* Belépés   * Regisztráció * GyIK    * Keresés
Pontos idő: 2017. nov. 25. 7:40

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 27. 17:35 
tömlőszállító

Csatlakozott: 2005. nov. 23. 19:37
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Csiga írta:
Az én kedvencem 1 főre : Pina ala natura :lol:
Hozzávalok : 1 érett csajszi :lol:



Csiga ez igazán intelligens hozzászólás volt... El van nézve, de ez akkor is a Te jellemedre vall :???:

Bocs az OFF-ért!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 27. 8:49 
tömlőszállító
Avatar

Csatlakozott: 2006. jan. 25. 0:37
Hozzászólások: 132
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Grófúr írta:
Csiga írta:
Az én kedvencem 1 főre : Pina ala natura :lol:
Hozzávalok : 1 érett csajszi :lol:


Három bibi van, csak a dologban!!!

1.)Ezt nem fözik, azt meg kell találni, és szeretni, megbecsülni kell!!!

2.)Attól még éhen HALSZ!!! :-D :-P :-D

3.) Ez nem a sex topik!!!! Inkább oda, az ilyen véleményeket, ha kérhetnélek!!! 8-)


Elnézést kérek midenkitől !


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 18:07 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2006. aug. 14. 10:51
Hozzászólások: 19
Offline
Írom a receptet Grófúr csak a párom másodállásban "pihen" fejből meg nem tudom, hogy mekkora adagot főznek a szoliban, de felhívtam csakhogy le tudjam írni.

Szóval: 1 kg rizs, 12 liter tej, 2-3 cs vanília puding,pici só, 2-3 cs vanília cukor, 3 konzerv barackbefőtt, cukor ízlés szerint. Mivel a csapatban sok aki a bio és natur dolgokat szereti ezért általában kristály cukor helyett szőlőcukrot használnak.
Kockázd kicsire a barackot, mosd át a rizst, tedd edénybe, öntsd rá a tejet, mehet bele a só, cukor, vanília cukor, puding, barack. Kevergesd míg majdnem megpuhul a rizs, aztán a végén a befőtt levét is öntsd bele óvatosan nehogy csomós legyen a végén.

Jó étvágyat hozzá! :-P


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 17:57 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2005. aug. 04. 21:33
Hozzászólások: 1189
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Jaffai csirke

Hozzávalók : 2db csirkemell, 4 db comb.
1,5 dl narancslé.
1,5 dl fehérbor.
1db vöröshagyma, 1 szál zeller, 1 reszelt sárgarépa,só,bors.
3evk. olaj. Félcsomag mazsola. 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

A vöröshagymát apróra vágjuk, áttetszőre pirítjuk majd felöntjük narancslével és borral, hozzáadjuk a húsokat a reszelt sárgarépát és a zellert. kb. 30 percig főzzük.

Félóra múlva kivesszük a húsokat, jól lecsöpögtessük, majd az előmelegített sütőbe aranybarnára sütjük.
A serpenyőbe öntjük a mazsolát , hozzáadjuk a narancs gerezdeket és a reszelt narancshéjat, néhány percig forraljuk amíg besűrűsödik.
Amikor megsül a hús, leöntjük a szósszal, tálalhatjuk hasábburgonyával.

_________________
כל הימים שלי יותר יפה, כי אתה איתי Pozsárné


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 15:36 
vízpocsékoló
Avatar

Csatlakozott: 2006. aug. 11. 19:30
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Bp.
Offline
Szép napot!
Örülök,hogy mi civelek is megtudhatunk néhány Tűzoltós receptet :-D
Hallottam egy bizonyos "Tűzoltólevesről". Ha Valaki tudja az elkészítési
módját, megírná?
Köszönöm! :-P :-P


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 13:58 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Hozzászólások: 1390
Tartózkodási hely: 100ból 1
Offline
Csiga írta:
Az én kedvencem 1 főre : Pina ala natura :lol:
Hozzávalok : 1 érett csajszi :lol:


Három bibi van, csak a dologban!!!

1.)Ezt nem fözik, azt meg kell találni, és szeretni, megbecsülni kell!!!

2.)Attól még éhen HALSZ!!! :-D :-P :-D

3.) Ez nem a sex topik!!!! Inkább oda, az ilyen véleményeket, ha kérhetnélek!!! 8-)

_________________
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 12:29 
tömlőszállító
Avatar

Csatlakozott: 2006. jan. 25. 0:37
Hozzászólások: 132
Tartózkodási hely: Budapest
Offline
Az én kedvencem 1 főre : Pina ala natura :lol:
Hozzávalok : 1 érett csajszi :lol:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 12:12 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Hozzászólások: 1390
Tartózkodási hely: 100ból 1
Offline
Bakonyi betyáros pince pöri. . . lopott anyagból

Hozzá valók kb. 30 fő részére:

2-3kg.os csülök, 1-2kg.al több sertés comb, 30dkg. Füstölt háziszalonna, 1kg, gomba, 4-5nagyfej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma,
5-6 zöldpaprika, ugyanennyi paradicsom, 2-3kg krumpli.
Fűszerek: babérlevél 2db, só, pirospaprika, majoránna, kömény, bors, 5l. vörösbor
A vékony, hosszúkásra szelt vöröshagymát, kevés zsírban megpirítjuk, mert a csülök is ereszt zsírt, picit sózzuk, , majd a kockára vágott paprikát és a hámozott paradicsomot hozzáadjuk, és egy jó lecsó alapot készítünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott csülköt és a csontot, kúszó csontnak. /Ez, nagymértékben segít a leégés ellen, illetve a bogrács forgatása közben, felszedi az alját. Na meg az íze /
És beletesszük a gomba apróra szelt tuskóját. Ezt kb. 1/2; l vörösborral, megöntjük, ha a húst nem lepi be, akkor vízzel pótoljuk. Belepasszírozzuk a fokhagymát. Félórafőzés után, beletesszük az apróra vágott combot, és készítünk egy sűrűpörköltet. Természetesen ezt, már egy picikét, ízlés szerint túl fűszerezzük, mert utána jönnek az „íztelen”, és ízfelvevő alapanyagok.
Mikor 2/3osra megfőtt a hús, hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, és a csíkra, bevágott szalonnát, majd bőlére eresztjük, annyira, vízzel, hogy a krumpli kényelmesen meg tudjon benne főni. És még egy 2-3dl vörösbort adunk hozzá. Mikor a gomba is negyedig meg főtt, akkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, utolsó10 percben, egész hegyes, erős zöldpaprikát teszünk a tetejére, és díszítés gyanánt hosszába félbe vágott, zöldpaprikát, csillag alakban.
Ja ne számoljatok!!! A hiányzó vörösbór a szakácsé és a kuktáké!!

JÓ ÉTVÁGYAT!!!


Durcy1!!!

Ne csak a nyálat csalogasd elö, légysz írd is le a receptet!! :-P :-D :-P

_________________
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 11:03 
szikracsapkodó
Avatar

Csatlakozott: 2006. aug. 14. 10:51
Hozzászólások: 19
Offline
Sziasztok!
Tetszik ez az új topic, profik vagytok a főzésben, összehasonlítva az én lánglovag párommal, aki alkoholmentes sörrel próbált meg flambírozni! :-P :-P
Náluk szoliban a csúcs amit imádnak az őszibarackos tejberizs... :-P :-P :-P


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 10:47 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Hozzászólások: 1390
Tartózkodási hely: 100ból 1
Offline
Át teszem a másik kettö bogit :-D , hogy akkor egy helyen fözzünk! :-D :-P :-D

Vagy csorgassuk.
21
Hozzászólások: 225
Hely: Székesfehérvár
Elküldve: 2006. szep. 25. 17:17 Hozzászólás tárgya:

--------------------------------------------------------------------------------

Akkor még felteszem a kedvenc kajámat, ami bográcsos szintén!!




Bakonyi, marha pörkölt „Olyan nyál csorgatós módra”

Hozzávalók: Kb. 40 fő részére.
3-4darab disznóköröm, 3kg, csülök, 5kg marhalábszár, vagy comb, 1 kg apró gombafej, zsír, 5-6nagyfej vereshagyma, 1/2;-.1/2 kg paprika, paradicsom, 1 fejfokhagyma, 3 db. Zöld erős paprika, fél liter vörösbor, na és egy nagy kondér
Fűszerek:pirospaprika, só, majoranna, bors, öröltkömény.

A disznókörmöt félbe vágatjuk, és aki zsírzott, kondéraljába helyezzük, csonttal lefelé. Ez lesz a kúyzócsontunk is egybe. Majd ezt beterítjük, a féltenyérnire szeletelt, vékony marhahús, 1/4ével, erre rátesszük az 1/3 aprókockára vágott csülköt.
Erre tesszük, a karikára vágott hagymát, paprikát, és a hámozott paradicsom 1/3átés a fokhagymának is. És a gombafejeket egészben, szintén 1/3át.
Majd füszerezünk de kb, a vég íz 1/3ával.
Majd ezt letakarjuk az 1/4; marhahússal, és a csülök 1/3ÁVAL, és így tovább, még egy rétekig. Az a lényeg, mikor ezt, a rakott hust elkészítettük, a marhahúsnak kell leg fellűlre kerülnie, Ő játsza a fedő szerepét.:)

A fűszerek adagolásával csínyján bánjunk, hiszen lesz még arra idő. A társaság igénye szerint, 1-2 darab erőspaprikát hosszába szelünk, és ezt is beledobjuk. Utána beleöntjük a vörösbort, természetessen csak kostolás után ; és addig öntjük fel vízzel, amíg az kb 5cm rrel ellepi a húst. Majd a fakanalt közepébe állítjuk, úgy hogy a kondér alját érje.
Jöhet a lassú tűz!!! Nem keverjük, ha nem forgatásos rángatással mozgatjuk a bogit. Menet közben ha szükséges, a fűszerezést folytatjuk.:) A főzés átlagban, 3 órát vesz igénybe, az utolsó 15 percbe beletesszük egészbe a maradék erőspaprikát, az még igény szerint kinyomható!!
Köretnek, jó a sósvízbe fött krumpli, de én csak kenyérrekl fogyasztom!!:)

Jó étvágyat hozzá!

Nem bánom, hogy vége a receptírásnak, mert már csupa nedves lett a klaviatúra!! A számból folyt ki!!
_________________

_________________
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 26. 7:10 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Hozzászólások: 1390
Tartózkodási hely: 100ból 1
Offline
morradin írta:
Annyiban kiegészíteném Grófúr megjegyzését, hogy MORGÓ receptjén kívűl várunk minden olyan receptet, a mi lightes. Pl. csülök, köröm, és egyéb kevés cukrot tartalmazó étel elkészítésének receptjét.
Olyan igazi tűzoltó upgrated recepteket!


Bocsika, én is így gondoltam, csak rosszúl fejeztem ki magam. :-D :-P :-D
Elnézést!! :-D

_________________
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Re: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 22:35 
lángterelgető
Avatar

Csatlakozott: 2006. aug. 11. 23:20
Hozzászólások: 179
Tartózkodási hely: Danbury USA
Offline
Grófúr írta:
Megnyitottam az új topikot, semmi másért, mert én is várnék ide egy isteni receptet Morgótól. :-D :-P :-D

Morgó! oszd meg az isteni vadasod Titkát Nekünk is!!!

Ó bográcsok Istenségei! Ez fantasztikus ötlet volt, már csorog a nyálam a sok mennyei falattól. Már jegyzetelem a fínomságokat, hogy kinti kollégámait elkápráztassam.
MÉG-MÉG-MÉG Fínom recepteket!!! :-D

_________________
"vöröskakas"


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 22:31 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Hozzászólások: 1046
Tartózkodási hely: Délegyháza
Offline
wing!

nyam,nyam! És ebből kimaradtam! :-(


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 21:26 
lángterelgető

Csatlakozott: 2006. jan. 26. 9:44
Hozzászólások: 174
Offline
Nálunk a hétvégén babgulyás volt,30 literes fazékban,3kg bab,3 szép csülök,2kg lapocka amiből pöri lett készítve majd bele a gulyásba,1kg sárgarépa,fél kg fehérrépa,kettő kisseb zeller,3db15dgr-os csipetke.
1kg vöröshagyma,3-3 paradicsom,paprika (pöribe)
Fűszerek: babérlevél,bors,só,köménymag,3fej foghagyma,és természetesen Erős Pista
Étolajdól kb 1dl a pörihez,mivel inkább vizzel szoktam szétpárolni az alapot, és igy nem tiszta olaj az étel ,hanem sok szaftja van,a husiból is kiválik egy kis zsiradék.
Babot és csülköt beáztatni elötte való nap!!!
13tüo, 650ft/fő és 11h-tól lehet benne bugyborékolni ,másnap reggelig,ha marad akkor hütőbe vele a következő szoliig.

Üdv:wing

_________________
Biztonsági öv használata kötelező!!!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 20:38 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2003. jan. 24. 21:17
Hozzászólások: 2110
Tartózkodási hely: Orosháza
Offline
Morgó!

Felhívnám figyelmedet a felelősségedre! Egy országnyi tűzoltó fogja hétvégén elkészíteni a recepted szerint az ebédjét. :-P

Körkérdés: Kinél, mennyiből jön ki - átlagosan - a hétvégi ebéd? :-?

Nálunk 400-550 ft. között.

_________________
A kádárista állam felszámolása nélkül nem lehet igazi jövőképet, valódi alternatívát kínálni - sem jobboldalit, sem baloldalit. Mindaddig minden politikai szlogen csak fedőnév az állam fosztogatási lehetőségek kiaknázására.
Babarczi Eszter


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 20:34 
Szent Tömlő őrzője
Avatar

Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Hozzászólások: 1046
Tartózkodási hely: Délegyháza
Offline
Annyiban kiegészíteném Grófúr megjegyzését, hogy MORGÓ receptjén kívűl várunk minden olyan receptet, a mi lightes. Pl. csülök, köröm, és egyéb kevés cukrot tartalmazó étel elkészítésének receptjét.
Olyan igazi tűzoltó upgrated recepteket!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek
HozzászólásElküldve: 2006. szept. 25. 18:21 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Hozzászólások: 1390
Tartózkodási hely: 100ból 1
Offline
Megnyitottam az új topikot, semmi másért, mert én is várnék ide egy isteni receptet Morgótól. :-D :-P :-D

Morgó! oszd meg az isteni vadasod Titkát Nekünk is!!!

_________________
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Impresszum és moderációs alapelvek
Lánglovagok Egyesület - egyesulet.langlovagok.hu
Legfrissebb hozzászólások: RSS

   Lánglovagok Egyesület | Lánglovagok.hu tûzoltóportál | Lánglovagok Hírlevél © Lánglovagok.hu 2001-2016.