Üzemanyag-ellátás

A katasztrófavédelmi rendszer felépítése, szervezeti egységek, általános témakörök.
fajó
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1564
Csatlakozott: 2010. máj. 16. 20:56
Tartózkodási hely: Balaton északi part

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: fajó » 2011. feb. 12. 22:56

Almera írta:fajóka
Hát ehhez meg mi a bánatos ló...z közöd van nyugdíjasként??
Látom beteges íráskényszered nem hagyott el, most már minden témába beleugatsz..
Almera
dr. almera?
Hogy kíváncsiságodat kielégítsem, tudatom véled, hogy nyugdíjasként is be szoktam menni egykori szolgálati helyemre. Véletlenül éppen az előző napon kérdezett a gazd. ov (kinek beoja voltam) egy nagyértékű műszaki mentőeszköz pályázattal kapcsolatban, amelyet még 2007-ben Én írtam mint műszaki k.f.e.
Majd miután másnap - azaz pénteken (11-én) - bementem (hozzá is többek között) a MOL-tól jött levél felett "szentségelt"!
Tudod állambácsi rákényszerítette a Tűzoltóságokat hogy a Mol-nál tankoljanak a többi - Nemzetbiztonsági szempontból kiemelten védendő?- felhasználóval egyetemlegesen kizárólag náluk tankoljanak!! (Kik is a MOL fő részvényesei?) Drágábban, s a minőség meg a kiszolgálás hagy némi kívánni valót maga után.
S hogy ezt miért írom le? Nem íráskényszerből, csupán szeretek képben lenni még nyugdíjasként is. Ja és szívesen látnak (remélem)!
Tudod anno nálunk a helyi közlekedési vállalattal kötöttünk kb. 10 éve mágneskártyás (amely a szert azonosította) és korongos (amely a személyt azonosította) tankolási rendszer használatára szerződést. Kedvező ár (mivel nagy tételben vásárol a h.k.v), 24órás önkiszolgáló, de kamerázott tankolási lehetőség, valamint a Tűzoltóságtól 1 km-re van. Az üzemanyag pedig Sógoros. Nekünk nem jött jól a kötelezettség! Üzemanyagkutunk meg nincs.
Időközben a Mol-os szerződés lejárt, s a "szakmai felügyelet" sem tudja hogy mi van?!
Remélem maradéktalanul kielégítettem feszengő, kioktató vauzásodat!

Nyugodt, eseménymentes szolgálatot!
A lenti idézetet, mely egy 80 esztendős korában életpályájáról beszélő, nagy szakmai tudással bíró tűzoltó műszaki szakembertől származik magadra nézve is jó lenne ha vonatkozhatna!
"Tartsatok lépést a fejlődéssel, és amit elvállaltatok, azt tisztességgel végezzétek is el, mert csak ez által tudtok megbecsülést szerezni. " Idézet: Farkas József ny. tű. alezredes úrtól a Tűzoltó Iskola Műszaki Tanszék volt Főtanárától.
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Almera » 2011. feb. 12. 20:09

fajóka
Hát ehhez meg mi a bánatos ló...z közöd van nyugdíjasként??
Látom beteges íráskényszered nem hagyott el, most már minden témába beleugatsz..
Almera
fajó
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1564
Csatlakozott: 2010. máj. 16. 20:56
Tartózkodási hely: Balaton északi part

Mol tankolás

Hozzászólás Szerző: fajó » 2011. feb. 11. 21:39

Hali!
Érdeklődnék a lejárt MOL-os szerződések mindenhol rendben vannak?
Továbbra is ott kötelező tankolni a Tűzoltóságoknak?
Csá! Fajó
"Tartsatok lépést a fejlődéssel, és amit elvállaltatok, azt tisztességgel végezzétek is el, mert csak ez által tudtok megbecsülést szerezni. " Idézet: Farkas József ny. tű. alezredes úrtól a Tűzoltó Iskola Műszaki Tanszék volt Főtanárától.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Harley » 2010. jan. 20. 14:42

http://hetivalasz.hu/reflektor/kiderult ... mben-26483" onclick="window.open(this.href);return false;
Imi
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 544
Csatlakozott: 2004. máj. 21. 7:38

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Imi » 2010. jan. 09. 21:30

Mai hír a stop.hu -n:
Bekeményít az OMV? Rettentően sokba kerülhet az üzemanyag-tender

Ugye az fizeti, aki elqrta????
„Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való.”
Jedlik
lángterelgető
Hozzászólások: 151
Csatlakozott: 2009. feb. 27. 0:12

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Jedlik » 2010. jan. 07. 20:52

Én is érdekesen figyeltem a híradásokat, mikor e témáról volt szó! Mivel a tűzoltóság egy önkormányzati intézmény, innentől fogva a város vezetősége dönti el hol és kinél tankol.. S ez teszem azt Győrben és Kecskeméten is eltérő lehet.
Kedves Szollár Úr bizonyára nem tudja ezt..
Avatar
firefighter25
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2009. ápr. 30. 10:33

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: firefighter25 » 2010. jan. 07. 20:46

Mi se a MOLnál se az ÖMVnél nem tankolunk.Nálunk az önkormányzat más céggel szerződött.Tűzoltóságot nem is érinti ez a téma annyira.
hivatásos
szikracsapkodó
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2010. jan. 05. 0:38

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: hivatásos » 2010. jan. 05. 12:36

Harley írta:A sajtóhírek alapján az szűrhető le, hogy a MOL-nak dec. 31-ig volt érvényes szerződése központosított közbeszerzés alapján. Az új közbeszerzést az OMV nyerte, de ott a rendőrség, tűzoltóság nem tankolhat, mert a cégnek nincs meg a nemzetbiztonsági minősítése.

Azon tűzoltóságok, akik a központosított közbeszerzés alapján tankoltak, most nincs érvényes szerződésük, így a MOL-nál sem tankolhatnak. Persze nem mindegyik HÖT van bajban.

Abban az esetben lehet mégis a MOL-nál tankolni, ha nem igaz, hogy lejárt dec. 31-én a szerződésük. Ha nem, akkor a rendőrségnek és a tűzoltóságnak, meg a többi rendvédelmi szervnek külön-külön közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag finanszírozására, ha csak nem lép a kormány, és csinál egy új központosított közbeszerzést, aminek a kiírásában benne van, hogy csak nemzetbiztonsági minősítéssel lehet pályázni, ezt pedig egyedüli indulóként a MOL nyeri meg.

Egy biztos, kormányzati szintén óriási hiba történt. Felelősre nem kell számítani.
Hű fiúk, én nagyon kívülálló vagyok, de valaki, akinek van türelme, elmagyarázná nekem mi ez a nemzetbiztonsági minősítés, mint feltétel?
Komolyan nem értem mi köze van ennek ahhoz, hogy mégis ki hol tankol. Elismerem, lehet hogy hülye vagyok, de nem látom az összefüggést.
Pozsár
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2006. dec. 22. 18:08
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Pozsár » 2010. jan. 05. 11:17

Igen, a tűzoltóság valóban nem tényező ebben a hírben.
A rendőrség és a nemzetbiztonsági hivatal viszont keményen érintett.
Ez nem egyszerűen politikusok közötti szösszenet :csendesen: , ez valóban nagyon nagy gáz!
A titkos, fedett műveletek a rendszám, tankolási hly és idő alapján - szinte - térképre rajzolhatók.
A titkosszolgálatok nem csak krimikben figyelik egymást....
Ez bizony keményen nezetbiztonsági lék a szerv hajójában... :roll: és most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ekkora dilettantizmus láttán... vagy egy konkurens hivatal nagyobb húzása jött be. Minden lehet, de mi csak utólag, vagy soha sem tudjuk meg mi is volt ez valójában...

De térjünk vissza a tűzoltóságra.

Ha egy tűzoltóságnak nincs saját, legalább biztonsági tartalék készlete, akkor bizony sérülékeny a "hadrafoghatósága" készenléti szolgálata.

Csak azért, mert '56 óta nem volt olyan szituáció, amely veszélyeztette volna az üzemanyag ellátást, még nem azt jelenti, hogy nem kell ilyenre felkészültnek lenni.
Ha egy ideig nics betörés, nem azt jelenti, hogy nincs szükség rendőrségre.
Vagy pl. Pakson az erőműben nem azért van tűzoltóság, mert olyan sokszor leég a gépterem, hanem azért, mertha majd egyszer kigyullada a gépterem, akkor azonnal kéznél legyenek... Értitek. A folyómenti gátak is azért készülnek jó előre, mert ha majd egyszer kellenek, akkor már késő lenne nekiállni ...

Az üzemanyag olyan mintha a felszerelés része lenne. Ha tömlőt kell cserélni a szeren, vagy tölteni kell a habot nem akkor mész el a megvenni. Készleted van belőle, s ha kell, van hová nyúlnod. Azonnal, késedelem nélkül.
Az üzemanyag ellátásnak éppen ilyennek kellene lennie.
Egyre kevesebb helyen gondolják így, hiszen úton-útfélen van egy kút...

Előbb nem mondtam teljesen igazat. ;-) '56 óta - legalább is amiről én tudok - kétszer is előfordult, hogy "határesetes" volt az üzemanyag ellátás. A 70-es években ez egyik olajsokk idején külön is intézkedtek a tűzoltóság biztos ellátása érdekében, de a taxis sztrájk idején is volt némi zökkenő., és az összeomlás csak azért maradt el, mert akkor még minden tűzoltóságnak volt saját készlete és mert nem is volt akkora nagy az a balhé... :elvarazsolt:

A tűzoltóságnak stratégiai kérdés az üzemanyag ellátás biztonsága, folyamatossága. Ennyiben kapcsolódik ehhez a hírhez a mi ügyünk.
Tekinthetnénk egy intő jelnek, hogy át kellene értelmezni , legalább átgondolni a járműveink tankolásának kérdéskörét és nem kizárólag napi tankolásra kigurulni a sarki kúthoz...
Handbauer Péter
fireman
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2110
Csatlakozott: 2003. jan. 24. 21:17
Tartózkodási hely: Orosháza

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: fireman » 2010. jan. 05. 9:45

Nem értem, hogy a tűzoltóságok milyen nemzetbiztonsági szinten számítanak tényezőnek.
Mert, ha ennyire fontos a tűzoltóság a nemzet számára akkor nem éhbéren kellene tartani a dolgozókat. Egy belső feszültség vagy szellemi potenciál csökkenés sokkal drasztikusabban befolyásolja a nemzet biztonságát mint az, hogy kedden a Molnál szerdán meg az OMV benzint áruló maszeknál tankolunk.
Igen a kutak jelentős többsége frencise rendszerben maszekok által működtetett akiket senki nem priorál le. Nem az öt fecskendő rendszáma itt a probléma, hanem a fedett rendőrautók és azoknak a személye akik tankolnak bele.

Itt inkább a szokásos politikusi haszonszerzés áll a háttérben. Ezért van hányingerem az egésztől.
A kádárista állam felszámolása nélkül nem lehet igazi jövőképet, valódi alternatívát kínálni - sem jobboldalit, sem baloldalit. Mindaddig minden politikai szlogen csak fedőnév az állam fosztogatási lehetőségek kiaknázására.
Babarczi Eszter
hivatásos
szikracsapkodó
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2010. jan. 05. 0:38

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: hivatásos » 2010. jan. 05. 0:52

Új vagyok, találomra elsőre erre néztem rá az üzemanyag miatt.
Ezek szerint nem csak nekem tűnnek fel ezek a sokszor igen furcsa nyilatkozatok?

A legjobb az volt, amikor a tüzijáték kapcsán annyi volt a bevágás a híradóban azt hiszem, hogy „ez egy teljesen felszerelt tűzoltó hajó, még kék lámpa is van rajta” …. Esküszöm, és azt hiszem kész, vége. Lehet, hogy tévedek két szót vagy nem teljesen pontos, de nem hiszem, a lényege mindenképpen ez volt.

Hát …. Nem tudom mit gondoljak, furcsa.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Üzemanyag-ellátás

Hozzászólás Szerző: Harley » 2010. jan. 04. 18:34

Pozsár
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2006. dec. 22. 18:08
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: Pozsár » 2010. jan. 04. 18:15

Lehet, hogy megcsontosodott már az agyam... egy ideje (20 éve már), hogy nem értem, hogy miért nincs saját kútja, vagy legalább készlete minden tűzoltóságnak.

Illetve dehogynem tudom.
1. nincs benne a kültségvetésben,
2. akinek volt is kútja, azt átépítés nélkül be kellett zárni az EU-ba lépést követően,
3. ???

Nekünk hál'Istennek van saját gázolajkutunk.
Nem nagy az igaz, de tele van :-) , még a tavaji olcsóbbikból... ;-)
Handbauer Péter
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: Harley » 2010. jan. 03. 15:53

Avatar
marfisz
slagmester
Hozzászólások: 355
Csatlakozott: 2009. jún. 22. 20:31
Tartózkodási hely: Függőben

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: marfisz » 2010. jan. 03. 9:03

krampusz írta:
Imi írta:Szerintetek kirúgják azt,
Nem hinném. Valamelyik országos pártlistán ott lesz, marad a bohócházban újabb négy évig a mi költségünkön.
Erről van itt nagyba' szó.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2253
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: Harley » 2010. jan. 02. 21:36

A sajtóhírek alapján az szűrhető le, hogy a MOL-nak dec. 31-ig volt érvényes szerződése központosított közbeszerzés alapján. Az új közbeszerzést az OMV nyerte, de ott a rendőrség, tűzoltóság nem tankolhat, mert a cégnek nincs meg a nemzetbiztonsági minősítése.

Azon tűzoltóságok, akik a központosított közbeszerzés alapján tankoltak, most nincs érvényes szerződésük, így a MOL-nál sem tankolhatnak. Persze nem mindegyik HÖT van bajban.

Abban az esetben lehet mégis a MOL-nál tankolni, ha nem igaz, hogy lejárt dec. 31-én a szerződésük. Ha nem, akkor a rendőrségnek és a tűzoltóságnak, meg a többi rendvédelmi szervnek külön-külön közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag finanszírozására, ha csak nem lép a kormány, és csinál egy új központosított közbeszerzést, aminek a kiírásában benne van, hogy csak nemzetbiztonsági minősítéssel lehet pályázni, ezt pedig egyedüli indulóként a MOL nyeri meg.

Egy biztos, kormányzati szintén óriási hiba történt. Felelősre nem kell számítani.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2010. jan. 02. 21:33

Imi írta:Szerintetek kirúgják azt,
Nem hinném. Valamelyik országos pártlistán ott lesz, marad a bohócházban újabb négy évig a mi költségünkön.
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
marfisz
slagmester
Hozzászólások: 355
Csatlakozott: 2009. jún. 22. 20:31
Tartózkodási hely: Függőben

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: marfisz » 2010. jan. 02. 21:32

Imi írta:Csak a tisztánlátás kedvéért a "nemzeti" MOL tulajdonosi szerkezetéről. 21, 9% van hazai tulajdonban, ebből az OTP 6,5%-ot visz. A részvények (és nyereség) zömét a Putyin körhöz tartozó Surgutneftegas, Omanoil és CEZ MH viszi.


http://www.mol.hu/hu/a_molrol/befekteto ... szerkezet/
Ezzel az erővel megnézhetnénk az OMV tulajdonosi szerkezetét is. Lehet nem lenne eget verő a különbség. A MOL igazából azért jobb választás, mert a legfőbb infrastruktúra Magyarországon van emiatt az egyetlen cég amelynek a nemzetbiztonsági ellenőrzése egyáltalán lehetséges valamilyen szinten.
Imi
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 544
Csatlakozott: 2004. máj. 21. 7:38

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: Imi » 2010. jan. 02. 21:05

Szerintetek kirúgják azt, aki ezt az átgondolatlan szerződést (jó eus euróért) aláírta?????
„Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való.”
Imi
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 544
Csatlakozott: 2004. máj. 21. 7:38

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: Imi » 2010. jan. 02. 20:28

Csak a tisztánlátás kedvéért a "nemzeti" MOL tulajdonosi szerkezetéről. 21, 9% van hazai tulajdonban, ebből az OTP 6,5%-ot visz. A részvények (és nyereség) zömét a Putyin körhöz tartozó Surgutneftegas, Omanoil és CEZ MH viszi.


http://www.mol.hu/hu/a_molrol/befekteto ... szerkezet/
„Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való.”
Avatar
marfisz
slagmester
Hozzászólások: 355
Csatlakozott: 2009. jún. 22. 20:31
Tartózkodási hely: Függőben

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: marfisz » 2010. jan. 02. 20:14

krampusz írta:Na, Tüzeskárom! Ehhez vaúzz!

http://nol.hu/belfold/_hazudott_a_kormanyszovivo_

Nem mered?
Lehet, hogy ezt senki sem érti? Eszükben sem volt az OMV-nél tankolni, csak le szerették volna verni a MOL árait. A rendvédelmi szerveken kívül még temérdek autót koptatnak az arra érdemtelenek a kormány nevében. Ha csak ők nem a MOL-nál tankolnak az is nagy veszteség. Érzékeli ezt a MOL vezetősége is ezért adtak szerződés nélkül is engedményt.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2010. jan. 02. 18:03

Na, Tüzeskárom! Ehhez vaúzz!

http://nol.hu/belfold/_hazudott_a_kormanyszovivo_

Nem mered?
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2010. jan. 02. 17:40

Tuzescsako írta:Kár, hogy az OKF nem ellenőrizheti az FTP pénzügyeit.
Köze?

De ha már itt tartunk, hol tankol az OKF, esetleg a Delta? He?!
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
maximafi
csizmás kandúr
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2006. aug. 29. 8:41

Re: Közbeszerzési eljárások

Hozzászólás Szerző: maximafi » 2010. jan. 02. 17:07

:shock:

Emberek !!!!!!!!! Korrupció !!!!!!!!!

Melyik " minimál - béres " minisztréumi /igazság,önkormányzat/ beosztott íratott alá ilyen ragyogó üzemanyag vásárlási szerződést a miniszterével ????? :radobbent: :radobbent: :radobbent:
Persze felelős az nincs !!!!!!!!
Mennyi fáradságos munka volt az előkészítésben ???
Mennyi felesleges jelentést kérnek most a helyzet tísztázásához ?????????

Mindez vajon mibe kerül az adófizető állampolgároknak ( Nekem is.) ??? !!! :csodalkozo:
Ha Mi ilyen szinvonalon végeznénk munkánkat már rég vége lenne ennek az Országnak !!!
8-) maximafi
Válasz küldése