Minden elismerésem a Siofóknál dolgozóknak.

Egy hely, ahol a mindennapi munka során felmerült szakmai kérdéseket lehet kitárgyalni.
Válasz küldése
Avatar
Roland
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 688
Csatlakozott: 2002. aug. 22. 12:07
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Roland » 2003. máj. 11. 23:00

lemaradtram... ilyen nincsen.. ismétlés esetleg valamikor? :twisted: :twisted:
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5929
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2003. máj. 10. 13:29

Vasárnap, tv2 Napló. Beszélgetés a siófoki tűzoltókkal.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5929
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

MÚOSZ közlemény

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2003. máj. 09. 21:58

A MÚOSZ Etikai Bizottságának nyilatkozata

Mindannyian megrendülten értesültünk a Siófokon történt szörnyű balesetről. A megrendülés mellett azonnal eszünkbe jutnak az áldozatok hozzátartozóinak érzései is, hiszen életünk legmegrendítőbb órái, amikor hozzátartozónk váratlan, hirtelen haláláról értesülünk. Legszívesebben személyesen fejeznénk ki együttérzésünket, mondanánk el, osztozunk fájdalmukban.
Ezt a megrendülést zavarja meg több napilap, a jó ízlést, az újságírói etikát sértő, az áldozatok személyiségi jogait semmibe vevő képek sokaságával, amelyeket szenzációt hajszolva címlapra tettek vagy a lapok belső oldalán közöltek.
Az Újságírói Etikai Kódex, és a magyar nyelven író újságírók szervezeteinek Közös Etikai Alapelvei egybehangzóan tartalmazzák, hogy etikai vétséget követ el az az újságíró, aki az áldozatok, az áldozatok hozzátartozóinak személyiségi jogait, érzelmeit figyelmen kívül hagyva, a kegyeletre tekintet nélkül mutatja be a történteket. Az újságíró szervezetek abban is egyetértettek, hogy a megfogalmazott magaratási szabályok minden újságírói, szerkesztői, kiadói tevékenységet végző személyre érvényesek.
Sajnálatos, hogy e borzalmas esemény után nem fejezhetjük ki személyes együttérzésünket és részvétünket anélkül, hogy ne tiltakoznánk ugyanakkor az újságírói érzéketlenség, durvaság, a mindent elsöprő (vélt) üzleti érdek érvényesítése miatt. Nagy példányszámú lapok, kereskedelmi televíziók és rádiók gyakorlata bizonyítja, hogy az etika és a jó ízlés sérelme nélkül is lehet tudósítani az olvasók, nézők érdeklődését kielégítve.
A MÚOSZ Etikai Bizottsága tiltakozik az etikai követelmények megsértése miatt és felhívja mindazok figyelmét, akikre az etikai szabályaink vonatkoznak, hogy ne adjanak teret a személyiségi jogokat, a kegyeletet, a jó ízlést sértő újságírói tevékenységnek.

Budapest, 2003. május 9.

Dr. Halák László
A MÚOSZ Etikai Bizottságának elnöke
Avatar
sniper
tömlőszállító
Hozzászólások: 108
Csatlakozott: 2002. aug. 27. 2:02
Tartózkodási hely: Budapest

Minden elismerésem a Siofóknál dolgozóknak.

Hozzászólás Szerző: sniper » 2003. máj. 09. 14:23

De nem csak nekik, hanem mindenkinek aki ott volt.
Válasz küldése