Ahogy mi főzünk, avagy tűzoltós receptek

Minden hétköznapi dolgokkal kapcsolatos téma: család, kikapcsolódás, sportok, szórakozás, számítógép...
Válasz küldése
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. okt. 03. 21:01

:-k Nem értem!! :-D

Mért nem tetszett a nejednek, hát olyan szép piros sisak volt a fején a kicsi lánynak!! :-P
Olyan ari simlis!! :-P :-D :-P
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Avatar
morradin
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1046
Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Tartózkodási hely: Délegyháza
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: morradin » 2006. okt. 03. 19:53

Grófúr!

Igen, azt is megkaptam és köszönöm! (Nejem kevésbé!) :-D
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. okt. 03. 19:39

morradin írta:Grófúr!

A BBPP-t (bakonyi betyár pince pöri) Tegnap elkészítettük az adott itinerek alapján.
Ez valami csodálatos volt!!!
Köszönöm!
Kedves Kollega!!

Egészségetekre!!
:-D

Ezek szerint jól fözöl!!!! :-P
De ,remélem a csajt is megkaptad, az ebéd mellé, amit küldtem a szülinaposnak??
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Avatar
Durcy1
szikracsapkodó
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2006. aug. 14. 10:51

Hozzászólás Szerző: Durcy1 » 2006. okt. 03. 11:33

Az a jó ebben a témában, hogy ha eddig nem tudtam főzni, itt tutira megtanulok, megismerem a fortélyokat, lsd. nazda és a tojáskeverés :-P :-P :-P
Félretéve a viccet, tényleg isteniek a receptek!!! Szerintem két fajta pasi van, aki tud főzni és aki nem. Köztes nincs, vagyis aki nem tud az abszolut nem viszont aki ért hozzá, ott betegedésig lehet enni a főztjéből!!!!

Szóval! Sós palacsinta
50 dkg liszt
3 db tojás
szóda v.tej

olaj

Keverd össze a hozzávalókat, merőkanálnyikat tegyél a palacsintasütőbe, tegyél rá feltétet; sonka, sajt/szelet és nem reszelt sajt/ házi kolbász, hagyma karika, palizer, ha megsült az egyik oldal, fordítsd meg, és ropogósra sül a palacsintán a feltét, mire elkészül a palacsinta másik oldala is. A feltéteket én külön szoktam rátenni, de vegyíteni is lehet.

A szalmaözvegy könyvből néz ki receptet, majd elmegy a boltba bevásárolni. -Mit parancsol?-kérdi az eladó. -Kérek 2 tojást, fél liter tejet, 10 dkg lisztet, csipet sót és cukrot tetszés szerint... :-P
Avatar
puska bá'
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1774
Csatlakozott: 2005. aug. 11. 16:22

ahogy

Hozzászólás Szerző: puska bá' » 2006. okt. 03. 8:26

Ugyan nem recept,de afőzéshez kötődik ez a kis történet.Történt egyszer,hogy új programot kaptunk a számgépre és izgága híradós kolléga kapta az oktatást:bármire rányomhatsz az egérrel,csak erre az egyre sose!Erre?Katt!A gép elkezdte okádni a teljes felriasztási menetet.Úgy 50 méter után hagyta abba.Döbbenet mi lesz vele,hova dugjuk,mégiscsak titkos stb.A sorsa az lett,hogy félig megfőtt rajta az aznapi bográcsos babmenet! :-D
"lényünkbe rejtve homályosan és mélyen alszik az elmúlt veszedelmek rémülete....."
Avatar
morradin
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1046
Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Tartózkodási hely: Délegyháza
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: morradin » 2006. okt. 02. 22:14

Grófúr!

A BBPP-t (bakonyi betyár pince pöri) Tegnap elkészítettük az adott itinerek alapján.
Ez valami csodálatos volt!!!
Köszönöm!
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. okt. 02. 8:18

T. Danka Jani!!

Ha legközelebb sütsz ilyet, akkor csörizz meg légyszi!! 5 perc és ott vagyok!! :-D :-P :-D
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2006. okt. 02. 7:19

Kedvenc - és igen finom - recept, amit eredetileg bőrös karajjal láttam, de én kipróbáltam csülökkel, mer' azé' az az igazi. :-D
Végy egy hatalmas hátsó csülköt. Nézegesd egy darabig, dicsérd élőszóval, hogy milyen formás, mennyire finom étek is lesz belőle (ez nagyon fontos!) :-D
Ha ez megvolt, akkor neki lehet állni az előkészítésnek. Én ilyenkor szoktam bekockázni a bőrt (könnyebb, mint kicsontozott állapotban). Arra kell odafigyelni, hogy a bőrt kell csak átvágni, tehát a húsos részig nem kell bevágni (ha mégis úgy jön össze néhol, azért még nem kell kidobni a kukába. ;-)
Ezután csontozd ki (a csontot egyéb eledelben fel lehet még használni).
Fogsz egy tepsit - amibe belefér a holmi - beleteszel egy akkora alufóliát, amibe be lehet majd csomagolni a csülköt. Kevés olaj, majd a bőrös részével lefelé beleteszed a csülköt.
Most jön a varázslat, amit nem lehet mértékegységekkel leírni. A csülköt igen alaposan (ez lenne a mértékegység helyett) besózod és be(őrölt)köményezed.
NEM KELL FÉLNI a sótól! Minél vastagabb az árú, annál több kell, de nem összekeverni a sóágyon sütött ételekhez szokásos mennyiséggel. Azt mondanám megközelítő adatként, hogy a hagyományos sózás kb. 3-szorosa is elmegy. A köményből is bőségesen kell rátenni. Ezután be lehet dörzsölni a fent felsorolt fűszereket a husikába.
Miután ezzel végeztél, csomagold be a csülköt a fóliába (ha kevés az alapfólia, akkor tekerd be még. a lényeg, hogy a tepsiben a bőrös felével lefelé legyen!
Beteszed a sütőbe és a hús nagyságától függően 1-1,5 órát sütöd (párolod) középlángon (talán 180-200 fokon).
Az idő letelte után kiveszed a tepsit a sütőből, kibontod a fóliaborítást és megnézed, hogy megpuhult-e? Ha elfogadható állapotban van, akkor kiemeled a csülköt és visszarakod fordítva, tehát a bőrös részével felfelé.
Ezt a felét is igen alaposan megsózod (ettől lesz pörcös a holmi), majd vissza a sütőbe, de már a fólia ne takarja felülről!
Addig sütni, amíg szép piros, ropogósan pörcös lesz a börke.
Ezután már csak szeletelni kell...
Avatar
kata69
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2005. aug. 04. 21:33
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: kata69 » 2006. okt. 01. 8:33

...Közkedvelt tűzoltó reggeli...

Hozzávalók :
10-20 db tojás (lehet duplázni, triplázni)
1-2 szál kolbász
Vöröshagyma
Olaj

Dúsítani lehet :-k paradicsommal, paprikával, sajttal ,no és amit kíván az ember.
CAKK-PAKK. ;-) Elkészül hamar
Öblítés : Szolgálatban- vadcseresznyés teával.
Szolgálaton kivül-kóser sörrel :mrgreen:
כל הימים שלי יותר יפה, כי אתה איתי Pozsárné
Avatar
miric
parázspörgető
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2006. aug. 24. 15:00

Hozzászólás Szerző: miric » 2006. szept. 30. 23:13

Grófúr!

Akkor nyertem! :-P Nálunk süti még nem keményedett :-D :-D :-D
Katának egy nagy PUSSZ a receptekért! :-P
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. szept. 30. 15:33

Miric!!!

Fogadjunk!! :-D
Nálunk a kemény süti is süti!!
Ha ünnep utáni? Nem baj!! Csak ne legyen, szörös!!! :-D :-P :-D

Kataangyal!!

Nekem már csak ez maradsz!! :-D :-P :-D

Nem ér!! Bár ebéd után vagyok, hiszen máskülönben nem jöttem volna ebbe a topikba, de nálunk csak almáspite volt!! :-D Ezért a reflexeim, a Pavlovi, igen csak beindult!!

Bár én nem sütök, de a nejemnek tetszett a recept!! :-D Kaptam is igéretet rá!!! :-P
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. szept. 30. 15:28

nazda írta:[Kipróbáltam... de volt egy kis gondom... qrva nehéz volt a tejföllel keverni a tojást... de amikor megpróbáltam villával... az igen, az működött! ;-)
(Bocs, hogy elárultam a fortélyt! :-( )
Nazda!!

Nem jól csináltad!! Ha a tejfölös dobozd ügyessen visszazárod, akkor már is keverheted, mint a koktélt!!!

Ja, erő, karizom, meg ku... sok idö kellene hozzá!! :-P :-D :-P
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Avatar
morradin
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1046
Csatlakozott: 2006. jan. 08. 7:00
Tartózkodási hely: Délegyháza
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: morradin » 2006. szept. 30. 13:51

Nazda!

:-D És csodálkozol, ha lehülézlek? :-D :-D
Avatar
Frinyó
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 979
Csatlakozott: 2005. feb. 21. 20:57
Tartózkodási hely: Tárnok

Hozzászólás Szerző: Frinyó » 2006. szept. 30. 13:44

Itt fűszerfalván a tárkony az megmarad szerintem a tejszínes-tárkonyos malacraguba ;-)
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"
Avatar
civil guard
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 703
Csatlakozott: 2003. júl. 01. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest

re

Hozzászólás Szerző: civil guard » 2006. szept. 30. 12:47

Frinyo!
a tárkony kimaradt. :-P
civil guard

"aki jót tesz, annak semmi joga nincs hálát követelni"
Avatar
Frinyó
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 979
Csatlakozott: 2005. feb. 21. 20:57
Tartózkodási hely: Tárnok

Hozzászólás Szerző: Frinyó » 2006. szept. 30. 12:28

Na igen!Magyar nyelv fortélyai :-D Azért örülök, hogy sikerült 8-)

Remélem elnyerte tetszésed ;-)
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"
nazda
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1779
Csatlakozott: 2004. feb. 07. 23:40

Hozzászólás Szerző: nazda » 2006. szept. 29. 23:52

Frinyó írta:Egy "könnyed", Frinyó féle tojás rántotta reggelire :-)

/ A tojást lehet tejföllel is keverni, aki pdig szereti tehet bele paprikát.../
Köszi a receptet, Fűszeres!
Kipróbáltam... de volt egy kis gondom... qrva nehéz volt a tejföllel keverni a tojást... de amikor megpróbáltam villával... az igen, az működött! ;-)
(Bocs, hogy elárultam a fortélyt! :-( )
nazda !
Avatar
Frinyó
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 979
Csatlakozott: 2005. feb. 21. 20:57
Tartózkodási hely: Tárnok

Hozzászólás Szerző: Frinyó » 2006. szept. 29. 22:24

Grófúr írta:Frinyó!!

Ezt, csak egy személyre írtad? :-D :-P :-D
Nálunk ez egy heti menü!!! 8-) :-P

Tudod mit, inkább öltöztetlek, mint etesselek!!! :lol:

Grófúr!

Egy személyre írtam igen, pont ezt vacsiztam ma, de köszönöm szépen tele vagyok!Nem szoktam ennyit enni, csak ma kimaradt elfoglaltság miatt ebéd, amúgy bőven elvagyok kevesebbel :-)
De nem muszály 1 főre csinálni :-D

További szép estét!
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"
Avatar
kata69
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2005. aug. 04. 21:33
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: kata69 » 2006. szept. 29. 21:52

..Az édesszájúaknak..

Banános briós.

Hozzávalók :
Briós-ok, 1 kávéskanál őrűlt fahéj :-P Banán, lekvár, Vaj.
A vajat a fahéjjal habosra keverjük.

A friss birósokat félbe vágjuk, a felső részüket megkenjük a fahéjjas vajjal(kivűl-belűl ) az alsófelét pedig lekvárral, ráhalmozzuk a banánkarikákat+csokiforgácsot. Majd grillezzük pirosra.

Töltött körte.
Nem túl érett finom illatos körtéket hosszában félbe vágjuk, kiszedjük a magokat és a magházat. Lehet mélyíteni is.
Megtöltjük fahéjas almával vagy kisszemű szőlőkkel, majd összeillesszük őket és alufóliába tekerjük, előmelegített sütőbe közepeslángon kb.20-30 percig sütjük. Az elkészült finomság mellé tálalhatunk vanilai fagyit.

..Jóétvágyat !
כל הימים שלי יותר יפה, כי אתה איתי Pozsárné
Avatar
miric
parázspörgető
Hozzászólások: 410
Csatlakozott: 2006. aug. 24. 15:00

Hozzászólás Szerző: miric » 2006. szept. 29. 21:17

[quote="Grófúr"]Durcy1!! :-D

De, egy bizti, nincs még egy olyan csapat a földön, aki ilyen édesszájú legyen mint mi!!


Nota, az azé' nem olyan bizti :-P :-P ;-)
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. szept. 29. 20:57

Durcy1!! :-D

Jó ötlet, apát leellenőrizni! :-D :-P :-D De, egy bizti, nincs még egy olyan csapat a földön, aki ilyen édesszájú legyen mint mi!! A kollegám jelszava: Inkább a has fakadjon, mint süti maradjon!! :-D :-P :-D

Frinyó!!

Ezt, csak egy személyre írtad? :-D :-P :-D
Nálunk ez egy heti menü!!! 8-) :-P

Tudod mit, inkább öltöztetlek, mint etesselek!!! :lol:
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Avatar
Frinyó
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 979
Csatlakozott: 2005. feb. 21. 20:57
Tartózkodási hely: Tárnok

Hozzászólás Szerző: Frinyó » 2006. szept. 29. 20:49

Egy "könnyed", Frinyó féle tojás rántotta reggelire :-)

Adott 1-2 fej /kinek hogy esik kedvére/ hagyma, egy kis szalonna, meg kolbász, amit szépen megpirítunk a serpenyőben.
Közben felütjük az 5-6(nálam ennyi, másnál lehet több) tojást, felkeverjük, majd reszelünk bele sajtot, bőségesen!Összekeverjük, és mehet a pirított cuccokhoz.A sóval csínnyán!!!
Miután tálaltuk, házi piros paprikával megszórjuk.Ez után pedig igénybe lehet venni egy fél órás pihenőt... :-D

Jóétvágyat!

/ A tojást lehet tejföllel is keverni, aki pdig szereti tehet bele paprikát.../
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"
Avatar
Durcy1
szikracsapkodó
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2006. aug. 14. 10:51

Hozzászólás Szerző: Durcy1 » 2006. szept. 29. 9:45

Grófúr írta:Kedves Durcy 1, és Kataangyal!!

Azt hiszem, meg kell fogadnom, hogy ebéd elött nem fogok, feljönni ide, mert ténylegessen, a receptetek útán, kopog a szemem, az éhségtől.
:-D :-P :-D

Így, ez a topik marad mindig, kaja utánra, de a megfözése, nem marad el! 8-)
Látod ezért szoktam villámlátogatást tenni a tüo-n vagy küldeni a párommal szoliba egy kis sütit a csapatnak :-P :-P :-P Még sose hozott haza tele tányért :-P :-P
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. szept. 28. 12:03

Kedves Durcy 1, és Kataangyal!!

Azt hiszem, meg kell fogadnom, hogy ebéd elött nem fogok, feljönni ide, mert ténylegessen, a receptetek útán, kopog a szemem, az éhségtől.
:-D :-P :-D

Így, ez a topik marad mindig, kaja utánra, de a megfözése, nem marad el! 8-)
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Grófúr
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2006. jan. 21. 18:15
Tartózkodási hely: 100ból 1

Hozzászólás Szerző: Grófúr » 2006. szept. 28. 11:59

Csiga!!

Ha egy ember hibát követ el, és azt felismeri, és utána még elnézést is kér, az, az én szememben egy Úriember!! :-D
Csak az ÉL igazán, aki másoknak is ÉL! /xakmondas/
Válasz küldése