Ajánlás Rendőröknek

Mentők, rendőrök, mindenki, akinek kéklámpája van, vagy életet ment.
Avatar
Yangtzee14
kapacsmester
Hozzászólások: 251
Csatlakozott: 2007. jún. 07. 21:51

Hozzászólás Szerző: Yangtzee14 » 2007. dec. 20. 22:18

Üdv mindenkinek!

Ugyan nem vagyok se tűzoltó, se rendőr, de utóbbi hosszú távú terveim közt szerepel, ezért bátorkodom én is hozzászólni. :-D

Szép sorjában.

firefighter!

Igazad lehet, abban, hogy a fiatalok kicsit sokat képzelnek magukról. Ami talán úgy alapból igaz a fiatalokra, rendőrként meg talán még jobban. Ez nyilvánvaló probléma, mondhatni egy a sok közül.
Van nekem egy jó rendőr ismerősöm, akivel sokat szoktam beszélni a kulisszák mögött folyó dolgokról. Egyrészt, nagy probléma (lehet), hogy sokan nincsenek tisztában azzal, mit választanak. Rendőrnek lenni manapság nem álommeló. Amúgy sem, de most főleg nem. Szóval, valakiben vagy nagyon túlteng a hivatástudat és jó rendőr tud lenni, vagy otthagyja, vagy rendőr lesz ugyan, de megpróbálja magának minnél kényelmesebbé tenni a dolgot, ami nem feltétlen jelent jót. Sok ilyen van, sajnos. És ehhez jön még hozzá az is, elmondása szerint, hogy az öreg, tapasztalt vén rókák sorra hagyják ott a céget, és gyakorlatilag pár éve végzett rendőrök tanítják az újoncokat.

Patrol!

Igaz, hogy a pozitív tapasztalatokról ritkán beszélnek az emberek. Ami egyrészt jó, másrészt, ha túlzásba viszik, nem jó. Jó abból a szempontból, hogy a rendőrtől azt várjuk ugye, hogy betartsa a törvényeket, szabályokat, és példát mutasson. Mivel neki ez elsődleges fontosságú, így a végrehajtása úgymond alap dolog. De ha mindig csak a negatívumokról beszélünk, az nem tesz jót a morálnak. A rendőrők azt látják, hogy mindig csak a rossz dolgokat látják az emberek (mert ezt mutatja a média), és ez alapján ítélkeznek, gyakorta súlyosan általánosítva, akkor tudatosan/tudat alatt is elmegy a kedvük az egésztől és ők is úgy állnak hozzá a dolgokhoz. Ez igazából nem rendőr/nem rendőr kérdése, egyszerűen csak ők is emberek. Egy példa. A gyerektől ugye elvárjuk, hogy jól viselkedjen az iskolában. Ez alapvető dolog, ezért nem dícsérjük meg mindennap. Ha kap egy ötöst, akkor már megdícsérjük, ha egyest, megdorgáljuk. De ha az arány felborul, és sokkal jobban megdorgáljuk az egyesért, és úgymond megfeledkezünk arról, hogy azért jó eredményt is tud produkálni, az nem lesz túl jó hatással a gyerekre.
Bár, most hogy nézem, te is rendőr vagy, szóval valszeg nem mondtam újat. :-D

Le_Chuck!

A határőrség érdekes dolog. Bár megszűnik, de mesélte ez a bizonyos rendőr, hogy határőröknél is van legalább annyi sumákság, mint a Rendőrségnél, de ott sokkal "hatékonyabban" söprik a szőnyeg alá. Nem tudom mennyire van így, mindenesetre biztos, hogy náluk is vannak/voltak nem oda valók, de ilyenekről elég ritkán lehetett hallani.

KisCsiga!

Amit írtál a nagybetűs hsz.-ben, az oda-vissza igaz. Még civil szemmel is feltűnő, hogy mennyire középpontban van mostanság a rendőrség. Pedig biztos, hogy nem történik sokkal több törvénytelenség rendőrségi oldalról, mint korábban. És azért ennyire a hírszolgáltatás sem lett jobb. Személy szerint nem szeretem az efféle összeesküvés elméleteket, de az tény, hogy egy erős Rendőrség sokaknak nem jönne jól.

Üdv!
Yangtzee14
"Vagyok, ami vagyok, mert kell egy ilyen is!"
KisCsiga
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2003. nov. 20. 23:16
Tartózkodási hely: Magyarország

Hozzászólás Szerző: KisCsiga » 2007. dec. 20. 19:52

Sziasztok!

Na, hogyan áll a nagy társszervi együttműködés?

Szép napot Társszervek!

KisCsiga 8-)
"to SERVE and PROTECT"
KisCsiga
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2003. nov. 20. 23:16
Tartózkodási hely: Magyarország

Hozzászólás Szerző: KisCsiga » 2006. ápr. 17. 16:40

Szia szergejj!

Szomorú szívvel olvastam soraid, mert tudom nagy a valóságtartalmuk. Sajnálatos az a tény, hogy ezek az emberek megtehetik, hogy ilyenek! Ennyit a "Szolgálunk és védünk" szlogenről!? A Rendőrségnél különösen igaz az a mondás, hogy "Fejétől bűzlik a hal!" :( Az esetek zömében a politika szól bele (pénztelenség), valamint a parancsnokaink alkalmatlansága (igénytelenség) eredményezi azt, hogy a végrehajtó állomány például szabadon hódolhat szenvedélybetegségének, akár a szolgálatteljesítés helyett is!?!

Hidd el, hogy nagyon kevés az elhivatott rendőr. Nem tudom, hogy Ti miként csináljátok, de sokkal összetartóbbak vagytok… Én ezt a munkátok jellegéből erdőnek tartom, ezzel próbálom meg magyarázni és nyugtatni magam…

Nem tudom mennyire érvényesül még az a tendencia, hogy a vonulós állományból választódik ki a "tiszti kar"? Nagyon fontos szempont lenne ez a vezető utánpótlásban! Nálatok ez valaha érvényesült, ha minden igaz…

Maffia-módszerekkel züllesztik szét a Rendőrséget, hiszen ha erősek lennénk őket csípnénk fülön először! Hiszen a kicsiket ma is elkapják és jól belefojtják a jogszabályokba, még meg is bírságolják! Nagyjaink pedig szabadon garázdálkodnak! A Tűzoltóság és a Mentőszolgálat nem sok vizet zavar, így őket nem kell tudatos módon háttérbe szorítani, elgyengíteni. Valamint a nagyok megvédik magukat, érvényesítik akaratukat..., ezért sincs szükségük a Rendőrségre!

A budapesti balesethelyszínelők esetében is a létszámhiány állandósításával, valamint minden esetet megragadva pénzhiányra hivatkozva lehetetlenítik el a szakszerű, jogszerű és eredményes szolgálatellátást, valamint munkavégzést! Ilyen körülmények között még szítják az ellentéteket, ellenségeskedést gerjesztenek, hogy ez a pár ember széthúzzon, viszálykodjon… addig is egymás ellen fordítják energiájukat és a belső problémák megoldására koncentrálnak és próbálnak túlélni, egyes elhivatottabbak a rendszer előbbre juttatásáért is küzdeni próbálnak…

Üdv: KisCsiga

UI: Aki nem lát bele, el se hiszi!
"to SERVE and PROTECT"
Avatar
szergejj
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2005. jan. 01. 15:39
Tartózkodási hely: FDBP

Hozzászólás Szerző: szergejj » 2006. ápr. 17. 16:14

Hell'!

Én a "locsolós szervnél" dolgozom, és meg kell mondjam, hogy 1-2 kisebb gond felmerül néhány rendőrrel.
Pl.: közlekedési baleset, nagyforgalmú kereszteződésben, az autósok egymást "toligálják" odébb, hogy ő mehessen előrébb (s közben majd elüti a tűzoltót). Erre a helyszínen lévő 4 rendőr nézem, mit is csinál, látom támasztja erőteljesen az Octaviat és szívja a cigit! 24esünk megkéri az egyiket, hogy írányítsák már a forgalmat, erre ő segítőkészen közli, hogy ha majd elszívták a cigit!
A másik baj (legalábbis a fővárosban), hogy a helyszínelők igencsak lassan érnek ki. (Bár ez igazából nem az ő hibájuk, hanem a vezetésé, de mind1). Volt rá példa, hogy egy I. fecskendő 2 és fél órát szotyizott a fejenálló kocsi mellett, mert nem értek ki a helyszínelők, illetve a rendőrök kifejezetten kértek bennünket, hogy várjuk meg őket s közben 3 utcányira égett egy lakás. Bár ha igaz hétvégén összesen 2 helyszínelő van a fővárosban.
De egy kérdésem még lenne:Eddig úgyahogy jól megvolt rendőr és tűzoltó (társszervi tisztelet), de most meg egymásnak akarnak ugrasztani minket. (lásd eme topic, van a BM fizetés elosztása, stb...)

Üdv!
:C: Mindenkinek nyugodt szolgálatot :C:
KisCsiga
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2003. nov. 20. 23:16
Tartózkodási hely: Magyarország

Hozzászólás Szerző: KisCsiga » 2006. ápr. 16. 10:24

Szaisztok!

Jelentem, gőzerőbel folyik az állomány "nevelgetése"! Egyes elhivatott emberek igyekeznek sokat tenni eme nemes ügy érdekében. Eléggé egyedül vannak és pont azok támogatása hiányzik, akiké a legtöbbet jelentené... A lényeg az állomány összetartó, de még ezen is van mit változtatni!

A Tűzoltóság munkájából eredően jó csapatjátékosokat nevel ki az idők folyamán. Úgy érzem ez nállunk nem így van! Nagy mértékben ez a munka más jellegéből adódik, de egyéb okokra, hibákra is visszavezethető...

Üdv!

KisCsiga
"to SERVE and PROTECT"
KisCsiga
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2003. nov. 20. 23:16
Tartózkodási hely: Magyarország

Hozzászólás Szerző: KisCsiga » 2005. szept. 10. 11:43

Sziasztok Kollégák és Kedves Fórumlakók, Látogatók!

Jelentem okosodunk, szépülünk és minden jó tanácsot megfogadunk!

Várom továbbra is hozzászólásaitokat!

Üdvözlettel: KisCsiga 8-)
"to SERVE and PROTECT"
volvo111
szikracsapkodó
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2005. jún. 28. 18:41

társszervek

Hozzászólás Szerző: volvo111 » 2005. júl. 04. 21:07

hogy vagytok kedves bajtársak,nézem a hiradót,a weboldalatokat,fantasztikus,hogy mennyi a munkátok,sok kitartást kivánok és megemelt fizetést!!!!!!!!A baranyai tüzoltókat külön is üdvözlöm,sziasztok!
doki
volvo111
szikracsapkodó
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2005. jún. 28. 18:41

társszervek

Hozzászólás Szerző: volvo111 » 2005. jún. 29. 9:51

az én időmben 1965-től 1994-ig nem tapasztaltam ellentétet a rendőrök és tüzoltók között,ezt Győr-Sopron megyében,majd Baranya megyében igy tapasztaltam,a tüzvizsgálókkal jó volt dolozni 1-1 konkrét ügyben.A bajtársiasság szellemét meg kell őrizni,hiszen azonos gondal küzdünk,pl.tulóra pénz,13.havi fizetés,stb.
doki
Avatar
Le_Chuck
pernyekergető
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2004. nov. 27. 11:08

.

Hozzászólás Szerző: Le_Chuck » 2005. máj. 11. 13:26

Én Rendőrnek mentem először. Vagyis rendőr tanulónak, csak nem végeztem el a sulit, s elmentem tűzoltónak. Mind kettő tetszik nekem őszintén megmondom. Ami nem tetszik, az a határőrök önistenítése. Ők azt hiszik magukról, ők a Jani, ők a rendőrség.
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2005. feb. 21. 20:05

Még annyit fűznék ehhez, hogy próbálok nem általánosítani. Eddig nem volt merszem hozzászólni ehhez a topichoz.
Nagyon érdekes, hogy amikor segítség kell , mindkei azonnal rendőrért kiált, de amikor a csoringer járőrt kiállítják az út szélére igazoltatani, mostanában volt szerencsém egy két közlekedeési akcióban részt venni, akkor persze sérelmes, ha megállít, igazoltat, és mondjuk szóvá teszi, hogy ködben, meg rossz látási viszonyok között, miért nem méltóztatik felgyújtani a jármű tompított fényszóróját, amikor 10 méterről már nem látszik az Úr vagy Hölgy szép szürke kocsija!

Szerintem, mivel magunk között vagyunk:) nem kéne legalább nekünk, akik brámikor egymás oldalán találhajtuk magunkat fujjogni a másik ágban dolgozokat.
Azt ne mond, hogy MINDEN tűzoltó zseni, tettrekész stb...
Avatar
Patrol
hamutipró
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2005. feb. 08. 15:11
Tartózkodási hely: Érd
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Patrol » 2005. feb. 21. 18:06

Üdv!

Tudjátok, azok mennek el rendőrnek, akik tényleg elkötelezettek, és azok, akik nem találtak más munkát és majd itt elvegetálnak egy darabig. Úgy gondolom az utóbbival van gondotok, mert az előbbiről senki nem irt még.
Nem olvastam olyat, amikor valakinek lett volna pozitív tapasztalata. De ezt is megszoktuk, amikor az ember elcs*sz valamit, akkor fél évig vizsgálják, ha jót tesz, akkor a kötelességét teljesítette. Ezt irtuk alá persze.
Sajnos én is úgy vagyok vele, hogy vannak kollegák, akik valóban nem valók a testülethez, és ezért alakul ki az a vélemény, ezért általánositanak. Én engem kifejezetten nem érdekel, mindenki gondoljon amit akar a zsarukról, én tudom hogy mi folyik itt, hogy mit miért teszünk.

Üdv
In the name of the law!
Avatar
Tűzoltóság Pilisvörösvár
csizmás kandúr
Hozzászólások: 234
Csatlakozott: 2003. dec. 24. 13:25
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Tűzoltóság Pilisvörösvár » 2004. szept. 05. 20:06

Tiszteletem ! Petike ! Van egy pár álltalad leirt tény amibe egyet értünk ! Valóban , egy bünózőnek lassan már több joga van mint egy sértettnek ! A gyilkosrol kiderül hogy elmebeteg , a pedofil éppen kábszeres volt , és sorolhatnám(nánk) a különböző esetekett ! De eggyet NE felejts el soha !!!!!!!!!!! Ez az általad szarosnak nevezett ország A TE , az ÉN és a MI HAZÁNK !!!!!!!!!!!!!!!! Ezt légyszives jól vésd az eszedbe !!!!!!!!!!!!!! V 21
Avatar
béla vörösvár
tűzkőről pattant
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: 2003. aug. 08. 20:07
Tartózkodási hely: pilisvörösvár öte

Hozzászólás Szerző: béla vörösvár » 2004. szept. 05. 13:43

Sziasztok!!
Hát kérem!

Munkámból adódóan legalább hetente egyszer, rendőrökkel dolgozom.

Nem tudják a jogszabályokat PL: Ki a hivatalos személy és ki a közszolgálatot ellátó. (Még az üti sem tudja)

De van más is.
Az érdektelenség.
Ha nekik fontos valami azonnal ott teremnek és kérnek. Ha nekem akkor majd később.
csak ennyi.
Avatar
firefighter
kapocspárkulcs tekergető
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2004. jún. 05. 6:49
Tartózkodási hely: ismeretlen

Hozzászólás Szerző: firefighter » 2004. jún. 15. 6:14

:twisted: Remélem ezt a rendőrök is olvassák és nem csak magunkat szórakoztatjuk. nincs különösebb bajom velük, mert vannak normális és emberséges zsaruk!!!! De az ujjak néha azt hiszik, hogy amint egy kis "hatalmat" kapnak a kezükbe isten után ők következnek. Ez nem így működik!! Fiatal barátaim még sokat kell tanulnotok ahhoz, hogy igazi rendőrök legyetek, és nem csak játszani a "Janit" kell tudni. :wink:
Avatar
DÖTE
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1309
Csatlakozott: 2002. aug. 12. 16:53
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: DÖTE » 2004. ápr. 13. 12:46

Petike!

Asszem ez egy kicsit erős volt!
Együtt a sárba, együtt a sírba!
Avatar
gyurma
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: 2003. júl. 08. 10:29
Tartózkodási hely: Kurd
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gyurma » 2004. ápr. 11. 16:48

Szia Te Reformrendőr!
Érdekes problémát vetettél fel, és azt hiszem fogsz itten kapni egy-két keresetlen szót is, de tudom Téged ez nem tántorít el semmitől sem, és ez helyes!
Személy szerint különösen nem kedvelem a rend "éber" őreit, de azt hiszem(sőt tudom), hogy Ők is emberek, és köztünk halandó emberek között sem Mindenki egyforma!
Abban a pillanatban, ha valaki felszerel a rendőrséghez meg kell felelnie egy értékrendszernek amit a közvélemény támaszt vele szemben!
van aki megfelel, van aki megmarad érző, gondolkodó embernek!
Az utóbbiak sajnos kevesebben vannak, és általában nem Velük találkozunk Mi sem a mindennapi munka során!
Szóval szerintem minden rendőrnek a saját fejében kellenne rendet rakni, és megtalálnia azt a határt, amikor tudja, hogy meddig terjed a ahtásköre!
Nálunk vidéken és kimondottan egy közepes faluban a rendőr élet és halál ura!
Nagyon sok ember életét megkeserítheti, és a napjainkat szebbé is teheti!
Úgy veszem észre, hogy egyre többa az olyan rendőr aki tényleg szolgálja és védi a lakosságot, és nem pedig a szakmai ill. erkölcsi hozzá nem értésének állít mérföldkövet!
Nem hiszem, hogy soraimmal bármelyik rendőrt megbántottam volna, de ha ezután fokozott ellenőrzésnek leszek kitéve, azt a sajtószabadság lábbal tiprásának fogom venni! :P
A TOLERANCIA EGYENESEN ARÁNYOS AZ INTELIGENCIA HÁNYADOSSAL!
Royal
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 980
Csatlakozott: 2002. szept. 02. 10:37
Skype: borbelyj
Tartózkodási hely: Európa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Royal » 2004. ápr. 08. 13:31

mindenhol emberek vannak, a yardoknál is...
nazda
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1779
Csatlakozott: 2004. feb. 07. 22:40

Hozzászólás Szerző: nazda » 2004. ápr. 07. 22:09

Petike Petike Petike !

Bekattantál :?:
Adtad vissza az atombomba indító kódját :!:
nazda !
Avatar
Pozsárka
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Tartózkodási hely: Pécs HÖT

Hozzászólás Szerző: Pozsárka » 2004. ápr. 06. 10:56

:?: :?: :?:
...már ami az utóbbi két hozzászólásodat érinti Kedves Petike3... :?
Petike3
vízpocsékoló
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2004. márc. 27. 23:54

Hozzászólás Szerző: Petike3 » 2004. ápr. 06. 9:48

Az is célszerű lenne,ha ebben a szaros országban a törvények a sértettet védenek,nem a bűnözőt.Itt felfüggesztettel szinte mindent meg lehet úszni.És aki megöl 2-3 embert,annak jogai vannak.És az áldozatoknak ki védte meg a jogait???A sírásó???Erre az országra kellett volna dobnia az amcsiknak 45-ben az atomot,nem Japánra.
Petike3
vízpocsékoló
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2004. márc. 27. 23:54

Hozzászólás Szerző: Petike3 » 2004. ápr. 06. 9:44

Egyenruhám tiszta,nincsen rajta folt
Becsületemen annál inkább volt
Ezért lettem én is zsivány talpnyaló
A demokráciát szolgálom.

Kezem között tartottam én majd a fél várost
Két hét múlva befejezem a nyolc általánost
Ennyi ésszel mit kezdjek,még nem is tudom
A demokráciát szolgálom.
Avatar
Mariann
csizmás kandúr
Hozzászólások: 234
Csatlakozott: 2003. jan. 19. 18:27
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar

Hozzászólás Szerző: Mariann » 2004. ápr. 03. 18:57

Sziasztok

Csak egy rövid észrevétel a rendőrök kívánatos viselkedéséhez:

Célszerű lenne, ha szabályosan, a hatályos előírásokat betartva végeznék dolgukat - beleértve a KRESZ vonatkozó szabályainak és egyéb alapvető szabályzóknak a figyelembe vételét.

Szerintem nincsenek extra elvárásai a "népnek" a rendőrökkel/rendőrséggel kapcsolatban - csupán annyi, hogy szakszerűen és pontosan végezzék a dolgukat.

Mariann
Avatar
civil guard
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 703
Csatlakozott: 2003. júl. 01. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest

re

Hozzászólás Szerző: civil guard » 2004. ápr. 03. 18:17

Sziasztok!

Minden tiszteletem a tiéd! de a személyes ismeretség mellet is felmerűl bennem a kérdés, hogy ezt biztos nekünk és itt kellene megoldanunk?
civil guard

"aki jót tesz, annak semmi joga nincs hálát követelni"
Avatar
masodperc
tömlőszállító
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2004. márc. 02. 14:24

Hozzászólás Szerző: masodperc » 2004. ápr. 03. 15:37

Engem az is érdekelne, hogyan kezeli egy bartátságos rendőr mikor barátságosan igazoltatni akar egy arogáns ... (inkább szépen fogalmazok :lol: ) gépkocsivezetőt.. mert ugye ha a rendőr leint, eleve mindenki (a többség) ellenségesen áll a dolgokhoz. Azért ez sem lehet egy yo dolog, ők is csak a munkájukat végzik.
Bár nemrég olyat is tapasztaltam, hogy kiküldték őket egy főútra mérni, csak túl hideg volt, ezért ki sem pakoltak.... :oops: (még yo hogy a tűzoltó túl nagy melegben (is) dolgozik! :wink: )
Avatar
eszt
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 943
Csatlakozott: 2003. okt. 15. 14:07
Tartózkodási hely: hátul

Hozzászólás Szerző: eszt » 2004. ápr. 02. 22:30

Meg az is igaz, hogy már régen rossz, ha nekem, innen a szobámból, a gép mellől kell(ene) megmondanom egy zsarunak, hogy illene viselkedni, JÓ példát statuálni... :?
Válasz küldése