Hírszerkesztőt keresünk!

Észrevételeket, javaslatokat várunk a honlappal kapcsolatban. Itt lehet kérdezni a szerkesztőket is.
Lezárt
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 31. 13:08

A tűzoltóságok között voltak olyanok, amelyek nem akartak megfelelni bizonyos követelményrendszernek, amely alapján a Lánglovagokon szerepelhetnek a híreik, képeik. Ők nem küldenek anyagokat. Viszont nagyon sok olyan volt, amelyek a mi útmutatásunknak köszönhetően nagyon sokat fejlődött a kommunikáció terén.

Azt pedig határozottan visszautasítom, hogy a portál célja a szenzációhajhászás, és a Lánglovagok szerkesztőségének bármely tagja az OKF farzsebében van most, vagy volt akár a múltban, és az OKF-nek bármilyen köze lenne (hírek, cikkek, képek esetleges átvételén túl) a Lánglovagok tartalmához. Ezt a látszatot nagyon sokan próbálták kelteni, rosszindulatból vagy érdekből.

Kicsit eltértünk az eredeti témától, talán inkább a Vélemények a szerkesztőségről vagy a Tűzoltókommunikáció topikban lehetne folytatni az eszmecserét. Izgalmasabbnak tartom inkább az OKF új kommunikációs stratégiáját.
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2010. aug. 31. 12:20

Elnézést kérek, nem célom kifordítani a mondandódat.
(De tényleg.)

Az a baj, hogy Te az élesebb kritikát mindig személyes támadásnak éled meg, pedig nem erről van szó. Ahelyett, hogy egy szikrányit is próbálnál javítani a helyzeten, kioktatsz embereket, bizonygatod az igazad és teljesen más témákból hozol ilyen-olyan példákat.
Én a Lánglovagok.hu-t, annak főszerkesztőjét, illetve a Főszerkesztő Úr munkáját és hozzáállását kritizáltam, nem pedig Dobson Tibort.
Lánglovagok írta:A gondolatmenetetek alapján akkor Dobson Tibor sem rakott le semmit az asztalra a tűzoltószakmában a sokéves szóvivői munkájával.
Nem csodálkozok rajta, hogy erre a következtetésre jutottál.
Az ő (és Molnár Péter és Bisztricz Anett) munkáját azért ismerjük el és tekintünk rájuk úgy, hogy a tűzoltószakmában tettek le valamit az asztalra, mert ők nem a csicskásuknak nézik a vonulós tűzoltót, nem oktatnak le nagyképű és pökhendi módon senkit, nincsenek benne nyakig az OKF ööö.... farzsebében és megvan bennük a tűzoltó szakma iránti alázat, ami a Főszerkesztő úrból hiányzik.

Van viszont hírhajhászás és szenzációéhség. :tapsolo:
Mert mi más lenne, ha hírversenyre hivatkozva nem közölsz le egy hírt az esemény után 24 órával?
Talán még meg is kajálnám, hogy igazad van, ha az adott esemény kapcsán nem jött volna az RTL Klub híradója forgatni a helyszínre, bőven 24 órával a káresetet követően.
(Ott biztos nincs hírverseny, vagy ők is arra a főiskolára jártak, ahol nem tanítják a hírszerkesztést.)
Ez csak egy példa volt, de számos másikat is hozhatnék, ami a tűzoltóknak fontos volt, a "tűzoltóportálnak" viszont nem.

Szerintem a Lánglovagok.hu nem azért ilyen sikeres, mert tényleg jó, hanem mert (még) nincs alternatívája.
Lánglovagok írta:Nem nekem van bajom az egyenruhával, hanem krampusznak a nem egyenruhásokkal.
Azt címezd Krampusznak.
Talán a "nem egyenruhások" tettek róla, hogy így áll hozzá, nem tudom. De nem szabad általánosítani.
Lánglovagok írta:Ugye te sem gondolod komolyan, hogy nem tudod, ki az a parancsnok, aki soha egyetlenegy igazi tűz oltásában sem vett részt, hiszen képzettsége sincs hozzá.
Öööö... de. :ugyefogyott:
Viszont mindig találok egy nálam tájékozottabb, jó fej srácot, aki kioktat, hogy kinek milyen végzettsége van. Szóval vagy nevezd nevén, vagy ne célozgass.
Lánglovagok írta:Például nem lehet hírportál egy hivatásos tűzoltóság honlapja, így nem lehet rajta megjelentetni egy sajtóból összeollózott, politikai színezetű írást az új főigazgató korábbi eltávolításának állítólagos hátteréről. Aki viszont ezt megtette, összeteheti a két kezét, hogy megúszta egy fegyelmivel.
Megértem, hogy támogatnod kell az új főigazgatót, hiszen tőle kapod a fizetésed.
(Ennél fogva nem is tudsz pártatlan maradni, ahogy maga a portál sem az.)
Ha olvastad volna az írást, tudnád, hogy egész konkrétan egy db MTI hír lett "összeollózva", semmi politika nem volt benne. :tilos:
Az illető egyébként nem kapott fegyelmit sem, hiszen nem tett semmi rosszat.

Pontosan így csinálsz a semmiből is politikát: hogy nem tudsz pártatlan maradni, hanem érdekeket szolgálsz ki.
A munkád felületes, öncélú és részrehajló.
Ezt kellene eltanulni?
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 31. 11:14

Nem kéne kifordítani azt, amit mondok. Nem fotóriporterekről beszéltem, hanem a tűzoltóságok munkatársairól, akik fotózzák a káreseteket.

A gondolatmenetetek alapján akkor Dobson Tibor sem rakott le semmit az asztalra a tűzoltószakmában a sokéves szóvivői munkájával. Pedig neki még rendfokozata is van.

Nem nekem van bajom az egyenruhával, hanem krampusznak a nem egyenruhásokkal. Az ő véleménye alapján az ÖTÉ-knél tevékenykedők nem tűzoltók. Én azt mondom, igenis azok. Persze nem állítom, hogy mindenki a tűzoltószakmában tevékenykedik, aki a tűzoltóságokon dolgozik (pl. a takarító nem), de sokan igen: pl. munkavédelem, kommunikáció, vizsgáló, és sokan mások, akik nem konkrétan olyanok mint te, hogy "kidőlt fákat vagdos le a villanyvezetékről, homokzsákot rak a víz útjába, autóroncsból hámoz ki embereket, vizet locsol az égő házra, égő erdőre" stb.

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy nem tudod, ki az a parancsnok, aki soha egyetlenegy igazi tűz oltásában sem vett részt, hiszen képzettsége sincs hozzá.

Amúgy a Lánglovagokra visszatérve, a portálra való kép- és híranyag küldéssel nagyon sok parancsnokságon megtanulták, vagy elkezdték megtanulni, mi az a kommunikáció. Mi az amit mondhat egy tűzoltó, és mi az amit nem. Mi az amit kirakhat a saját honlapjára, és mi az amit nem. Például nem lehet hírportál egy hivatásos tűzoltóság honlapja, így nem lehet rajta megjelentetni egy sajtóból összeollózott, politikai színezetű írást az új főigazgató korábbi eltávolításának állítólagos hátteréről. Aki viszont ezt megtette, összeteheti a két kezét, hogy megúszta egy fegyelmivel.
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2010. aug. 31. 10:51

Szeretnéd Te nagyon összemosni a tűzoltói tevékenység fotózását magával a tűzoltói tevékenységgel és valószínűleg Te tényleg azt gondolod magadról, hogy legalább olyan értékes munkát végzel, mint egy tűzoltó.
(Sőt... :radobbent: Hiszen Te a hét minden napján csinálod!)
Lánglovagok írta:Sajnos sokan nem értik meg, hogy ez badarság.
Ugye nem akarsz arról meggyőzni senkit, hogy Te azért fotózol a káresetek helyszínén, pusztán mert a tűzoltószakma számára hasznos képeket szeretnél adni a tanulmányokhoz, oktatási anyagokhoz?
Még véletlenül sem azért, hogy minél többen kattintsanak ide? (Ez is csak melléktermék...?) :tilos:

Nálunk egy szpkh., később a TAP-os látta el a munkavédelmis feladatokat, nem volt erre külön ember.
De a kedvedért leírhatom még egyszer azt a mondatot, hogy ha valaki (rendfokozattal vagy anélkül) kidőlt fákat vagdos le a villanyvezetékről, homokzsákot rak a víz útjába, autóroncsból hámoz ki embereket, vizet locsol az égő házra, égő erdőre, vagy éppen irányítja ezt a fajta tevékenységet, esetenként szirénázó autót vezet vagy mondjuk szakhatósági állásfoglalást, engedélyt ad ki - ők dolgoznak és tesznek le az asztalra a tűzoltószakmában.
A munkavédelmis a munkavédelmi szakmában nagy.
És képzeld, a tűzoltók bérét bérszámfejtő hölgy sem a tűzoltószakmában dolgozik.

Egyébként mi bajod az egyenruhával? Vagy a hivatásosokkal? (Hiszen nekik van egyenruhájuk.)
Az önkéntes kollégák (akiknek nem egyenruhájuk, hanem formaruhájuk van) akkor szerinted abszolút nem illethetők "Tűzoltó" jelzővel?? :radobbent:

Az azért nagyon érdekes lenne, ha egy tűzoltóparancsnok képzettség hiányában nem vehetné át a tűzoltás vezetését... :-D
A tűzoltóparancsnok vonulásra kötelezett személy, másként nem is tölthetné be ezt a pozíciót, csak úgy, ha tűzoltás vezetésére jogosult. Nem tudtad?
Ugye nem kevered össze a tűzoltóparancsnokot a Tűzoltó Egyesület elnökével...?

Kicsit messzire kerültünk a témától...
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 31. 9:48

meszler írta:
Lánglovagok írta:Szerinted különbség van a között, ha valaki ugyanazon munkát rendfokozattal vagy anélkül végzi? Ha valakinek nincs rendfokozata, az már nem is a tűzoltószakmában dolgozik?
Nem, jóbarát.
A különbség abban rejlik, hogy ha valaki (rendfokozattal vagy anélkül) kidőlt fákat vagdos le a villanyvezetékről, homokzsákot rak a víz útjába, autóroncsból hámoz ki embereket, vizet locsol az égő házra, égő erdőre, vagy éppen irányítja ezt a fajta tevékenységet, esetenként szirénázó autót vezet vagy mondjuk szakhatósági állásfoglalást, engedélyt ad ki - ők dolgoznak és tesznek le az asztalra a tűzoltószakmában. :!:
Aki erről ír vagy erről fotót készít, az meg az újságíró szakmának dolgozik.
Sajnos sokan nem értik meg, hogy ez badarság. Ha valaki káreseteket fotóz házon belül, annak csak a mellékterméke a sajtófelhasználás. Ezeknek a fotóknak óriási jelentősége van tanulmányok, oktatási anyagok készítésében. Ezáltal a tűzoltószakma részévé vállik. De itt én már nem is erre utaltam, hanem pl. nézzünk egy munkavédelmist. Hol egyenruhás, hol nem egyenruhás látja el a feladatot. Akkor aki egyenruhás, az a tűzoltószakmában dolgozik, aki nem, az pedig nem a tűzoltószakmában? De ha a logikádat követem, akkor egy olyan tűzoltóparancsnok, aki képzettség hiányában nem veheti át a tűzoltás irányítását, sőt, még beosztottnak sem alkalmas, az mit csinál?
meszler írta:Anett szorgalma és elhivatottsága valóban tiszteletre méltó.
Félek belegondolni, hogy mi menne itt nélküle. :csendesen:
Apró csúsztatás ugyan, hogy ő 2004 óta dolgozik itt, amikor is újságírói tapasztalattal rendelkező hírszerkesztőt kerestetek, míg mi Krampusszal az 5 évvel későbbi gyakornoki kérdés miatt adtunk hangot a nemtetszésünknek.
Anett 2004-ben ugyanolyan gyakornoki munkát kezdett itt a Lánglovagokon, mint amilyen gyakornokokat kerestünk később. Ezen topik nyitó hozzászólására ő volt az egyik, aki jelentkezett. Csak nála volt elhivatottság, akart tanulni és fejlődni. Ez meg is hozta az eredményt.
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2010. aug. 31. 9:25

Lánglovagok írta:Szerinted különbség van a között, ha valaki ugyanazon munkát rendfokozattal vagy anélkül végzi? Ha valakinek nincs rendfokozata, az már nem is a tűzoltószakmában dolgozik?
Nem, jóbarát.
A különbség abban rejlik, hogy ha valaki (rendfokozattal vagy anélkül) kidőlt fákat vagdos le a villanyvezetékről, homokzsákot rak a víz útjába, autóroncsból hámoz ki embereket, vizet locsol az égő házra, égő erdőre, vagy éppen irányítja ezt a fajta tevékenységet, esetenként szirénázó autót vezet vagy mondjuk szakhatósági állásfoglalást, engedélyt ad ki - ők dolgoznak és tesznek le az asztalra a tűzoltószakmában. :!:
Aki erről ír vagy erről fotót készít, az meg az újságíró szakmának dolgozik.

Anett szorgalma és elhivatottsága valóban tiszteletre méltó.
Félek belegondolni, hogy mi menne itt nélküle. :csendesen:
Apró csúsztatás ugyan, hogy ő 2004 óta dolgozik itt, amikor is újságírói tapasztalattal rendelkező hírszerkesztőt kerestetek, míg mi Krampusszal az 5 évvel későbbi gyakornoki kérdés miatt adtunk hangot a nemtetszésünknek.
Kicsit tehát másról beszélünk, de ez olyan elhanyagolható különbség, mint tüzet oltani, vagy fényképeket készíteni a tűzoltásról...
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 30. 20:39

krampusz írta:
Lánglovagok írta:Kicsit gondolkozzál, mielőtt ilyen szégyenletes nyilatkozatot teszel. Vagy te lenézed a tűzoltóságokon dolgozó közalkalmazottakat, vagy az ÖTÉ-kben és tűzoltószövetségekben tevékenykedő "civileket"?
Nem nézem le, szükség rájuk. De nem a tűzoltó-szakmában dolgoznak, hanem a tűzoltó-szakmának. Te meg ezen gondolkodj el. Szövegértésből elégtelen.
Szégyelld magad ezen álláspontodért. Szerinted különbség van a között, ha valaki ugyanazon munkát rendfokozattal vagy anélkül végzi? Ha valakinek nincs rendfokozata, az már nem is a tűzoltószakmában dolgozik?
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2010. aug. 30. 20:27

Lánglovagok írta:Kicsit gondolkozzál, mielőtt ilyen szégyenletes nyilatkozatot teszel. Vagy te lenézed a tűzoltóságokon dolgozó közalkalmazottakat, vagy az ÖTÉ-kben és tűzoltószövetségekben tevékenykedő "civileket"?
Nem nézem le, szükség rájuk. De nem a tűzoltó-szakmában dolgoznak, hanem a tűzoltó-szakmának. Te meg ezen gondolkodj el. Szövegértésből elégtelen.
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 30. 20:15

krampusz írta:
Lánglovagok írta:Viszont az a felhívás, amiért létrejött a topik, nagyon sikeres lett, hiszen a felhívásra jelentkezett akkor valaki, és azóta ő nagyon sokat rakott le az asztalra a tűzoltószakmában. És mindehhez a Lánglovagoknál szerzett tudása nagyban segítette.
És az a valaki tűzoltó lett? Mert a tűzoltó-szakmában csak úgy lehet valamit letenni...
Kicsit gondolkozzál, mielőtt ilyen szégyenletes nyilatkozatot teszel. Vagy te lenézed a tűzoltóságokon dolgozó közalkalmazottakat, vagy az ÖTÉ-kben és tűzoltószövetségekben tevékenykedő "civileket"?
krampusz írta:
Lánglovagok írta:És a két kezét összeteheti az, aki bejuthat egy komoly céghez, és a tudáshoz közel engedik. De ez itt nem téma.
Tehát ez egy "komoly cég"? Hiszen a helyesírás is döcög...
Mi ez a mellébeszélés? Nem a Lánglovagok kapcsán lett írva.
krampusz írta:
Lánglovagok írta:Egy hír megírásához kb. 2 óra folyamatos foglalkozás kellett, mert egyszerűen hiába kommunikációs főiskola-egyetem, ott nem tanítják meg rendesen a hírírást.
Akkó a tulaj hogyan tanulta meg??? Hová is járt, s milyen volt a szakdolgozata??? Naaaaaaaa...
Csak hogy tudd, a Lánglovagok főszerkesztője az Index.hu-nál tanulta az újságírást gyakorlatban, a főiskolai gyakorlati ÉVE alatt. Meszlernek: bizony bizony, nem tanítják meg rendesen a hírírást a kommunikáció szakon, mert nincs idő rá. A gyakorlati helyen kellene, de a mostanság előírt kb. egyhónapos gyakorlat nem sokat ér.
krampusz írta:
Lánglovagok írta:Na, ezek után akkor milyen rabszolgaságról beszélünk?
Az ingyenmunka mi a bánat? Csak kérdezem...
A tanulás az nagyon kemény dolog. Biztos te azért nem ültél annyit iskolapadban, mert nem fizettek neked érte. Ha többet tanulsz, talán a fórumozás is jobban menne neked, és nem utolsó sorban a helyesírás.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 30. 19:57

meszler írta:Ha nem titok, nevezzük már meg, kire gondolsz, aki a felhívást követően oly sokat rakott le az asztalra a tűzoltószakmában?
Bisztricz Anett
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2010. aug. 30. 17:11

Lánglovagok írta:Viszont az a felhívás, amiért létrejött a topik, nagyon sikeres lett, hiszen a felhívásra jelentkezett akkor valaki, és azóta ő nagyon sokat rakott le az asztalra a tűzoltószakmában. És mindehhez a Lánglovagoknál szerzett tudása nagyban segítette.
És az a valaki tűzoltó lett? Mert a tűzoltó-szakmában csak úgy lehet valamit letenni...
Lánglovagok írta:És a két kezét összeteheti az, aki bejuthat egy komoly céghez, és a tudáshoz közel engedik. De ez itt nem téma.
Tehát ez egy "komoly cég"? Hiszen a helyesírás is döcög...
Lánglovagok írta:Egy hír megírásához kb. 2 óra folyamatos foglalkozás kellett, mert egyszerűen hiába kommunikációs főiskola-egyetem, ott nem tanítják meg rendesen a hírírást.
Akkó a tulaj hogyan tanulta meg??? Hová is járt, s milyen volt a szakdolgozata??? Naaaaaaaa...
Lánglovagok írta:Na, ezek után akkor milyen rabszolgaságról beszélünk?
Az ingyenmunka mi a bánat? Csak kérdezem...
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2010. aug. 30. 14:44

Nehogy azt gondold, hogy én jót kárörvendek ezen, hogy befuccsolt a dolog. :megbocsato:
Szerintem mindenki azt szeretné, ha a portál visszanyerne valamennyit az egykori színvonalából.

Az azért elég kemény kritika, hogy kommunikációs főiskolán, egyetemen nem tanítják meg rendesen a hírírást, nem gondolod?
Csak mert a Lánglovagok.hu még (vagy már) elég messze van attól, hogy etalonnak lehessen tekinteni az itt megjelenő hírekre...

(Talán annyi tanulsága lehet a dolognak, hogy az ingyen munkaerő annyit is ér, a szakértelmet pedig meg kell fizeti.
Lássuk be, nem sokan törnénk magunkat fél vagy egy évig, hogy legyen egy lánglovagos e-mail címünk meg némi telefonszámlánk...)

Ha nem titok, nevezzük már meg, kire gondolsz, aki a felhívást követően oly sokat rakott le az asztalra a tűzoltószakmában?
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2010. aug. 30. 11:07

A Lánglovagok.hu-nál a gyakornoki kezdeményezés lényegében befuccsolt.

A blog ezen mondata le is fedi az okot:

"Sokan a legalapvetőbb ismeretek – sőt sokszor érdeklődés – nélkül jelentkeznek gyakornoki pozícióra, és nem is érdekli őket a tanulás és fejlődés lehetősége még akkor sem, ha van rá lehetőségük."

Viszont az a felhívás, amiért létrejött a topik, nagyon sikeres lett, hiszen a felhívásra jelentkezett akkor valaki, és azóta ő nagyon sokat rakott le az asztalra a tűzoltószakmában. És mindehhez a Lánglovagoknál szerzett tudása nagyban segítette.

A blogra visszatérve, ami kifelejtődött belőle, hogy felsőoktatási intézményekben van gyakorlati hónap vagy akár félév, sőt év. Ez az oktatás része, tehát ha van ösztöndíj, akkor azt kapja ezen idő alatt a gyakornok. És a két kezét összeteheti az, aki bejuthat egy komoly céghez, és a tudáshoz közel engedik. De ez itt nem téma.

Ami viszont téma, hogy a Lánglovagoknál nagyon komolyan foglalkoztunk a gyakornokkal. Egy hír megírásához kb. 2 óra folyamatos foglalkozás kellett, mert egyszerűen hiába kommunikációs főiskola-egyetem, ott nem tanítják meg rendesen a hírírást. Kb. egy év folyamatos gyakorlás, míg azt lehet mondani, hogy a Lánglovagoknak "éri meg" a gyakornok "foglalkoztatása". Na, ezek után akkor milyen rabszolgaságról beszélünk?
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2010. aug. 30. 10:33

Ma olvastam, egyből eszembe jutottatok: http://blog.volgyiattila.hu/2010/08/26/ ... szolgasag/
:???:
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2009. jún. 01. 14:51

Nos, a keresgélés jól sikerült... :tapsolo:

Szerkesztett hír: Világháborús bomba a Műegyetem területén Budapesten

Mellik világháborúból ered a bomba, tessen mondani? Mennyi világháború volt eddig? Budapesten, a Műegyetem területén… Bevallom, tájékozatlan vagyok, ezért kérdezem: emez országban hol van még Műegyetem?

Nagyon jól szerkesztett hír: Három nyerges vontató ütközött az M0-áson :shock:

Nyerges-vontató, vagy olyan vontató, melyen nyereg volt? Ki lovagolta? Netán az Overdose-ménes ügetett végig az M0-áson, ekét húzva? :-?

Azt mondták itt valahol, hogy magasak a követelmények… :tapsolo: Ennyire? :shock:
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2009. máj. 03. 14:12

Nos, ez megnyugtató...
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

gyakornok

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2009. máj. 02. 11:36

Köszönjük a nagyszámú jelentkezéseket, személyes elbeszélgetés után egy kiválasztott gyakornokkal megkezdődik a közös munka.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2009. ápr. 12. 19:22

Az utóbbi években elszaporodott internetes újságokat elnézve nagyon súlyos színvonalbeli visszaesés van az újságíró szakmában, amelyben óriási szerepe van a képzés és gyakorlat hiányának. Tényleg létezik olyan újság, mi több, hírügynökség, ahol copy paste cikkírási módszert alkalmaznak, méghozzá egyes sajtóosztályok igénytelenül megírt közleményeit alapul véve. Hozzájön még, hogy az internetes újságoknál mindent a kattintásért, ezért híreknél nem megengedett jelzőkkel, csúsztatásokkal, túlzásokkal teli vagy éppen a témához semmi köze címeket is találunk (érdemes figyelni a hírkereső.hu-t). A másik óriási probléma, hogy már valaki attól újságírónak képzeli magát, hogy írása nyilvánosságot kap. Nem, attól még nem lesz újságíró, ahogy az sem lesz tűzoltó, aki egy lángra kapott rongydarabot lelocsol egy vödör vízzel.

Bár a szerkesztőségben kiverte a biztosítékot meszler hozzászólása, hozzáállása, valljuk azt, hogy a Lánglovagok egy kis sziget ebben az igénytelenségben, híreinknél – amennyire lehet – próbálunk tartalmasan, pontosan tájékoztatni hiteles forrásból, és az elmúlt 8 évben a tűzoltók segítségével felhalmozódott tudást tovább fogjuk adni. Viszont nem akárkinek. Csak annak, aki komolyan gondolja, hogy a tűzoltósági szakterületen fog újságíróként hosszú ideig tevékenykedni, és ehhez megfelelő időt fordít tanulás céljából. Tanulás, ez a kulcsszó.
Granca
vízpocsékoló
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2008. nov. 01. 21:05

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Granca » 2009. ápr. 12. 16:46

Kedves szerkesztő!

Nem szeretnék a vita "érdemi" részbe beleszólni (mármint abba, hogy mit nyújt a gyakornoknak a portál és mit nem), viszont "kissé" kiakadtam a fölényes stíluson, ahogy visszaválaszoltál egy Tűzoltó (direkt nagybetű) véleményére. Különösen ezen:" Ha tudnád mi az, az a felsőoktatási intézményben egy olyan félév, amely során ..." :csodalkozo:
Lehet, hogy egy vonulós tűzoltó nem járt (még) felsőfokú intézménybe, hülyének nézni viszont nagyon nem kéne. :ideges: Szerintem például sokkal fontosabb és becsülendőbb munkát végez, mint némely "felsőfokús", sőt, megsúgom, még az is"lehet", hogy intelligensebb és okosabb is ... :csendesen:

... én legalábbis már sok ilyennel találkoztam ...

Ez a lekezelő stílus, bár én nem vagyok tűzoltó, mégis bántott egy "kissé" ... főként, hogy épp egy tűzoltós portált szerkesztesz, és velük dolgozol ... tényleg így gondolkozol róluk, ahogy ebből a néhány mondatból kitűnt...? :toprengo:

"egy gyakornok foglalkoztatása részünkről rendkívüli energiát, időt, türelmet igényel. "
Ebbe viszont mint "szakmabeli" beleszólnék: ha így van tényleg, akkor kissé több energiát még megérne. Nem akarok kritizálni, de némely hírt nem épp úgy sikerül megfogalmazni, és összerakni, hogy elismerően bólintsak rá, ha érted, mire célzok ... :???:
:csendesen: Érdekes módon viszont van egy tűzoltóságról készült honlap, amelyet egy "egyszerű" vonulós tűzoltó szerkeszt, akinek semmi köze az újságírói szakmához, mégis remek híreket és cikkeket ír ... többnyire jobbakat, élvezhetőbbeket, mint amelyeket itt találok ... :???: mindenféle szakmai gyakorlat és "újságírós iskola" nélkül is... ;-)
Sajnálom, megbántani tényleg nem akarok senkit, ez viszont tény ... és csakis azért említem, mert nem kell az újságírói szakma köré "glóriát fonni", ilyen fölényesen meg pláne ...

"Ez a szakma nem a betanított munkás kategória, életed végéig tanulod, s legalább 0,5-1 éves intenzív gyakorlati munka eredményeképpen vagy képes megbízhatóan önálló munkára"
Ez így van. :-)
...
... mint ahogy a legtöbb szakmánál ... ;-)

... a tűzoltók hivatásánál meg pláne ... ;-)
De ezt te nyilván tudod ... :-)
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2009. ápr. 12. 9:54

Ez rizsa.
Nem az a jó válasz, hogy én mekkora tájékozatlan gyökér vagyok, aki se olvasni nem tud, sem azzal nincs tisztában, mi az a gyakorlati félév a felsőoktatási intézményben.
Nagy szerencsém, hogy van egy ilyen jó srác, aki leoktat a témában.

Képzelem, mekkora energiát igényel valakit távoktatásban felhozni a Lánglovagok.hu színvonalára. Szeretném tudni, ki az, aki a Lánglovagokon szerzett gyakorlatának köszönhetően csinált karriert. (Ha nem KGP, akkor szabad a gazda.)
Sajnos DE, pontosan azt gondolom, azt tapasztalom, hogy ez a betanított munkás kategória. A mai átlag újságírói szakmai követelmény a Ctrl + C illetve a Ctrl + V billentyűkombinációk szakszerű alkalmazásában merül ki. Azzal is egészen pontosan tisztában vagyok, hogy egy ilyen szintű "tudással" a kezdő újságíró ugyan nem fog "hatalmas fizetéseket" kapni. (De azért egy tűzoltó szerparancsnoknál jobban keres.)

A színvonalat talán szemlélteti, hogy a múltkori jelentkezők zöme helyesen írni sem tudott, illetve egy önéletrajzot nem volt képes megfelelően elkészíteni.
Természetesen mindig vannak kivételek, tisztelet nekik!
Sajnos az ő szakmai fejlődéséhez a Lánglovagok.hu édes keveset tud adni Nektek jól jön az ingyen munkaerő, az inas meg örüljön, hogy van e-mail címe és fizetheti a telefonszámlát.
Úgyhogy abba az irányba rizsázz, ahol ezt még megeszik.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2009. ápr. 12. 0:58

Merőben nagy tájékozatlanságról tettél a bejegyzéseddel tanúbizonyságot, és nagyon nagyot tévedsz. Igen is nagyon sokat adunk: tudást és gyakorlatot. Itt a Lánglovagokon már volt aki ennek köszönhetően "karriert" csinált. Nehogy azt gondold, hogy iskolapadban meg lehet tanulni az újságírást, nehogy azt gondold, hogy majd egy újságnál hatalmas fizetéseket fogsz kapni, úgy, hogy semmi gyakorlat nincs mögötted. Ez a szakma nem a betanított munkás kategória, életed végéig tanulod, s legalább 0,5-1 éves intenzív gyakorlati munka eredményeképpen vagy képes megbízhatóan önálló munkára (már akinek van elég elhivatottsága és tehetsége hozzá). Amúgy pedig egy gyakornok foglalkoztatása részünkről rendkívüli energiát, időt, türelmet igényel. Talán még több munka, mint a gyakornoké.

Ha figyelmesen elolvastad volna a kiírást, jeleztük, előnyben részesülnek a gyakorlati félévüket töltők. Ha tudnád mi az, az a felsőoktatási intézményben egy olyan félév, amely során egy szakterületbe vágó helyen dolgozik a hallgató gyakorlatszerzés céljából, s közben általában írja a szakdolgozatát. Fizetést nem, ösztöndíjat kap, ha jogosult rá.
Avatar
meszler
lángterelgető
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2003. júl. 24. 15:10
Skype: csabicsekk
Tartózkodási hely: Siklós
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: meszler » 2009. ápr. 11. 20:57

Ezt komolyan gondoljátok?
:tapsolo:
Akinek megvan az OKJ-s képesítése, az pont itt akar napi 6 órát dolgozni ingyen... Egyáltalán hogy van képetek elvárásokat támasztani valakivel szemben, ha cserébe nem kínáltok SEMMIT?! Ja de, lánglovagok e-mail címet, fél évre... MUHAHA! :lol:
Szakmai fejlődés elősegítése, nagy túrót... fél éves ingyenrabszolga!

Éppen erről pofázunk mi itt, hogy nem szép dolog kihasználni, visszaélni valakinek az elhivatottságával, lelkesedésével. :ideges:
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2009. ápr. 06. 14:58

Újabb lehetőség gyakornoki helyre:
http://www.langlovagok.hu/html/aloldal/gyakornok.shtml
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Hírszerkesztőt keresünk!

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2008. okt. 15. 19:31

Köszönjük, hogy ilyen jelentős számban történt jelentkezés. A tapasztalataink azonban vegyesek. Először is, nagyon kevesen voltak képesek a kiírásnak megfelelő jelentkezést küldeni. Többeknél az önéletrajz megírásával jelentős problémák voltak, formai, tartalmi és helyesírási szempontból is. Ha ez az alapvető feltétel nem teljesül, az életben semmilyen területen nem lehetséges az érvényesülés, az újságírásban pedig pláne.

A kiválasztás nagyon nehéz feladat volt. Nemcsak azt néztük, számunkra ki a teljesen ideális gyakornok, hanem azt is, ki az, aki komolyan gondolja, ezen a szakterületen kíván érvényesülni, ebben látja a jövőjét, és a tanulásra megfelelő szabad idővel is rendelkezik a napi munkája, teendői mellett. Úgy véljük, ilyen ember kiválasztása történt meg, persze ne hamarkodjunk el semmit.

Terveink szerint a későbbiekben lehetőséget biztosítunk mások számára is, akik tényleg komolyan gondolják ezt a szakmát.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Lezárult a jelentkezés

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2008. okt. 13. 11:17

Köszönjük a jelentkezéseket, most megkezdődik a kiválasztási folyamat. Akinek nem sikerül bejutnia, az se keseredjen el, lesz még ilyen lehetőség a Lánglovagokon.
Lezárt