Ismét a köztestületi dolgozókról

A katasztrófavédelmi rendszer felépítése, szervezeti egységek, általános témakörök.
Válasz küldése
Royal
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 980
Csatlakozott: 2002. szept. 02. 10:37
Skype: borbelyj
Tartózkodási hely: Európa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Royal » 2007. márc. 10. 21:17

köztestületi parancsnokok!

szeretnénk páran parancsnokok egy szakmai jellegü forumot kialakítani, az a parancsnok akit érdekel irjon privit!

royal
Avatar
Fireegyek
kapocspárkulcs tekergető
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2005. aug. 11. 8:51
Tartózkodási hely: Egyek

Hozzászólás Szerző: Fireegyek » 2007. márc. 10. 21:08

Hát igen sajnos ez van kezdünk megkeseredni.

Parázsdarázs minden szó amit leírtál igaz, kivéve a hivatásosokról alkotott véleményed, illetve abban is van igazság, de vannak pozitív ellentapasztalatok is. Tehát nem minden hivatásos szapúl minket, sőt vannak akik nagyon is elismerik a munkánkat (sajnos ezek vannak kevesebben).
Lehet, hogy feleslegesen írogatok bármilyen fórumra is a gondjainkról, de Én nem szeretek azon "birkák" közé tartozni akik nevetve, dalolva mennek a vágóhídra.
Hátha egyszer valakinek szemetszúrna a probléma és netán sikerülne valamit elérni.
Az alkotmánybíróság, az országgyűllési biztos stb... engem egyedűl könnyedén letámasztottak, köszönöm is szépen mindazon köztestületi dolgozónak a maradéktalan támogatottságot aki megtisztelt a majdnem támogatásával :???: .
Tipikus egy fecske nem csinál nyarat esete volt ez, de nem hiszem, hogy a köztestületi dolgozók 90% meg lenne elégedve a sorsával, csak vagy félnek megszólalni, vagy egyszerűen lusták megmozdulni.
Na mindegy Én azért nem adom fel, hátha történik egyszer valami pozitív változás is az irányunkba.
A remény hal meg utóljára!!! :-) :-(
teso1969
lángterelgető
Hozzászólások: 196
Csatlakozott: 2005. márc. 20. 20:40

Hozzászólás Szerző: teso1969 » 2007. márc. 09. 15:26

Nem kell általánosítani Parázsdarázs, mert hasonló leszel azokhoz akik titeket úgymond fikáznak!
Semmi probléma a jól és szakszerűen működő köztestületiekkel.
Alkalmatlan meg ugyanúgy van nálunk is.
Aki meg területféltés miatt háborog az elfelejtette, hogy mire esküdött.
A polgároknak meg mindegy, hogy mivel és milyen öltözetben érkeztek és avatkoztok be jól, ha 20 percet rávertek az első kiérkező hivatásosra.
foti
slagmester
Hozzászólások: 392
Csatlakozott: 2006. jan. 09. 9:09

remény

Hozzászólás Szerző: foti » 2007. márc. 09. 14:37

Kommentár nélkül:
"Meghívott vendégeink - dr Ujhelyi István államtitkár, Jauernik István Országgyűlési képviselő, Dr. Tatár Attila altábornagy főigazgató, Dr. Bende Péter vezérőrnagy MTSZ elnök, Gombor István LÖTOSZ elnök, Kajsza Zoltán HTFSZ elnök és Nagy Károly FTSZ alelnök - részvételével sikeresen lezajlott ez évi első Közgyűlésünk. 128 tagszervezetünkből 81 képviseltette magát, így a szavazatképesség biztosított volt. A kiküldött Meghívóban szereplő valamennyi napirendi pontot - a 2006. évi beszámolót és költségvetési felhasználási jelentést, az Ellenőrző Bizottság jelentését, a 2007. évi munkatervet és költségvetést, az Ellenőrző Bizottság és a Külföldi Kapcsolatok Bizottságának ügyrendjét - a Közgyűlés elfogadta.
Meghívott vendégeink hozzászólásaikban kiemelték a szakmai és érdekvédelmi szervezetek közötti partneri viszony jelentőségét."
www.hotosz.hu
föti
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2007. márc. 08. 17:54

:-D :-D :-D

Rövid, lényegretörő, frappáns! :-)
parázsdarázs
hamutipró
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2005. feb. 09. 13:21

Hozzászólás Szerző: parázsdarázs » 2007. márc. 08. 11:02

Nézd fireegyek ! Sztem nyithatsz száz rovatot is a köztestületek problémájáról, akkor sem érsz el semmit. Mármint hogy több fizetés, több önkéntes, jobb körülmények stb. Értsd már meg, hogy minket azért találtak ki, hogy kihasználva a lelkesedésünket, ifjúsági tűzoltóként belénk nevelt vonzódásunkat, éhbérért is dolgozzunk. Nekem nem túl messze a lakóhelyemtől lett volna állás kb nettó 20 ezerrel többért, de nem mentem, mert ezt szeretem csinálni, itt mindenki haver a csapatnál stb. Lehet, hogy egyszer elfogy nekem is és sokunknak itt a nagy magyar alföldön a lendületünk és akkor jöhet ide is p20 és kőszeg20, az önkénteseivel és lötosz elnökkel tűzet oltani. Mert itt önkéntest ugyan nem talál soha annyit, amennyi kellene. Azt a 8-10-et is alig bírjuk bevonni akik vannak, mert amelyik munkanélküli az megkeseredett, leszarja, aki oda dolgozik az meg nem ér rá akkor sem, ha itthon van a szabad idejében mert ott is éhbér van és itthon inkább irány a maszek, vagy mert kihajtják belőle a melóhelyen a belet, ezért inkább pihen. És ha jön is, a rongyos védőruhát, meg a lyukas csizmát, meg a megdrótozott kiskőrösit fogja hordani még jövőre is, mert amit mi pályáztunk, arról kiderült hogy kell az 500 új felvételisnek . (A szomszéd faluban most oszlik az egyesület, mert már semmilyük sincs egy durrogó TS 800-ason meg néhány, bekeményedet tömlőn és alupigment kabáton kívül.)
A polgármester meg azt mondja, hogy ha nem csináljátok ennyiért, akkor majd meg oldja az állam. Majd jön a legközelebbi hivatásos. Ja. Több mint 30 kilométerről. Tanár volt ez eszemadta, amíg ki nem rúgták. Mellesleg az ősszel itt a nép a lovamat is megválasztotta volna ( komolyan van egy és tényleg okos jószág) ha nem hókadt, hanem narancssárga lett volna.
Mit gondolsz miért fikáznak bennünket a hivatásosok ahol csak tudnak ? Mert ez náluk kenyérharc öreg a javából. Rájöttek, hogy mi vagyunk a legfőbb veszély most. Ez a tűzimi is nem veszi észre, hogy amíg ő elakarja temetni a csatabárdot, szívni a békepipát, addig ők ahol csak lehet mószerolnak, fikáznak és csak úgy mellesleg szakszervezetileg kibulizzák a rövidebb munkaidőt, 500 új emberrel.
Á dehogy is szerveznek inkább önkéntest a nagy városban, ahol van dögivel ráértében parlamentet körbe húgyozó, nemzettársaiért bátran tüntető, rendőrökkel verekedni is kész, gumigolyóálló, önmegvalósításra váró öntudatos állampolgár. Azt már nem. Mert akkor rájön mindenki, hogy így is lehet.
Mit gondolsz, miért nem szerepel köztestületi, vagy egyesületi tűzoltó az országos sajtóban, elektronikus médiában. Na nem azért, mert mi lennénk a hülyegyerekek a családba, akit nem szokás mutogatni.
zene, horgászat, motor bütykölés
nl
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 737
Csatlakozott: 2006. júl. 13. 13:19

Hozzászólás Szerző: nl » 2007. márc. 07. 21:02

Nagyon jól látod a dolgokat te is.
Sajnos már hosszú évek óta, még mindig nem haladtunk előre egy lépést sem. Akiknek legelőszőr tenniük kellene, olyan helyen, olyan helyzetben vannak, azok bizony a fülük botját sem mozdítják ez ügyben sem. Csak ülnek azon a bizonyos székeken, meresztik a ......-at. Esetlegesen szórják az eszüket, szerintük jól.
De sokszor kabaréba illő dolgokat csinálnak, és egy helyben topogunk, és bizony a szemükre húzodott súlyos vállaptól nem látják a valóságot. Nem papiron, statisztikailag kellene megoldani a dolgokat hanem a valóságban, a realitások talaján maradva, és a gyakorlatban.
Avatar
Fireegyek
kapocspárkulcs tekergető
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2005. aug. 11. 8:51
Tartózkodási hely: Egyek

Ismét a köztestületi dolgozókról

Hozzászólás Szerző: Fireegyek » 2007. márc. 07. 0:04

:cry:

Igen Tisztelt Fórumozók!

A sok halgatás után ismét úgy döntöttem, hogy hallatom a hangom, hátha meghallja valaki.
Szóval nem akar történni változás a dolgozók irányába, az önkénteseink fogynak a munka szaporodik, a pénzünk meg csökken, ez a magyar módi most mindenhol, de a köztestületeknél pláne. Úgylátszik ebben az országban mindent lehet csalni , lopni , hazudni , mindegy csak nagyba csinálja az ember ( vagy az állam ), mert azt megúszhatja büntetés nélkül.

Annak ellenére döntöttem úgy hogy ismét fórumozok, hogy az előzőekben szinte csak macerát és kritikát kaptam sokaktól, lehet persze, hogy sokan egyetértettek velem, már akkor is, de azok nem nagyon hallatták a hangjukat.
Még mindíg nem értem, hogy meddig mehet ez a dolog így: szégyenteljes létminimum fizetés veszélyességi pótlék nélkül, nyugdíj korkedvezmény ( tudom ez most az önkormányzatiaknál is necces dolog), de össze kellene fogni a vezetőinknek bennünket és nem hagyni, hogy a politikusok azt tegyenek amit jónak látnak.
Sok eszement ötlet kering mostanában, köztük pl. ez a központi ügyelet vagy mi a csoda, ezt komolyan felelősége teljes tudatában kimeri valaki jelenteni, van egyáltalán köze a szakmához ennek az embernek, vagy embereknek, átlátja milyen káoszt okozna a "kis" újjításával???
Az ilyesféle ügyeskedéseknek kedvez, hogy szét van tagolva a tűzoltó társadalom.
Nagyon remélem, hogy ezek a kérdések nem sokára pozitív irányba mozdulnak el.
Van ennek az országnak elég baja nem hogy még ilyenek miatt röhögjön rajtun Európa.

Üdvözlettel: Czinege Zoltán
Válasz küldése