Szakszervezeti probléma!

Munkaidő, fizetések, pótlékok, szakszervezet...
Itt lehet tépni egymás idegeit is.
Válasz küldése
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3476
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. márc. 08. 19:58

D.J.
A kerületi problémák zöme a pénztelenségre vezethető vissza, a felújitások, butorzat elhasználódása stb. A rendszer valóban "FTP-specifikus"

Barack!
Nagyon sok igazságot írsz, remélem kapcsolódó véleményem megjelenik a Tűzvonalban 105 következő számában. Azért pontostsunk a fővárosban
mindig önálló szervezet létezett, az más kérdés, hogy nem működőtt,s ezért kellett újjá szervezni. A HTFSZ-ben voltak-vannak a fővárosból tagok.
BRDSZ terjeszkedését Ti tudjátok megállitani, de nekünk is van ebben feladatunk, hiszen a telefon akció a - tagsághoz kötött - a fővárosban is hóditott. Remélem sokan belátják majd, hogy nem a jegyzőkönyv stratégi
és taktika a szakszervezeti munka lényege, hanem a tettek. El kell felejteni az üdültető, segélyező stb szervezeti igérgetéseket és az érdekképviselet legyen a lényeg.
Barack
hamutipró
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2004. dec. 19. 16:22

Hozzászólás Szerző: Barack » 2005. márc. 08. 18:46

Tisztelt Lovagok!
Sok igazság van mindabban amit leírtatok.
Én úgy látom, van az ország és van egy főváros. Nem pejoratív értelemben írom de ez van. Ami ott természetes azért az ország számos pontján kín keservesen kell állandó fenyegetettség alatt társadalmi munkában kűzdeni. Sokszor a sáját kollégák / nem tagok / nem hogy támogatnák, de időnként félreinformáltság, vagy egyéni okokból gátolják azt a munkát, amik ezek a tisztségviselők végeznek. A sorban persze ott állnak / és nem is a legvégén / egy esetleges kedvező döntés után. Egy sem mondja ÉN NEM KÉRTEM. :oops:
Jó lenne tárgyalásos úton megoldani gondjainkat, de tárgyalni csak azzal lehet aki erre hajlandó. Mint tudjuk nem vagyunk egyformák és másként fogalmazunk meg dolgokat, de csak egy elv vezélehet mindenkit :javítani a TŰZOLTÓK élet és munkakörülményein :!: :!:
Az eszközök változatosak, az eredmények magukért beszélnek. Nem hiszem, hogy versenyezni kellene melyik szervezetnek jutott előbb eszébe, mert egyik sem tudja a másik nélkül önállóan országos szintre emelni. Jó lenne egyesíteni erőinket és olyan lelkes emberekkel megtölteni a szervezetet mint ti. Azokon a helyeken ahol nincs szakszervezet ki képviseli az állományt :?:
A HSZT értelmében erre csak a szakszervezet jogosult senki más :D :D Nem ártana végre a kevésbé együttműködő parancsnok uraknak is megérteni, a szakszervezet nem ellenük jött létre, de ne csodálkozzanak rajta, ha viselkedésükkel, szakmai hozzá-nem-értésükkel, nem vívják ki beosztottaik elismerését.
Az emberek nem a csillagokat fogják tisztelni, hanem az emberséget és a tudást :!:
Szerencsére ilyen példa is akad bőven :D :D

A széttagozódást nehéz megérteni. Nem új szervezeteket kell létrehozni ha nem értünk egyet, hanem el kell fogadni a többségi döntések néha nem nekünk tettsző véleményét is. A HTFSZ-ben működtek a fővárosiak egykor, nem hiszem hogy abban az időben a vidékiek határozták meg miként tárgyaljanak a főváros vezetésével, miként ma sem mondja meg egyik vásos sem a másiknak. Valószínű inkább személyes okok vezethettek ide. Jó lenne ezeken túllépni :idea:
A BRDSZ terjeszkedését a régi megyék és a nem együttműködő vezetők segítették a megosztás érdekében. Elég szégyen ez a TŰZOLTÓKra nézve.
Kicsit hosszú lettem, de erről még nagyon sokat fogunk beszélni.
A katonák jelmondatával búcsúznék: Rólunk nélkülünk ne döntsenek :!: :!:
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2005. márc. 08. 18:16

Nem véletlenül kérdeztem. Az FTP tagoltsága (szervezetileg) teljesen más, mint a vidéki HÖT-oké. A problémák zöme nyilván helyben képződik (kerület), de amíg vidéken a parancsnokkal zárul a kör (szervezetileg), addig nálatok ott a következő szint, az FTP vezetése.
Amennyiben a helyi problémák helyben, a kerületnél megoldhatók lennének, nem kellene az FTP vezetéséhez fordulni (itt nyilván olyan dolgokra kell gondolni, ami a kerületi pk. hatáskörébe tartozik). Biztosan itt is lehetne (van) szerepe az FTSZ-nek.
Egyébként az ötlet jó, bár "FTP-specifikus".
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3476
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. márc. 08. 18:04

A kibővitett érdekképviseleti napon az FTP parancsnoka és helyettesei, valamint főosztályvezetők" ugymond ülnek az asztal egyik oldalán," a másik oldalon a kérdezők. Lehet, hogy furcsa amit írok, de a kérdezők között Őrsparancsnok ( nálatok Tűó.oszt.vez. ) is ül. A kérdések zöme, bár helyi ügy, központi intézkedést igényel. Pk.Úr az ügy jellegéből indul ki, ha helyileg orvosolható, elhangzik a kérdés: Ker.Pk Úrnak jelezték-e a problémát, milyen intézkedést tett!
Hiányossága az egyeztetésnek, hogy van olyan kerület ill. tűzőrség amely ezt a lehetőséget nem használja ki.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2005. márc. 08. 15:46

Krampusz!
Ezen a kibővített érdekképviseleti napon az FTP parancsnoka és vezetőtársai vesznek részt, vagy a kerületi parancsnok?
BociBarna
lángterelgető
Hozzászólások: 176
Csatlakozott: 2005. jan. 14. 15:49

Hozzászólás Szerző: BociBarna » 2005. márc. 08. 13:05

Hi! zsottty-ka!
"... Addig amíg a parancsnok urak nem nézik embernek a vonulós tűzoltót addig hiába akarjuk őket partnerként kezelni. ..." :shock: :? 8)
E szerint a te pk-d nem vesz ember-számba téged :gunyos: Mi másért lenne ez a véleményed... 8) Valyon miért többesszámban fogalmazod a véleményed? Tán fel vagy erre hatalmazva? :hazudos:

Képzeld! Engem emberszámba vesz a pk-m! :P
Na mit szólsz ehhez :?: :mrgreen:
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3476
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. márc. 08. 9:40

nazda írta:Sziasztok !
13. havi ügyileg a HTFSZ és az FTSZ mit tett/tesz? Némi infót ha lehet!
A BRDSZ honlapon azért pár dolog észlelhető ezügyben!
Üdv ! 8)
nazda a HTFSZ lépését a www.htfsz.org olvashatod.
FTSZ! Úgy gondolom, hogy kivárom az Alk.Bíróság határozatát.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2005. márc. 08. 9:30

Nazda!

Mi itt Budapesten a tavalyi 13 havi 1/12 részét már elköltöttük. Pillanatnyilag ennyi járt. Ugyanis tavaly módosították a törvény idevonatkozó részét. Mi már megkaptuk, ráadásul per nélkül.

Hali!
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2005. márc. 08. 9:26

Danka Jánosnak!

Budapesten van egy közös vívmánya a parancsnoknak és a szakszervezetnek. Ezt úgy hívják, hogy "kibővített érdekképviseleti nap". Havonta egy alkalommal szerveznek egyet.

Ezen részt vesz a Pk, a többi vezető és a szakszervezeti tagok. Akinek gondja van, itt elmondhatja szolgálati út nélkül. Nincs rendfokozat (hiszen szakszervezet), csak kérdések és válaszok vannak. Minden felmerült kérdéssel foglalkoznak, nincs kicsi vagy nagy ügy. Ha valamire nincs azonnali válasz, a következő alkalommal már lesz.

Voltak már viták, különböző vélemények, de BOSSZÚÁLLÁS EGYSZER SEM!

Talán több helyen lehetne ezt a példát követni. Az biztos, hogy ha a gondokat megbeszélik, a feszültség kisebb lesz. Arról nem is beszélve, hogy sok gondot meg lehet így oldani. Még az is lehet, hogy nem minden vezető tud minden hibáról. Ha meg nem tud, hogyan javíthatna?

Szia!
nazda
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1779
Csatlakozott: 2004. feb. 07. 22:40

Hozzászólás Szerző: nazda » 2005. márc. 08. 9:03

Sziasztok !
13. havi ügyileg a HTFSZ és az FTSZ mit tett/tesz? Némi infót ha lehet!
A BRDSZ honlapon azért pár dolog észlelhető ezügyben!
Üdv ! 8)
nazda !
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2005. márc. 08. 8:45

Sziasztok!

Kettő tűzoltó-szakszervezet van: HTFSZ, FTSZ.

A BRDSZ-ben van tűzoltó, ezt ott úgy hívják, hogy "tűzoltó tagozat". Túl sokan nincsenek, de ettől még a BRDSZ úgy tesz, mintha ő lenne a tűzoltók ügyének legfőbb letéteményese. Ugyanis a jegyzőkönyvek szerint minden tárgyaláson három szavazatot akart magának, mivel három területen is ott van. Az összes többi szakszervezetnek meg elég az az egy szavazat. Ezért aztán nem is működött egy éven át a tárcaközi érdekegyeztetés. Szerintük ez az érdekképviseleti munka, meg a demokrácia.

A szakszervezeti munka feltételezi, hogy az eredményeket megosztják egymással a partnerek. Így van ez a "távolléti díj" esetében. Ezt az FTSZ megnyerte, ennek alapján perelnek a rendőrök. De példa lehet a délutános-éjszakai pótlék ügye is. Ezt lehetne talán együttműködésnek nevezni. Hiszen az eredmények (és az ítéletek) országos érvényűek.

Történt egyszer, hogy a BRDSZ kötött egy jó megállapodást egy telefontársasággal. Ezzel megkereste a fővárosi tűzoltókat. Nem az FTSZ-t, hanem a kerületeket. Ezt a szerződést csak úgy lehetett megkötni, ha a tűzoltók belépnek a BRDSZ-be. Hát így szereztek tűzoltó tagokat és most már a tűzoltók helyett is nyilatkoznak. Ez a jó együttműködés?

Sőt, szerintük (meg a BM szerint is) akkor jó, ha csak egy szakszervezet tárgyal. A rendszerváltozás idején éppen a monolitikus szakszervezetről mondták, hogy életképtelen. Azért vannak ágazati szakszervezetek, mert a tagság és a tagokból álló vezetés tudja, hogy mire lenne szüksége. A "Tűzvonalban 105" című havilapban írta egy ismert BM-es személy, hogy a tűzoltó szakszervezetekkel (azzal a kettővel) van a legtöbb bajuk. Több, mint a hat másik ágazattal. Ebből talán látszik, hogy ki is áll ki a tűzoltókért.

Egyébként úgy tudom, hogy a BRDSZ elődje a BDSZ volt, amit rossznyelvek így neveztek: Parancsnokok szakszervezete. A Belügyben alakult, ahol nem igazán sok az alacsony rendfokozatú és beosztású egyén.

És végül egy jogi érdekesség: a BÉT-en az a szervezet tárgyalhat amelyik országosan reprezentatív. Ez pontosan azt jelenti, hogy a teljes országos létszám legkevesebb tíz százalékának tagnak kell lenni. Nem tudom pontosan, de a BRDSZ-ben talán úgy háromszáz tűzoltó van. Ez pedig nincs tíz százalék, de azért ők tudni vélik, hogy nekünk mi a jó. Mindenesetre szavazni, azt akarnak. Vagy "hatalmat", ki tudja? Egyébként a HTFSZ és az FTSZ egyenként is reprezentatív, így jogunk van tárgyalni.

Nyugodt szolit!
fireman
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2110
Csatlakozott: 2003. jan. 24. 20:17
Tartózkodási hely: Orosháza

Hozzászólás Szerző: fireman » 2005. márc. 08. 8:11

Zsottty!

Számszerűen nem tudom, de sok tűzoltó tagja a BRDSZ-nek. Ha a honlapot v. fórumot olvasnád tájékozottabb lennél.

Miért a brdsz-be léptek be? A helyi htfsz elsorvadt, viszont igény volt érdekérvénysítésre. Csalódtak a többi szakszervezetben. 23000 főt - többsége hivatásos - tömörít. Már volt helyben alapszervezet - nem kellett alapítani. 30-40 fő nem tud egy alapszervezetet fenntartani. A vezetők nem a tűzoltóság tagjai - kvázi függetlenek. Sorolhatnám még, minden tag másért döntött a belépés mellett.
A kádárista állam felszámolása nélkül nem lehet igazi jövőképet, valódi alternatívát kínálni - sem jobboldalit, sem baloldalit. Mindaddig minden politikai szlogen csak fedőnév az állam fosztogatási lehetőségek kiaknázására.
Babarczi Eszter
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2005. márc. 08. 3:17

zsottty írta:Addig amíg a parancsnok urak nem nézik embernek a vonulós tűzoltót addig hiába akarjuk őket partnerként kezelni. Van egy jó könyv még az elmúlt rendszerből az a címe Kiskirályok mundérban. Ezzel úgy érzem mindent elmondtam.
Na erről írtam. Úgy érzem általánosítasz, még ha - bizonnyal - sok példát is lehetne erre hozni. Az ilyen hozzáállás csak generálja a problémát (értsd: "zizi" parancsnok - "harcos" szakszervezet - még "zizibb" parancsnok).
zsottty írta:Ha te ilyen jól látod a dolgokat miért nem alakítod újjá a helyi egységet? Talán akkor nagyobb rálátásod lenne milyen gondok problémák vannak, és jó helyzetmegoldó képességgel tudnál hatást gyakorolni (pozitív irányba) a parancsnok úrra (ha csak nem te vagy a parancsnok).
Kötözködünk, kötözködünk? :wink: Nem én vagyok a parancsnok. A szakszervezeti vezető nyugállományba vonulásakor val'szeg nem volt jelentkező a feladatra és/vagy igény sem a további működésre. Hidd el nekem, elég jó rálátásom van a problémákra és a minimálisan szükséges hatást - legalább ennyit :wink: - tudok gyakorolni a parancsnokra. Tegyem hozzá rögtön, hogy szerencsénk van vele, mert sima, rendes szolgálati úton is "elrendezhető" mindaz, amihez máshol jó, ha van szakszervezet (más szerep, jogosultság miatt). Ha "kiskirály" lenne, már biztosan lenne újra szakszervezet nálunk is (talán még én is szerepet vállalnék ott).
MORGÓ írta:A HTFSZ és az FTSZ együtmüködési megállapodást írtak alá nemis olyan régen.
Kezdetnek nem rossz. :wink:
zsottty
slagmester
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2005. feb. 07. 17:20

Hozzászólás Szerző: zsottty » 2005. márc. 07. 19:44

Első olvasás után még nem volt szándékomban válaszolni de a többszöri után kénytelen vagyok. Én úgy tudom a BRDSZ-ben nincs tűzoltó ha nem jól tudom elnézést. A helyi szakszervezetekkel kapcsolatban a következőket gondolom. Addig amíg a parancsnok urak nem nézik embernek a vonulós tűzoltót addig hiába akarjuk őket partnerként kezelni. Van egy jó könyv még az elmúlt rendszerből az a címe Kiskirályok mundérban. Ezzel úgy érzem mindent elmondtam. A másik dolog hogy nálatok megszünt a szakszervezet. Lenne egy kérdésem. Ha te ilyen jól látod a dolgokat miért nem alakítod újjá a helyi egységet? Talán akkor nagyobb rálátásod lenne milyen gondok problémák vannak, és jó helyzetmegoldó képességgel tudnál hatást gyakorolni (pozitív irányba) a parancsnok úrra (ha csak nem te vagy a parancsnok).
Tényleg nem akarok kötözködni, de ahol nincs szakszervezet ott elgondolkodhatnának az emberek. EGYSÉGBEN AZ ERŐ.

Üdv: Zsottty.
MORGÓ
vörös kakas réme
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2003. dec. 18. 10:01
Tartózkodási hely: Kerecsend

Hozzászólás Szerző: MORGÓ » 2005. márc. 07. 19:30

Üdv.

A HTFSZ és az FTSZ együtmüködési megállapodást írtak alá
nemis olyan régen.
A BRDSZ inkább a közalkalmazottakat tömöriti.
De mi nyitottak vagyunk.

MORGÓ
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2005. márc. 07. 18:49

Vidéki vagyok magam is, és vezető (ha nem is szakszervezeti). Nálunk már nincs szakszervezet (ami volt, az sem volt az...), de hogy miért nem léptem be anno 1990-ben, az itt hosszú lenne.
Az eredményfelmutatásról: amit leírtam, az nem elsősorban a központi (BM-el, OKF-el folytatott) "harcról" szólt (a második rész), hanem a helyi szervezetekről. A legtöbb vezető nem szereti, ha a pofájába csapkodnak dolgokat, de alkalmas arra (semmi tisztelet a kivételnek :wink: ), hogy meggyőzhető legyen, ha hülyeséget akar csinálni vagy csinált. Ehhez olyan szakszervezeti vezető kell, aki tudja kezelni a konfliktusokat (és persze a parancsnokot is).

Egyébként a 3 szakszervezet:
1. HTFSZ
2. FTSZ
3. BRDSZ
zsottty írta:Tudja mindenki ha valamit kiharcolnak maguknak a tűzoltók, egy másik dolgot rögtön megvonnak tőlük. Lásd délutános-éjszakai pótlék kontra veszélyességi pótlék.
Ez azért nem egyenes következmény, bár a Pintér úr nekem sem volt a szívem csücske...
zsotty írta:Hozzá kell hogy tegyem nagyon jól működik az oszd meg és uralkodj elv.
Erről szólt - elméletileg - az írásom...
zsottty
slagmester
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2005. feb. 07. 17:20

Hozzászólás Szerző: zsottty » 2005. márc. 07. 15:17

Tisztelt Danka Úr.

Először is szeretném megkérdezni mi az hogy önhibádon kívűl :?: Másodszor nem tudom melyik az a három szakszerverzet amiről írsz. Tudomásom szerint a fővároson kívűl csak egy van, de ha nem elnézést kérek. A harmadik dolog, az úgynevezett harc. Mivel nem vagy benne sajnos nem nagyon tudhatod hogy elég nehéz eredményt felmutatni mivel ma Magyarországon nem az úgynevezett kis tűzoltók érdekeit nézik. Sem a mindenkori kormány sem a parancsnoki állomány nem szereti a szakszervezetet. A parancsnokokról csak annyit hogy sokan személyes támadásként élik meg azt hogy a helyi vezetők megpróbálják gondjaikat velük együtt megoldani(tisztelet a kivételnek). A fásultság nem is igazi fásultság, véleményem szerint inkább félelem a következményektől. Tudja mindenki ha valamit kiharcolnak maguknak a tűzoltók, egy másik dolgot rögtön megvonnak tőlük. Lásd délutános-éjszakai pótlék kontra veszélyességi pótlék. Hozzá kell hogy tegyem nagyon jól működik az oszd meg és uralkodj elv. Én mindíg is az összefogás híve voltam és vagyok is, mivel más lehetőségünk nincs. Remélem hamarosan téged is sorainkban láthatunk, és lehetőség szerint vezetői beosztást is válalsz, és igazából akkor tudsz majd véleményt alkotni hogy mi hogy is működik.

Tisztelettel Zsottty. Egy vidéki szakszervezeti vezető.
Danka János
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2180
Csatlakozott: 2002. dec. 01. 17:49
Tartózkodási hely: Várpalota

Hozzászólás Szerző: Danka János » 2005. márc. 07. 14:08

Rögtön az elején le szeretném szögezni, hogy - önhibámon kívül :wink: - nem vagyok szakszervezeti tag, tehát belülről nem látom a dolgokat, így csak mint kívülálló nyilvánítok véleményt.
Szerintem a tűzoltó szakszervezet legnagyobb problémája az, hogy nem 1 szervezet látja el az érdekvédelmet, hanem - ha jól számoltam össze - három. Gondolom én, hogy azért van 3, mert bizonyos érdekellentétek miatt (ezeket én nem ismerem) megszűnt a bizalom abban az első egyben. Ez van. Ettől még persze ez a 3 szakszervezet is lehetne a főbb, központi kérdésekben egységes, de ez nem igazán szokott az élet egyéb területén sem sikerülni - miért sikerülne éppen itt...
Aztán talán az is lehet a probléma, hogy nem "egészséges" mindig, minden ellen tiltakozni. Ebbe belefásulhat a tagság is, és bizony a "célpontban" is kialakulhat egy "csak azért sem!" effektus. Ez igaz lehet helyi és központi státuszban is.
Persze tévedhetek. Innen kívülről.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2005. márc. 05. 9:03

Tűzoltó 24!

1: A tűzoltóságon bőrkabát, illetve dzseki nincs rendszeresítve, ezért senkit nem érdekel az ára.
2: Ezért senki sem írta alá a bevezetését.
3: Talán a rendőrségen lehet ilyen, de akkor miért a mi (tűzoltók) szakszervezetét szidod?
4: A szakszervezeti vezetők valóban felveszik a fizetésüket, csakúgy mint te, az elvégzett munka után.
5: A szakszervezeti munka társadalmi munka, így bizony ingyenes. Én például díjazás nélkül végzem ezt a munkát. De azért az illetményemet felveszem, mert a szolgálatot is teljesítem.
6: Nálunk a fővárosban sikerült függetleníteni két vezetőt, igaz csak félig. Ez sajnos csupán a minimálbér. Többre nem telik.
7: A vezetőket bizony le lehet váltani és újakat lehet megbízni. De ez nem oldja meg a függetlenítés problémáját, mert az sajnos pénzkérdés. A fővárosban a legalacsonyabbak a tagdíjak. 100 Ft/fő/hó.
8: Ha az FTSZ tagja vagy, bármelyik küldöttgyűlésen megteheted a javaslataidat. Csak hát oda el kell menni, nem csak dumálni.
9: Azzal nincs semmi baj, hogy az ismereteid hiányosak. De előbb informálódni kellene és nem vádaskodni.
10: A kérdéses ruházati alku már ötödik éve zajlik. Ha úgy vesszük, nyertünk pár évet.
11: A mi ruhánk valószínűleg olcsóbb lesz, mint más egyenruhás szervezeteknek.
12: Végül, de nem utolsó sorban: azt, hogy az új ruhát a ruhapénzből kell megvenni, Dr Pintér Sándornak köszönhetjük. A beleegyezésünket nem kérte.
13: Arra azért kíváncsi lennék, hogy melyik szakszervezet tagja vagy?


További jó tájékozódást!
Avatar
tűzoltó24
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 552
Csatlakozott: 2005. feb. 15. 21:57

Hozzászólás Szerző: tűzoltó24 » 2005. márc. 04. 9:04

Kedvas nazda felelek a kérdésedre.
Tagja vagyok, de gondolkodom a kilépésröl.Enek számos oka van nem csak a ˝tudatlanság˝.Nem a beosztásom a ˝nevem˝ .Egyszerű beosztott vagyok.
"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."
/Jodi Lynn Picoult/
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3476
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. márc. 03. 17:56

Foltatnám tűzoltó24!
Hszt 245/G.§ (2) bekezdés b. pontja:"újonnan rendszeresitett egyenruházattal tőrténő ellátás esetén a hivatásos állomány tagja a mindenkori ruházati utánpótlási illetmény terhére a miniszter által meghatározott mértékben köteles a ruházat költségeit fedezni,"
Továbbá a 13/2003.(III.28.)sz. Bm.rendelettel módositott 21/1998.sz.
Bm. rendelet 15. és 20.pontjai.
nazda
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1779
Csatlakozott: 2004. feb. 07. 22:40

Hozzászólás Szerző: nazda » 2005. márc. 03. 17:48

Szia Tűzoltó24!
(bár nem a "Kérdések és válaszok" topic)

Engedj meg egy kérdést amelyre reménykedve várom válaszod!
Te tagja vagy-é valamelyik tűzoltó szakszervezetnek :?:
Üdv ! 8)
nazda !
MORGÓ
vörös kakas réme
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2003. dec. 18. 10:01
Tartózkodási hely: Kerecsend

Hozzászólás Szerző: MORGÓ » 2005. márc. 03. 17:29

Üdv.

Nekem meg televan a hócipőm a tudatlanokkal.

tű/24-nek ajánlom a ruhapénz topic-ot.

MORGÓ
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3476
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. márc. 03. 16:12

tűzoltó24!!
Gondolom a 24 a beosztásod jelőli!! Ebben a beosztásban illik ismerni a vonatkozó szabályokat!!
Hszt 116.§ (2) bekezdés: Az ellátási normákban meghatározott egyenruházat és felszerelési cikkek beszerzése első alkalommal
alap-felszerelési, ezt követően pedig évenként utánpótlási egyenruházati
ellátmány jár."
A tervezet egyenruházatban nincs 80000Ft-os bőrdzseki,az az egyáltalán
nincs!! Tanácsolom Neked, a BRDSZ honlapját, ott elolvahatod az elmult 2év BÉT jegyzőkönyveit. Olvasás után vádaskodj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tudod Te egyáltalán mit írtak alá?
Avatar
tűzoltó24
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 552
Csatlakozott: 2005. feb. 15. 21:57

Hozzászólás Szerző: tűzoltó24 » 2005. márc. 03. 15:52

Nem a mondjon le a lényeg hanem az,hogy felelötlenül döntenek a fejünk felett.Tűzoltó szakszevezet ellen szolaltam meg.
"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."
/Jodi Lynn Picoult/
Válasz küldése