Sztrájk jog atűzoltóságon!?

Munkaidő, fizetések, pótlékok, szakszervezet...
Itt lehet tépni egymás idegeit is.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. aug. 03. 17:24

Sziasztok!
Kicsit elkanyarodtunk a témától, ezért a "Hogyan tovább ÖTE-k?"-ben reagálnék.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. aug. 03. 15:24

Aprópó!

Ha az ÖT tagjai nem tartoznak a HSZT hatálya alá, akkor nekik elvileg van sztrájk joguk is?
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. aug. 03. 15:22

P/20-nak olyan szempontból igaza van, hogy mind a kettő tüzet olt. De valóban ne tegyünk egyenlőség jelet egy olyan ÖT és egy Hivatásos közé, amelyik évi 100 alatt vonul, míg egy hivatásos ennek többszörösét. Meg amelyiknek majd 10 perc a riasztási ideje. Meg az olyan ÖT-höz, amelyik mindössze 2 olyan embert tud felmutatni, aki rendelkezik tűzoltásvezetői képzettséggel.
A szabadnapos tüzekről annyit, hogy a minap felállítottak az ebédlőasztaltól, és berendeltek, akkora tűz volt. De ez nem ennek a topicnak a témája.
BOXER
kapacsmester
Hozzászólások: 288
Csatlakozott: 2003. márc. 25. 18:58

hivatásos...

Hozzászólás Szerző: BOXER » 2003. aug. 03. 14:27

ICOKA!
Itt is tökéletesen igazad van!!
Amíg az önkéntesek egy része azt hiszi, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a hivatásos és a fizetett önkéntes között, addig nincs miről társalogni egymással, mert ezzel csak azt bizonyítják, hogy fogalmuk nincs arról, hogy telik a hivatásosoknál egy szolgálati nap. Ezek az emberek hatalmas károkat okoznak a tűzvédelem ügyének, s még a "szakember" szerepében tetszelegnek. Kár hogy nem hallották az FTP-n a mücheni hivatásos tűzoltóparancsnok előadását a hivatásos és az önkéntes közti különbségről. A helyük szerepük egyértelmű csak az a baj ha valaki túlértékeli önmagát!!!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. aug. 03. 5:33

Sziasztok!
Icoka: azt hiszem félreérted a dolgot. Ha valaki (önként) úgy gondolja, hogy elhelyezkedik hivatásos tűzoltóként és ezzel vállalja, hogy a munkaideje alatt tüzet olt stb., az teljesen ugyanaz, mint ha valaki (önként) úgy gondolja, hogy elhelyezkedik egy ÖT-nél, mint főállású önkéntes tűzoltó és ezzel vállalja, hogy a munkaideje alatt tüzet olt stb.
E mellett aztán mind a hivatásos, mind a főállású önkéntes a munkaidején kívül még olthat tüzet (önként). :)
Annak örülök, hogy P/20 az eddig általa nem "talált" Hszt.-s előnyöket most már látja és átemelné a Tűzv.-i tv.-be (ebben van is logika, hiszen az nem létezik, hogy ennyi szervezetre egy törvény teljesen jó legyen).
P/20
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Tartózkodási hely: Pomáz
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: P/20 » 2003. aug. 01. 20:41

A hszt-ben foglalt előnyöket, kedvezményeket át kell emelni a tűzvédelmi törvénybe, így egzisztetnciális érdekek nem sérülnek. Az, hogy a tűzoltó nem a rendőr után következik a sorban, meg az, hogy az előléptetést, kinevezést nem a miniszter, hanem a polgármester adja külön előny.

Azok a tűzoltók, akik nálunk szolgálnak és főállásúak, vagy önkéntesek, vagy esetleg más HÖT-nél hivatásosak ugyan úgy esküt tesznek. Ugyan úgy többet vállalnak mint te, sőt még azt is vállalják, hogy szabadnapjukon riaszthatóak, ami azért bizonyos korlátokat jelent, azaz nem ihat meg egy pohár sört, nem mehet el a településről stb. Érdekelne, hogy pl. szerinted te miben vállalsz többet, mint pl. én.
Lehet, hogy nálatok van hivatásos tűzoltás, meg önkéntes tűzoltás is, ebből következően hivatásos tűz, meg önkéntes tűz is, de nálunk csak egyféle tűz van, ami biztosan a mi hibánk, de én abszolút egyenlőséget teszek a két tevékenység közé, mert az nem lehet kettő.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. aug. 01. 1:26

hali!

Azok a kérdőívek hozzásegítették a szakszervezetet, hogy ráfejeljen a kormány elfogadhatatlan ajánlatára. A sztrájk jog kérése is. A polgároknak feolvastam az összes pontot. Ha nem értettek volna egyett a sztrájk joggal, megtagadhatták volna az aláírást. Nem tették.

Igen, szakszervezetis vagyok. Ezt vállalom. De a munkaszeretet nem jelenti azt, hogy hagyni kell, hogy kihasználjanak. Boxer. Nyugaton nem azért akkora a bére az embereknek, mert az ottani gyáros, illetve az állam magától megadta. Azt bizony évtizedek alatt kiharcolták maguknak. és harcolnak mind a mai napig. Lásd a Francia tűzoltókat, vagy a pilótáikat, akik a világ legjobban fizetett pilóták, és mégis sztrájokoltak a jobb bérért. Ezt kellene nekünk is megérteni végre. nem fog a jobb bér a szánkba repülni. És ennek bérharcnak a leghatékonyabb eszköze valóban a sztrájk. A sztrájk nem azt jelenti, hogy feltétlenül sztrájkolni kell a sztrájk lehetősége a biztosíték arra, hogy a kormányzat komolyan vegye a szakszervezet, és a tűzoltók akaratát. Valószínűleg én is komoly dillemába kerülnék, ha sztrájkolni kellene. Arról szó sem lehet, hogy bajbajutott emberen ne segítsek. Ezt le kellene szabáklyozni. az orvos is sztrájkolhat, de életmentő műtét nem maradhat el. Biztosan lenne megoldás. Nyugaton működik.

Pozsárka a másik topicban felvetette, hogy miket ért el a szakszervezet a bértárgyalásokon. Itt meg a kedvezmények elvesztését félti. Ez így nem megy. Egyfelől elvárni az eredményt, másfelől elvonni az eszközt. Anno '93-ban a Pilisvörösvári erdőtűzhöz kiküldték a kiskatonákat a rövid nyelű gyalásókkal tüzet oltani. Méteres lángok voltak. Elvárták az erdményt, csak éppen eszközt nem adtak hozzá...

Azonkívül bebizonyosodott, hogy a félelmek alaptalanok voltak. Hiába kértük a sztrájk jogot, a szolgálati törvényben marradtunk. Pedig ez is ott szerepelt az eszközök között. Nálunk is volt olyan kollega, aki semmit sem csinált, minden megmozdulást ellenzett, féltette a privillégiumait. arra leszek kíváncsi, hogyha évvégén kifizetik a különbözetet, akkor zsebre teszi, vagy mivel ő a szakszervezet ténykedésével nem értett egyett, annak ténykedését a bértárgyalások során ellenezte, felajánlja gerincesen a Gyermek Közétkeztetési Alapítványnak...
lcoka
pernyekergető
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2003. máj. 11. 20:00

Hozzászólás Szerző: lcoka » 2003. júl. 31. 23:44

P/20 írta:Bocsánat! A féremagyarázások elkerülése végett: HOZZÁSZÓLÁSOMMAL NEM AZ A CÉLOM, HOGY A TŰZOLTÓK ELVESZÍTSÉK EZEKET A MEGSZERZETT JOGOKAT. Azt viszont nehezen emésztem meg, hogy a tűzoltók egy csoportja kapja, egy másik csoportja meg nem. És itt szeretném kihangsúlyozni, hogy nem vagyok főállású tűzoltó, tehát nem egyéni érdekeről beszélek.
Ha nem tartozol a hszt hatálya alá,azért még nem kellene elbagatellizálni az előnyeit.Tény aki tűzet olt az tűzoltó.
De aki fő állásul éshívatásának választja,esküt tesz, stb... engedd meg de talán többet is vállal,ebből adódóan más juttatások is megillethetik.
Persze keresni kell a lehetőségét az önkéntesek elismerésének is,de a hívatásos tűzoltás és az önkéntes feladatvállalás közé nem biztos,hogy minden esetben egyenlőségjel kívánkozik.
:roll: :roll:
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. júl. 26. 16:55

Sziasztok!
P/20: így már pontosabb.
Szerintem is: főállású önkéntes tűzoltó=hivatásos tűzoltó.
P/20
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Tartózkodási hely: Pomáz
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: P/20 » 2003. júl. 25. 21:07

Nem érzem különösebben érzelmi alapúnak a megközelítésemet, hiszen itt pusztán tényekről van szó. Ami mellett elsősorban szóltam, azok a főállású tűzoltók, akik önkéntes tűzoltóságnál teljesítenek szolgálatot és a munkájuk semmivel nem másodrendőbb, mint hivatásos kollégájuké, csak nehezebb. Rosszabbak a technikai adottságok.
Ami az önkéntes (önkéntes) tűzoltókat illeti. Táppénz és korkedvezmény kilőve, nem megvalósítható. Bár hallottam már elképzeléseket az eltöltött vonulós szolgálattal kapcsolatban, de nem látom reálisnak.
Ruhapénz. Kapjon mindenki ruhát és már nem is kell ruhapénzt adni (önkéntesekről beszélek, mielőtt felszisszennél)
Tervezhető fizetés. Itt megállok.
Alapelv: minden tűzoltót a végzettsége (polgári és szakmai), valamint az eltöltött szolgálati ideje alapján besorolunk. Ez mellé hozzárendelünk egy bértáblát és a mindenkori köztisztviselői illetményalapot szorozgatjuk. Ha főállású az illető ennyi a fizetése, visszaosztható órabérre. Ha önkéntes, akkor ugyan annyit kap az igénybevétel idejére, mint a főállású. Ezt minden hónapban számfejtjük az illetőnek.
Pótlékok. Most kapaszkodj! Mi 100% bevetési pótlékot fizetünk. Azaz, ha a tűzoltónak 1000 forintos az órabére és bevetésen van, a bevetés idejére 2000 forintot kap.
Jubileumi juttatás: Szolgálati érem.
Bm orvosi. Van saját csapatorvos, igénybe is vesszük.
13. havi illetmény nincs természetesen, de karácsony környékén valami jutalmat lehet adni.
Kegyeleti gondoskodás. Ha egy önkéntes tűzoltó tűzoltás közben meghal, akkor azt nem kell eltemetni?
Állami kezesség: ez jó lenne, de sajnos nem megvalósítható.
Szummázva. Csak kérdezem hajívul: Miért nem lehet ezeket a kedvezményeket egy tűzvédelmi törvénybe foglalni. Miért kell a tűzoltóknak állandóan a rendőrök után kullogni?
Szevasz Péter. Esztergom után már gyanús voltál!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. júl. 25. 20:38

Sziasztok!
P/20: én megértem, (el is fogadom) - sőt szimpatikus is - az a jó értelemben vett vehemencia, amivel az önkéntes alapú tűzoltóság fejlesztésén dolgozol, de ennek ugye nem kell hivatásos-ellenességgel párosulnia?
Pozsárka megfogta a lényeget: amiket a Hszt. biztosít, azok zöme a közszolgálatban (ők is jórészt az erőszakszervezet részei :wink: ) dolgozóknak is jár, mert mi is a napi munkánkkal a közt szolgáljuk.
Arról lehet elmélkedni, hogy ami "jár" egy hivatásos tüzet oltónak, az járjon-e egy önkéntesen tüzet oltónak is. Szerintem nem. Nem minden.
Avatar
Pozsárka
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Tartózkodási hely: Pécs HÖT

Hozzászólás Szerző: Pozsárka » 2003. júl. 25. 8:34

???

Tisztelt P/20!

Kedves István!

Kár, kogy jelen esetben érzelmi alapú volt a megközelítésed. (vagyis: elfogult)
Így elkerülte a figyelmed, hogy a Hszt ugyan önálló jogszabály, de szervesen betagolódott a köztisztviselői jogállásról szoló tv-be
Sőt! minden egyes módosítása ezt erősíti.
ÉS EZ BIZONY NAGY BOLOG :!: :P a munka (mai honi ) világában.
Abban persze igazad van (most is), hogy aránytalanul, méltatlanul nem szabad külömbséget tenni ... !!! :cry:

Az bizony (ma még) tény, hogy a tűzoltás és műszaki mentés döntően a HÖT-ökre épül. Hogy jól, vagy rosszul az más kérdés...
Lehetne ideálisabb, jobb is ez igaz! De a realitások ezek!

Tudom, hogy Te és még sokan nagyon sokat dolgoztok azért, hogy az állapotok javuljanak. :P
DE a mrgvalósításhoz még nagyon sok idő és munka kell :!:

Meg türelem, még Neked is ... és megértés ...

Üdvözletem küldve: Handbauer Péter
P/20
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Tartózkodási hely: Pomáz
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: P/20 » 2003. júl. 24. 17:15

Bocsánat! A féremagyarázások elkerülése végett: HOZZÁSZÓLÁSOMMAL NEM AZ A CÉLOM, HOGY A TŰZOLTÓK ELVESZÍTSÉK EZEKET A MEGSZERZETT JOGOKAT. Azt viszont nehezen emésztem meg, hogy a tűzoltók egy csoportja kapja, egy másik csoportja meg nem. És itt szeretném kihangsúlyozni, hogy nem vagyok főállású tűzoltó, tehát nem egyéni érdekeről beszélek.
P/20
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Tartózkodási hely: Pomáz
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: P/20 » 2003. júl. 24. 17:08

Pozsárka: No nézzük sorra:
Táppénz és korkedvezmény. A bányász mióta tartozik a htv hatálya alá, meg még tudnék idézni a munka törvénykönyvéből néhány szakmát, akiket ez megillet. Szóvel ez nem jött be.
Ruhapénz: Kapja minden köztisztviselő és közalkalmazott. A civil cégek is fizetnek ilyent, általában egy nullával több, mint amit egy tűzoltó kap. Szóval ez sem jött be.
Tervezhető fizetés. OK. Lást a köztisztviselői tv-t.
1,2-es szorzó- na ne röhögtess.
Veszélyességi pótlék: ld. fent
Jubileumi juttatás: jár minden közalkalmazottnak és köztisztviselőnek (kapják is)
Bm orvosi hálózat igénybevétele: én inkább kihagyom
fogpótlás, szemüveg: OK
segélyek rendszere: ez is szinte mindenhol megvan (köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak bőven
13. havi illetmény: ma már a nyugdíj 13. haviját is kezdik bevezetni. Szinte mindenhol adják a közférában kötelező jelleggel
Kegyeleti gondoskodás: Ez alatt nem tudom, hogy mire gondolsz, de ha arra amire én, akkor ez nehogy már rendvédelmi szervi privilégium legyen!
Állami kezesség: közalkalmazottak és köztisztviselők is kapják
szolgálati nyugdíj: ld fent.

Összegezve: Azért jó. mert kapsz szemüveget és fogpótlást olcsóbban. Brávó.
Egyébként az üdültetéshez való jogot kihagytad a felsorolásból.
Most kapaszkodjatok meg: SEHOL A VILÁGON NEM TARTOZIK A TŰZOLTÓ A RENDVÉDELMI SZERVEK KATEGÓRIÁJÁBA. Közalkalmazott, vagy köztisztviselő. Aki járt iskolába az tudja, hogy az állam a mindenkori uralkodó osztály elnyomó szerve. Az elnyomó akarat testesül meg a fegyveres erők és rendvédelmi szervek alkalmazásával. Sarkosan fogalmazva mondhatnám azt is, hogy a barikád rossz oldalán álltok!
lcoka
pernyekergető
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2003. máj. 11. 20:00

Hozzászólás Szerző: lcoka » 2003. júl. 22. 16:50

Igazad van,-Pozsárka-! és kösz i a kiegészítést is :roll:
Avatar
Pozsárka
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Tartózkodási hely: Pécs HÖT

Hozzászólás Szerző: Pozsárka » 2003. júl. 21. 9:03

Folytatva az előttem szóló listáját:

Jubíleumi jutalmak
Eü ellátás
- éves szűrővizsgálat
- BM orvosi hálózat igénybevétele
- részbeni térítések (fogpótlás, szemüveg)
Egyéb szociális juttatások (iskolárzatási támogatás, segélyek rendszere)
13. havi illetmény
Kegyeleti gondoskodás
Állami kezesség építési, ill. lakásvásárlási hitelhez
Egyebek: pl. 40 %-os (!) munkaépesség csökkenés mellett is szolgálati nyugdíj ...stb

Aki a két listát elolvassa és még mindig nem lát különbséget a civil munkavállaló és egy HSZT-s között , az vak, vagy sanda szándékú ... !!!

De az is igaz, hogy joga van mindenkinek a másként gondolkodásra, ezért senkinek sem kívánim, hogy saját bőrén érezze a civilek hátrányait velünk szenben ... :wink:
lcoka
pernyekergető
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2003. máj. 11. 20:00

Hozzászólás Szerző: lcoka » 2003. júl. 19. 11:26

A hszt előnyei a teljesség igénye nélkül: 100% táppénz
5 év korkedvezmény
ruhapénz
kisérlet a tervezhető fizetési
előrelépésre/szorzók/
1,2szorzó a készenléti áll-nak
veszélyességi pótlék/ ha kevés is/

:roll:
P/20
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Tartózkodási hely: Pomáz
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: P/20 » 2003. júl. 17. 14:20

Pozsárka: Mellyek is a Hszt előnyei?
Avatar
Pozsárka
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Tartózkodási hely: Pécs HÖT

Hozzászólás Szerző: Pozsárka » 2003. júl. 17. 6:56

ötletgazda = az érdek és/vagy személyes ambíciók ! :x

Hivatkozási alap = az ország egy részének nem megoldott tűzvédelme ! :cry:

a "motor" = a mostani 30 milliárdnál ne kerüljön többe, estleg megtakarítan valamicskét ...

Koncepció = több ÖT kevesebb HÖT !!!
még ha ez utóbbit nyílvánosan (sandán) még nem feszegetik ...

:evil:
lcoka
pernyekergető
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2003. máj. 11. 20:00

Hozzászólás Szerző: lcoka » 2003. júl. 17. 0:36

Nem fog bejönni, mert a többség ezzel nem értett egyet,pont a közös kérdés feltevés miatt.
Viszont lehet,hogy ez is ürügy lehet a HSZT módosításánál.
Én további előnyt remélek, s nem hátrányt .
Azért az ilyen kérdés feltevésnél kiváncsi lennék ki az, aki kiadja magát ötletgazdának? :?: :roll:
Avatar
Pozsárka
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Tartózkodási hely: Pécs HÖT

Hozzászólás Szerző: Pozsárka » 2003. júl. 14. 19:23

Sziasztok!
Igen!!! Volt erre már példa, anno a négy igenes népszavazás...
Én úgy látom, ahogy te csak sejted: sanda szándék! De ami a legfontosabb BE FOG JÖNNI !!! :roll:

Más részről: amíg a tüo-ság rendvédelmi szerv, addig az állam erőszak szervezetei között van és ezért az állam - világos és önös érdekei miatt - soha sem fog sztrájkjogot adni. A Ugye ez érthető ... Addig, amíg ...

Ergo: Ha megadja, akkor kikerülünk ... :cry:
Máshogy: Ha kikerülünk a HSZT hatálya alól, akkor nekünk is jár ... :?
( sajna akkor már csak a szánk járhat. Sztrájkolhatunk egy csomó jogosultágért ami megvolt, de el kotyavetyéltük - ték - )

Én nem szeretném a még hátralévő szolis időm alatt más baromsága miatt a HSZT előnyeit elbukni !!! :evil:

És Te :?:
lcoka
pernyekergető
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2003. máj. 11. 20:00

Hozzászólás Szerző: lcoka » 2003. júl. 13. 12:42

Igen, a kérdőívek.Érdekesnek találtam, hogy egyszerre három kérdést tesznek fel melyet támogassunk.Miért nem külön-külön?Igy aki a két természetes igényt támogatja automatikusan a 3. sztrájk jog kérdését is.
Ez" árukapcsolás"! Illetve szerencsétlen kérdés feltevés, mert ebből nem derülhet ki az egyes kérdések támogatottsága.Remélem ez nem sanda szándék volt csak ügyetlenség a szakszervezet részéről.
Tegyük fel külön a sztrájk jog kérdését!Azt gondolom, hogy hívatástudattal rendelkező tűzoltó ezzel nem azonosul
.Igen ott a szakszervezet :roll: Ott voltam a gyulai alakulón.Igen akkor hittünk abban,hogy függetlenek vagyunk és együtt erősek!Azóta mintha enerváltabb,fásultabb lenne.Szélmalomharcokban jeleskedik de szakmai ügyekben csendes passzivitás van.Hol a folyamatos információ visszaáramlás?A tagdíj 30%-a ami a központba megy biztos fedezné a kapcsolatos költségeket.De email-on már ez igazán nem is lehetne kérdés!
Azt hiszem ebben nyitok is egy új témát. üdv mindenkinek!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. júl. 13. 5:05

Sziasztok!
BOXER: "kesztyűs kézzel" és hidegvérrel kell ezt a témát is kezelni :wink: .
Pernyetipró izzig-vérig "szakszervezetis", legalábbis eddigi hozzászólásaiból ez derült ki számomra. Egy szakszervezeti aktivista számára pedig a munkaharc leghatékonyabb eszköze a sztrájk, ezért számomra természetes, hogy ők ezt forszírozzák.
Aztán van aki egyetért ezzel, van aki nem. Attól még itt és máshol is lehet helye.
BOXER
kapacsmester
Hozzászólások: 288
Csatlakozott: 2003. márc. 25. 18:58

Hozzászólás Szerző: BOXER » 2003. júl. 12. 21:12

Pernyetipró!
Azt kívánom hogy úgy kopogtass házról házra munkahelyért, mint az ívvel az aláírásokért!
Az ilyen fazonoknak nincs helye közöttünk!!!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. júl. 12. 14:21

Sziasztok!
Mert még nem halottak/tapasztaltak olyat, hogy valakinek égett valamije, és a tűzoltó nem ment, mert sztrájkolt. Egy - azaz 1 - ilyen eset után menj kérdőívekkel házalni...
Válasz küldése