok véleménye :-(
djdive
vízpocsékoló
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2005. jan. 14. 18:20

Hozzászólás Szerző: djdive » 2006. jan. 17. 14:48

Nagyon köszönöm !!!
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2006. jan. 17. 14:29

Javasoljuk ennek a cikkünknek az elolvasását.
djdive
vízpocsékoló
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2005. jan. 14. 18:20

Benzin-gáz üzemű autók veszélyessége

Hozzászólás Szerző: djdive » 2006. jan. 17. 13:19

Üdv Mindenkinek!

Autóvásárlás előtt állva szóba jönnének a benzin-gáz üzemű autók, azonban azonkívül hogy a két üzem átkapcsolható és a gáz egy kiegészítő tartályban van, semmit nem tudok a megoldásról. Konkrétan az érdekelne, nagyobb-e az esélye egy gáztartállyal rendelkező autónak a kigyulladásra/robbanásra baleset esetén, ill. ha a tartály megsérül, a gáz nagyobb problémát tud-e okozni mint ha egy benzintank sérül meg? A kérdés elvi jelentőségű, gondolom hogy adott esettől függ, de talán a mentési statisztika és tapasztalat alapján levonható valamilyen következtetés. Az is furcsa, hogy sok zárt parkolóban táblával tiltják a gázos kocsik belépését. Ez jogos, vagy teljesen alaptalan elővigyázatosság?

A válaszokat előre is köszönöm; Péter
Válasz küldése