Tűzoltókommunikáció

Rádió, televízió, újságok, könyvek, sajtómunka - tűzoltókkal kapcsolatban.
Válasz küldése
Avatar
mcsabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1083
Csatlakozott: 2002. aug. 13. 19:45
Tartózkodási hely: Indianapolis, USA
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: mcsabi » 2005. jún. 07. 14:45

akkor a 2 halott van, vagy csak egy? Mind a kettő középkorú? Akkor a sőfőr is meghalt vagy csak az utas?
Üdv.:
mcsabi ;-)

GOLD PRIDE SENIORS '09
SHS VARSITY TENNIS SQUAD CAPTAIN
SHS VARSITY BOWLING SQUAD CAPTAIN - STATE FINALIST
SHS VARSITY TRACK AND FIELD SQUAD - ACADEMIC ALL CONFERENCE
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2255
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Hozzászólás Szerző: Harley » 2005. jún. 06. 22:02

Éjlen az OKF honlapjának tájékoztatása:

"Súlyos baleset történt ma délután Székesfehérvár környékén a 8-as főúton a téglagyári kereszteződésnél: egy Maruti típusú személygképkocsi belerohant az előtte haladó BMW-be, melynek következtében a Maruti sofőrje, egy középkorú hölgy súlyos sérülést szenvedett, utasa belehalt sérüléseibe. Mind a sofőrt, mind a szintén középkorú halottat a tűzoltók emelték ki feszítővágóval. A BMW-ben egy ember sérült meg."
http://www.katasztrofavedelem.hu/hirek.php?id=1961

A valóságban nem Székesfehérvár környékén, hanem Székesfehérváron történt. Nem a Maruti rohant a BMW-be, hanem fordítva. A BMW-ben pedig senki sem sérült.
Avatar
masodperc
tömlőszállító
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2004. márc. 02. 14:24

Hozzászólás Szerző: masodperc » 2005. márc. 11. 13:49

a langlovagok.hu akkor most melyik kategóriába sorolható? :roll:
"Nem félek a holnaptól, mert láttam a tegnapot és szeretem a mát!"
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5941
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2005. márc. 10. 18:44

Részlet az FTP éves beszámolójából:

A kommunikációs tevékenységet 2004-ben is alapvetően a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szervezeti célkitűzései és feladatai határozzák meg. A tevékenység folytatásának feltételeit a jogszabályok az FTP Szervezeti és Működési Szabályzata, a szervezési állománytábla, illetve az ennek alapján elkészített Ügyrend és munkaköri leírások, valamint az Éves Munkaterv határozzák meg. A fejlesztés fő irányait és prioritásait a Tűzvédelmi Koncepció tartalmazza. A megvalósítás gazdasági kereteit az FTP éves költségvetése szabta meg.

A kommunikációs feladatok végzéséért a Kommunikációs és Jogi Főosztály felelős, mely egyaránt magába foglalja a szervezet külső és belső PR tevékenységét.

Az FTP külső PR tevékenysége

Média

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs tevékenységében az elmúlt év során is meghatározó szerepet játszott a tömegkommunikációs eszközök — az írott és elektronikus médiumok — útján történő széleskörű tájékoztatás, amelynek révén országszerte több millióan jutottak információkhoz a fővárosi tűzoltóság tevékenységéről, a szervezet működéséről.

Szakmai munkánknak a tömegkommunikációs médiumokban történt megjelenése — az információk iránti igények kielégítésén túl — egyrészt hozzájárult a tűzoltó hivatást gyakorlók jobb megismeréséhez, az irántuk megnyilvánuló társadalmi megbecsülés és bizalom erősítéséhez, másrészt rávilágított a megelőző tűzvédelem jelentőségére, illetve — a közúti közlekedési balesetek során végzett — műszaki mentések bemutatása által a közlekedés-biztonság növelésének fontosságára. Ezen hatásokkal természetesen csak hosszabb távon lehet számolni.

A rendszeres tömegkommunikációs megjelenés feltételeit — az elmúlt öt év gyakorlatának megfelelően — az elmúlt évben is a szóvivő és az FTP videó szolgálatának tevékenysége, illetve az FTP vezetőinek, valamint a személyi állomány tagjainak a sajtó munka társaival történt konstruktív együttműködése teremtették meg.

Az írott és elektronikus sajtóval kialakított kapcsolatainkat 2004-ben is a stabilitás és folyamatosság jellemezte.

Elektronikus média

A tűz- és káresetekkel összefüggésben a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tűzoltási és műszaki mentési tevékenységről a hír- és magazinműsorok rendszeresen tudósítottak úgy a közszolgálati, mint a legnagyobb kereskedelmi tv csatornákon. Az elmúlt év során tovább bővült a Hír TV-vel aláírt együttműködési megállapodás révén az FTP videó szolgálata által készített felvételeket rendszeresen átvevő és sugárzó tv csatornák köre. Gyakoribbá vált az egyes, helyi kábel tv-kel való együttműködés is. Ezek közül különösen az Óbuda kábel TV- vel vált szorossá az FTP kapcsolata.

videó szolgálat által rögzített felvételek száma 2004-ben 641 db. Ezen belül a tűz és káreseményeken kívül, a Tűzoltási Mentési és Katasztrófaelhárítási Főosztály által (néhány esetben a kerületi parancsnoksági és tűzőrségi szinten) szervezett gyakorlatokról, továbbá a tűzmegelőzési szakterületen, illetve tűzvizsgálati eljárás során történő felhasználás céljából 60 felvétel készült.
A televíziós társaságoknak leadott felvételek száma 650 darab volt.

A felvételeknek a televíziós hírműsorokban történő megjelenését elsődlegesen magának a tűzoltói eseménynek a hírértékűsége befolyásolja. Példaként említhető, hogy a törökbálinti petárda raktárban, illetve a rákospalotai vegyi-anyag raktárban bekövetkezett tűzeseteknél a tévék saját stábjainak megérkezéséig, kizárólag az FTP videó szolgálata által készültek felvételek, amelyeket valamennyi országos tv csatornán látni lehetett.

Az elmúlt évben is jelentős igény mutatkozott rádiók és tévék, illetve az írott sajtó részéről hogy az FTP vezetőivel, illetve téma szempontjából kompetens munkatársaival interjút készítsenek, hír- és közszolgálati magazinműsorok számára.

Összességében megállapítható, hogy az elmúlt évben az FTP és az elektronikus sajtó kapcsolatait kiegyensúlyozottság és hatékony együttműködés jellemezte.

Írott sajtó

Az írott sajtóban való megjelenésünket azáltal kísérjük nyomon, hogy napi rendszerességgel állíttunk össze sajtószemlét a következő országos lapok írásaiból: Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Blikk, Színes Bulvár Lap, Mai Nap, illetve a fővárosi megjelenésű Metro című napilap.

Az írott sajtóban való megjelenések száma 2004-ben:
− A fővárosban történt tűz- és egyéb káreseményekről szóló tudósítások száma: 732 cikk.
− A fővárosban történt, és a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságot érintő tudósítások száma 161, ezen belül kifejezetten a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságról, a tűz, illetve káreseménytől függetlenül az FTP működéséről szóló, a fővárosi tűzoltókkal foglalkozó úgynevezett „Rólunk írták” tudósítások száma: 28.

Az FTP által folytatott intenzív sajtókommunikációval hozható összefüggésbe, hogy az újságokban megjelenő cikkek és tudósítások általában pontosan, szakszerűen megfogalmazottak.

Internet

A tömegtájékoztatás speciális formája az internetes kommunikáció.
Az FTP önálló internetes honlapjának (www.tuzoltosagbp.hu) informatikai feltételeit az FTP Informatikai Főosztálya biztosítja, a honlap tartalmi szolgáltatója a Kommunikációs és Jogi Főosztály.

Honlapunkon a 2004-ben megjelent hírek (tűz- és káresetek, tűzoltósági rendezvények, események) száma közel 1/6-ával növekedett a 2003. évi megjelenéshez viszonyítva. Míg 2003-ban 547, 2004-ben 661 hír jelent meg.

A közzétett információk mennyiségi növekedése mellett az elmúlt év során tovább bővült, gazdagodott a honlap anyaga. Példaként említhető a „Nemzetközi Kémiai Biztonsági Kártyák” közvetlen letölthetőségének biztosítása; a Fővárosi Tűzoltó című időszakos kiadvány eddig megjelent példányainak olvashatósága, a sport és szakmai rendezvények anyagának elérhetősége. A tartalom folyamatos bővítésében szerepet játszottak azok a visszajelzések, ötletek is, amelyek akár a „civil” látogatók, akár az FTP-n belül, illetve az ország különböző részeiből a tűzoltó kollégáktól érkeznek.

Az FTP honlapjának látogatottságát mérő statisztikai adatok figyelemmel kísérését azonban jelentősen nehezíti, hogy — a gazdaságossági szempontból előnyös — ingyenes szolgáltatást nyújtó cégek nem stabilak.

Gyakran változnak, megszűnnek, néhány alapvető adatszolgáltatás kivételével, egymástól eltérő szempontok szerinti bontásban teszik közzé az adatokat, illetve a megszűnő szolgáltató adatbázisa eltűnhet az Internetről.

Fentiekben foglaltakat figyelembe véve a látogatottság tekintetében a rendelkezésre álló — a heti összesítésben hozzávetőlegesen 5.000 és 10.000 közötti váltakozó számú regisztrált látogatást mutató — adatokból 2004-ben, éves szinten bizonyos növekedési tendenciára lehet következtetni. A „Hírek, média” kategóriában, a TOP 100-as listán az FTP honlapja stabilan a 14-16. helyet foglalta el.

A számszerű adatokon kívül az FTP Internetes honlapjának látogatottságát és ismertségét a következő jelenségek is mutatják.
A szakmai érdeklődésre jellemző, hogy a vidéki önkormányzati tűzoltó parancsnokságokról számos megkeresés érkezik. A felvetett igények eredményképpen került elhelyezésre a honlapon a szolgálati csoportbeosztást megjelenítő naptár, a Jogszabályok című rovat, illetve letölthető formában a Tanfolyami Jegyzetek.

Az állampolgárok köréből is egyre többen keresik meg elektronikus úton kérdéseikkel az FTP-t. A kérdések jellemzően a tűzmegelőzéssel, illetve a FTP állományába történő felvétellel kapcsolatosak.

Az FTP honlapjának angol és német nyelvű változata nagyban segítette, hogy megélénkült az érdeklődés a külföldi tűzoltók, illetve tűzoltóságok körében. Jellemző, hogy magyarországi utazásukkor szeretnének látogatást tenni az FTP-n, vagy e-mailben kérnek információkat az FTP-ről. Egyértelműen az internetes kommunikáció eredményeként jött létre a tajvani katasztrófavédelmi vezetők európai tanulmányi útja során, az FTP-n tett szakmai látogatás is.

Fontos elemét képezik a honlapnak az „Uniós hírek”, amelyet folyamatosan töltöttünk fel az Európai Unió tűzvédelemmel kapcsolatos információival. A döntő többségében angol és német nyelven rendelkezésre álló forrásokat az FTP munkatársai fordítják magyarra.

Az FTP személyi állománya által — a belső intranetes hálózaton — korábban is elérhető belső szabályozók, az ország számos tűzoltóparancsnokságáról érkezett igényekre figyelemmel a világhálóra is felkerültek.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5941
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2005. feb. 10. 12:28

Sajtódíjat kapott az FTP szóvivője
http://www.tuzoltosagbp.hu/reszlet.php? ... abla=hirek
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2255
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Hozzászólás Szerző: Harley » 2004. dec. 02. 21:34

Szoktátok olvasni az OKF honlapját? Kritikán aluli színvonalon megírt káreseti hírek vannak rajta. Ez nem csak a katasztrófavédelemre, hanem az összes tűzoltóságra nézve is égő.

A legfrissebb hír:

Súlyos baleset a 4-es úton

Szolnok, 2004. december 2.
A 4-es úton a 100-102-es kilóméternél a Szent István híd és egy a közelben található áruház között egy autó egy tehergépjárművel ütközött, majd egy árokba hajtott. A baleset következtében egy ember a gépkocsiba szorulva azonnal életét vesztette, egy személy pedig kirepült a gépjárműből. Állapotáról nem érkezett jelentés. A riasztás 18.10-történt.
MORGÓ
vörös kakas réme
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2003. dec. 18. 10:01
Tartózkodási hely: Kerecsend

Hozzászólás Szerző: MORGÓ » 2004. nov. 22. 9:22

Tűzoltók küldöttgyűlése
| Eger 2004-11-20 17:37 |
Küldöttgyűlést tartottak a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének heves megyei képviselői. Mivel a kormánnyal folytatott bértárgyalások nem vezetek eredményhez, a megyei küldöttek demonstrációt fontolgatnak.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a napokban tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették: a kormánnyal folytatott bértárgyalások nem vezettek eredményre. Erre reagálva hívtak össze küldöttgyűléseket a megyei, így a heves megyei szakszervezetek is. Az egri, gyöngyösi, hatvani, illetve hevesi képviselők a jövő heti országos választmányi ülés előtt határoztak arról, hogyan hívják fel a közvélemény figyelmét a várható létszámcsökkentés veszélyeire. A kormány által beígért 4%-os bérfejlesztés helyett csak a 3,2%-ot éri el az emelés mértéke. Az ülésen elhangzott: egy 20 éve vonulóként dolgozó tűzoltó fizetése 80 ezer forint, ez 240 munkaórát jelent. Mivel a hivatásos állománynak nincs sztrájkjoga, ezért a küldöttek az országos demonstrációhoz csatlakoznak majd

Üdv: MORGÓ
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2004. nov. 14. 22:34

Nem mint az okosabb, és csak fejből:
Ha jól emlékszem, akkor 2003 nyarán volt fizuemelkedés az illetménykiegészítés bevezetésével, 2004-ben pedig januárban emelték ugyanezt. A köztisztviselői alapbér nem emelkedett, a vesz.pótlék visszahozása pedig (bár effektíve plusz pénzt jelentett), nem tartozik a fizetésemelés kategóriájába.
Persze rosszul is emlékezhetek, már rég volt. :wink:
ui.: amikor egyáltalán - semmilyen formában sem - kaptunk fizetésemelést (csak egy egyszeri 15000 Ft körüli pénzt), az a Kónya Imre belügyminisztersége alatt volt, talán '93-ban.
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2004. nov. 14. 21:09

Természetesen 2004-et akartam írni!
Almera
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2004. nov. 14. 21:09

Bár nem Danka J.-vel van vitám, mégegyszer kérdezem a nálam okosabbaktól: Volt 2003 és 20043 januárjában béremelés??!!!!!!!!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2004. nov. 14. 19:39

Van az úgy, hogy az indulat elhomályosítja az emlékezetet.
Egyébként a Kónya-éra nem 50 éve volt... :wink:
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2004. nov. 14. 19:18

Almera!
Kontrát valótlant nyilatkozott, Te valótlant állitasz!
2003.-2004.-ben az ill.alap nem változott!
Nem tudom hol szolgálsz, de én felajánlom Neked, gyere velem el egy
BÉT tárgyalásra !
Miért gondolod, hogy azok az emberek akik szolgálatuk mellett felvállaják
a szakszervezeti munkát őnmaguk ellen cselekednek!!
Olvasd el " Hogy is van ez a béremelés" topikot!
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2004. nov. 14. 18:41

:?: :?:
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2004. nov. 14. 18:18

Big Gabi!
Öröm nekünk " kis tűzoltóknak " ha a szakszervezetünk pártsemleges!
Azt miért nem feszegeted hogy 2003 és 2004 januárjában nem volt egy fillér béremelés ami kb. ötven éve nem fordult elő??????
Jövőre előre a 2,5 %-ért Gratulálok a szakszervezeteteknek!
Almera
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2004. nov. 14. 17:37

Kedves Morgó !

Nekem is ez volt a szándékom, a számokkal bizonyitani akartam Konrát nyilatkozat megtévesztő állitását !
MORGÓ
vörös kakas réme
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2003. dec. 18. 10:01
Tartózkodási hely: Kerecsend

Hozzászólás Szerző: MORGÓ » 2004. nov. 14. 16:25

Üdv Gabi, Nem a számokra próbáltam felhívni a figyelmet,

hanem magára a cikkre,hogy vidéken is odafigyelnek

nagyjaink nyilatkozataira. Az egész országban ezt kellene

tenni és akkor talán nem mernének ( hülyeségeket ) igy

nyilatkozni. Üdv: MORGÓ
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2004. nov. 13. 14:38

Bocs tévedtem!
Nem 31600Ft volt az ill.alap, csak 30600Ft !!

Alap+rf.+du.+éj.+vesz.pótlék.

55080+12546+6120+12240+13770 = 97756Ft, az alap szórzó:1.8

72216+12546+6120+12240+ 0 = 103122 Ft az alap szórzó: 2.36

Az alap 17130Ft-os emelkedése 31%, de az őssz az csak 5.4% volt!!

Erre vidéken jött még 0-tól kinek kinek néhány Ft!
A fővárosban más jogcimen, de az érintettek megkapták a teljes vesz. pótlékot!
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3478
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2004. nov. 13. 9:19

Kedves Morgó!

A Konrát nyilatkozat azért nem igaz, mert a szorzó szám növekedés
70%-a lett megadva 2001. julius 1.-én!!
Példa: 1.8-as szorzó össz emelésére a tv. 0.8 pontot rendel, ennek a 0,8 pontnak a 70%-át adta meg 2001. julius 1.-én, azaz 1.8 emelkedett 2.36-ra ez Ft-ban az akkori ill. alap szerint (31600Ft) 56880 Ft-ról 74576 Ft-ra emelkedett ez 31%-os emelkedése a beosztási illetménynek ! Az egyéb illetmények nem emelkedtek! Főtörzsőrmesterre számolva du. éj. vesz. rf. pótlékot számolva 2001.julius1-je előtt :56880+12956+14220+6320+12640 = 103016Ft, julius1-je után
:74576+12956+6320+12640 = 106492Ft
: vesz.pótlék kinek kinek más ! 0-tól néhány száz esetleg néhány ezer!
MORGÓ
vörös kakas réme
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2003. dec. 18. 10:01
Tartózkodási hely: Kerecsend

Hozzászólás Szerző: MORGÓ » 2004. nov. 13. 1:30

A tűzoltó-jövedelem és a valóság
Cikkünk nyomán A szakszervezeti vezető az érem másik oldaláról
Sz. Z.
„A közbiztonságra mindig áldozni kell” címmel jelent meg november 3-án lapunk 10. oldalán interjú dr. Kontrát Károllyal, a Parlament rendészeti bizottságának alelnökével. A politikus által elmondottak közül egy kijelentést vitat a tűzoltók érdekvédelmi szervezete.


HEVES MEGYE Az említett írás elolvasása után kereste meg szerkesztőségünket Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) szervezeti ügyvivője, aki egyébként tü. főtörzsőrmesteri rendfokozattal az egri Önkormányzati Hivatásos Tűzoltóságnál teljesít szolgálatot.

— A cikkben Kontrát úr így nyilatkozik: „A rendőrök, a határőrök, a tűzoltók illetményalapja a köztisztviselői illetményalaphoz kötődik. Ez 2001-ben egyszeri, 70 százalékos növekedést hozott számukra.” — idézte elöljáróban Hócza György. — Nos, az a bizonyos 2001-es bérfejlesztés nem egészen úgy zajlott le, ahogyan a nyilatkozatban az szerepel. Arról van szó, hogy a tűzoltóság valóban egyszeri 70 százalékos béremelkedést könyvelhetett el 2001-ben, ám mivel ugyanabban az évben az akkori belügyminiszter elvette a veszélyességi pótlékunkat, ez a növekedés igazából bércsökkenést idézett elő az állomány nagy része körében.

Hócza György 2001-ben neki átadott parancsokat is mutat. Eszerint 2001. február 14-én azt közölték vele, hogy a jogszabályi rendelkezések alapján a pótlékokkal együtt az illetménye 81 ezer 813-ról 86 ezer 796 forintra emelkedett. A 2001. augusztus 14-ei parancs értelmében viszont a teljes havi keresete 84 ezer 762 forint lett.

— Emlékezetes talán az olvasók számára is — folytatja a szervezeti ügyvivő —, hogy abban az időben perre menő vitájuk is volt a tűzoltóknak dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel. Végül is ő úgy döntött: ha a délutános és éjszakás pótlékokra igényt tartunk, akkor a veszélyességi pótlék megszűnik. Holott a délutános és éjszakás pótlékot törvényi előírás alapján a szolgálati beosztástól függően kapták meg 2001 közepéig az ország tűzoltói.

Hócza György nem felejti el megemlíteni azt sem, hogy jelenleg sem igazán rózsás neki és kollégáinak — főleg az úgynevezett vonulós állománynak, tehát akik konkrétan a tűzoltást végzik — a helyzete. Igaz ugyan, hogy 2003. július 1-jétől a 2001-ben elvett veszélyességi pótlék felét viszszaadták nekik, ez akkor a köztisztviselői alap 22,5 százaléka volt. A másik felét idén január 1-jétől vehették fel.

— Ugyanakkor egyre több nyilatkozatban elhangzik — vetette fel az érdekvédő —, hogy íme, mekkora bérfejlesztésben részesültek a tűzoltók. Ám létezik a HTFSZ és a kormány között született írásos megállapodás, ami szerint a veszélyességi pótlék visszaállítása semmiképpen sem minősül bérfejlesztésnek! Tulajdonképpen a 4 százalék helyi pótlék megadása jelentette az idei esztendőben a tényleges bérfejlesztést számunkra.

Igencsak érthető a lánglovagok háborgása, hiszen 24–48 órás munkarendben dolgoznak, havonta 10 szolgálatot adva. Így együttesen egy hónapban 236–240 óra a munkaidejük. Ezzel szemben az átlagpolgár havi munkaideje 160 óra. Hócza György idei októberi fizetési jegyzékének tanúsága szerint 88 ezer 981 forintot utalnak át a számlájára.

— A fentiek ismeretében szeretnénk — fűzte végül hozzá Hócza György —, ha a politikusok előbb kellőképpen tájékozódnának, s megfontolnák, hogy mit nyilatkoznak, miként tájékoztatják bizonyos kérdésekről a közvéleményt. Nem egy felmérés szerint az ország legelismertebb, legelfogadottabb hivatása a tűzoltóké, éppen ezért talán megérdemeljük, hogy a valóságos tények szerepeljenek a nyilvánosság elé tárt közlésekben. A HTFSZ bármikor kész a tárgyalásokra, és a pontos tájékoztatásban is szívesen segít bárkinek a tűzoltókat érintő kérdésekben, ügyekben.
Ezt találtam a hevesmegyei hirlapban. Üdv MORGÓ
potrubs
vízpocsékoló
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2004. nov. 09. 11:08

Hozzászólás Szerző: potrubs » 2004. nov. 09. 11:42

Talán nyilatkozhatn a Dobson a legközelebbi Tűzvonalban.
fireman
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2110
Csatlakozott: 2003. jan. 24. 20:17
Tartózkodási hely: Orosháza

Hozzászólás Szerző: fireman » 2004. nov. 04. 8:24

S mindezt az adófizetők pénzéből. Mikor akarnak kommunikálni???
Még a katasztrófa fogalma sincs érthetően, alkalmazhatóan megfogalmazva.
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2004. nov. 03. 22:18

Mi dolgozunk, ők nyilatkoznak, és megmagyaráznak. Ők a katasztrófavédelem élharcosai!
Tragikomikus....
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2255
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Médiamunka a katasztrófavédelemben

Hozzászólás Szerző: Harley » 2004. nov. 03. 21:26

penna500
vízpocsékoló
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2004. aug. 03. 14:38
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: penna500 » 2004. okt. 21. 12:03

Akkor Te vagy a kilencedik, örülök neki, hogy tagja vagy.

Bár ott is lehet, hogy emberek dolgoznak és lehet hogy nagyobb elhivatottsággal mint mások a segítés terén.

Kösz
penna500
vízpocsékoló
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2004. aug. 03. 14:38
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sajtónyilatkozatok

Hozzászólás Szerző: penna500 » 2004. okt. 21. 12:01

Üdv Mindenkinek!

Én úgy gondolom, hogy az álljon mikrofon elé aki arra felkészült.
Magyarban ki tudjuk fejezni azt,hogy köszönöm nem vagyok illetékes a níyilatkozatra.
Én is köszönöm. :lol:
Válasz küldése