Online interjú Dr. Bende Péterrel

Legutóbb az országos tűzoltósági főfelügyelő válaszolt a kérdésekre.
Lezárt
Avatar
martomi
tömlőszállító
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2002. dec. 07. 16:31
Tartózkodási hely: budapest

Hozzászólás Szerző: martomi » 2005. ápr. 05. 19:50

Tisztelt Paramcsnok Úr!
Én az után érdeklödnék lesz-e uj bázis szer az elsön 2005-ben
mert nagyon nem lehet hallani semmit az új autorol semmit.
De lehet,hogy nem is lesz????.
Válaszát elöre is köszönöm:
martomi
msandor
vízpocsékoló
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2002. szept. 09. 11:26

Hozzászólás Szerző: msandor » 2005. ápr. 05. 8:45

Tisztelt Parancsnok Úr !

Az internetes honlapon nagyon sok érdekes információt és szakmai anyagot találok a munkámhoz. Azt szeretném megtudni , hogy azokat a videó felvételeket amik készülnek a Budapesten a tűzoltói beavatkozásokról milyen módon lehetne más tűzoltóságok részére bemutatni ? Természetesen a szakmai szempontokat és a belső információ kezelés szabályait is figyelembe véve . Azt gondolom, hogy lényegesen több és bonyuloltabb eseménnyel találkoznak a fővárosban a tűzoltók mint egy kisebb vidéki városban. Gondolok itt pl. az acetilén palackok tüzeire

A válaszod előre is köszönöm , a munkátokhoz jó erőt egészséget kívánok.

Molnár Sándor szds
láng(talan)lovag
vízpocsékoló
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2004. nov. 17. 11:24

Hozzászólás Szerző: láng(talan)lovag » 2005. ápr. 04. 11:52

Tisztelt Elnök Úr!

Véleményem szerint az elmúlt időszakban az MTSz nem töltötte be teljes mértékben a társadalmi szövetség szerepkörből adódó fealadait. Nem tudta összehangolni, vagy inkább megjeleníteni a különböző tűzvédelemmel foglakozó szervezetek (elsősorba a HÖT-ök, létesítményi és önkéntes tűzoltóságok, valmint tűzoltó egyesületekre gondolok) egységességét. Véleményem szerint a különböző szintek közötti feszültségek továbbra is fennmaradtak, amit bizonyít az is, hogy az előző elnökséget leváltották. Mit kíván tenni az MTSz elnökeként ennek megszüntetésére? Az MTSz társadalmi szervezetként mennyire kíván szoros értelemben vett szakmai kérdésekkel foglakozni? Az Ön megítélése szerint hol a határ egy szakmai és egy társadalmi szervezet tevékenysége között?
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Hozzászólás Szerző: Harley » 2005. ápr. 04. 10:32

Tisztelt Vezérőrnagy Úr!

Jelenleg mekkora a túljelentkezés beosztott tűzoltói munkára a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon? Milyen eséllyel juthat álláshoz valaki a fővárosnál? Leginkább milyen iskolai végzettséggel, civil szakmával jelentkeznek? Utasítanak-e el már „túlképezett” címszóval jelentkezéseket? Évente hány tűzoltót vesznek fel, illetve képeznek ki? Mekkora a fluktuáció a parancsnokságon?

Továbbá érdeklődnék, hogy mikor nyitja meg kapuit a békásmegyeri laktanya. Hány tűzoltó teljesít majd ott szolgálatot, s milyen szerek fognak készenlétben állni?

Válaszát előre is köszönöm
zsottty
slagmester
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2005. feb. 07. 17:20

Hozzászólás Szerző: zsottty » 2005. ápr. 03. 20:17

Tisztelt Parancsnok Úr.


Egy egyszerű kérdésem lenne. Mikor fog össze végre a tiszti és beosztotti állomány a tűzoltók érdekében? Ha a Tatár Úr által beadott tervezet sem elég ehhez akkor itt nagyon nagy baj lessz!

Maradok Tisztelettel: Román Zsolt ftörm Gyöngyös
Hully
vízpocsékoló
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2005. ápr. 03. 15:54

Hozzászólás Szerző: Hully » 2005. ápr. 03. 15:58

Tisztelt Elnök Úr!

Miért van szükség egy olyan újság fenntartására, melynek tartalma egy nagy nulla, amúgy meg senki sem olvassa. A Tűzvédelembe ölt milliókat miért nem lehetne egy alkalmasabb tűzoltóújságra fordítani?

Volt Tűzvédelem olvasó
nazda
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1779
Csatlakozott: 2004. feb. 07. 22:40

Hozzászólás Szerző: nazda » 2005. ápr. 01. 14:27

Tisztelt Parancsnok Úr!

Engedjen meg néhány kérdést előljáróban!
1. Szolgpk.-i beosztási szint felett készülnek-e munkaköri leírások Önöknél, és ha igen, az mennyire nyílvános az FTP állománya számára? Ha nem, miért nem?
2. Osztályvezetői szint felett vagyon-nyilatkozat tételi kötelezettség áll fenn Önöknél is. Kérdésem hasonló az előbbihez: Ezek a nyilatkozatok mennyire nyílvánosak az FTP állománya számára? Ha nem, miért nem?
3. Parancsnoki intézkedései megtétele előtt, amennyiben az állomány élet és munkakörulményeit befolyásolja, minden esetben megkérdezi az állomány ill. az érdekképviselet véleményét, netán egyetértését?
4. Jogszerűnek tartja-e a 2004. évi 13. havi illetmény 11/12-d részének "elvonását" ? Ha igen, miért? Ha nem, akkor milyen intézkedést tett a jogellenes helyzet megszüntetésére?
5. Az FTP jogásza(i) tudása/munkája csak egy meghatározott beosztás felett áll rendelkezésére az érintett(ek)nek vagy azt a személyi állomány is igénybe veheti?
6. A feladatukhoz arányosnak tartja-e az OKF ill. MKI-k létszámát?

Válaszára várva, maradok tisztelettel:
nazda !
Big Gabi
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 3477
Csatlakozott: 2004. okt. 21. 19:28

Hozzászólás Szerző: Big Gabi » 2005. ápr. 01. 11:28

Tisztelt Vezérőrnagy Úr/ Elnök Úr!
Kérdésem a Magyar Tűzoltó Szövetség költségvetésére vonatkozok.
A M.K. költségvetési tv. Belügyminisztérium fejezet 19. Fejezet kezelésü előirányzatok részéből kiragadott példaként támogatásban részesülnek:
Magyar Speciális Mentők Egyesülete : 25 millió Ft
Miskolci Speciális Felderitő és Mentőcsoport : 25 millió Ft
Közép és Kelet-Európai Választási Szakértők Egyesülete : 25 millió Ft
Országos Polgárőr Szövetség : 160 millió Ft , stb
A fentiek alapján kérdezem, igaz-e, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetségnek
működéséhez szükséges anyagi támogatásért pályáznia kell ?
Avatar
Roland
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 688
Csatlakozott: 2002. aug. 22. 12:07
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Roland » 2005. márc. 31. 22:35

Tisztelt Dr. Bende Péter úr!

Nekem egy rádióforgalmazással kapcsolatban lenne kérdésem önhöz.
Egy cimborámmal üzemeltetünk egy Tűzoltóautó portált, amit ő alapított.
Nem olyan rég rábukkantam egy olyan oldalra, ahol az Amerikai egységek rádióforgalmazásába lehet belehallgatni. A riasztás kezdetétől végigkövetheti a hallgató az eseményeket, csak angolul kell tudni.
Ezek után csináltunk egy rádióforgalmazás menüpontot, és most már lehet hallgatni őket. Nagyon sok ember jelezte levélben, fórumban, hogy tetszik nekik a dolog, de kérdezték mikor lehetséges ilyen hazánkban.

A kérdésem a következő lenne:
Mikor lehetséges ilyen Magyaroszágon?
Ha nem lehetséges, akkor mi ennek az oka, és ha tiltja jogszabály, akkor milyen tiltja?

Várom megtisztelő válaszát, előre is köszönöm.
Avatar
gabesz
szikracsapkodó
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2005. márc. 23. 15:48

Hozzászólás Szerző: gabesz » 2005. márc. 31. 16:52

Tisztelt Vezérörnagy Úr!
A kérdésem a Belvárosi tűzörrséggel kapcsolatos. Tudomásom szerint könnyűkategóriás gjmf. beszerzése nem várható, viszont a meglévő "kis merciket" felújitják. Mi alapján dől el a sorrend? Mikorra várható a belvárosi szerek esetleges felújitása?
Munkájához sok sikert kívánva előre is köszönöm válaszát!

Farkas-Bozsik Gábor
Mammy
vízpocsékoló
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2005. márc. 30. 21:57
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mammy » 2005. márc. 30. 22:06

Tisztelt Dr. Bende Péter úr!

Sokat járom az országot, a természetet. Csütörtökön például Borsod és Heves megyét jártam be. Úton-útfélen égették a tarlót, erdőszélen is égettek - ám sehol nem láttam, hogy valaki felügyelné.
Nem tudom, ez mennyire szabályos - de nem is ez a gondom... Én, az egyszerű segíteni vágyó honnan tudjam megítélni,hogy ez most szándékos és az őr épp WC-n van - vagy pedig sűrgősen szólni kéne a Lánglovagoknak, mert mindjárt leég egy fél erdő...

Szívessen jelzem, ha kell - de fölöslegesen nem akarok telefonálni, hiszen lehet, hogy ez miatt máshova nem jutnának el... Mi ilyenkor a teendő?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kiss Ágnes
Avatar
Lánglovagok
Szerkesztő
Hozzászólások: 5940
Csatlakozott: 2002. aug. 08. 20:21
Kapcsolat:

Online interjú Dr. Bende Péterrel

Hozzászólás Szerző: Lánglovagok » 2005. márc. 30. 20:49

Tisztelt Fórumozók!

A Lánglovagok.hu fórumának vendége lesz 2005. április 8-án, pénteken Dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke. Mostantól várjuk a kérdéseket, melyekre a vezérőrnagy úr az említett napon reggel 8 óra és délután 1 óra között ad választ.

Ugyan a fórum lehetőséget ad arra, hogy bárki névtelenségbe burkolózzon, de javasoljuk, hogy a kérdezők vállalják fel a nevüket, vagy akár a szolgálati helyüket, illetékességüket is, s azt tüntessék fel a hozzászólásuk végén. Akinél már amúgy is lehet tudni, hogy felhasználóneve kit rejt, annál mindenképp legyen feltüntetve a név, ha pedig valaki ugyan a fórumban használt nickjét nem kívánja felfedni, de a vezérőrnagy úrtól névvel együtt kérdezne, annak javaslunk egy újabb regisztrációt a saját nevére.

A topik kizárólag abból a célból van, hogy az online interjú vendégjéhez kérdést intézzenek, s arra az interjúalany válaszoljon. A tapasztalatokat a fórumozók az interjú lezárása után az általunk erre a célra nyitott külön topikban vitathatják majd meg.

A téma moderáció szempontjából szigorú felügyelet alatt van, kérünk mindenkit, a topik most meghirdetett szabályait, valamint a Moderációs alapelveket kimondottan tartsa szem előtt. Ugyancsak kérésünk, a hozzászólás megszerkesztésénél a megszólítás, illetve fogalmazás szempontjából mindenki tartsa szem előtt, hogy egy tűzoltóparancsnoknak tesz fel kérdést.

Lánglovagok szerkesztősége
Lezárt