Petikeee! Nem URH volt! Pont azon az estén tesztelték az EDR rádiót! Utána a sajtóvisszhang az volt, hogy az EDR remekül működött és be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket! ;)
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=114963 "Az ezredes arról is beszélt, hogy azon az éjszakán teljesen megbénult a rendőrségi rádiós hálózat, így nem tudott rendesen kommunikálni a feletteseivel."
Hogy mik derülnek ki! Mégsem sikertörténet az EDR?
A németországi tűz- és polgári védelmi feladatokat ellátó tűzoltóság feladata az ember- és állatmentés, balesetek műszaki mentése, a tűzvédelem és a tűzmegelőzés mellett a környezeti veszélyek és a nagy vízkárok elhárítása, valamint a sürgősségi mentés és betegszállítás. A rádióforgalmazás URH-rendszeren történik.
Minimum ilyenkor illene úgy viselkedni, hogy érezzék a felhasználok, értük vagytok. Mindegy! Ti tudjátok, lehet így is, de akkor ne csodálkozzatok, ha hamarosan dobozokat keresetek a személyes holmiknak.
Csatlakozott: 2003. nov. 19. 0:01 Hozzászólások: 641 Tartózkodási hely: Budapest
Pozsár írta:
osszekoto1 írta:
... Írtam Neked egy anyagot, melyet elküldtem privátba. Jó tanulást! ...
nekem is, nekem is, nekem is... Lééécci
Kedves Péter!
Jelentem elküldtem...
_________________ Figyeljünk oda környezetünk épségére: Mielőtt kinyomtatnád ezt az üzenetet, gondold végig, szükséged van-e rá! A harag rossz tanácsadó, ráadásul sz@rt sem ér hatalom nélkül. Segédfékező Gyakornok-helyettes Jelölt...
Csatlakozott: 2003. nov. 19. 0:01 Hozzászólások: 641 Tartózkodási hely: Budapest
garcia66 írta:
Sziasztok!
EDR-ről szeretnék valami anyagot, főleg az üzemmódok leírásáról. 28-29.-én vizsgázok a KOK-on:( Előre is köszönöm. Üdv.
Írtam Neked egy anyagot, melyet elküldtem privátba. Jó tanulást!
Te vagy a kísérleti nyúl. Ha érthetőnek és jónak találod kirakjuk közszemlére...
_________________ Figyeljünk oda környezetünk épségére: Mielőtt kinyomtatnád ezt az üzenetet, gondold végig, szükséged van-e rá! A harag rossz tanácsadó, ráadásul sz@rt sem ér hatalom nélkül. Segédfékező Gyakornok-helyettes Jelölt...
Tök jó, hogy ebbe is belekotnyeleskedsz. Azon sem csodálkoznék, ha nem egy tündérvárosi (balassagyarmati) nő lennél, hanem egy fővárosi nyugdíjas tűzoltó!
Csatlakozott: 2010. máj. 20. 0:39 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Tündérváros [Az összes hozzászólás 0.08%-a / Naponta 3.75 hozzászólás] Szép lesz, ha így folytatod... egy év alatt 1368,75 db
Csak úgy mellékesen nő és balassagyarmati, aki a papírforma szerint még logisztikus is (bár a táplálék lánc legalján). Azt, hogy érdeklődő vagyok és van önálló véleményem, fenntartva a tévedés lehetőségét még nem jelenti azt, hogy bármi rossz szándékkal lennék itt, de bocsánat, ha bárkit is zavartam............
Ui.: Ha lenne egyáltalán némi fogalmad arról, hogy miért írtam Tündérvárost, akkor meg sem fordulna a fejedben, hogy fővárosi lennék. Akármennyire is nehéz itt élni és van, hogy sok minden fáj az ember lelkének, de ez a város nem csak egy lakóhely számunkra, hanem a lényünk része, de ezt te sosem fogod megérteni, mert túl kevés vagy hozzá.
„Balassagyarmat – óh, hogy szeretem! Legszebb ott volt fiatalon életem, Ott nem bántott talán még semmi se S ha bántott, rögtön gyógyult a sebe.” (Szabó Lőrinc)
Csatlakozott: 2007. dec. 20. 22:37 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: Budapest
Tök jó, hogy ebbe is belekotnyeleskedsz. Azon sem csodálkoznék, ha nem egy tündérvárosi (balassagyarmati) nő lennél, hanem egy fővárosi nyugdíjas tűzoltó!
Csatlakozott: 2010. máj. 20. 0:39 Hozzászólások: 90 Tartózkodási hely: Tündérváros [Az összes hozzászólás 0.08%-a / Naponta 3.75 hozzászólás] Szép lesz, ha így folytatod... egy év alatt 1368,75 db
A felhasználói elégedettség-felmérés tapasztalatait és tanulságait foglalta össze előadásában Mihályi Gábor, a Pro-M Zrt. műszaki és üzletfejlesztési igazgatója, amelyből kiderül, hogy a száraz statisztikai adatok hogyan és milyen mozgásirányt mutatnak a vállalat fejlesztéseinek és intézkedéseinek." EDR a számok tükrében
Elolvastam. A végén ez a "..kész a megegyezésre." kérdéseket vet fel bennem.
Akkor most az illetékesek így rendelték meg a szolgáltatást? Megegyezés kérdése, hogy használhatóra átalakítják vagy marad ebben az állapotában? (mert írják, hogy a vidéki lefedettség nem megfelelő)
Vagy a Pro-M tudja, hogy nem a megrendeltnek megfelelően teljesített és szeretné, hogy ez így maradjon? (megegyezzenek?)
Mert ha nem ezt rendelték akkor szerintem nem megegyezni kéne hanem megcsinálni. Ha meg ezt rendelték akkor meg itt az ideje megcsinálni rendesen majd seggbe rúgni egy-két embert.
Kétlem, hogy a kárhelyi elégtelen kommunikáció korábban általános volt így "A szerződés az akkori állapotokat kezelte"
Nem gyengén nevetséges a térképen a confidential felirat, ha a dokumentum szabadon hozzáférhető. Az meg, hogy "Problémás a szolgáltatás extrém körülmények közötti használhatósága is." ... hát erre igazán nincs mit mondani. Asszem egyértelmű, hogy igazából ilyenkor lenne a legnagyobb szükség a hibamentes működésére. Saját tapasztalat (tetrán kívüli), hogy tavaly egy (maradjunk a szóhasználatnál) "extrém" vihar során szükségessé vállt vonulásunkkor csak a t-mobil-osok telefonjai nem voltak hívhatóak. A vodafone és akkoriban még pannon hibátlanul működött. Szóval nekünk is akadozott egy kicsit a kárhelyi kommunikáció
Megegyeztek, hogy jó ez így nektek, ahogy van..jó tudom rossz vicc volt. Szerintem a megegyezés azt jelenti, hogy felmérik a problémákat a visszajelzéseitek alapján, (illetve, ahogyan értelmezem ezen a területen már történt is némi felmérés) és korrigálják a hibákat, legalábbis logisztikai értelemben ezt kell érteni alatta.
A felhasználói elégedettség-felmérés tapasztalatait és tanulságait foglalta össze előadásában Mihályi Gábor, a Pro-M Zrt. műszaki és üzletfejlesztési igazgatója, amelyből kiderül, hogy a száraz statisztikai adatok hogyan és milyen mozgásirányt mutatnak a vállalat fejlesztéseinek és intézkedéseinek." EDR a számok tükrében
Elolvastam. A végén ez a "..kész a megegyezésre." kérdéseket vet fel bennem.
Akkor most az illetékesek így rendelték meg a szolgáltatást? Megegyezés kérdése, hogy használhatóra átalakítják vagy marad ebben az állapotában? (mert írják, hogy a vidéki lefedettség nem megfelelő)
Vagy a Pro-M tudja, hogy nem a megrendeltnek megfelelően teljesített és szeretné, hogy ez így maradjon? (megegyezzenek?)
Mert ha nem ezt rendelték akkor szerintem nem megegyezni kéne hanem megcsinálni. Ha meg ezt rendelték akkor meg itt az ideje megcsinálni rendesen majd seggbe rúgni egy-két embert.
Kétlem, hogy a kárhelyi elégtelen kommunikáció korábban általános volt így "A szerződés az akkori állapotokat kezelte"
Nem gyengén nevetséges a térképen a confidential felirat, ha a dokumentum szabadon hozzáférhető. Az meg, hogy "Problémás a szolgáltatás extrém körülmények közötti használhatósága is." ... hát erre igazán nincs mit mondani. Asszem egyértelmű, hogy igazából ilyenkor lenne a legnagyobb szükség a hibamentes működésére. Saját tapasztalat (tetrán kívüli), hogy tavaly egy (maradjunk a szóhasználatnál) "extrém" vihar során szükségessé vállt vonulásunkkor csak a t-mobil-osok telefonjai nem voltak hívhatóak. A vodafone és akkoriban még pannon hibátlanul működött. Szóval nekünk is akadozott egy kicsit a kárhelyi kommunikáció
Kérdéseid nem az EDR rendszer hiányosságai. Problémák a remek készülékválasztás, az idétlen csoport kialakítás és a feleslegesen túlszabályozott jogosultsági rendszernek köszönhetők.
lehet vele forgalmazni kárhelyen - ha jól van programozva - ha nem használnak TMO-t ahol DMO-t kell - ha a GATEWAY rendesen van felprogramozva - ha normális az oktatás - ha az antenna nem csak dísz, hanem sugárzó is - stb.
Mindenkinek kötelező betartani a kormányrendeltet. Jelenleg EDR van! Ha lesz egy új és az mást határozz meg, akkor azt kell csinálni. Ha ez marad akkor sokat kell dolgozni az illetékeseknek nem csak az irodákban ülni!
Igen! Lehet belőle jobbat „csinálni”!
Ha megengeded, akkor a kék kiemelésekhez fűznék egy-egy gondolatot
1. Hát dehogynem! Mindaz, amit felsoroltál és amit úgy foglaltál össze, hogy "stb.", a RENDSZER része. Pontosabban fogalmazva: az EDR rendszer része. Egyik eleme nélkül sem használható jól. Illetve ha bármelyik eleme is hiányzik, nem töltheti be (és nem is tölti be) a neki szánt szerepet.
2. Ebben igazad van (meg a többiben is, már ami a felsorolást illeti). Csakhogy ezek szinte mindegyike (mondom: szinte) meghaladják a mi, az egyszerű felhasználó kompetenciáját. Mentségünk még, hogy a mai napig nincs "Rádióforgalmi Szabályzat" kiadva. Mert az 52-es VPN nem az! NEM BIZONY!!! E nélkül az ember gyereke (értsd: egyszerű felhasználó) fél kezű és féllábú. Stil szerübben: félig süket... (Ez például egy felhasználóbarát "szabályzat": SZABÁLYZAT A BELVÍZI HAJÓZÁS RÁDIÓTELEFON SZOLGÁLATÁRÓL http://www.pannonris.hu/modules/letolte ... alyzat.pdf ) Ne csodálkozzék hát senki, hogy "süketek" és "beszédhibásak" vagyunk, forgalmazásra "képtelenek" ... az EDR-rel Érdekes, az URH-val nem voltunk azok... (nem ezt sírom vissza, csak egy jelenségre hívom föl a figyelmet).
3. Bár így lenne! Várjuk már nagyon
ui: Az a gyanúm, hogy nem lesz ez gyors folyamat... ha lesz egyáltalán...
kormánytekerő! Privátban megírnád melyik környék ez? Megnéznénk merre vannak bázisállomások.
Én csak egy sofőr lévén a következőket mondanám el az EDR-ről. Szinte minden káreset helyszínén vagy az oda tartó úton találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a gépjárműbe telepített készülék leszakad a hálózatról. Az az nincs lefedettség. A "szakemberek" kicserélték a gépjármű antennáját és az antenna kábelt, mondván, hogy az a rossz. De ezzel a probléma nem oldódott meg. Ezek után átprogramozták a készüléket. De semmi javulás. Ezek után amikor újból reklamáltunk ez ügyben, erre azt a választ kaptuk, hogy ez ilyen, és használjuk úgy ahogyan tudjuk az EDR-t. Helyszínre érve több alkalommal mondta a Pk, hogy ott álljak meg ha lehet ahol van térerő. (no komment). Ha nincs lefedettség átkapcsolhatom GATEWAY-ra a készüléket semmire nem használható. A DMO üzemmódról csak annyit egyszóval, hogy vicc az egész. Ha be mégy egy épületbe, vagy erdős részen ha kicsit jobban eltávolodsz a fecskendőtől akkor már bizonytalan a kapcsolat. (ne tedd rá az életed) A kárhelyen ha megy is a DMO de nincs lefedettség akkor, hogy adjam tovább az ügyeletre a közleményemet? Az is előfordult már, hogy a készülék kijelzőjén maximum a térerő de még sem tudok az ügyelettel rádiózni mert (öklendezik) az adásom. Nem érti az ügyelet a közleményemet. Hívjon fel mobilon vagy változtassak helyet. (persze) Arra is volt már példa a gépjárműbe épített készülékkel, hogy egyszerűen nem csinál semmit, az az le "fagyott". Egy áramtalanítás és működik tovább. Január vége felé a hozzánk tartozó öték kértek frekvencia engedélyt az urh használatra. Igy a mi ügyeletünkön lévő és a fecskendőben található urh-kat is felprogramozták az új frekire. Ez elég nagy segítség lett nekünk. Ha akadozik az EDR akkor urh-n megy a forgalmazás. Ennyi. Az urh elavult az EDR-hez képest, való igaz, de sokkal megbízhatóbb, és olcsóbb.
SzikraTáviró írta:
Kérdéseid nem az EDR rendszer hiányosságai. Problémák a remek készülékválasztás, az idétlen csoport kialakítás és a feleslegesen túlszabályozott jogosultsági rendszernek köszönhetők.
lehet vele forgalmazni kárhelyen - ha jól van programozva - ha nem használnak TMO-t ahol DMO-t kell - ha a GATEWAY rendesen van felprogramozva - ha normális az oktatás - ha az antenna nem csak dísz, hanem sugárzó is - stb.
Mindenkinek kötelező betartani a kormányrendeltet. Jelenleg EDR van! Ha lesz egy új és az mást határozz meg, akkor azt kell csinálni. Ha ez marad akkor sokat kell dolgozni az illetékeseknek nem csak az irodákban ülni!
Csatlakozott: 2007. dec. 20. 22:37 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: Budapest
Tisztelt Szikratáviró Ugy látom szelektiv a reagálásod a felvetett érdekességekre a légzőben igazad van. kérdés ha valami nem müködik jól, megbizhatóan, veszélyezteti a kárelháritás szakszerü gyors pontos végrehajtását az mióta fikázás? Reagálnál a hadifogoly szindrómára? a vizállóság kérdésére? megyék közötti komunikácios kérdésekre? Az ütésálloságra Megtisztelve érezném magam Ja a belügyminiszterünk valoszinüleg nem fog velünk" picike" emberekkel beszélgetni További nyugott szolit és kitartást a válaszokhoz
_________________ alkotmányos jogok visszaállitása :sztrájk jog csak ennyi kell más nem
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.