Magyar Rendvédelmi Kar

Munkaidő, fizetések, pótlékok, szakszervezet...
Itt lehet tépni egymás idegeit is.
főnök
pernyekergető
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2007. jan. 10. 17:27

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: főnök » 2017. jún. 07. 12:58

Big Gabi a lista még a bejutottak számára is titkos, nem adnak ki információt. Lehet, hogy valami felsőbb utasítás van a dologban.
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2017. jún. 05. 20:09

Csak kérdezni szeretném!

Valamikor 2017. május 15-18 (4 nap) lezajlott a Magyar Rendvédelmi Kar 2017-2022-ig terjedő időszakra történő tisztségviselő választás.

Eredményről, kettő hét elteltével, hol lehet olvasni?


http://www.rendvedelmikar.hu/letoltes/d ... nt_112.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Avatar
dreszi
kapacsmester
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2006. máj. 24. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: dreszi » 2017. máj. 14. 22:07

Hogy ez a HTFSZ mekkora egy gittegylet:
http://htfsz.hu/2017/05/14/mrk-valasztas/" onclick="window.open(this.href);return false;
Avatar
Dodesz
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 506
Csatlakozott: 2007. nov. 18. 18:27

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Dodesz » 2017. ápr. 04. 7:39

Az MRK-ban milyen szép érmeket osztogatnak maguknak. De jó lenne a munkájukról is hallani valamit. Egyáltalán csinálnak valamit? Vagy csak úgy az OKF érdekeinek megfelelően csöndben elvannak?
őrmester
vízpocsékoló
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015. aug. 17. 16:27

Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: őrmester » 2015. aug. 20. 19:03

Kíváncsi lettem, hogy a Kar mit is szól a 30%-hoz. Vagyis a majdnem 30%-hoz...
2015. januárban érintették utoljára a témát, és nehogy zavar támadjon az erőben, azóta sem.
Mondjuk a bejegyzések szerint mást sem...
Az MRK feladatainak "E" pontja így szól: véleményt nyilvánít,
EA. a szolgálati viszonnyal, valamint közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő kérdésekben,
EB. a központi és társadalombiztosítási költségvetésnek a szolgálati viszonyban és a közalkalmazotti jogviszonyban állókat érintő rendelkezéseivel összefüggésben, valamint
EC. az igazgatási munkaerővel és személyi juttatásokkal való gazdálkodás elvi kérdéseiben

Azért jó, hogy van ;-)
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2015. jan. 12. 16:24

A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2013. nov. 29. 16:16

Legalább a kisrendőrökön segítene a rendvédelmi kar

A kis lépések taktikáját választotta a Magyar Rendvédelmi Kar: ha már az egyenruhások körében általános béremelésre nincs esély, legalább az alacsony fizetésű beosztottak helyzetét szeretnék valamelyest javítani.

NOL| 2013. november 29.

Általános béremelés biztosan nem lesz – szögezte le Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) legutóbbi közgyűlésén. A törvény erejénél fogva tavaly létrehozott szakmai érdekképviselet mindazonáltal reménykedik abban, hogy a rendőrök, a tűzoltók, a katasztrófavédők, illetve a büntetés-végrehajtás és a polgári titkosszolgálatok hivatásos állománya legalább egy részének jövedelmi viszonyai javulhatnak.

Dobson Tibor, az MRK elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a legutóbbi közgyűlésükön a belügyminiszter hangsúlyozta: mindenekelőtt azt várja tőlük, hogy jelezzék a szervezetek működésével kapcsolatos problémákat, a munkát akadályozó körülményeket, tegyenek javaslatot a korrupció megelőzésére és segítsék a tárcavezető döntéseinek előkészítését.

A miniszter ugyanakkor nem zárkózott el attól, hogy a hivatásosok közül a leginkább rászorul – a tiszthelyettesi állományúak – számára többletjuttatásokat biztosítsanak. Vagyis: e körben szó lehet arról, hogy a tavaly óta biztosított 14 ezer forintos pótlékot differenciáltan, a teljesítménytől függő mértékben emeljék – közölte Dobson. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a bérkiegészítés húszezer forintra emelkedhet.

Az MRK emellett kezdeményezi, hogy jövedelempótló támogatást adjanak azoknak, akik a nyugdíjkorhatár betöltése előtt önhibájukon kívül válnak alkalmatlanná a hivatásos szolgálatra. A hatályos szabályok szerint az egyenruhások sem részesülhetnek korkedvezményben, tehát a 65. életévük betöltéséig kell dolgozniuk, de hatvan felett rendelkezési állományba kerülhetnek, tehát gyakorlatilag mentesülhetnek a munkavégzés alól.

Előfordulhat azonban, hogy valaki egészségügyi okok miatt már korábban alkalmatlanná válik a szolgálatra, és Dobson szerint őket valamilyen módon támogatni kell. Ez egyébként túl sok embert már nem érint, mert aki tehette, 2012 előtt szolgálati nyugdíjba vonult.

A nyugdíjba vonulási hullámot észlelve 2009-ben már az előző kormány is lépett, és mindazoknak a rendőröknek és hivatásos büntetés-végrehajtási dolgozóknak havi bruttó ötvenezer forintos hűségpénzt ígért, akik a 25 éves szolgálati idő után legalább öt esztendeig vállalták a további szolgálatot. Ezek a szerződések azonban jövőre hatályukat vesztik, így az érintettek elesnének ettől a többletjuttatástól.

Az MRK ezért javasolta, hogy vizsgálják felül a hűségpénzzel kapcsolatos szabályozást, mert az alacsonyabb keresetűek számára érzékeny veszteség lenne, ha le kellene mondaniuk erről a pénztől. Dobson úgy véli, szerencsés lenne, ha legalább a beosztotti állományban foglalkoztatottak esetében lehetőséget teremtenének e juttatás további folyósítására.

Az MRK elnöke elmondta, hogy a Rendvédelmi Ágazati Érdekvédelmi Tanács (RÁÉT) februárra tervezett üléséig a Belügyminisztériummal közösen kidolgozzák a javaslataikat. Hozzátette: mindez nem jelentene számottevő kiadást, hiszen a hűségpénz, illetve a jövedelempótló támogatás összességében is legfeljebb néhány ezer embert érinthet. Tiszthelyettesi pótlékot viszont többen kapnak, de úgy véli, annak emelése sem róna elviselhetetlen terhet a költségvetésre.

A RÁÉT-en a munkavállalói oldalt a rendvédelmi kar képviseli, tehát a rendvédelmi szakszervezetek a testület ülésein nem vehetnek részt. Ezzel kapcsolatos felvetésünkre az MRK elnöke kijelentette: a kar elnökségének tagjai között többségben vannak az ágazati érdekképviseletek tisztségviselői, így ha csak közvetetten is, de a szakszervezetek az egyeztetéseken képviselhetik saját álláspontjukat.

Dobson ugyanakkor kiemelte: nem mondanak le arról, hogy az egyenruhások egészét érintő fizetésemelést érjenek el, hiszen az illetmények évek óta nem nőttek. Az elnök azonban ezt már csak a következő parlamenti ciklusban tartja reálisan elérhető célnak, miként a hivatásos állományúak életpályamodelljének elfogadását is.
A
z MRK a legutóbbi közgyűlésén elfogadta saját költségvetését, amely szerint az idén összesen ötvenmillió forinttal gazdálkodhatnak. Az ülésen Rendvédelemért Emlékérem alapításáról is döntöttek, amelyet Dobson Tibor tájékoztatása szerint azok kaphatnak majd meg, akik az érdekképviseleti, illetve a közösségépítő munkában kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Forrás: http://nol.hu/belfold/legalabb_a_kisren ... ar?ref=sso" onclick="window.open(this.href);return false;
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2013. okt. 16. 7:25

Fokozódó feszültségek a rendvédelmi karban

Komoly feszültségek jellemzik a fegyveresek érdek-képviseleti szervezeteit, amióta a kormány tavaly nyáron létrehozta a fegyveres szervek hivatásos állományát és közalkalmazottait, az összesen 78 ezer személyt tömörítő Magyar Rendvédelmi Kart (MRK) nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy „megfojtsa” a szakszervezeteket. Az érdekképviseletek akciói – különösen a 2011-es „bohócforradalom” – ugyanis a hatalom ellenérzéseit váltották ki.

Lencsés Károly| NOL| 2013. október 15.

– Nehéz úgy eredményekről beszélni, hogy mindenki csak egyetlen dolgot tekintene eredménynek: a jelentős fizetésemelést – mondta lapunknak Dobson Tibor, az MRK vezetője. Az elnök november első napjaira összehívja az öt egyenruhás szervezet tíz-tíz delegáltjából álló közgyűlést, hogy beszámoljon róla, mi történt eddig.

– Az MRK és a rendvédelmi szakszervezetek közt nincs feszültség – állítja Dobson. A kari tagság a törvény erejénél fogva kötelező, azt viszont semmi nem tiltja, hogy emellett bárki valamelyik érdekképviseletbe is belépjen. Így fordulhatott elő, hogy a szakszervezetek tulajdonképpen „megszállták” az MRK-t: a döntéshozó testületekben – tehát az öt tagozatból álló közgyűlésben és a szűkebb elnökségben – a választások során a tagjaik többségbe kerültek. Az elnök pedig nem tud más álláspontot képviselni, mint amire felhatalmazást kap. Dobson úgy véli, nem baj, ha az állomány problémáit több csatornán keresztül is megismertethetik a döntéshozókkal. Maga a megállapodás szerint havonta találkozik a belügyminiszterrel, miközben továbbra is működnek az érdekegyeztetés megszokott fórumai.

Arra, hogy az MRK eddig milyen eredményeket ért el, Dobson sikerként értékelte a közszolgálatban foglalkoztatottak számára bevezetendő kedvezményes lakáshitelt, amelynek előkészítésében közreműködnek. Az elnök szerint nem kizárt, hogy 10-15 millióig akár önrész nélkül vásárolhassanak ingatlant a kedvezményezettek. Emellett Dobson elmondta, hogy tagjaik számára különféle szolgáltatóknál igyekeznek kedvezményeket elérni. Az életpályamodell bevezetését, illetve a bérek jelentős emelését ebben a ciklusban Dobson nem tartja valószínűnek. Ezért már 2014-re készül, és a novemberi közgyűlésen arra kér majd felhatalmazást, hogy a korábban összeállított 13 pontos javaslatcsomag mely elemeit képviselje hangsúlyosabban. Ennek az életpályamodell mellett része a bér, a nyugdíj előtt állók támogatása, az üdülés, a bankkártyadíjak ellentételezése, az egészségügyi ellátás. A kart azért hozták létre, hogy megfojtsák a szakszervezeteket – hangoztatja a Belügyi és Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Bárdos Judit szerint ez nem sikerült, mert az MRK közgyűlésében ötvenből harmincan szakszervezeti tisztségviselők is. Jelezte ugyanakkor: elfogadhatatlan, hogy a közelmúltban a BM-ben létrehozott újabb egyeztető fórumból, a Rendvédelmi Ágazati Érdekvédelmi Tanácsból éppen a szakszervezeteket „tiltották ki”. Az érdekvédőket igen nehéz helyzetbe hozták a munkaidő-kedvezmény csökkentésével, meg azzal is, hogy a belügyminiszter nem járult hozzá a tagdíj munkabérből történő levonásához. Az egyenruhások körében ráadásul a félelem légköre uralkodik, és senki nem mer fellépni a saját érdekei képviseletében. Az érdekképviseletekkel ugyanakkor a miniszter szóba sem áll – tette hozzá.

– Az MRK-t felülről hozták létre, de nem váltotta be az állomány reményeit: túl sok kézzelfogható eredményt a kormányzati oldal „hivatalos” partnere sem tudott elérni – ez már a Független Rendőrszakszervezet főtitkárának a véleménye. Pongó Géza szerint az alapvető kérdés a rendvédelmi életpályamodell bevezetése, illetve a hozzá kapcsolódó bérfejlesztés, hiszen az illetmények hat éve nem nőnek.

Azért szeretnének már február óta tárgyalóasztalhoz ülni a belügyminiszterrel, hogy nézzen az érdekvédők szemébe, s mondja el: miért nem váltak valóra a korábbi kormányzati ígéretek – emelte ki Pongó Béla. Szerinte talán azért, mert a rendőr parancsra dolgozik, és nem tud külföldön munkát vállalni, szemben például az orvosokkal vagy a mérnökökkel. Mára sikerült addig eljutni, hogy a 90-95 ezer nettóból az egyszázalékos szakszervezeti tagdíj befizetése is gondot okoz.

Pongó egyébként úgy látja, hogy sok más kérdésben is tárgyalni kellene, hiszen vannak rendszerszintű problémák például a pályakezdők kapcsán, akiknek a zömét Budapestre vezénylik. A gondokra figyelmeztet, hogy 2012-ben éppen annyian távoztak a 37 ezer fős rendőrségtől, mint egy évvel korábban, amikor még sokan élhettek a szolgálati nyugdíj lehetőségével. A főtitkár szerint a tavalyi 1200 pályaelhagyó döntő többségében olyan csalódott fiatal, akinek elege volt a kiszolgáltatottságból és az alacsony fizetésből.

Orbán megmondta

Már 1993 tavaszán világossá tette Orbán Viktor, hogy nem szeretne szakszervezeteket látni a rendvédelmi szerveknél – legalábbis így emlékszik Rekvényi László, a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) egykori alapító főtitkára. Akkoriban a fiatal demokraták igen népszerűek voltak, és az FRSZ kapcsolatteremtési kísérletét a parlamenti pártok közül egyedül ők utasították vissza. A személyes találkozó mégis létrejött, mert az Autonómok tárgyalási ajánlatát – akkor az FRSZ ezzel a konföderációval volt partneri viszonyban – a Fidesz elfogadta. Orbán Viktort a szakszervezet öt képviselője fogadta, és köztük volt Rekvényi is, aki a politikusnak jelezte, hogy örül a lehetőségnek, hiszen eddig csak a Fidesszel nem tudtak tárgyalóasztalhoz ülni.

Orbán kijelentette, hogy ez nem véletlen, mert a Fidesznek a rendvédelmi szerveknél működő szakszervezetekkel kapcsolatban fenntartásai vannak – mondta el Rekvényi. Ő akkor jelezte, hogy ez nem felel meg az európai uniós normáknak, de a Fidesz elnöke úgy reagált: azok csak ajánlások. Az FRSZ volt főtitkára ezt követően figyelmeztetett arra, hogy a Fidesz törekvései az alkotmánnyal is szembe mennek. Orbán Rekvényi szerint erre azt válaszolta, hogy azt is megváltoztatják, bár az „hajtós meccs lesz”.

Forrás: http://nol.hu/belfold/20131015-fokozodo_feszultsegek" onclick="window.open(this.href);return false;
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
tejesember
tömlőszállító
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2010. máj. 20. 19:00

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: tejesember » 2013. szept. 17. 10:06

Devizahitelre? :tapsolo:
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2013. szept. 16. 14:44

A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Harley » 2013. máj. 02. 7:14

Módosult a Hszt:

29/C. § (10a) Az MRK hivatásos állományú elnöke a megbízatása idejére rendelkezési állományba kerül. Az elnök illetményének megállapítására - a megbízatás ideje alatt - a 245/H. § (2) bekezdését kell megfelelően alkalmazni.

Dobson Tibor így már nem függ a főigazgatótól. Az illetményének meghatározása azonban nem egyértelmű számomra a hivatkozott törvényi részből.
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2012. nov. 16. 18:07

A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2012. szept. 21. 17:55

Első ülését tartotta a Magyar Rendvédelmi Kar Katasztrófavédelmi Tagozata
2012. szeptember 21. 14:01

A működési kérdésekkel, a rendvédelmi kar megalakulása óta eltelt időszakban elvégzett feladatokkal foglalkozó szeptember 22-i találkozó munkájába vendégként bekapcsolódott az országos katasztrófavédelmi főigazgató is.
A megjelenteket Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke köszöntötte, majd Dr. Bakondi György tű. altábornagy üdvözölte a testület tagjait és örömét fejezte ki, hogy a grémium a valóságban is megkezdi működését. Mint fogalmazott, arra számít, hogy ha már a Magyar Kormánytisztviselői Kar is megalakult, körvonalazódott a karok mozgástere és sikerült biztosítani a munkafeltételeket, akkor a testületek aktív szereplőkként lépnek fel saját területükön. A tábornok hozzátette, az állami vezetés érdekelt a kar jó működésében, ő maga pedig olyan csatornaként is tekint a szerveződésre, amely az információk közvetlen áramlását teszi lehetővé.

A főigazgató a Magyar Rendvédelmi Kar alapszabályban lefektetett feladatai közül kiemelte azt, hogy „megalkotja a hivatásetikai részletszabályokat, kialakítja az etikai eljárás rendszerét, valamint lefolytatja az etikai eljárásokat”. Mint mondta, érdekes lesz megfigyelni, hogyan alakul ki ennek rendszere, és abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy ha sikerül a többség értékítéletét, a hivatással szembeni morális elvárásokat tükrözni ezen a területen, akkor meglesz a kollégák támogatása is.

A katasztrófavédelmi tagozat tagjait Bakondi György arra emlékeztette, hogy nincsenek könnyű helyzetben a karba beválasztottak, hiszen előzmény nélküli testületről van szó. Jól jön majd egy nagy adag kreativitás – tette hozzá. Minthogy a tagozatban nem reprezentálja magát a katasztrófavédelem összes szakterülete, a tábornok azt javasolta a megjelenteknek, hogy a speciális területeket érintő kérdésekben hallgassanak meg szakértőket.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató végezetül hangsúlyozta, a különféle tagozatok közötti munka nagyfokú együttműködési készséget, a többiek specialitásai iránti türelmet igényel, és ki kell dolgozni a kooperáció módszerét.

Az alakuló ülés további részében a tagok egyenként bemutatkoztak, vázolták az általuk képviselt régióban jelenlévő problémákat a főigazgató előtt, majd napirend szerint folytatták a munkát.

A Magyar Rendvédelmi Kar alapszabálya szerint a közös értékalapú, egységes rendvédelmi hivatásrend megerősítése érdekében a fegyveres szervek hivatásos és közalkalmazotti állománya önszabályozásával, szakmai továbbképzésével, érdekképviseletével kapcsolatos feladatokat lát el. Ennek során országos hatáskörrel egyebek mellett ellátja az érdekképviseletet a foglalkozás gyakorlásával összefüggő ügyekben; védi az MRK tekintélyét, testületeinek és tagjainak érdekeit, jogait; megalkotja a hivatásetikai részletszabályokat, kialakítja az etikai eljárás rendszerét, valamint lefolytatja az etikai eljárásokat; véleményt nyilvánít; a miniszter útján kezdeményezheti a kormánynál a tagjai élet- és munkakörülményeit, foglalkoztatási feltételeit és a hivatás gyakorlását érintő jogszabályok megalkotását, illetve módosítását; pályázatokat írhat ki és bírálhat el, illetve önként vállalhatja minden olyan, a tagságát érintő ügy megoldását, amelyeket jogszabály nem utal más szerv feladat- és hatáskörébe. Az MRK öt tagozattal, köztük a katasztrófavédelmi tagozattal működik.

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2 ... hirid=1313" onclick="window.open(this.href);return false;
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2012. júl. 03. 18:20

A Legfőbb Ügyészség reagált, a Fővárosi Főügyészség lett kijelölve a bejelentés kapcsán.
Avatar
FTSZ
pernyekergető
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2011. jún. 06. 10:54
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: FTSZ » 2012. jún. 19. 11:05

Az FKI igazgatójának újabb kínos - de ezúttal sem túl valós magyarázkodása

2012. június 15-én a nyomtatott illetve elektronikus Népszabadság egy cikket közölt a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) közgyűlési tagjainak megválasztása körül kialakult háborús helyzetről.

A cikkben megszólal Varga Ferenc ezredes, FKI igazgató is a június 4-én közzétett, majd másnap kapkodva és kínosan kimagyarázni próbált körlevelével kapcsolatban. Bár ne tette volna...

Varga ezredes ugyanis a fentebb megjelölt cikkben immáron sokadszor ferdíti el a tényeket – érdekes módon véletlenül ismét pont úgy, hogy az a szakszervezetek számára kedvezőtlen képet alkosson és ezen át alkalmas legyen az állomány megtévesztésére. Varga ezredes a Népszabadság megkeresésére az alábbiakat fogalmazza:

A kevésbé „konfrontatív” stílust szorgalmazó kijelentésével kapcsolatban azzal érvelt, hogy veszélyesnek tartja az állomány állandó tüzelését és hergelését, helyette szakmai érveket és tárgyalási hajlandóságot tart célravezetőbbnek. Varga ezredes emlékeztetett, hogy a tűzoltók korábbi demonstrációin a szakszervezetek a parancsnoki tiltás ellenére is arra kérték az állomány tagjait, hogy szolgálati védőruhában jelenjenek meg a tüntetéseken. A igazgató szerint ő csak az ehhez hasonlatos érdekvédelmi magatartás visszásságára utalt a levélben.

Varga ezredes sokadszorra adja tanúbizonyságát, hogy vagy a memóriájával akadnak nagyobb problémák, vagy nemes egyszerűséggel egy sajátos univerzumban él. Ahol a történések a bizonyítható tények ellenére teljesen más képet öltenek mint azt mi, logikusan, józan paraszti ésszel gondolkozó földi halandók látjuk.

A tények ugyanis a következőek:

2011. áprilisában, a demonstrációkra készülve a szakszervezetek hivatalosan is megkeresték Varga ezredes urat a megmozdulásokon való részvétel, konkrétan és pontosan az egyenruha viseléssel kapcsolatban. Ezredes úr április 14-én kelt levelében ezt a lehetőséget nem engedélyezte a tagságok számára. Ezredes úr levelét mi itt a saját honlapunkon tagságunk számára nyilvánosságra is hoztuk!

A május 6-án tartandó újabb megmozdulásokkal kapcsolatban ismételten kértük ezredes urat, hogy döntését felülvizsgálni szíveskedjék. Ezredes úr május 5-én kelt levelében előző döntését az egyenruha és védőruha viseléséről továbbra is fenntartotta. Ezt a válaszlevelét még aznap, a tervezett demonstráció előtti napon szintén közöltük!

2011. szeptember 25-én, a négy nappal későbbre tervezett újabb demonstráción való részvétellel kapcsolatban közzétett felhívásunkban a szervezők kérésére külön ki is emeltük, hogy azon a megjelenés szigorúan civil öltözetben történjen!

Kiss József, az FTSZ elnöke szeptember 27-én a honlapunkon szintén közzétett, a tagságunkhoz írt levelében az üggyel kapcsolatos ombudsmani jelentésre figyelemmel a levele elején és végén külön kiemelve még fel is hívta a tagság figyelmét:

„...meghirdetett határozatlan idejű tiltakozó akciósorozaton megjelenő bajtársaink a védőfelszereléseiket és bontóbaltáikat hagyják a laktanyákban, a kapocspárkulcsokat pedig tegyék az előbbiek mellé.”

Ezek tehát a tények.

Ezzel szemben az FTSZ vezetősége és tagjai hiába kutakodnak emlékezetükben és az interneten, még csak nyomát sem leltük annak, hogy bárhol bármilyen formában a demonstrációkon való részvétellel kapcsolatban Varga ezredest idézve:

„...a parancsnoki tiltás ellenére is arra kérték az állomány tagjait, hogy szolgálati védőruhában jelenjenek meg a tüntetéseken.”

Viszont ha már az internetes kutakodásnál tartottunk, a szakszervezetünk honlapján találtunk Varga ezredestől egy másik levelet is, ami hasonlóan az eddig taglaltakkal homlokegyenest ellentmond a mostani nyilatkozatának.

Az FTSZ internetes oldalán közzétettük Varga Ferenc ezredes FKI igazgató, dr. Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából szakszervezetünkhöz írt ezen levelét is. Idézzünk most belőle:

„Az országos katasztrófavédelmi szakmai koncepcióval, a tűzoltó laktanyák, a gépjárművek számával, diszlokációjával megfogalmazott felvetéseivel kapcsolatban arról tájékoztatom, hogy álláspontunk nem változott. Tekintettel arra, hogy – jogállása, illetve törvényben rögzített feladata szerint – a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete kompetenciáját a felvetett szakmai kérdések meghaladják, azokra érdemben reagálni nem kívánok.”

Vagyis Varga Ferenc ezredes FKI igazgató, aki a Népszabadság kérdéseire június 15-én már azt reagálta, hogy „szakmai érveket és tárgyalási hajlandóságot tart célravezetőbbnek.” március 24-én még szakszervezetünket nem tartotta kompetensnek ugyanezen tárgykörben.

Azért ez sem semmi véleményváltozás kevesebb mint 3 hónap alatt!

Ezredes úr!


Végezetül nem mintha bármi értelme vagy foganatja lenne, de engedjen meg részünkről egy – a tapasztalatokra figyelemmel merőben költői – jó szándékú tanácsot!

Ne állítson valótlanságokat a sajtóban, ne próbálja a tényeket kénye-kedve szerint elferdíteni!

Mi semmiképpen sem szeretnénk, ha folt esne ezredes úr karrierjén...

Forrás: http://www.ftsz.hu/index.php?option=com ... Itemid=133
Tisztelettel:
FTSZ
http://www.ftsz.hu
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2012. jún. 16. 4:18

http://www.ftsz.hu/index.php?option=com ... Itemid=154" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2012. jún. 05. 5:16

http://www.ftsz.hu/index.php?option=com ... Itemid=154" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2012. jún. 04. 19:35

fajó írta:Kérdem Én balga lélek: (rámragadt :-( )
A nyugállományúak érdekképviselete emezen MRK-n belül valamilyen módozatban megvalósul?
Netán csak azoknak akik némán hallgatnak, várván a sült galambot?
Lehet hogy nem olvastam át teljesen, de remélem B. Gabi kiokosít a szó + értelmében!
Előre is kösz! Lehet hogy egy link is elegendő.
fajó!

Link csak ez van: http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/le ... ent_84.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Magam sem tudom, hogy mi a helyzet, a Munkatársakhoz, Bajtársakhoz írott levél a következő állítás fogalmazza meg:

„ A vonatkozó jogszabályok értelmében a katasztrófavédelemi szervek állományának tagjai automatikusan az MRK tagjaivá válnak, a szakszervezetek érdekvédelmi szerepe pedig megszűnik.

fajó!

Keresem a vonatkozó jogszabályt, amely a szakszervezetek érdekvédelmi szerepét megszűnteti, találat esetén válaszolok kérdésedre .
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
fajó
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1564
Csatlakozott: 2010. máj. 16. 20:56
Tartózkodási hely: Balaton északi part

Re: Magyar Rendvédelmi Kar

Hozzászólás Szerző: fajó » 2012. jún. 04. 18:31

Kérdem Én balga lélek: (rámragadt :-( )
A nyugállományúak érdekképviselete emezen MRK-n belül valamilyen módozatban megvalósul?
Netán csak azoknak akik némán hallgatnak, várván a sült galambot?
Lehet hogy nem olvastam át teljesen, de remélem B. Gabi kiokosít a szó + értelmében!
Előre is kösz! Lehet hogy egy link is elegendő.
"Tartsatok lépést a fejlődéssel, és amit elvállaltatok, azt tisztességgel végezzétek is el, mert csak ez által tudtok megbecsülést szerezni. " Idézet: Farkas József ny. tű. alezredes úrtól a Tűzoltó Iskola Műszaki Tanszék volt Főtanárától.
Válasz küldése