Sziasztok, kérdezni szeretnék és csakis szakmai érdeklődés jelleggel, mert érdekel a dolog és remélhetőleg tudom hasznosítani munkám során. A most feltöltött villamos kontra ford focus képekkel kapcsolatban kérdezném hogy szakmailag mi indokolta a tető komplett eltávolítását. Nem -e lett volna elég csak a két ajtó és a "b" oszlop eltávolítása, ahogy elnéztem az utastér nem sérült. Azt gondolom hogy a fővárosban megfelelő számú erővel és technikával nem tart sokáig lekapni a tetőt, vidéken ez kicsit tovább tart max két feszítő-vágóval a kocsikon. Előre vetíteném hogy nem ócsárolni akarok, csak szakmailag tájékozódni ezért elsősorban olyanok válaszát várnám akik ott voltak. Köszönöm
_________________ "Az önző ember sosem lehet boldog. - Aki igazán élni akar, éljen másért." /Seneca/
Szerintem annál jobb,minél hamarabb felsepernek egy balesetet,mert ha nem is képez forgalmi akadályt,balesetveszélyes a főleg bámészkodók miatt. Tehát ilyen esetekre egy-két konkrét szakma létezik.
Te ezt kétségbe vonod,mert csináltál egy olyan vállalkozást,mint egy autómentő,ami jó ha azonnali esetben 4 órán belül kiér,mert a vállalkozás már eléggé jól megy és minek sietni.
Ha már baleset van,az a jó ha mindenki,aki ott van segiteni,annyit segit amennyit csak tud. Te meg ezt kifogásolod? Beperelnél egy autóst ha kiszállna segiteni , hülyegyerek??
A tefajtáddal van tele az államigazgatás is. tényleg,te kinek számlázol? A balesetben károsultnak?
Egyenértékű vagy egy temetkezési vállalkozóval,aki mindenkit méricskél!!
Nem tudja az idiótája hogy nekünk miért is kell kimenni.A hülyegyerek kedvéért meg:mi nem visszük el a roncsot soha sem.És pénzt sem kapunk semmiért sem, csak h tisztán láss okostojás.
_________________ Ha haragszol is rá,de bajban van,akkor is segíteni fogsz rajta. by:elemigolyo...
_________________ A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
hagyd rájuk. majd ha az autómentősők kimentik a beragadt sérültet lehet ágaskodni
az már büdös munka lenne nekik, a legkönnyebb az lenne, amikor tűzoltók kiszabadították a sérülteket, az autómentősök már csak trélelre felhúzzák a roncsot aztá begyűjtik a lóvét...ennyi...
Egy vas megyei daruzás során néhány hozzászóló fel volt háborodva hogy miért a tűzoltóság végzi a mentést ilyen esetekben. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/4511 ... hutok_a_86 Most már az autómentősök is ránkszálltak?Mi a franc bajuk van ezeknek? És itt a másik,itt is háborognak: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/fris ... en_az_utas Nem normálisak ezek komolyan mondom.Olyanok mint a taxisok.Hiénák. Nekik baleset=pénz?Csak ezt látják?
Csatlakozott: 2009. okt. 23. 18:36 Hozzászólások: 89 Tartózkodási hely: Budapest - Pest megye
Szerintem az az alapvető probléma, hogy a leselejtezett Csepel műszaki mentőket nem pótolták hasonló kategóriás eszközzel. Egy szgk kiemeléséhez nem kellene egy 44 tonnás darut mozgatni. Láttam az országban itt-ott egy pár darab nehéz műszaki mentőt, de a laktanyák nagyrészében nem pótolták a Csepeleket.
_________________ üdv: Z foto
"Koronázd meg a bölcset, használd ki a tehetségest, és óvd a szerencsést"
Csatlakozott: 2006. feb. 17. 8:52 Hozzászólások: 66 Tartózkodási hely: Budapest
Lord írta:
Tényleg ez volt a legolcsóbb megoldás? Egy villamossínekre hajtott kocsit ingyen kell egy 4 tengelyes daruskocsi+egy másik tűzoltóautó kivonulásával megmenteni?
Nem a tűzoltók igénybevételével van baj, hanem az ingyenességgel. Terjedjen ki ilyenre is a kgfb, és lehessen a felelős (mert hiszen szinte mindig van felelős, talán a viszmajor kivételével, da valódi viszmajor elég ritka) biztosítóján a mentést-takarítást-helyreállítást is behajtani. Magát az élet- és közvetlen balesetveszély elhárítást ne, de onnantól mindent. Bocs, ha hülyeséget gondolok, de sztem ez így működne korrekten.
_________________ Futóversenyt a Népligetbe, hídmászót a Dunába...
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36 Hozzászólások: 2864 Tartózkodási hely: bp
Lord írta:
Egy villamossínekre hajtott kocsit ingyen kell egy 4 tengelyes daruskocsi+egy másik tűzoltóautó kivonulásával megmenteni? Se személyi sérülés,se semmi extra kihívás,semmi...
Osztán forgalmi akadályról hallottál már? Nem??? Értesz hozzá erősen...
_________________ "Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist
Egy kis darus autómentős csapat megoldotta volna 20 ezerből,kisebb felhajtással valószínűleg.
Ez akkora, és olyan hülyeség hogy te magad sem hiszed el. Kimennek a hiénák és a gatyáját lemerik a tulajról.
_________________ A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
A következő fórumon http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/4511 ... hutok_a_86 olvastam ezt hozzászólást a következő dologhoz: http://www.langlovagok.hu/kepek/4190_me ... keruletben Tényleg ez volt a legolcsóbb megoldás? Egy villamossínekre hajtott kocsit ingyen kell egy 4 tengelyes daruskocsi+egy másik tűzoltóautó kivonulásával megmenteni? Se személyi sérülés,se semmi extra kihívás,semmi... Mennyi üzemanyagot pöfögött el a daruskocsi,meg a másik tgk?Hány ember segédkezett a hevederrel átkötött verda kiemelésénél? /Nem kellett volna egy szép kis keretet használni a daruzásnál? A hevederrel össze kell húzni a Toyota kasztniját,küszöbét? Mennyibe került ez a műsor? Egy kis darus autómentős csapat megoldotta volna 20 ezerből,kisebb felhajtással valószínűleg. Az ügyes sofőr meg benyúlt volna zsebébe,/megtanulta volna,hogy semmi sincs ingyen a mai világban/vagy a biztosítója,és kész. Tehát mint ahogy Tiszaújvárosban is történt ittasan vezetve belehajt valaki az árokba és Miskolcról kimegy a nagy tűzoltódaru és ingyen kiveszi a manus Trabantját az árokból...Ezek normális dolgok? Rendben senki nem vállalta el a melót,megy a Tűzoltóság,kiveszi,de SZÁMLÁZZA is ki az embernek,mert ugye ilyen híreket nem olvashatunk,hogy mennyi pénz folyt be a műszaki mentésekből idén a kasszába,csak azt,hogy 987 vonulásból 641 volt műszaki mentés....
Tizenhét éve írtam egy publicisztikámban, hogy "politikai és közlekedési kultúránk majd egyszerre lesz - csak ezt a mostani huszonéves korosztály ezt lehet, hogy már nem éri meg". Ahhoz a korosztályhoz tartoztam akkor - és 46 évesen sem látok semmilyen pozitív irányú változást.
Ausztriában a 80-as években pereltek az automentősök, hogy a tűzoltók a szükséges és indokolt elsődleges beavatkozáon túl az egyéb műszaki mentési feladatokat is elvégzik. ezek egy részét díj ellenében, nagyobb részt jószándéki alapon.
A pert megnyerték!
A tűzoltókcsak az elsődleges beavatkozást végezhetik el. A járműkiemelést, szállítást nem.
Egyáltalán nem volt szükséges egyik esethez sem kimenni,mert nem képeztek forgalmi akadályt,és van erre szakosodott vállalkozás aki több tízmilliót beruházva,embereket foglalkoztatva,és nem kevés adót fizetve megoldja ezeket a baleseteket. Viszont ha a Mi munkáinkat megcsináljátok akkor nem tudunk majd adókat fizetni,és akkor nem lesz nektek sem pénz arra,hogy menjetek. Semmi kifogásom nincsen,ha olyan baleseteknél dolgoztok amelyik indokolt,de egy tapasztalt ügyeletes tudja,hogy mikor kell menni,és mikor nem,és akkor nem megy erre az adófizetők pénzének az elpocsékolása. Egy vagy több ilyen kivonulásnak az árából szerintem inkább lehetne másra költeni,hogy még profibb,és még újabb,és jobb felszereltséggel rendelkezzetek.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.