* Belépés   * Regisztráció * GyIK    * Keresés
Pontos idő: 2017. szept. 21. 12:28

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 31. 19:05 
csizmás kandúr
Avatar

Csatlakozott: 2012. szept. 29. 17:12
Hozzászólások: 208
Offline
Ráfér a szerencse a tüzikre 2013 szerencsétlennek látszó évében.
A lencse gazdagságot és sok pénz jelent.

Enyhén mustárral is kedvelem. Így pikáns.


Ez kell hozzá:
20 dkg lencse, húslé, vagy 2 erőleves kocka. 2 szál sárgarépa, petrezselyemzöld, /lehet szárított is/ só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál cukor, 2 db babérlevél, fél dl ecet, 1 evőkanál mustár, 2 dl tejföl.

A lencsét pár órára beáztatjuk. A zöldséget másfél liter sós vízben, a húsleveskockával ízesítve megfőzzük, majd leszűrjük, és a levében puhára főzzük a lencsét, a babérlevéllel együtt.
Lisztből és a zsírból a finomra vágott vöröshagymával rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük, jól elkeverjük majd a leveshez adjuk, ecettel, cukorral ízesítjük és tíz percig forraljuk. Tálalás előtt a tejfölben a mustárt elkeverjük és ugyancsak a levesbe öntjük.

Jó étvágyat!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2010. aug. 02. 11:49 
kapocspárkulcs tekergető
Avatar

Csatlakozott: 2007. máj. 07. 13:03
Hozzászólások: 45
Offline
Egy finom ebéd receptje Pataki tálban sütve:

Hozzávalók:
kb. 3 kg krumpli, fél szál kolbász, 30-40 dkg szalonna, 2 fej vörös hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, paradicsom, paprika, margarin, só, bors, majoranna, delikát.

A krumplit héjában megfőzzük, amíg fő addig a szalonnát felkockázzuk, a hagymát, paprikát karikára ,, a paradicsomot és a fokhagymát 4 részbe vágjuk. Közben a tálat beáztatjuk (kb. 30 percre). A krumplit miután leszűrtük meghámozzuk és felkockázzuk. Ezután a kockára vágott krumpli egy részét a tálba tesszük, majd fűszerekkel megszórjuk, majd rátesszük a másik felét is, amit szintén megfűszerezünk. A tetejére margarint teszünk. Rászórjuk a kockára vágott szalonnát, kolbászt, fokhagymát, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, majd ismét megfűszerezzük és margarint teszünk rá. KB. 50-60 percig sütjük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2009. máj. 13. 14:13 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Hozzászólások: 4362
Tartózkodási hely: bp
Offline
Tészta-étel, kissé babra, de megéri. Carbonara, kicsit másként.

Gombát kell párolni, oliva, félkarikára vágott hagyma, durva bors, piciny (!) pepperoni paprika, só szerényen, szeletelt gomba. Megpároljuk, a lé elpárolog. Félretesszük. Teszünk rá aprított petrezselymet, rengeteg kaprot (!), apró kockára vágott sonkát, összekeverjük.

Másik edényben oliva, hagyma, és fokhagyma (ebből sok) megfuttatva. Megégetni nem szabad!!! Nyakon kell önteni legalább fél liter tejföllel, ha az elkezd forrni, hozzáadunk tejszínes tömlős sajtot, legalább hármat (márkát nem írok a tiltott reklám miatt), a párolt gombát beleöntöm, addig kell keverni, ameddig a sajt feloldódik, sima lesz. Figyelem: könnyen odaég!

Eközben megfőzzük a tésztát, a kagyló, és a penne illik hozzá.

Jó étvágyat!

_________________
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2009. máj. 13. 13:55 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Nem egy hűde kaja,de meg lehet próbálni.Veszünk hozzá 5 deka jó szalonnát,zsírjára piritjuk és kiszedjük.A zsírban megüvegesítünk egy begre(3dl) rizst,gyorsan nyakonvágjuk egy rőzsényi apróra vagdalt zöldhagymával pici új csípős z.paprikával,kis vegeta szerű fűszerezés,és felöntjük a begre 2és félszeres vízmennyiségével.Aki szereti,tehet hozzá pár cikkekre vágott gombát.Lefedjük és kavargatás nélkül,de azért rászagolva kb.20 percig főzzük.Edényre figyelj,mert a rizs nagyra nő.Könnyű feltétnek ajánlom a rántott babatököt(nem azt te pedofil!)A tököcskét megmossuk és nem hántoljuk le,sőt a zsenge magvát is bennehagyva 1/2 centis szeletekre vágva kis fokhagymás sóval megörvendeztetve pár percig állni hagyjuk,majd a szokásos panírba temetve kirántjuk.Akinek ég a pocója a morzsától,az tegyen a lisztbe egy fél stanicli sütőport és csak a liszt, tojás kombinációt használja.Jó étvágyat kíván Pubá

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 17. 5:07 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Hozzászólások: 4362
Tartózkodási hely: bp
Offline
Milánói, krampusz módra:

Gombát kell párolni, ízlés szerinti mennyiségben. (Nem pörkölt, paprika nélkül) Ha kész, félrehúzom, megszórom apróra vágott gyulai kolbásszal (vagy sonkával), összekeverem. Rengeteg fokhagymát zúzok rá. Ez fontos! :!:

Egy lábasban vizet kell forralni, benne: zeller, egész bors, vöröshagyma, só, petrezselyem, cseresznyepaprika (ezzel óvatosan). Ronggyá kell főzni. Ha már kevés a víz, a lábas kb egyharmada, kézi mixerrel pépesíteni. Jöhet bele a sűrített paradicsom, nem kevés, a lábas legyen csaknem tele. Kevés só, bazsalikom, és ha már rotyog, fokozatosan sok cukor (ízlés szerint), folyamatos keverés mellett, mert odaéghet, és keverés nélkül a konyha mészárszékre hasonlít. :shock: Ezek után tegyük bele a gombát.

Ha feloldódott a cukor, jöhet a fahéj, fontos fűszer itt. Ha már újra rotyog, be kell rántani.

Közben megfőzöm a spagettit, leszűrés után kevés olíva-olajjal keverem össze.

Tálaláshoz reszelt trappistát javaslok, igény szerint tejföllel. (Én szeretem)

Sokat kell készíteni, mert kiválóan fagyasztható, és egy nehéz, hosszú nap után csak meg kell melegíteni, és tésztát főzni.

A vörösbor illik hozzá. :-D

Jó étvágyat!

_________________
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: almás-sajtos melegszenya
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 16. 20:57 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Hozzászólások: 19
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Jó hamar megjött az ősz. Kénytelen vagyok csukott ablaknál aludni, pedig október közepéig nemigen szoktam becsukni.
Ilyenkor jólesik egy bögre forró tea valami melegszendviccsel.

A világ legegyszerűbb, legolcsóbb és legfinomabb vacsorája az almás-sajtos melegszendvics egy ilyen hűvös estén (rögtön a hagymás zsírosdeszka után).
Saját találmány.. a szükség nagy tanítómester :)))

Szikkadt kenyérszeletekből a legjobb. A kenyeret vékonyan megvajazzuk, meghámozott, kimagozott savanykás almából kb. fél centi vastag szeleteket fektetünk rá (egy alma kb. 4 kis szeletre elég). Megszórjuk porcukorral, kevés fahéjjal, és betoljuk a sütőbe (ha van kis elektromos party-grill, felső fűtőszállal, az a legjobb).. ha az almaszeletek már kissé felpuhultak, az egészet betakarjuk egy vékony szelet sajttal vagy reszelve rászórjuk (trappista, eidami, stb.).. csak annyi időre toljuk vissza, hogy a sajt kellemesen ráolvadjon.

Pasik is elkészíthetik.. nem semmi meglepi asszonykának, aki fáradtan jön haza a melóból ..
.. vagy a laktanyában is összedobható.
:-DDD
Jó étvágyat!

_________________
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: ahogy....
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 21. 18:11 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Kisnyugdíjas zóna menű húsvétra:Erősen fixírozzuk a "mandolin "sonkát..Á:2500ft,Nézünk hozzá egy kis Pármait,á:4500ft,Szemmel harapunk mellé egy falat libamájat zsírjában,Á:6500/kg,mindezt kaláccsal,Á:400ft.Hogy csússzon összeverünk egy egyszerű tartárt;2 paraszt tojgli:80ft,Kis tejföl(egyre kisebb)100ft,majonéz500 ruppó,porcukor,bors,olaj,már nudli árilag.Átitatjuk kabátunkat a piac illatával s otthon kiterítve nosztalgunk a zsíros kenyér fölött,Á:200 ft/szelet.....Ihatunk hozzá jófajta Cocát,Fantát,Á:250 ft.Majd rágyújtunk a Szent István parkban szedett bakaszivarra.Persze elfogult vagyok,a Tesco gazdaságos a harmadába sem kerül...Majd bekapok abból egy falatot...melyik számmal?!

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: ahogy mi....
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 19. 7:10 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Sztrapacska lángos:
KB.félkiló nyers krumplit lereszelünk a kisebb"lyukon",egy cseppke hagymával.Belekeverünk 1/3 résznyi búzadarát,vegetát ízlés szerint és összedolgozzuk.Letakarva 1 órát állni hagyjuk,hogy a dara megszívja magát(nem kell megijedni,ha bebarnul).Olajba mártogatott kézzel tenyérnyi darabokat formázunk(ne legyen nagyon vastag)és zsiradékban piros ropogósra sütjük.Köretnek kukirizit készíthetünk;főtt rizst elkeverünk egy doboz kukorica konzervvel(lé nélkül),petrezselyemmel.Jól mutat mellé a sárgarizses zöldborsó;a rizs főzővizébe egy mokkáskanál kurkumát teszünk(a többi; ahogy szoktuk rizi bizinél).Jó étvágyat!

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Kedvenc édességem ... Nagyon egyszerű ...
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 18. 16:42 
pernyekergető
Avatar

Csatlakozott: 2008. feb. 22. 11:32
Hozzászólások: 24
Offline
Rákóczi túrós

Hozzávalók:
· 60 dkg liszt
· 40 dkg vaj
· 20 dkg cukor
· 1 kg túró
· 8 db tojás
· 30 dkg cukor
· sárgabarcklekvár
· citromhéj
· vaníliás cukor

Elkészítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd 2 tojás sárgájával hidegen összegyúrjuk. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon félig megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, a hat tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe. Amikor majdnem kész, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 120-140 fokon 15 percig sütjük még.

_________________
Édes jó Istenünk, világ virrasztója!
A mi apukánknak légy oltalmazója!
Tolvaj szikrácskákat mind ki oltogassad,
Alvó szelek szárnyát lekötözve tartsad,
Hogy a tűz muskátlit ne nyisson....
Hogy apukánkat, reggel, ölelhessük itthon!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 09. 1:54 
kapocspárkulcs tekergető
Avatar

Csatlakozott: 2007. máj. 07. 13:03
Hozzászólások: 45
Offline
Sziasztok!

Egy egyszerű reggeli receptje:

Hozzávalók:
1 nagy serpenyő; tojás (nálam 4-5 db); vöröshagyma; szalonna és bármilyen felvágott ami a hűtőben éppen található; ételízesítő; majoranna

Elkészítés:
A hagymát karikára, a szalonnát és a felvágottakat kockára vágom.
Egy kis olaj vagy zsír a serpenyőbe, bele a szalonnát. Amikor a szalonna már majdnem megpirult, akkor beleteszem a felvágottakat. Ráütöm egyenként a tojásokat, majd a hagymakarikákat és fűszereket, készre sütöm.
Amikor elkészült egy kis majonézet teszek rá.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Ajánlom, nagyon finom és egyszerű
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 07. 15:44 
pernyekergető
Avatar

Csatlakozott: 2008. feb. 22. 11:32
Hozzászólások: 24
Offline
Szervusztok!

Eme egyszerű receptet ajánlanám figyelmetekbe:

Húsos tészta csőben sütve

Hozzávalók:
50 dkg darálthús
50 dkg rövidmetélt
nagy dobozos tejföl
5-6 fej hagyma

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A darált húst úgy kezdem elkészíteni, mint egy pörköltet: az apróra vágott hagymát (3-4 fej ízlés szerint) megdinsztelem az olajon, megfűszerezem sóval, borssal, paprikával, majd egy kis vízzel, de nem túl sokkal, elkezdem főzni. A lényeg, hogy legyen ízes leve, mert szükség lesz rá.
A tésztát csupán félig kell megfőzni!!!!!
Amikor ez a kettő készen van, egy tepsiben összekeverem, és a sütőben készítem tovább. Itt a tészta felszívja a pörköltalap levét, és sokkal finomabb lesz. Mikor a tészta megpuhult, és a tepsiben a teteje kicsit megbarnult, készen van.
A maradék 1-2 fej hagymát szintén apróra vágom, és a tejföllel összekeverem, hagyom egy kicsit állni, hogy a tejföl átvegye a hagyma zamatát, majd mikor készen van a tészta, ezzel az öntettel tálalom.

Jó étvágyt!

_________________
Édes jó Istenünk, világ virrasztója!
A mi apukánknak légy oltalmazója!
Tolvaj szikrácskákat mind ki oltogassad,
Alvó szelek szárnyát lekötözve tartsad,
Hogy a tűz muskátlit ne nyisson....
Hogy apukánkat, reggel, ölelhessük itthon!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 14. 16:49 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2007. júl. 26. 6:59
Hozzászólások: 1019
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Igen! Pont erre gondoltam! :-D

_________________
" A mosoly olyan, mint sötét ablakban a gyertyaláng. A lélek jelzi vele, hogy otthon van."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: ahogy mi...
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 14. 16:40 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Arról már írtam,de azóta felnőtt egy generáció....Dióhéjban:Halászlé filing 7 végén,minden megvan,csak a belsőség maradt otthon.Mentem ami menthető,kukorica darából galuska s annak rendje módján belerejtve a halászlébe.Nyam-nyam,de fini.Persze,mert a cucc átvette a hal ízét és a lé színét.Később elmeséltem a szitut;senki nem haragszik rám és szerencsére ez már majdnem történelem....(kaptam olyan visszajelzést is,hogy ő az ikrát útálja,de ebből bezebált) :-D

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 14. 15:40 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2007. júl. 26. 6:59
Hozzászólások: 1019
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Valami halászléről is hallottam! :-D

_________________
" A mosoly olyan, mint sötét ablakban a gyertyaláng. A lélek jelzi vele, hogy otthon van."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Ahogy mi..
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 14. 15:09 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Ma nagyon egyszerű,ámde finom kaját rendelt a lányom.Legyen paprikás krumpli virslivel,csurgatott tésztával.Rutinból beleverem a tálba a tojatot,pici olajka,pici langyi víz.....és jött a tragédia...Valamék pepp hülyém nem a helyére tette a tárolót(talán én)és liszt helyett daragalóca ment a cuccba.Próba szerencse,mentsük,ami menthető.Beleszaggattam a daragalust és uram fia,iszonyú jó lett,persze egy kicsit megitta a levét a huncut,de a kölök úgyis összetöri villával a szépen faragott burgonyáimat.Az íze kárpótol mindenért. :-D

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 13:55 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Hozzászólások: 19
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
mcsabi írta:
Hello!

Az én nagymamám is szokott ilyet készíteni, de ő meg pont az ellenkező formában. Csak liszt és tojás..

AngelOfGhetto írta:
zsiradékot hevítünk, a grízdarabokat (a rántotthúshoz hasonló módon) panírozzuk simára kevert tojásba és zsemlemorzsába (tehát lisztbe nem!!), majd a forró zsiradékban rásütjük a panírt..
.. még azon forrójában bőven kakaós porcukorba forgatjuk, ami így rátapad

süteményszerűen tálra rakjuk..
.. ahol gyerekek vagy tűzoltók vannak, percek alatt elfogy :-)


:-)
végülis a legegyszerűbb alapanyagokból lehet a legváltozatosabb dolgokat kihozni :-)

_________________
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 1:59 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2002. aug. 13. 19:45
Hozzászólások: 1083
Tartózkodási hely: Indianapolis, USA
Offline
Hello!

Az én nagymamám is szokott ilyet készíteni, de ő meg pont az ellenkező formában. Csak liszt és tojás..

AngelOfGhetto írta:
zsiradékot hevítünk, a grízdarabokat (a rántotthúshoz hasonló módon) panírozzuk simára kevert tojásba és zsemlemorzsába (tehát lisztbe nem!!), majd a forró zsiradékban rásütjük a panírt..
.. még azon forrójában bőven kakaós porcukorba forgatjuk, ami így rátapad

süteményszerűen tálra rakjuk..
.. ahol gyerekek vagy tűzoltók vannak, percek alatt elfogy :-)

_________________
Üdv.:
mcsabi ;-)

GOLD PRIDE SENIORS '09
SHS VARSITY TENNIS SQUAD CAPTAIN
SHS VARSITY BOWLING SQUAD CAPTAIN - STATE FINALIST
SHS VARSITY TRACK AND FIELD SQUAD - ACADEMIC ALL CONFERENCE


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 0:51 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Hozzászólások: 19
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
morradin írta:
Angel!

Na ezt holnap ki is próbálom! Szerintem tuti lehet.


:-) naggggyon finom, és tök olcsó.. gyakorlatilag ezen nőttem fel :-)

mindig elkértem Nagyitól a tányért amiben a maradék kakaóscukor volt, én abból ettem a sütit, és fülig maszatosan tunkoltam benne, a végén tisztára nyaltam a tányért.. :-)

_________________
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: TŰZOLTÓ süti
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 0:45 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Hozzászólások: 19
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
A verebek azt csiripelték, hogy a tűzoltók nagyon édesszájúak :-)

Eszembe jutott egy ünnepi süti recept, amit régen sokat készítettem. Az eredeti neve "feketerigó", mert hogy annak a madárnak fekete a tolla és sárga a csőre, de én most elneveztem TŰZOLTÓ SÜTI-nek, mert a színei hasonlítanak egy csinos tűzoltóéra.

Hozzávalók:
25 dkg darált mák
25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
4 egész tojás
15 dkg porcukor
kb. 1/2 tasak sütőpor

Elkészítés:
A darált mákot, lisztet, vajat (vagy margarint), és a 25 dkg cukrot a sütőporral jól eldolgozzuk. A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk, hogy egységes lágy masszát kapjunk.
Kizsírozott, zsemlemorzsával beszórt mély tepsiben kb. 2-3 cm vastagon egyenletesen szétterítjük, közepes tűzön megsütjük.
A tojások sárgáját az átszitált porcukorral kikeverjük, a megsült máktészta tetejére kenjük, majd visszatoljuk a sütőbe, hogy a sárga máz rászikkadjon.
Ha teljesen kihűlt, éles vizes késsel kockákra vágjuk.

Szemnek, szájnak kedves finomság.

_________________
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 0:13 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Hozzászólások: 1046
Tartózkodási hely: Délegyháza
Offline
Angel!

Na ezt holnap ki is próbálom! Szerintem tuti lehet.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. dec. 09. 0:10 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Hozzászólások: 19
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
morradin írta:
Nemrég döbbentem rá, hogy éhes vagyok és csinálni kéne valamit.
Eszembe jutott egy nagyon egyszerű és gyors ebéd. Nevezetesen a hamis túrógombóc.
Mi kell hozzá?
Tej, búzadara, zsemlemorzsa, pici olaj, tejföl, porcukor.
Jó sűrű tejbegrízt főzök, majd hagyom kicsit kihülni. Megpirítom a zsemlemorzsát. Evőkanálnyi adagokból kezemben gombócokat formázok a grízből (Ilyenkor nem árt a kezet benedvesíteni, mert akkor nem ragad hozzá a gombóc) és meghempergetem a zsemlemorzsában. Tálaláskor tejfölt és porcukrot teszek rá.


Ennek van egy "süti" változata, amit drága Nagymamám készített mindig.. általában tartalmasabb levesek után második fogásnak:

a sűrű tejbegríz elkészítése és kihűtése után ő pogácsaszaggatóhoz nyúlt, de szertintem az is elég ha késsel kockákra vágjuk az összeállt tejbegríz-tümböt

zsiradékot hevítünk, a grízdarabokat (a rántotthúshoz hasonló módon) panírozzuk simára kevert tojásba és zsemlemorzsába (tehát lisztbe nem!!), majd a forró zsiradékban rásütjük a panírt..
.. még azon forrójában bőven kakaós porcukorba forgatjuk, ami így rátapad

süteményszerűen tálra rakjuk..
.. ahol gyerekek vagy tűzoltók vannak, percek alatt elfogy :-)

_________________
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 01. 23:26 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2007. júl. 26. 6:59
Hozzászólások: 1019
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
puka bá'! Ugye meghívsz ebédre! :-D

_________________
" A mosoly olyan, mint sötét ablakban a gyertyaláng. A lélek jelzi vele, hogy otthon van."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Ahogy mi...
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 01. 22:16 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22
Hozzászólások: 1774
Offline
Navod na pripavu:obsah sacku rozmíchejte v 500 ml studené vody a dobre promíchejte....és máris kész a finom Tesco gazdaságos leveske :-D

_________________
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: zacskós leves
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 01. 19:09 
pernyekergető
Avatar

Csatlakozott: 2007. aug. 28. 18:58
Hozzászólások: 24
Offline
vegyünk egy zacsis levest, és olvassuk el a hátulján hogy hogy kell megcsinálni. :-D :-D 8-) \:D/

és kész is

:tapsolo:


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007. aug. 29. 0:39 
kapacsmester
Avatar

Csatlakozott: 2007. máj. 16. 11:47
Hozzászólások: 262
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
E M írta:
Főzzünk ki ördögi tervet!

hozzávalók: 1db üst, 1 nagyadag rosszindulat. A fokhagymát és a fakarót kerüljük. Ha kéjes örömöt érzünk, írjuk le 666 x " soha többé nemleszek rossz!" , közben dúdoljuk a menyből az angyalt. Ha még mindíg kén szagot érzünk, üljünk az üst szélére, majd dugjuk villás farkunkat a konnektorba, az majd kirázza belőlünk a kisördögöt. Aki majd emígyen szól: Mi ez vazzeg becsinált? És most mindenki egye a saját főztjét!
Tanulság: szeresd felebarátodat úgy mint tennmagad, ne kívánd neki amit magadnak sem kívánnál :-D


Ez aztán a recept! Megyek, kipróbálom :-D

_________________
Leóka :)

„Magányos dolog lesz a halál, de nem lehet sokkal magányosabb, mint az élet..."-J. D. Vinge


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Impresszum és moderációs alapelvek
Lánglovagok Egyesület - egyesulet.langlovagok.hu
Legfrissebb hozzászólások: RSS

   Lánglovagok Egyesület | Lánglovagok.hu tûzoltóportál | Lánglovagok Hírlevél © Lánglovagok.hu 2001-2016.