Tűzoltókommunikáció

Rádió, televízió, újságok, könyvek, sajtómunka - tűzoltókkal kapcsolatban.
Válasz küldése
ironcat
vízpocsékoló
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. ápr. 10. 14:35

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: ironcat » 2017. ápr. 12. 15:21

Ez a világ sajna nem arról szól, hogy a közösségért, az országért tegyünk valamit. Az egyenruhás parancsot teljesít. Ha szeretne tájékoztatni, ha nem. Ezt tudomásul kell venni. Azzal, hogy a vérét szívják az olyan szóvivőnek, aki tényleg lelkiismeretesen dolgozik - bár ezt egy kívülálló nem tudja felmérni - sok bajt okoz a fórumon felszólalók kötekedése. Erre szerettem volna rávilágítani. Hiszen tudni illik azt is, hogy a valamirevaló igazgatók figyelik a fórumot és elsősorban a kommunikációs részt. Persze, a kibicnek semmi sem drága...... :(
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2017. ápr. 12. 12:27

Már az is sokat segítene a szóvivőkön, ha ezt elolvasnák:
http://www.langlovagok.hu/cgi-bin/lang/ ... yzet&ID=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2017. ápr. 12. 9:53

A megyei igazgatón is sok múlik. Elsősorban, hogy alkalmas embert nevezzen ki szóvivőnek, másodsorban, hogy a munkavégzés feltételeit megteremtse. Ha ez megvan, akkor kellene a szakmai segítség. Ezt az OKF-től nem kapják meg, a sajtóra pedig nem hallgatnak, magasról tesznek az "igényeikre", ami valójában nem öncélú, hanem az érdemi tájékoztatás alapfeltételeinek teljesítése.
ironcat
vízpocsékoló
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. ápr. 10. 14:35

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: ironcat » 2017. ápr. 12. 9:48

Igen a mai világban sok olyan ember van a helyén akit valaki valamiért.... odaültetett.... De van és volt is pár olyan ember a szóvivői poszton, akik nem érdemlik/érdemelték meg, hogy b...szogassák őket. Igen, nem voltak sokan közülük tűzoltók.. nem oltottak tüzet.... néha a tartányos járművet tartályautónak titulálják stb. De azért, hogy a szervezet hiányosságait és tökéletlenségét, sértett, elkeseredett emberek a szóvivőkön kitöltsék... én kicsit igazságtalanságnak tartom. Jelzem, van olyan, aki tényleg még beszélni sem tud, és megjegyzem nem szívlelem a szervezet egyes vezető beosztásában lévő, "bizonyos érdekek képviselőit" sem. Igen, van olyan, aki éjjel-nappal felveszi a telefonját, van aki soha nem elérhető - bár lehet fentről jön az isteni sugallat - van olyan aki sz... rik a honlapra és arra, hogy időben értesítsen bárkit is az aktuális eseményekről. Jelentés jelentés hátán, összesítők tömege boldogítja szóvivők napjait, amellett, hogy ha szól a sziréna, mindent eldobva rohan és a helyszínről tudósít..... Igen, van olyan, akinek ez nem muszáj... aki nem csak a saját igazgatósága és a megyei tűzoltók "ékes szóló dalos pacsirtája"... De nem mindegyikük...
Avatar
dreszi
kapacsmester
Hozzászólások: 295
Csatlakozott: 2006. máj. 24. 19:28

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: dreszi » 2017. ápr. 11. 12:40

Meg kell nézni, hogy mi folyik az OKF kommunikációs részlegén. Jönnek-mennek az emberek, maguktól vagy nem maguktól távoznak, pszichikailag taccson vannak az állandó stressztől, szívatásoktól, a politikai mószerolásoktól, a vezetői dilettantizmustól.

És akkor a megyei szóvivőknél vannak elvárásaitok? Előbb odafenn kéne rendet rakni.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2017. ápr. 11. 10:21

Meg lehet nézni, Fejér megyében kapcsolt munkakörben milyen aktív kommunikáció van, és Békés megyében saját szóvivővel mennyire nulla.

Arra, hogy a semmire veszik fel a fizetésüket, nincs mentség.
ironcat
vízpocsékoló
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017. ápr. 10. 14:35

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: ironcat » 2017. ápr. 11. 10:03

Már jó pár éve csendes szemlélője vagyok, minként szapulják az igazgatóságok szóvivőit.... igen van pár emberke, akik nem tudnak még magyarul sem, sajnos.. DE ne felejtsük el, vannak megyék kicsiny kis hazánkban, ahol keményen cenzúrázza a vezetőség mit és hogyan mond az a szerencsétlen... mit és milyen stílusban fogalmaz a szóvivő. Továbbá a budapesti csapat is keményen ostorozza őket.... Azt és úgy mondja, ahogy "valaki" jóváhagyta. Gondolná a világ ??? Egyébként meg lehet nézni a hírportálok helyesírását és szóhasználatát, ahol a "menő" újságírók is vétenek egy pár hibát...
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2017. ápr. 08. 18:21

Mit érdemel az a szóvivő, aki sajtómegkeresésre zsinórban nem reagál? Még csak annyit se, hogy nem fog válaszolni. Fizetést azt nem.
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/szovivo-elerhetosege" onclick="window.open(this.href);return false;
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2017. márc. 17. 19:43

Más megyében elfelejtették a Magyar sajtó napját?
http://tolna.katasztrofavedelem.hu/hire ... alkalmabol" onclick="window.open(this.href);return false;
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2017. jan. 18. 20:16

Hét éve egyhelyben topogunk?
http://www.langlovagok.hu/tuzvonal/520_ ... mmunikacio" onclick="window.open(this.href);return false;
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Álláslehetőség

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2017. jan. 18. 16:00

Harley írta:Azt meg lehet tudni, hogy ezzel most mire célzol?
Isten őriz, hogy én bármire is célozzak!

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
• sajtókapcsolat a területi, országos és helyi médiával,
• sajtóközlemények kiadása,
• az igazgatóság sajtómegjelenéseinek előkészítése,
• nyilatkozattétel írásos formában,
• esetkommunikáció,
• honlapszerkesztés.”


Én visszakérdeznék!

Szerinted a szóvivő, a hivatásos katasztrófavédelmi szervet érintő nyilvános közléseket tesz vagy sem?
Leírnád, az esetkommunikáció során, a hivatásos katasztrófavédelmi szervet érintő nyilvános közlés történik-e vagy sem illetve történhet-e vagy sem?
Leírnád, írásos formában történő nyilatkozattétel során, a hivatásos katasztrófavédelmi szervet érintő nyilvános közlés történik-e vagy sem illetve történhet-e vagy sem?
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Álláslehetőség

Hozzászólás Szerző: Harley » 2017. jan. 18. 15:08

Azt meg lehet tudni, hogy ezzel most mire célzol?
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Re: Álláslehetőség

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2017. jan. 18. 15:05

Katasztrófavédelmi szóvivő

"A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az igazgatóság hivatalában betölthető szóvivő munkakörre."

Csak az érdekesség kedvéért!

Mai napon hatályos, a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományának, valamint a polgári védelmi szervezetek Szolgálati Szabályzatáról szóló 49/2011. (XII. 20.) BM rendelet szerint:

„ 13. A szolgálati feladatokkal kapcsolatos nyilvános szereplés rendje

19. § (1) A hivatásos katasztrófavédelmi szerv nyilatkozatra felhatalmazott tagja a média részére a saját feladatkörében, munkaköri leírásában meghatározottak szerint – a minősített adatok, a személyes adatok, valamint a személyiségi és kegyeleti jogok védelmére vonatkozó szabályok betartása mellett – adhat nyilatkozatot, amit utólag a közvetlen szolgálati elöljárójának jelentenie kell.
(2) A hivatásos katasztrófavédelmi szerv káreseti tevékenysége során nyilatkozatot a helyszíni műveletirányító – a helyszínen tartózkodó szolgálati elöljáró – adhat, amelyhez a szerv vezetőjének előzetes engedélye nem szükséges, de azt utólag a nyilatkozatot adó személy elöljárójának jelenteni kell.
(3) Nyilatkozatot tehetnek az állományilletékes parancsnok által kijelölt személyek, azonban nyilatkozattételre nem kötelezhetők, kivéve az, akinek a nyilatkozattétel hivatalból kötelessége.
20. § (1) Amennyiben egy káresemény felszámolásával kapcsolatos intézkedésben egyidejűleg több hatóság, közreműködő szerv vesz részt, nyilatkozni csak az azokkal történt egyeztetést követően lehet, a helyszíni műveletirányító engedélyével.
(2) Az utólagos jelentési kötelezettség alól mentesül a katasztrófavédelmi hivatásos állományú, amennyiben a közszolgálati magazin vagy hírműsorban való rendszeres vagy alkalomszerű szereplését, továbbá írott sajtóban való megjelenését az állományilletékes parancsnok előzetesen engedélyezte.
(3) A katasztrófavédelmi hivatásos állományú egyéb nyilvános szereplések alkalmával az állományilletékes parancsnok egyetértésével az általa meghatározott feltételek szerint képviselheti a hivatásos katasztrófavédelmi szervet. A szolgálati feladathoz kapcsolódó nyilvános szereplésért tiszteletdíjat nem fogadhat el.
(4) A nyilatkozatot adó katasztrófavédelmi hivatásos állományú felelősséggel tartozik nyilatkozata valóságtartalmáért, továbbá a feladatkörét meghaladó tartalmú nyilatkozatért.
(5) Tűzoltói, polgári védelmi és katasztrófavédelmi adatok felhasználásával készített szakirodalmi, valamint valóságos ügyeket feldolgozó irodalmi alkotást a katasztrófavédelmi hivatásos állományú előzetes engedéllyel jelentethet meg. Az ilyen műveken a szerző nevén kívül a rendfokozatát is fel lehet tüntetni. A katasztrófavédelmi hivatásos állományú rendszeresen vagy időszakosan megjelenő lapok, sajtótermékek szerkesztője vagy munkatársa csak engedéllyel lehet. Az engedély megadására az állományilletékes parancsnok, megyei jogállású hivatásos katasztrófavédelmi szerv állományát érintően az igazgató, a BM OKF-en szolgálatot teljesítő katasztrófavédelmi hivatásos állományú esetében a BM OKF főigazgatója jogosult.

(6) A hivatásos katasztrófavédelmi szervet érintő nyilvános közléseket – az állami tisztséget betöltők kivételével – kizárólag katasztrófavédelmi hivatásos állományú tehet.”

Forrás: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=138383.294532" onclick="window.open(this.href);return false;
A baj esetén ismerszik meg az ember, akkor ér véget a szerepjátszás és kiderül, hogy ki milyen is valójában.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Gázkitörés Debrecenben

Hozzászólás Szerző: Harley » 2017. jan. 02. 21:46

Gázkitörés

Nem hiszem el, hogy ezt a megyei igazgató, vagy bárki, akinek egy pici köze is van a tűzoltósághoz, látta. És ezt az orbitális baromságot a teljes magyar média átvette.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. dec. 31. 8:32

Az Eseménytérképen pedig kimondottan félretájékoztatott az OKF:
http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/a ... etei/30341" onclick="window.open(this.href);return false;

Valójában itt történt a robbanás:
N47.090730 E18.039513
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2016. dec. 30. 22:44

Csodás, amikor történik egy hatalmas robbanás, és a katasztrófavédelem nem hajlandó érdemi tájékoztatást adni, még azt sem árulják el, hogy a cég mivel foglalkozik.

Index.hu: "A katasztrófavédelem azt nem árulta el, hogy melyik üzemben történt a robbanás, mivel nem akarnak üzleti érdekeket sérteni. Hiába érveltünk azzal, hogy ilyen esetben a köz érdeke fontosabb a cégek jó hírnevénél, központi utasításra hivatkoztak.

Annyi tudható, hogy Balatonfűzfőn, a volt Nitrokémia gyár területén sok vegyi üzem van, köztük lőszergyár is. Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy nemrég indul el (vagy újra) a lőszergyártás Balatonfűzfőn, a Vs.hu év elejei cikke szerint pedig a városban attól félnek már egy ideje, hogy fel fognak robbanni.
"

Lánglovagok.hu érdeklődésére a szóvivő: "Az ilyen esetekben a cégek neveit a katasztrófavédelem semmilyen formában nem adja ki. A folyamatban lévő ügyre tekintettel képeket én magam nem fogok megjeleníteni, illetve kiadni sem áll módomban, mivel azok az eljárás iratanyagának szerves részét képezik."

Nyilvánvalóan nem csak az van a háttérben, hogy a szóvivő nem ért a munkájához (bár ritkán olvasni ilyen ostoba mellébeszélést). Érdemes lenne megvizsgálni a megyei igazgató alkalmasságát is az új főigazgatónak.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. szept. 21. 21:50

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2 ... t_id=27952" onclick="window.open(this.href);return false;

Menekítés. Ja, persze.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. aug. 23. 12:14

Újjászületett a kerékpáros

Valaki szóljon már nekik, hogy ez a katasztrófavédelem honlapja, nem a Village News.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. aug. 22. 8:11

Fényképezőgépeket kaptak a tűzoltók

Már csak kéne egy szóvivő Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, aki továbbítja is a sajtó felé a tűzoltók által készített fotókat.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. jún. 21. 14:22

http://szabolcs.katasztrofavedelem.hu" onclick="window.open(this.href);return false;
"Jelenleg nincs folyamatban lévő esemény a megye területén"

Csak szólok, hogy az OKF-en is tudjanak róla.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. ápr. 05. 21:53

Kollégiumi tűzeset okozott pánikot
http://hajdu.katasztrofavedelem.hu/hire ... tt-panikot" onclick="window.open(this.href);return false;

Normális az, aki ezt a címet adta ennek a közleménynek?
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5938
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2016. márc. 27. 20:15

Pest megyében két halálos áldozattal járó légi baleset történt. Egy kicsit nézzük meg a kommunikációját.

Rendőrség tájékoztatása:

Légi baleset
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. március 26. 8:45

Gödöllő térségben lezuhant egy sportrepülőgép

A Pest Megyei Tevékenység-irányítási Központba 2016. március 25-én 19 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Gödöllő magasságban egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A rendőrök és a társszervek munkatársai az erdős területet átvizsgálták és Dány külterületén a Magyar Honvédség kutató-mentő helikoptere segítségével megtalálták a gép roncsait. A helyszíni adatok alapján a légi járművön két férfi utazott. A balesetben a pilóta és utasa is olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

http://www.police.hu/hirek-es-informaci ... -frissitve" onclick="window.open(this.href);return false;

OKF Eseménytérkép:

2016 március 26. 07:36

A Pest megyei Dány határában találták meg a tegnap este eltűnt kisrepülőgép roncsait. Ketten meghaltak a balesetben.

Kisrepülőgép roncsaira bukkantak a reggeli órákban a keresőegységek a Pest megyei Dány határában. A lezuhant gépben két holttestet találtak, őket a helyszínelést követően a gödöllői hivatásos tűzoltók emelik majd ki a roncsból. A tegnap délután Gödöllőről felszállt kisgép nem tért vissza az esti órákig, a hatóságok ezt követően fogtak a keresésébe, azonban az éjszakai kutatás nem járt eredménnyel. A keresésben a katasztrófavédelem részéről a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a gödöllői hivatásos tűzoltók, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egységei vettek részt.

http://pest.katasztrofavedelem.hu/archi ... etei/23869" onclick="window.open(this.href);return false;

MTI híre:

2016.03.26 07:58

Baleset-légi-Pest
Lezuhant egy kisrepülőgép Pest megyében, halottak

Budapest, 2016. március 26., szombat (MTI) - Lezuhant egy kisrepülőgép a Pest megyei Dány közelében, a gépen tartózkodó két személy életét vesztette - tudta meg az MTI a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől szombaton.

Csámpai Attila elmondása szerint a gépnek a gödöllői repülőtérre kellett volna megérkeznie a kora esti órákban, de miután ez nem történt meg, a katasztrófavédelem, a Pest megyei kutató-mentőszolgálat és a rendőrség közösen keresni kezdte.

A repülőt a reggeli órákban találták meg Dány közelében.

A gépen két ember tartózkodott, ők a tájékoztatás szerint a helyszínen életüket vesztették.

A baleset körülményeinek vizsgálata, a helyszínelés még folyamatban van.

Honvédség tájékoztatása:

2016-03-26 12:25

Eltűnt kisrepülőt keresett a Magyar Honvédség Kutató-mentő szolgálata
Március 26-án reggel a Magyar Honvédség Légi Kutató-mentő szolgálatának segítségét kérték egy eltűnt kisrepülőgép felderítéséhez.

A gép keresését a Magyar Honvédség szolnoki Légi Kutató-mentő szolgálata a szombaton hajnalban érkezett riasztás után haladéktalanul megkezdte. A honvédség kutató-mentő helikoptere Dány község határában ma reggel 7 óra körül a roncs mellé leszállt. A gépben két civil pilótát találtak, akik sajnálatos módon elhunytak.

A helyszínt a szabályoknak megfelelően a honvédség emberei biztosították a rendőrség és a szakhatóságok kiérkezéséig.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye)

http://www.honvedelem.hu/cikk/56341_elt ... szolgalata" onclick="window.open(this.href);return false;

Megyei katasztrófavédelem tájékoztatása:

Lezuhant egy kisrepülőgép Dány közelében
2016. március 27. 11:12

Szombat kora reggeli órákban találták meg a keresőegységek Dány határában azt a kisrepülőgép roncsot, amely még péntek este nem tért vissza a gödöllői repülőtérre. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására péntek este érkezett jelzés, hogy egy kisrepülőgép két személlyel a fedélzetén egyeztetett időben, illetve a sötétedésig, nem tért vissza a repülőtérre. A repülő péntek délután szállt fel a gödöllői reptérről. A műveletirányítás felvette a kapcsolatot a veszprémi légi irányítással, akik megadták azokat a koordinátákat, ahol a gépet utoljára észlelték. Természetesen a megadott koordinátákat beazonosították, így ezután megkezdődött a gép felkutatása. A repülőtérről két gépkocsival, a rendőrség részéről több egységgel, illetve a gödöllői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kezdte meg a keresést. Az éjszaka folyamán egy rendőrségi helikopter is, valamint a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat is csatlakozott a kereséshez. A kutatás egészen késő éjjelig folytatódott, de a sötétség és a terepviszonyok miatt nem jártak sikerrel az egységek. Szombat kora reggeli órákban a Magyar Honvédség szolnoki Légi Kutató-mentő szolgálata a beazonosított környéket felderítették, így bukkantak rá Dány külterületén a földbecsapódott, összeroncsolódott kisgépre. A gép két fiatal férfi utasa a helyszínen elhunyt. A helyszínelést követően a gödöllői hivatásos tűzoltók a két elhunyt személyt a roncsok közül kiemelték, a rendőrségnek átadták, majd késő délután vízsugár fedezete mellett a roncs elszállítása céljából a géproncsot összedarabolták.

http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek ... -kozeleben" onclick="window.open(this.href);return false;

Problémák:

Leginkább a rendőrség dezinformált. A közleménye szerint a gép kora este eltűnt a radarképről, keresték, és a honvédség megtalálta. Azt a képzetet keltik, mintha ez egy rendkívül gyors, max. 1-2 óra alatt leforgott esemény lett volna. Ezzel szemben a valóság, hogy azután kezdték a gépet keresni, hogy nem tért vissza a repülőtérre, az éjszakai keresést felfüggesztették, és a honvédség csak másnap hajnalban csatlakozott, meg is találták a roncsot.

Az is tény, hogy mind a rendőrség, mind a katasztrófavédelem reggelig mélyen hallgatott az esetről. Pedig a nyilvánosság akár segíthette volna a roncs megtalálását.
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Harley » 2016. márc. 16. 11:09

Balesetes fotó lett a legjobb februárban

Azt tudjuk, hogy a hónap fotója a katasztrófavédelemnél a Lánglovagok ész nélküli majmolása.

Mit akarnak hónap fotóját hirdetni Heves megyében, ha az igazgatóság káreseti kommunikációt nem folytat? Se a "nyertes" fotó, se más káreseti fotó az utóbbi időben nincs az igazgatóság honlapján.

A motivációt talán ott kéne elkezdeni, hogy nem kéne magasról tenni a vonulós tűzoltókra, és a szóvivőnek méltóztatni a tűzoltók által készített fotókat átadni a sajtónak, megjelentetni a honlapon.
old campaigner
tömlőszállító
Hozzászólások: 121
Csatlakozott: 2010. máj. 24. 19:37

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: old campaigner » 2016. feb. 27. 0:40

Szóvivő Hölgyek és Urak!

A hajam égnek áll ettől az újfajta szokástól, ami divatos és trendi, de semmi köze a tűzoltó szakmaisághoz! Gyorstalpaló tanfolyam következik:

Egység fogalma: tűzoltó parancsnokság, mely magában foglalja a laktanya épületét, személyi állományát (a 8 órás törzsállományt és mindhárom készenléti csoportot), a készenléti gépjárműveket, és egyéb felszereléseket. Valamint az őrkutyát a szolgálati cirmost, a géppapírt, kukát, tetőcserepet, stb. Az egység tehát egy tűzoltóság, szőröstül-bőröstül.

Egy beavatkozás helyszínén nem jelenhetnek meg az előbb felsoroltak, hanem csak rajok (gépjármű fecskendők) és különleges szerek. B@zdmeg tábornok már máshol szakért, úgyhogy ne féljenek szakmainak lenni!!! Nem szégyen a nem tudás de ha már úgy alakult, hogy olyan munkakört kaptak, választottak, amihez nem értenek, legalább hallgassanak a jó szándékú, hozzáértő tanácsokra!
Avatar
Dodesz
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 506
Csatlakozott: 2007. nov. 18. 18:27

Re: Tűzoltókommunikáció

Hozzászólás Szerző: Dodesz » 2016. feb. 23. 18:01

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2 ... hirid=4116" onclick="window.open(this.href);return false;

A bálon a díj átvételét követően az alezredes beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a katasztrófavédelem kommunikációja hiteles, pontos gyors és határozott legyen, vagyis olyan, amilyet az állampolgárok elvárnak egy rendvédelmi szervtől.

:hazudos: :hazudos: :hazudos:
Válasz küldése