A tűzoltóság becsmérlése!!!

A katasztrófavédelmi rendszer felépítése, szervezeti egységek, általános témakörök.
Avatar
LP foto
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 872
Csatlakozott: 2007. jún. 08. 14:05
Skype: lpfoto1
Tartózkodási hely: Valahol elöl egy fényképezőgéppel
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LP foto » 2007. dec. 04. 10:22

A hős helyett valóban szerencsésebb a példakép megnevezés.
Egyetértek. :-)
PRESS 184

Csak egészség legyen, meg fényerő!
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2106
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 23:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2007. dec. 04. 7:44

kisbogár104 írta:A becsmérelt tűzoltók nehogy elkeseredjenek mert a mentőket sem kímélik! Nem kell oda figyelni!

Múltkor egy papika szólogatott be néékem! Azt mondta hogy nem érti hogy miért dolgozom havi 81 rongyocskáért!
Én úgy vagyok vele hogyha nem fizetnének én akkor is mentőőőőőőznék! Ez van kérem szépen!!!!!!!!
Jó Neked,hogy ilyen gazdag vagy. :-)
Avatar
AngelOfGhetto
szikracsapkodó
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2007. dec. 03. 15:20
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: AngelOfGhetto » 2007. dec. 04. 1:36

Hősök márpedig kellenek!
Nem hősi halottak, hanem élő hétköznapi hősök.. akik nap mint nap felveszik a szolgálatot.. akik nagy hozzáértéssel, teljes szívvel, álázattal teszik a dolkukat. Értünk. Meggyőződésből és erős hittel.

Magam civil vagyok, de katonák közt nőttem fel.. pontosan tudom, mi a bajtársiasság, az elhivatottság, a fegyelem. Hallottam történeteket, melyek arról szóltak, hogy emberéletek egyetlen pillanaton múltak. Szóltak lélekjelenlétről, személyes bátorságról, néha önfeláldozásról.
Ugyanez a tűzoltókra is igaz. Nem tapasztaltam, de elképzelem: a tűzoltó nem tudhat úgy bemenni a tűzbe, hogy ne legyen biztos benne, ott vannak vele a társai, akik adott esetben megmenthetik az életét, és akikért ő is bármire képes lenne, ha baj van.
Nem mehet ki úgy egy balesethez vagy bármilyen káreseményhez, hogy ne az emberi életet tartsa legfontosabbnak.. a másokét.. válogatás és ítélkezés nélkül mindenkiét.. és talán csak utána a magáét.
Elképzelem, hogy épp emiatt nem is létezhetnek közöttük viszálykodások, legfeljebb játékos baráti heccelődések.. de abból aztán bőven, hogy kedvesen oldja a munkával járó feszültséget.

Igenis kellenek a hétköznapi hősök.. vagy ha úgy jobban tetszik: a PÉLDAKÉPEK.. ebben a mai világban különösen, mikor a hagyományos értékek válságát éljük. (Vajon miért falják a gyerekek az akciófilmeket, a nagy harcosokról szóló videókat, könyveket? Hősnek, megmentőnek, bátornak lenni jó.. a fájdalom elmúlik, a dicsőség megmarad.)
És szerintem a tűzoltók - a katonák, a rendőrök, a mentősök, stb. - igenis fel kell hogy válalják ezt.. ők a munkájuk során akaratlanul is "szerepelnek", éles helyzetekben dolgoznak, és az emberek látják ezt. Tudniuk kell, hogy akkor ott rájuk más szemmel néznek a civilek, mert hősnek AKARJÁK látni őket.. hogy tudják, érezzék, rendben van a világ, biztonságban vannak.
Úgyhogy igenis húzzák ki magukat, és legyenek büszkék az egyenruhára, a tűzoltó névre, a hivatásra, a bajtársakra.
Aki beszólogat, arra pedig úgy kell tekinteni: reménytelenül tudatlan, súlyos értékválságban szenved, vagy nem tudja feldolgozni az őt ért stresszt, és csak így tudja levezetni a feszültségét.

Az pedig különösen meghat, ahogy a gyakorló tűzoltók nyilatkoznak.. hogy nem tekintik magukat hősöknek, és azt hiszem, ez így is van jól.. az igazán nagy emberek végtelenül szerények.
Isten óvja a tisztes Tűzoltót!
kisbogár104
kapocspárkulcs tekergető
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2007. okt. 11. 9:50

Hozzászólás Szerző: kisbogár104 » 2007. okt. 25. 12:40

A becsmérelt tűzoltók nehogy elkeseredjenek mert a mentőket sem kímélik! Nem kell oda figyelni!

Múltkor egy papika szólogatott be néékem! Azt mondta hogy nem érti hogy miért dolgozom havi 81 rongyocskáért!
Én úgy vagyok vele hogyha nem fizetnének én akkor is mentőőőőőőznék! Ez van kérem szépen!!!!!!!!
Kapcsolat
tűzkőről pattant
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2004. okt. 10. 20:22
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Kapcsolat » 2007. okt. 04. 8:19

Végigolvasva ezt a fórumot több dolog is szóba került,ami fölött...sajnos...nem tudtam szó nélkül elsiklani.

Az,hogy egy újságíró mit és,hogyan képes megírni az nem csak azon múlik,hogy mi történt,hanem azon is,hogy az újság eladási mutatója lehetőleg emelkedő tendenciát produkáljon.Ez,kezdve a főszerkesztőtől a tulajdonosokig igaz.Mindenkit ez a cél vezérel.
Akit a tények érdekelnek-nem reklámoznék senkit-olvasson komoly újságokat!
Mindenki tisztában van vele,hogy az effajta lapok főleg a bulvár hírekből élnek.Senkit nem érdekel,hogy összeütközött két autó.Arról kell írni,ami eladhatóvá teszi az újságot....még,ha nem is igaz.

A másik dolog.Lehet a tűzoltó hős mások szemében...de aki annak is érzi magát,szerintem az egy kicsit túlértékeli a saját képességeit.
Aki képes olvasni a sorok között az érti mire gondolok.
"élete a kezünkben van"...mik vagyunk mi? Istenek?
Nem!Egyszerű emberek,akiknek az a hivatásuk,hogy másokon segítsenek...ha tudnak!
Ez a dolog mindig kétesélyes... és ezt nem szabad elfelejteni!!!

Az,hogy a két autós több ember életét veszélyeztette felelőtlenül az nem kétséges.De nem a mi tisztünk ítélkezni.Mi nem erre esküdtünk.Ha mások nem is,legalább mi tartsuk tiszteletben a törvényeket!!!

Az,hogy volt olyan aki a baleset helyszínét elhagyta?!
Lelke rajta!A törvény ezt is büntetni rendeli."Közúti segítségnyújtás elmulasztása" címen...azt hiszem. Szerintem semmiféle formában nem megengedhető,hogy vélt vagy valós sérelem miatt egy bajbajutott mebertől önhatalmúlag megtagadjuk a segítséget.

Szóval,ha egy mód van rá,mi csak végezzük el a feladatunkat a legjobb tudásunk szerint és próbáljunk vigyázni egymásra és másokra.
Atesz690
lángterelgető
Hozzászólások: 155
Csatlakozott: 2007. szept. 02. 17:39

Hozzászólás Szerző: Atesz690 » 2007. szept. 29. 18:43

Az eggyes újságíróknak nem elég hírértékű a baleset. Ezért kreálnak híreket. Lehetőleg olyat ami nagyot szól. És nem számít igaz-e vagy sem. A lényeg hogy beszéljenek róla. Addig még csak nagy ritkán ütik meg a bokájukat, rendszerint csak a politikusok miatt, addig bármit leírnak gondolkodás nélkül. Tisztelet azoknak akik nem így tesznek. Ők az igazi újságírók. A többi csak firkász!!!!!!
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje. Az a baj hogy alacsony a kerítés.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2007. szept. 29. 17:51

Egyébként ezzel a becsmérléssel kapcsolatban is van egy fura véleményem!

Az egy dolog, hogy egy sérült mit nyilatkozik! A körülményeket tekintve erősen elképzelhető a súlyos agyrázkódás. Ilyenkor még napokig zavart lehet bárki. Az, hogy ilyen állapotban mit vizionál, hogyan emlékezik, erősen vitás. NEM FELELŐS!

De az az újságíró, aki ezeket a dolgokat nem ellenőrzi, az mi???

Jómagam több éve foglalkozom ezzel a műfajjal, alapvető követelmény számomra, hogy MINDEN tényt megismerjek. (MÚOSZ etikai kódex). Gondolok itt a tájékoztatás teljességére!

A kérdés ismét: mit tesz az FTP ez ügyben?
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Atesz690
lángterelgető
Hozzászólások: 155
Csatlakozott: 2007. szept. 02. 17:39

Hozzászólás Szerző: Atesz690 » 2007. szept. 29. 17:10

Sziasztok!

Soha nem akartam HŐS lenni. Nem is tekintem magam annak. 19-éve szereltem fel tüzoltónak. Nem is tudtam igazán mi ez. Volt egy öreg kolléga aki azt mondta " ha két évet lehúztál akkor tudod eldönteni maradsz vagy mész" igaza volt. Nem hősöket toboroznak, ez a szakma "mert szerintem szakma" nem hősöket vár. Mi csak tesszük a dolgunkat ugyan úgy mint bárki más. Mint a boltos aki hajnalban kel hogy meg tudjam venni a reggelimet. A buszos hogy beérjek váltásra. STB. Csak ez kicsit veszélyesebb. Ez kicsit más. A nagy többségnek ez életforma. Vállaltuk másokért, mert nem átlagos dolog. Jó érzés segíteni a bajban, tenni valamit a köz javára. De nem akarunk hősök lenni. A HŐS valami olyat tesz amire más nem igazáz képes, sok-sok ember érdekében. Mi nem akarunk hősök lenni!!!!!! Csak tesszük a dolgunkat, de jól esik ha néha azt mondják,"KÖSZÖNÖM!" Mi fentartás nélkül megyünk ha szól a csengő, bármikor-bárhova. Vállaltuk! DE NEM VAGYUNK HŐSÖK.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2007. szept. 29. 1:40

Pl a Műegyetemnél is kiderült: nem vagyunk halhatatlanok.

Ennek ellenére sok (az összes) bajtárs továbbra is szolgál.
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Yangtzee14
kapacsmester
Hozzászólások: 251
Csatlakozott: 2007. jún. 07. 21:51

Hozzászólás Szerző: Yangtzee14 » 2007. szept. 28. 21:40

maestro írta:Azt mondod az életét teszi le azért hogy másokon segítsen? Akkor ennyi erővel hősök az orvosok is mert életet mentenek naponta többször? Meg lehetne tovább sorolni a foglalkozásokat. Mond pár példát, akit még életében hősnek ismertek el. Ez a cím sztem nem azokat illeti, akik itt vannak közöttünk. Vagy ha igen, akkor valami rendkívülit kell tenni érte.
Azt hogy ne becsméreljék, és szidják őket, jogosan várják el. Elhiheted, nekem is árokba zuhan az agyam, mikor őket baszogatják, vagy lekicsinylően beszélnek róluk.
Lehet hogy afgán kicsit rossz példa. De elhiheted, nem mindenki önszántából ment ki a pusztulatba. És azt is elhiheted, itthon is tennék a dolgukat ha arra sor kerülne. De adja Isten, ez ne következzen be sohasem. Az, hogy miért mennek és mentek ki magyar katonák, hadd ne mi döntsük el, hogy jogos e vagy nem. Erről elhiheted, nekem is megvan a véleményem…. Van jó pár ismerősöm, akik kint vannak, vagy voltak…. Így talán kicsit többe ttudok mi van kint, mint ami a híres médiában megjelenik…. Az meg, hogy ki milyen hivatást választ, mindenki maga dönti el. Kell tűzoltó is, és kell katona is. De hősök ne kelljenek, mert akkor a hozzátartozóknak nagyon szomorú napjai következnek…. Minden oan bajtársnak meg kell adni a tiszteletet, legyen tűó, katona, vagy más hivatású, aki életét adta. Legyen az itthon, vagy külföldön. És tök mindegy milyen egyenruha van rajta.

Csak ugy halkan kérdezem, az a három tűzszerész, aki felrobbant a közelmúltban egy szerencsétlen bevetés során megkapta a hősi nevet? Rohadtul nem….

Tudod, van egy jó barátom. Ő azt vallja, a hős az, akinek koporsóját nemzeti szinű zászló borítja....
Volt egy csomó gondolatom, de megen elkövettem azt a hibát, hogy nem írtam le. Most szedhetem össze újra... :-D

Na szóval.

Mint mondottam volt, az, hogy a tűzoltókat ennyire heroizálják, az nem törvény, nem előírás, nem szabály és még csak nem is a tűzoltók akarták ezt. Ezt a képet az emberek alakították ki. Ha megkérdeznénk az embereket, hogy kiket tart úgy általában leginkább hősöknek, szerintem a többségük egyértelműen a tűzoltókra/rendőrökre/mentősökre voksolnának. És itt most a hőst nem a maga hagyományos értelmében kell érteni (ha van egyáltalán ilyen), mint mondjuk egy hős hadvezér. Ez inkább amolyan kifejezése a csodálatnak, tiszteletnek az emberek részéről. Mert abban teljesen igazad van, hogy az orvosok éppúgy embereken segítenek. Sőt, tulajdonképpen egy kicsit mindannyian hősök vagyunk valakik szemében. Például amikor egy szűlő hős a gyermeke szemében. És nem azért, amiért mondjuk egy történelmi alakot tartunk hősnek, hanem egyszerűen csak azért, mert felnézünk rá, mert rendkívüli, tiszteletre méltó ember. Tehát ilyen formán teljesen igazad van, hogy egy kicsit talán aránytalan ez a heroizálás a tűzoltók felé. Ami mégis az ő javukra "billenti" a mérleg nyelvét, hogy ők nap mint nap az életükkel játszanak a mi biztonságunkért, életünkért. Amíg más menekül egy égő házból, addig a tűzoltók bemennek és mentenek életet, értéket. De, ugyanígy a rendőrök. Amíg egy átlagember menekül a bűnözők elől, addig ők "rohannak" utánnuk. Itt most nem az ilyen nyomozókra gondolok, hanem az "egyszerű" utcai rendőrökre. Tehát igazából a körülmények azok, amik "megkülönböztetik" őket. Mert nézzünk egy orvost. Igen, ő is nap mint nap életeket ment. Csak nem mindegy, hogy egy steril, nyugodt környezetben (már amennyire egy műtét nyugodt lehet), vagy egy olyan környezetben, ahol robbanás veszély van, méteres lángok csapkodnak és hasonlók.
Ami meg a "csak a tűzoltók" dolgot illeti, hát..., ahogy már előttem is mondták, ez egy tűzoltós fórum. Nyilván, ha elmész mondjuk egy rendőrös fórumra, ott a rendőrök lesznek a középpontban.
És ez a hős/hősi halott dolog. Egyszer olvastam/hallottam valahol, hogy nem az az igazi hős (bátor ember), aki hajlandó meghalni az elveiért, vagy amire felesküdött. Arra lényegében bárki képes. Az az igazi hős (bátor ember), aki hajlandó érte élni! Mert ha belegondolsz, mire megyünk egy halott emberrel? Mit tud az értünk tenni? Semmit. De egy élő ember? Ő tehet a legtöbbet, ő tud kűzdeni. Tehát ez az "életemet adnám" nem azt kell jelentse, hogy meghalok az elveimért, a hazámért, hanem azt, hogy amíg bele nem halok, addig harcolok. Annak tudatában, hogy bármikor meghalhatok. És aki ezzel tisztában van, és ennek ellenére vállalja, hogy másokon segítsen, az méltán kiérdemli a "hős" jelzőt. Nagyon vékony a határvonal a kettő közt, de van különbség. De mégegyszer mondom, ez nem követelmény, tehát nem olyan, mint a fizetés, hogy "legyen tűzoltó jó fizetésért és legyen hős". Ezt a felfogást, nézetet az emberek alakították ki hosszú évek alatt. Elsősorban nyilván azok, akiken segítettek.
Ami a katonákat illeti, biztos vagyok benne, hogy adott esetben ők is tennék a dolgukat. Ilyen formán, ha a tűzoltóknak kijár a "hős" jelző, akkor nekik is. És teljesen igazad van, hogy megint csak az aránytalanság. De valahol ez is érthető. Mert ugye egy katona jó esetben csak akkor "kell", ha háború van. Az meg mostanában elég ritka. Legalábbis errefelé. De balesetek, tűzesetek mindennap vannak. Tehát a tűzoltók úgymond "részei" az életünknek, míg a katonák úgy elvannak valahol a bázison, meg "valami" külföldi országban, azt addig jó, míg nem "részei" az életünknek. Ez most így talán kicsit nyersen hangzott, nem kívántam a katonák ellen szólni. Magam is az akartam lenni. :-(
Tehát, zárszóként, teljesen igazad van, hogy sokmindenki mást is megillet a heroizálás. De! Ez itt egy tűzoltós fórum :-D. Másrészt oka van annak, hogy a tűzoltókat tartják a legnagyobb hősöknek. Bár semmiféle statisztikai adat nem áll rendelkezésemre, de szerintem így van. Ha tévednék, kövezzetek meg! 8-)
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2007. szept. 28. 17:30

Na, a bónusz-kérdés: a Tűzoltóság (itt FTP) helyreigazítási kéremle hol van?????

És utána a sajtóper???
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Bozso
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2003. dec. 14. 15:44
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Bozso » 2007. szept. 28. 12:29

Kicsit a hősökről...
Van egy pc-s játék, ahol az epizódok között híres emberek-tábornokok benyögéseit lehet olvasni. Az egyik azt mondja:
A hős attól hős, hogy 5 perccel tovább bátrabb a többieknél. Ezt kicsit kevésnek :-) gondolom, de az tény, hogy mindeki fél, csak vannak, akik le tudják győzni a félelmet (kötelességtudat, túlélést segítő ismeretek, stb.), és van aki nem. Aki azt mondja magáról, hogy soha nem fél, az vagy hülye vagy hazudik.
Avatar
civilke
vízpocsékoló
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007. szept. 27. 9:16

Hozzászólás Szerző: civilke » 2007. szept. 28. 10:15

Olvasat itt a szócsatát és arra gondoltam hogy mi is az értelme ennek?
Itt most a tűzoltókról van szó nem? Ha ez az oldal az orvosokról, rendőrökről, katonákról... szólna szerintem róluk is mindenkinek meglenne a maga vélemény (akár + akár- ). Nem olvastam olyat (vagy nem láttam :???: ), hogy bárki is leszólta volna a mindennapok egyéb "hőseit".
Azt hiszem minden ember aki azért tesz, hogy másokon segítsen egyfajta hős, csak ki így - ki úgy tesz ennek érdekében.
Akkor is azt kell mondjam (magánvélemény), hogy minden tisztelet azoknak, akik akár az életüket is kockára teszik, hogy pl ez a különleges állatfaj, mint a baleset szereplői megúszhassák a dolgot.
minden tisztelet a lánglovagoké
Vonaulós GG
tömlőszállító
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2006. aug. 09. 20:35
Tartózkodási hely: Tiszaújváros

hát!

Hozzászólás Szerző: Vonaulós GG » 2007. szept. 28. 9:17

Ezt nemhittem volna ! Ennyi hozzászólást! De hát az igazság!
// GaGa //
Városi védőszentek!
Tiszaújvárosi HÖT
Tiszaújvárosi TMM
Avatar
maestro
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: 2004. jún. 29. 22:18
Skype: maestro_01
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: maestro » 2007. szept. 28. 0:04

Azt mondod az életét teszi le azért hogy másokon segítsen? Akkor ennyi erővel hősök az orvosok is mert életet mentenek naponta többször? Meg lehetne tovább sorolni a foglalkozásokat. Mond pár példát, akit még életében hősnek ismertek el. Ez a cím sztem nem azokat illeti, akik itt vannak közöttünk. Vagy ha igen, akkor valami rendkívülit kell tenni érte.
Azt hogy ne becsméreljék, és szidják őket, jogosan várják el. Elhiheted, nekem is árokba zuhan az agyam, mikor őket baszogatják, vagy lekicsinylően beszélnek róluk.
Lehet hogy afgán kicsit rossz példa. De elhiheted, nem mindenki önszántából ment ki a pusztulatba. És azt is elhiheted, itthon is tennék a dolgukat ha arra sor kerülne. De adja Isten, ez ne következzen be sohasem. Az, hogy miért mennek és mentek ki magyar katonák, hadd ne mi döntsük el, hogy jogos e vagy nem. Erről elhiheted, nekem is megvan a véleményem…. Van jó pár ismerősöm, akik kint vannak, vagy voltak…. Így talán kicsit többe ttudok mi van kint, mint ami a híres médiában megjelenik…. Az meg, hogy ki milyen hivatást választ, mindenki maga dönti el. Kell tűzoltó is, és kell katona is. De hősök ne kelljenek, mert akkor a hozzátartozóknak nagyon szomorú napjai következnek…. Minden oan bajtársnak meg kell adni a tiszteletet, legyen tűó, katona, vagy más hivatású, aki életét adta. Legyen az itthon, vagy külföldön. És tök mindegy milyen egyenruha van rajta.

Csak ugy halkan kérdezem, az a három tűzszerész, aki felrobbant a közelmúltban egy szerencsétlen bevetés során megkapta a hősi nevet? Rohadtul nem….

Tudod, van egy jó barátom. Ő azt vallja, a hős az, akinek koporsóját nemzeti szinű zászló borítja....
Avatar
Yangtzee14
kapacsmester
Hozzászólások: 251
Csatlakozott: 2007. jún. 07. 21:51

Hozzászólás Szerző: Yangtzee14 » 2007. szept. 27. 23:41

maestro írta:Kicsit gondolkodtam, írjak e vagy nem. Írok. Még ha egykét embernek nem is fog tetszeni, de ez nem hat meg.
Ahogy olvasgatom itt a sorokat, sokan hősöknek tartják magukat. Ezt azért talán mégsem kellene. Legyen az tűzoltó, rendőr, vagy katona, vagy bármilyen foglalkozású. Ne az legyen benne, hogy „hős vagyok, mert azt végzem, ami a feladatom”.
Ennyi erővel lehetne az a több száz ember is hős, aki kint teljesít szolgálatot Afganisztánban, és egyéb meredek helyeken. Ők sem hősök, hanem mezei emberek, akik végzik a munkájukat, és mocskosul nem akarnak hősök lenni. Mert ha azok lesznek, a családjuk sok könnyet ejtene. . Hősök akkor lesznek, ha életüket adják azért, amire felesküdtek. Hagyjuk már meg ezt a nemes jelzőt azoknak, akik életüket adták azért, hogy segítsenek rajtunk.

Ami a tűzoltók kritizálását illeti:
2003-ban volt egy baleset. Az egyik részese igen közel állt hozzám. A tűzoltók bányászták ki a roncsból, 3 hétig próbálkoztak az orvosok hogy megmentsék. Nem sikerült. Ez az idő alatt rohadt sokat voltam bent az intenzíven, hátha magához tér. Volt ott egy jó nevű pécsi doki. Előjött a szó a balesetről, meg arról. Hogy szedték ki, és mennyi idő alatt. Erre bunkó dokikám benyögi, ő bármikor megtenné azt álmából felrázva, amit a tűzoltók tesznek, mert az gyerekjátéknak is kevés lenne. Kicsit nem szállt el az agyam. Kussoltam, mert intenzíven nem illik anyázni. De szeretett doktor úr a mai napig átkozza azt a pillanatot mikor ezt kiejtette a száján….
Senki nem állította magáról, hogy hős. Arról volt szó, hogy az emberek hősnek tekintik őket. És ez így is van.
És nem attól lesz valaki hős, hogy megdöglik, hanem attól, hogy az életét teszi arra, hogy másokon segítsen. Ők a hősi halottak, de ilyenekkel nem sokra mennénk, mikor ránk gyullad a házunk. Én még egyszer nem olvastam, egy tűzoltótól sem, hogy "hős vagyok". Csak elvárják, hogy ne becsméreljék a munkájukat, mikor ők nap mint nap az életükkel játszanak.
Az Afganisztános példád helyett meg keress egy másikat! Ugyanis "némi" különbség van a között, hogy valaki a saját honfitársaiért kockáztatja az életét, vagy egy olyan ország polgáraiért, amely ország ügyeihez semmi köze. Tekintve az ország hadseregének állapotát, nem hiszem, hogy keleten kéne fontoskodnunk. De sajnos a NATO tagság ezzel jár. És ha jól tudom, a katonákat nem kiparancsolták, hanem önként jelentkeztek.
Persze erre lehet azzal jönni, hogy tűzoltónek sem kötelező lenni, csak azért nem árt elgondolkodni azon, hogy melyik a fontosabb? A hazájukat és honfitársukat szolgáló tűzoltók, vagy a nagyhatalmakat szolgáló katonák? Mert abban talán egyetértünk, hogy azok a katonák mindent szolgálnak, csak nem minket. A biztonságunkat meg főképp nem. Mert abban az országban addig nem lesz béke, amíg egyetlen idegen katona is odapofátlankodik a demokrácia leple alatt, miközben teljesen egyértelmű, hogy miről szól ez az egész valójában. Mi meg asszisztálunk hozzá.
Elnézést az offért!
Avatar
maestro
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: 2004. jún. 29. 22:18
Skype: maestro_01
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: maestro » 2007. szept. 27. 23:19

Kicsit gondolkodtam, írjak e vagy nem. Írok. Még ha egykét embernek nem is fog tetszeni, de ez nem hat meg.
Ahogy olvasgatom itt a sorokat, sokan hősöknek tartják magukat. Ezt azért talán mégsem kellene. Legyen az tűzoltó, rendőr, vagy katona, vagy bármilyen foglalkozású. Ne az legyen benne, hogy „hős vagyok, mert azt végzem, ami a feladatom”.
Ennyi erővel lehetne az a több száz ember is hős, aki kint teljesít szolgálatot Afganisztánban, és egyéb meredek helyeken. Ők sem hősök, hanem mezei emberek, akik végzik a munkájukat, és mocskosul nem akarnak hősök lenni. Mert ha azok lesznek, a családjuk sok könnyet ejtene. . Hősök akkor lesznek, ha életüket adják azért, amire felesküdtek. Hagyjuk már meg ezt a nemes jelzőt azoknak, akik életüket adták azért, hogy segítsenek rajtunk.

Ami a tűzoltók kritizálását illeti:
2003-ban volt egy baleset. Az egyik részese igen közel állt hozzám. A tűzoltók bányászták ki a roncsból, 3 hétig próbálkoztak az orvosok hogy megmentsék. Nem sikerült. Ez az idő alatt rohadt sokat voltam bent az intenzíven, hátha magához tér. Volt ott egy jó nevű pécsi doki. Előjött a szó a balesetről, meg arról. Hogy szedték ki, és mennyi idő alatt. Erre bunkó dokikám benyögi, ő bármikor megtenné azt álmából felrázva, amit a tűzoltók tesznek, mert az gyerekjátéknak is kevés lenne. Kicsit nem szállt el az agyam. Kussoltam, mert intenzíven nem illik anyázni. De szeretett doktor úr a mai napig átkozza azt a pillanatot mikor ezt kiejtette a száján….
Avatar
civilke
vízpocsékoló
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007. szept. 27. 9:16

Hozzászólás Szerző: civilke » 2007. szept. 27. 9:22

barom igy barom ugy OK .
redben van.
De a tűzoltó arra esküdött fel hogy életeket és vagyont mentsen saját testi épsége kockáztatásával is.


Sziasztok!

Civilként az a véleményem, hogy ennek az állatfajtának ez a szerencséje. :???:
minden tisztelet a lánglovagoké
Avatar
Yangtzee14
kapacsmester
Hozzászólások: 251
Csatlakozott: 2007. jún. 07. 21:51

Hozzászólás Szerző: Yangtzee14 » 2007. szept. 26. 22:45

Hupp írta:Az emberek 97%-a hősként és igazi EMBER-ként gondol ránk!
Ez így van. És így is van rendjén!
Én is közéjük tartozom! :-D
Minden tiszteletem a tiétek!
No meg a rendőröké és mentősöké!
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2007. szept. 26. 22:07

Azonban ez hitelrontás. Erről rendelkeznek a törvénykönyvek.
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Hupp
vízpocsékoló
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2007. szept. 20. 12:14

Hozzászólás Szerző: Hupp » 2007. szept. 26. 21:54

Nem is értem miért akadtok fenn ezen az egészen!
Pletykálni csak azokról szoktak akik sztárok! És mi "sztárok" vagyunk!
Az emberek 97%-a hősként és igazi EMBER-ként gondol ránk! Az a 3% aki ezeket a s***kat írja??????? nos azokkal meg nem kell foglakozni! Remélem akkor is ilyen véleménnyel lesznek ha az ő életük lesz a mi kezünkben :twisted: :twisted: :twisted:
Avatar
Figyelo
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 611
Csatlakozott: 2006. júl. 13. 20:03
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Figyelo » 2007. szept. 26. 21:14

Abban a helyzet nem azt gondolja a tűzoltó hogy hülye gazdag köcsög had égjen bent.
Hanem hogy segiteni rajta az életét megmenteni.
Énse szeretem az ilyen nagyképü köcsögöket, de talán most megtanulták.
Avatar
Atiska
kapacsmester
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2005. feb. 23. 9:43

Hozzászólás Szerző: Atiska » 2007. szept. 26. 21:00

Figyelo írta: Kiszették volna az autóból ha télleg BENNE lett volna.

Abban biztos vagyok.
ebben biztos nem ketelkedik senki.
Mindenkinek eseménymentes szolgálatot kívánok!
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2007. szept. 26. 20:56

No de: nem voltak a járműben. És a pofájuk is rendben maradt, mert marhaságot tudtak nyilatkozni.

Csak úgy godolkodom: FTP! Ez nem hitelrontás???
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Figyelo
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 611
Csatlakozott: 2006. júl. 13. 20:03
Tartózkodási hely: Pécs

Hozzászólás Szerző: Figyelo » 2007. szept. 26. 20:53

barom igy barom ugy OK .
redben van.
De a tűzoltó arra esküdött fel hogy életeket és vagyont mentsen saját testi épsége kockáztatásával is.
Kiszették volna az autóból ha télleg BENNE lett volna.

Abban biztos vagyok.
Válasz küldése