Szakszervezet?

Munkaidő, fizetések, pótlékok, szakszervezet...
Itt lehet tépni egymás idegeit is.
Lezárt
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 30. 7:45

Szerencsétek van.

Jelenleg 3 szakszervezet létezik, amelyiknek köze van a tűzoltókhoz.

Az egyik a Belügyi Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete. Mindössze pár száz tűzoltó tagozattal. Ezek a tűzoltók alig néhány százaléka az össz tagságnak. Abból, hogy aláírták a megállapodást, látszik mekkora súlyt képeznek a szemükben.

A másik a Fővárosi Tűzoltó Szakszervezet. Ide csak pesti tűzoltók léphetnek be. Ők is aláírták a megállapodást. Mivel azonban Pesten megkapták, a veszélyességi pótlékot, így ott tényleg csak a 6-8% kiegészítés, és az évvégi 10000 nettó egyszeri juttatás érvényesül. Attól tartok, nehéz lesz ezt eladni a pesti tűzoltóknak.

Végezetül van a HTFSZ. Az eredeti. Nem írta alá a bérmegállapodást. Ugyanis, azt vallja, hogy PS alkotmányellenesen alakította át a pótlékunkat. Ezért alkotmány bíróság előtt van az ügy. Az már biztos, hogy tárgyalni fogják, csak még azt nem tudni, hogy mikor. Amíg azonban nem dönt, addíg az kell legyen a szakszervezeti álláspont, hogy jogtalan. Márpedig ugye jogtalan visszaadása nem tekinthető béremelésnek.

Mindhárom szakszervezetről igyekeztem objektív képet adni. Ez persze nem sikerülhetett tökéletesen, mert az egyéni gondolkodásmódot kikapcsolni nem lehet.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. márc. 30. 5:04

Sziasztok!
Úgy látszik, nekünk szerencsénk van. Itt nyoma sincs semmiféle nyomásgyakorlásnak. Lent van a szolgálatnál mind a két papír (elfogadod-e avagy sem a BM-javaslatot; HTFSZ követelések) és még csak kommentár sem volt hozzá, nemhogy egy kis befolyásolási törekvés.
Ami a szakszervezetet illeti: én már régóta nem igazodok ki a sok, és gyakran még több felé húzó szervezet között. Miért nem lehet egy (azaz 1) szervezet, ami felvállalja a tűzoltók érdekképviseletét (is), ahelyett, hogy kapkodhatom a fejem, hogy melyik szakszervezet épp most mit akciózik. Az egyik kolléga szidja ezt a szakszervezetet (vezetőstől-mindenestől), a másik kolléga amazt. Káosz :(
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 29. 17:39

A parancsnokok nyomást gyakorolnak. De gondolom ezt már érzitek a bőrötökön. Azért kampányolnak, hogy írjuk alá, megelégedünk a BM által javaslot bérrel.

Én tudom, hogy egy parancsnoknak nehéz ellent mondani. Két dolgot azonban tudnotok kell. Ezt a papírt bármikor az orrotok alá dörgölhetik. Idén legalábbis. Alap elvárása a tagságnak, hogy a szakszervezet tegyen is valamit. Nehéz, ha a tagság nem áll ki a vezetői mellett. A papirok aláírásval a helyi vezetők igen nehéz helyzetbe kerültek.

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz. Naív ember az, aki nem számolt ilyen nyomással. De ha nem bírjuk, akkor ne is álmodozzunk az Úniós tűzoltók béréről. Az ottani munkás sem ingyen kapta azt az életszínvonalat. Kiharcolta magának. És harcol a jobbért most is.

Mindenki meginoghat. Sok emberrel ez történt most is. A kormány a héten eldöntötte, hogy a javasolt béremelést mindeképen bevezeti júliustól. Ezzel feleslegessé váltak azok az aggályok, miszerint a szakszervezetek "túlzott" követelése ezt a kis emelést is elviheti. A fenyegetés csak blöff volt. Kédrem én, van veszteni valónk? Nincs. Ha sikerül elérni valamit, jajdejó!, ha nem, akkor is marad a kormányzat béremelése. Rosszabb nem lesz.

Mi tehát a teendő? 31.-én az FRDÉSZ országos demonstrációt indít. Nem arról van szó, hogy ki kell vonulni az utcára. Leveleket kell írni. Van egy póstafiók, ide kell küldeni a leveleket, melyekben le kell írni, hogy miért nem vagytok elégedettek a béremeléssel. Írhatja az asszony is, mint családanya. Ezek a levelek, ha többezer darab érkezik (az FRDÉSZszakszervezeteknek eggyütt 23000 tagja van, de természetesen nem szakszervezeti tag is írhat), lemoshatják a HÖTOSZ-os aláírások jelentőségét. Ezekre a helyekre lehet kűldeni: 1388 Budapest, Pf.: 52., a 06 1 31-25-495-ös faxszámra, vagy az frdesz@freemail.hu e-mail címre. A leveleket április 10.-én átadják medgyesi Péter miniszterelnök úrnak, úgyhogy lehet neki címezni őket. A leveleknek van egy előnyük. Nem kell előtte bemutatni őket a parancsnokoknak.

Az FRDÉSZ célja: július elsejétől mindenkinek 0,6-tal emeltetni a rendfokozati szorzóját. A parancsnokoknak is. Az FRDÉSZ tagjai a börtönőrök, a Független Rendőr Szakszervezet, a katonák, a nemzetbiztonsági hivatalok, a polgárvédelmisek, a vám- és pénzügyőrök, valamint mi, tűzoltók. Még sohasem voltak ezek a szakszervezetek ilyen egységesek, még sohasem volt ilyen lehetőség előttünk. Nem véletlen, ez a nagy ellenállás, hisz most még arról sem volt eddig szó, hogy kivonulnánk az utcára.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. márc. 27. 6:28

Pernyetipró:
Ritka dolog, de az utolsó bekezdéseddel szó szerint egyetértek.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 27. 0:11

A beosztásid 8%-át vedd. Ugyanis arra vonatkozik. Mivel ez a második félévben valósulna meg, ahoz, hogy éves viszonylatban lásd mennyit jelent neked, oszd kettővel. Ha tavaly megkaptátok a veszélyességi pótlékot, akkor ennyit jelent növekményben. + a IV. negyed évben egyszeri kb. 10000 nettó.
Azzal nincs bajom, hogy ha az alapot, vagy bármit x%-kal megemelnek, és ez miatt forintálisan többet kaptok. De a %-os megkülnböztetés sértő. Azt sugallja, hogy kevesebbet érünk. Pedig nem.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2003. márc. 26. 23:15

Sziasztok!
Bevallom.
Töredelmesen.
Tiszt vagyok.
Nem szégyellem magam. Nincs is miért. Igaz nem 8 órázom és hoztam is már ki gázpalackot (hős :wink: ).
Az elvett pótlékról: nálunk tavaly decemberig (amíg a 2 éves költségvetés miatt megvolt rá a pénz) a parancsnok júliusban és év végén kifizette a fél évre jutó pótlékot és még valami plusz is jutott rá. A megyében több parancsnokságnál is így csinálták tudtommal, tehát ez nem kifejezetten pesti eset. Ettől még persze jobb lenne, ha az egészet idén januártól kapnánk vissza, nem csak jövőre, de azt hiszem, hogy a nagy semminél ez is jobb.
A béremelésről: mi még nem tudjuk, hogy ez a százalékos dolog hogyan fog lejátszódni. Valaki talán igen? Minek a százalékát veszik: a beosztásinak, az egésznek ? Tételezzük fel, hogy a köztisztviselői alapot emelik meg valamennyivel, ekkor a tiszt (a magasabb szorzója miatt) többet kap, mint a tiszthelyettes. Így kijöhet esetleg az eltérés (nem számoltam utána, mert mint azt már jeleztem egy másik topicban, nem erősségem a matek). Persze nem is tudom, hogy miként lesz - csak legyen, és inkább júliusban, mint jövőre.
Az aláírásgyűjtés egy más kérdés. Jómagam is alá fogom írni, bár nem értek egyet minden egyes betűjével és/vagy időpontjával, a többi szakszervezettel való összehangoltságával.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 26. 18:27

A tisztek közülünk valóságát, főleg a 8 órás tisztek esetében nemigen lehet észrevenni. "Közületek való" Tehát te nem tiszthelyettes vagy.

Ész érv? Rendben van.

Lampert Mónika annak idején még ellenzékiként felszólalt a pótlék visszadása mellett. Ezzel, akkor elismerte a jogtalanságot. Ezt a jogtalanságot dr. Kolláth György alkotmányjogász is leírta, részletes elemzésben. Hiszem, és vallom, hogy ezt a jogtalanságot egyszer az alkotmánybíróság, ha végre tárgyalni fogja az ügyet, meg fogja állapítani. Mert ugye, ha mi tűzoltók ezt nem valljuk, és nem hisszük, akkor milyen alapon adtuk be az alkotmánybírósághoz a keresetet. Abból kell kiindulni, hogy a pótlék visszaadásával csak a korábban jogtalanul megnyírbált veszélyességi pótlékunk egy részét adták vissza. Most a tűzoltók bruttó 7425 forinttal többet fognak hazavinni. Illetve az eddig csepegő pótlék, és a mostani klönbözetét. Én azonban úgy látom, hogy eddig a fizetésemből hiányzott a 14850 forint - órabéres pótlék. Ez testvérek között is minimum 10000 forint. Most annyi változik, hogy 10000 helyett 7425 forint brutto fog hiányozni a fizetésemből.
Neked hogy jött ki a 12000? Én a jogtalanul elvett bér rész visszaadását nem nevezném béremelésnek. Akkor az is az lehetne, ha mondjuk megvonnák a rendfokozati illetményed, majd a következő hónapban visszaadnák, és azt mondanák, hogy megemelték a béred. Tényleg megemelték? Ugyan annyit keresel, mint két hónappal előtte. Akkor hol a béremelés. Ez van a veszélyességi pótlékkal is.
Az illetményptlék: Tudod mennyi lenne az nekünk tiszthelyetteseknek? Számolj egy 3-as beosztási szorzóval, ami már szerparancsnoki szorzó. Ez 100000 forint pótlékalapot jelentene. Ennek a 6% 6000 forint. De mindez csak a második félévre realizálódna. Ha az egész évre nézed, akkor ez havi 3000 forint bruttó. Mennyi marad meg? 1600-1700 forint. A beosztott tűzoltónak még kevesebb.
Ha életbe lépne a BM ajánlata, akkor a valós béremelés mértéke a pesti tűzoltók bérszallagján mutatkozna csak igazán. Ők ugyanis abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy kapták a veszélyességi pótlékot. Őket nem érinti a 22,5% visszaadása. Csak a 6, illetve a 8%.
A BM ajánlata annyit ér, amennyit a pestiek megéreznek belőle. Ne kérd, hogy elfogadjam.
Minálunk még idén nyugdíjba vonuló, nem szakszervezeti tag is aláírásokat gyűjt. A 3. ívnél tart. Végre tőrténik valami, és véget érni látszik a több mint tíz éves meghunyászkodási politika.
Én már többször böngésztem a Hszt.-t, de a bevezető szöveget az FRDÉSZ újságban, Kónya Péter beszédében leltem fel. Ha megengeded bepötyögném.

"A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam eltántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagja a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja:"

De szépen írták. Semmi szükség nem lenne szakszervezetre, ha be is tartanák. Tudod mit érzünk belőle mi tiszthelyettesek? "az állam eltántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel" És mit nem? "elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát "

Azt kértük, hogy adják vissza az elvett pótlékot, úgy ahogyan azt elvenni tudták. Egyszerre. És 10% béremelést kértünk. Ez nem olyan sok.

Azonkívül mégegy: A Független Rendőr Szakszervezet és a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége már a HTFSZ előtt kijelentette, hogy nem írja alá. Úgyhogy hiába is írnák alá a demagóg Kertészék, az másik két szakszervezet miatt úgysem kapnád meg a nem létező 12000 forintodat.
BOXER
kapacsmester
Hozzászólások: 288
Csatlakozott: 2003. márc. 25. 18:58

Bértárgyalás

Hozzászólás Szerző: BOXER » 2003. márc. 26. 14:56

Kedves "Pernyetiprók!"
Sajnos tipikusan magyaros az észjárásotok: nem a saját dolgaitokkal foglalkoztok, hanem "miért annyi a tiszteké". Észérvetek nincs a szóbanforgó megállapodástervezet ellen. Ha nem vettétek volna észre, a tisztek zöme is közületek való, ők is tűzoltók, és ők is felelősséggel teszik a dolgukat. A közalkalmazottak számára történő emelést s egyéb juttatást egyedül a HTFSZ nem javasolja! pedig ők nem tisztek.Vegyétek észre hogy szakszervezeti vezetőitek "megvezetnek" benneteket, ők sem értenek egyet fontos kérdésekben. Így a belügyi vezetés nem vesz benneteket komolyan, így nem lehet kompromisszumot kötni, demagóg szöveggel, lásd Kertész: Nem engedünk több bőrt lenyúzni magunkról!
Enyhén szólva furcsa hogy pár egyet nem értő szakszervezeti vezető miatt elesünk havi minimum 12.000 Ft-tól. Ehhez NINCS JOGUK !
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 26. 6:58

Azt hiszem jobban sikerült megfogalmaznod a problémámat. Ez a bajom nekem is.
okkr
vízpocsékoló
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2003. márc. 25. 23:42

Hozzászólás Szerző: okkr » 2003. márc. 25. 23:49

Azzal egyetértek hogy egy tiszt keressen többet.
Ez az eltérítés meg is történik a szorzóval.
De az elfogadhatatlan, hogy százalékos emelést
úgy hajtsanak végre hogy különbséget tegyenek tiszt és nem tiszt
között. Nem sántit egy kicsit?
Hova fog ez igy vezetni?
Évek múlva azt veszzük észre hogy 10-15-ször többet keresnek
a tisztek.
Azért annyival már nem érdemelnek többet.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 25. 21:29

Ez igaz. És ha azonos %-ban emelnének bért, nem is lázongnék. Pedig forintálisan akkor is többet kapnának.
BOXER
kapacsmester
Hozzászólások: 288
Csatlakozott: 2003. márc. 25. 18:58

Pernyetiprónak

Hozzászólás Szerző: BOXER » 2003. márc. 25. 19:04

Kedves Pernyetipró! Széchenyi fizetése sem volt azonos a kubikoséval a LÁNCHÍD építésekor. Miért kellene a kőművesnek olyan arányú emelés mint a mérnöknek. A vakolókanál tényleg nehezebb a ceruzánál, de csak a szocializmusban volt felboritott értékrend!
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 25. 16:18

A méregtől jópár helyesírási hibát vétettem. Elnézést kérek értük.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. márc. 25. 16:15

A válaszom NEM!
Ez felháborító! Harsa kellene esnem attól, hogy megadják a felét annak ami dr. Kollath György alkotmányjogász szerint alkotmánysértően vettek el? Pardon! Átalakítottak!
Felháborít! Tisztjeink már így is jobb fizetést kapnak mint mi, pedig ők nem hurcibálnak mondjuk gázpalackokat! Tisztában vagyok, hogy mindehol többet keresnek, de ez a javalsat még tovább tágítja a köztünk lévő társadalmi szakadékot. Egy egyenlő %-nál is forintálisan többet kapnának, de az még elmenne. De ez, hogy 2%-kal többet kapnának... Ezt nem tudom szalonképesen kifejezni.
Egyébként ezt már korábban megkérdezték, és akkor a helyi egységek nagy többsége nemmel szavazott.
Lampert Mónika még ellenzékiként felszólalt a parlamentben, hogy adják vissza a pótlékunkat. Hát rajta! Adják! De az egészet, amit elvettek! És úgy ahogy elvették! Egy aláírással!
Ismétlem a válaszom: Nem!

Egyébként a Független Rendőr Szakszervezet a csatlakozásig (2004.-ig) az úniós átlag 60%-át követeli. Ez évi 50-60 % emelést igényelne. Szóval a mi kérésünk, a 10%-os béremelés, és a veszélyességi pótlék teljes mértékének ez évtől való visszaállítása hozájuk képest igen light-es kérés.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2003. márc. 24. 21:56

Szakszervezeti felhívás a hivatásos tűzoltókhoz
http://langlovagok.hu/tuzoltosagrol/berkerdes.shtml
útkereső
hamutipró
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41

Hozzászólás Szerző: útkereső » 2003. jan. 21. 18:20

Köszi tudtam róla, de a tényleges munkavégzés a jelenlegi feltöltöttség mellett kevésbé értékelhető, mint a másiknál. Az ott szereplő üdültetéssel kapcsolatos információk is hiányosak. Szóval valami van, de nem az igazi, de az lesz!
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. jan. 21. 11:52

Van nekünk is honlapunk! igaz, még feltöltés alatt áll! www.htfsz.org
útkereső
hamutipró
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41

Hozzászólás Szerző: útkereső » 2003. jan. 20. 22:34

Az biztos, hogy belügyi szakszervezeteknek határozott és eredményre vezető lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a jelenlegi munkáltatói ajánlatnál (2-3%) valami komolyabb legyen. Ennek kapcsán ugyanakkor hadd jegyezzem meg, hogy a szakszervezeteknek- a szakmai vezetés feladatát át nem véve - részt kellene venniük a költségvetést kevésbé terhelő struktúrák kialakításában. Másképpen fogalmazva: csak akkor közelíthetünk nyugat-európai bérekhez, ha átvesszük, adaptáljuk az ottani munkamódszereket. Egy konkrétabb példa: ma a közszféra gazdálkodását sok jogszabály, belső szabályozás inkább akadályozza, mintsem segítené. Nem biztos például, hogy érdemes bevételt termelni, hiszen azt nem lehet minden esetben teljes egészében, illetve olyan célra felhasználni, ami a leginkább szükséges lenne, ráadásul a következő évben, már minimum ennyit teljesíteni kell. A szakszervezet nálam sokkal alaposabb indoklással felhívhatná a figyelmet ezekre is.
Egységben az erő? Egyesüljenek a belügyi szakszervezetek? Van benne valami, ahhoz azonban, hogy tisztábban lássunk az egyes szakszervezetekkel kapcsolatban nyilvánosságra kell hozni azok tevékenységét, állásfoglalásaikat, törekvéseiket például az internetes honlapokon. Én egyenlőre csak a brdsz.hu honlapot olvastam, ajánlom másoknak is!
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. jan. 18. 10:22

Mi is? Ennek a jövő héten utána érdeklődöm.
A befagyasztott bér miatt vitatkoztunk a kollegákkal. Páran felvetették, hogyha a HTFSZ ilyen gyenge, akkor miért nem egyesülnek a rendvédelmi szakszervezetek egyetlen szakszervezetbe.
útkereső
hamutipró
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41

Hozzászólás Szerző: útkereső » 2003. jan. 17. 23:08

Megítélésem szerint aggodalmadra semmi ok, a HTFSZ vezetése nem áll a szocikhoz közel. Az kétségtelen, hogy a szakszervezeti mozgalom elsősorban a baloldali pártokhoz áll közelebb, de ez ott egyértelmű, ahol a pártok elhelyezése a politikai palettán egyértelműbb, mint nálunk. Nekem - egy-két általam szélsőséges irányzattal rokonszenvezőt leszámítva - egyetlen szakszervezeti vezetővel sincs gondom, feltéve, ha szakszervezeti szerepüket politikai álláspontjuk elé tudják helyezni. Én azokat nem csípem, akik bármilyen témában attól függően alakítják ki véleményüket, hogy ki a megrendelő. Ettől eltérő, jó példa is van: a köztisztviselői illetményalap befagyasztása miatt a közszféra szakszervezetei demonstrációra készülnek.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. jan. 15. 18:17

Én teljesen egyetértek a pártsemleges véleményeddel. Így is hallani olyan hangokat, hogy a szakszervezetek az MSZP zsebében vannak. Remélem velünk ez nem így van.
A vendégszállásos dolgot szerintem egy a HÖTOSZ-szal történő megállapodás megoldhatná. Persze számomra kérdéses az, hogy a HÖTOSZ tagjai az ilyen megállapodásokat mennyire tartják kötelezőnek magukra nézve. Még emlékszem arra, hogy az újság szerint a HÖTOSZ jogosnak tartja a délutános és éjszakai pótlékot. A mi személyzetisünk valószínűleg nem olvasta ezt a cikket.
Úgy tudom, hogy tervben van a szakszervezeti tagoknak egy igazolvány készítése, amivel a tagságot igazolni lehet.
útkereső
hamutipró
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41

Hozzászólás Szerző: útkereső » 2003. jan. 15. 17:28

Nagy a csend ezen a fórumon az eddig leírt gondolataimmal kapcsolatban. Még nem olvastam egyetlen szakszervezeti vezetőnek látszó véleményt sem , de sebaj. Most egyetlen javaslatot arra vonatkozóan, hogy mit csináljon a szakszervezet. Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy nagyon fontos lenne az, hogy a tűzoltók kipihenjék magukat, ha máskor nem a szabadságuk alatt. Az is tény ugyanakkor, hogy erre nincs sok pénzük. Viszont az is tény, hogy a tűzoltóságok jelentős részének van - a laktanyában, vagy azon kívül - vendégszállása, amely viszont csak vagy kevesek számára hozzáférhető, vagy olyan áron, amely a panziókéval vetekedik. A javaslatom tehát az, hogy keresse meg a szakszervezet azt a formát, amelyben a parancsnokságok lehetővé teszik ezen szállásokhoz az önköltségi áron való hozzáférést.
útkereső
hamutipró
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41

Hozzászólás Szerző: útkereső » 2003. jan. 04. 23:22

A másik megjegyzésem a szakszervezet napi munkájával kapcsolatban, hogy a vezetőknek nem lenne szabad túl közel kerülni egyetlen politikai párthoz, irányzathoz sem, mert abból ritkán születik jó. Így volt ez az előző kurzus idején is, hiszen a HTFSZ egyik prominense nem is titkolta érzéseit, ennek ellenére jött a műszakpótlék ügy, vagy meg lehet említeni a civisváros polgármesterének e tárgykörben az állománygyűlésen tett rendkívül konstruktív hozzászólását.
Pernyetipró
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pernyetipró » 2003. jan. 04. 19:48

Vagyunk így egy páran! :lol: 8)
Royal
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 980
Csatlakozott: 2002. szept. 02. 10:37
Skype: borbelyj
Tartózkodási hely: Európa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Royal » 2003. jan. 04. 13:37

köszönöm :D
Lezárt