* Belépés   * Regisztráció * GyIK    * Keresés
Pontos idő: 2018. máj. 24. 7:54

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Hozzászólás a témához  [ 1227 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 07. 20:44 
vízpocsékoló

Csatlakozott: 2004. feb. 29. 23:36
Hozzászólások: 6
Offline
Elnézést kérek, valóban nem így kellett volna válaszolnom. :oops:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 05. 15:09 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Avatar

Csatlakozott: 2003. júl. 09. 15:28
Hozzászólások: 586
Tartózkodási hely: Pécs HÖT
Offline
firefigthing írta:
Tisztelt köszeg20.

A hozzászolásod egy tipikus 20-as megnyilvánulás volt (én vagyok a pk, én jobban tudom, nektek meg kuss:-) nem is kellene a neved melllé a 20 enélkül is tudjuk.


Meg áll az eszem! Ekkora keserűség és meg nem értettség láttán nehéz épkézláb hozzászólást tenni...
De tudod Kedves firefigthing mindez kevés ahhoz, hogy ilyen oldalvágásokkal neked segíteni akaró kollégába marj!

Leszögezem, hogy Kőszegen csak kirándulni voltam, azt is régen. Nincs semmiféle sanda összefonódásom senkivel a környékén. De azt tudom,, hogy ott köztestületi tüo-ság van, tehát K/20 az egyik legkompetensebb az általad feltett kérdésekhez tippet adni.
Az, hogy ez Neked nem tetszik... hát Istenem! Ez is belefér. Az viszont figyelemre méltó, hogy mennyire nem tudod elviselni! (Lehet, hogy ez a tulajdonságod is szerepet játszik testületi problémáid megoldatlanságában? :roll: )

Valamikor (egyszer régen) az "udvaros" munkásosztály volt képes Így vélekedni az "irodisták"-ról! (személytelenül és elvakultan)

Kérlek éld bele magad (játsz el a gondolattal): Te, úgy 10-15 év múlva sok év tűzoltói tapasztalattal és egy jó csomó továbbképzéssel, netán egy-két diplomával a hátad megett, "lentről" indulva 20-as leszel!!! (Kívánom legyen így!) És egy ilyen fórumban segíteni szeretnél egy elkeseredett kollégának jótanáccsal... és az történik, ami most általad...

Kedves Barátom!
Kérlek, légy egy kis belátással... hátha eredményesebb leszel "otthon" is...
Üdvözlettel: Pozsárka


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 05. 11:25 
tűzkakas-idomár
Avatar

Csatlakozott: 2004. márc. 02. 18:07
Hozzászólások: 333
Tartózkodási hely: Kőszeg, Kossuth u.3.
Offline
Fuldoklás közben, miért kérsz mentőövet ha tudsz uszni. A zárojelben leirtak szerint nem csak a tagsággal és a testület vezetőségével, de parancsnokával is bajod van. Szivesen látlak nálunk - mert van aki vállalja önmagát - és saját magad győzödhetsz meg arról, hogy a nálunk müködő közel száz embert magába foglaló szervezetet, milyen modón tudja egy "tipikus 20-as" müködtetni. De hozzászólásod, arra is választ adott, hogy miért olvashattam több helyen, hogy elhagyom a forumot.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 04. 22:58 
vízpocsékoló

Csatlakozott: 2004. feb. 29. 23:36
Hozzászólások: 6
Offline
Tisztelt köszeg20.

Nagyon sajnálom, de nagyon nagyot tévedtél :-)) Szó sincs bérről, én nem vagyok alkalmazott, ingyen dolgozó önkéntes vagyok.
A hozzászolásod egy tipikus 20-as megnyilvánulás volt (én vagyok a pk, én jobban tudom, nektek meg kuss:-) nem is kellene a neved melllé a 20 enélkül is tudjuk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 03. 17:45 
tűzkakas-idomár
Avatar

Csatlakozott: 2004. márc. 02. 18:07
Hozzászólások: 333
Tartózkodási hely: Kőszeg, Kossuth u.3.
Offline
ugy gondolom nem a problémáról irtál, legalábbis a kérdéseidből erre következtetek.Inkább egy elégedetlen, főleg a bérviszonyaival elégedetlen köztestületi tűzoltói hozzászólást hallunk. A testületek parancsnokait ténylegesen a tagsága nevezi ki, de:
1./ Van képesitési követelmény
2./ Van javaslattételi joga a megyei igazgatónak. Jobb helyen -ezt az alapszabály tartalmazza - az alapitóknak is, igy a székhely szerinti polgármesternek stb..
3./ Müködik egy szakmai felügyelet, aki, ha kell, be tud avatkozni.
A félelmekkel kapcsolatosan, ha belegondolsz, akkor a hivatásos parancsnokot is a település képviselő testülete nevezi ki és itt is csak ki kell kérni a megyei igazgató véleményét. (Testületi tag pedig bár milyen végzettséggel rendelkező magyar állampolgár lehet, akár vállakozó is.)Müködik a dolog.
Személy szerint a testületünknél örülök a civil kontrolnak, annak is, hogy nem csak belüröl látjuka szervezetünket. Sok esetben jó ha a "munkehelyi vakságot" a "más" látásmód váltja fel.
Az egyenlősdiről az előzőekben olvashatod egy szolgálatparancsnok véleményét is.Valahol a kettő között húzodik az igazság, és ez, amirőlirsz az, amitől már többen az elején féltünk.
Egyenlő feladatvégzésért egyenlő javadalmazást az egyik oldal. A másik oldalon egyenlő feladatvégzésnél egyenlő követelmény rendszer.
Ugy gondolom a mai világba el kell oda is jutni, hogy elfogadtam egy munkaszerződést és feltételeit, akkor a szerint dolgozom. Ha nem tetszik és nem tudom eltartani a családom akkor, - főálásuként, hivatásosként - más munka után nézek. Ha szeretem csinálni, beállok önkéntes alapon tüzet oltani.
A hivatásos tüzoltót, parancsnoka vezényelheti Sopronból-Záhonyba a nap bármely pillanatában, egy éves iskolára küldheti, felméri fizikai állapotát stb. Mi a helyzet önkéntes vonalon, és sorolhatnánk a hszt. vonatkozó pontjait.
A hivatásos kollegának:- a köztestületi tűzoltóságoknál is sokan dolgoznak felsőfokú tűzoltói végzettséggel, hogy még csak ennyien az nem biztos, hogy csak az önkénteseken múlt. Felsőfokú iskolai végzettséggel meg szerintem elegen. A szakmai képzettséghez még annyit, hogy az átképző is egy éves tanfolyam és az önkéntes parancsnoki tanfolyam is egy éves tanfolyam. Ja, azt, hogy mit oktatnak és mi a követelmény talán nem a hallgatokon kellene bevasalni. Irjatok olyan dolgokról ami a megoldásokat jelentheti.
A megyei igazgató jelölheti ki a parancsnokot, ezt meg nem értem, eddig azért folyt a harc, hogy önállóak lehessünk, most meg újból azt várjuk, hogy megmondják fentről, hogy mit, mikor, hol, és hogyan? Ezt nem gondoltad komolyan.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 01. 12:41 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Avatar

Csatlakozott: 2003. júl. 11. 13:16
Hozzászólások: 545
Tartózkodási hely: Budaörs
Offline
Először is azt tudom tanácsolni, olvasd el figyelmesen az alapszabályotokat. Nézd meg, mi a feltétele a teljes jogú taggá válásnak. Sok alapszabályban elkülönülnek a teljes jogú tagok jogai a pártoló tagok jogaitól. (A pártoló tagok nem vehetnek részt a választásban, és nem választhatók.)
Ha kétségeid vannak, fordulj jogászhoz. A köztestület határozatát bármely tag a tudomására jutástól számított 30 napon belül bíróság előtt megtámadhatja.
Végül egy gyakorlati tanács. Ha az alapszabályotok lehetővé teszi, hogy bárki szavazattal rendelkező tag lehessen, verbuválj annyi tagot, hogy a tiétek legyen a szavazati többség.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004. márc. 01. 0:13 
vízpocsékoló

Csatlakozott: 2004. feb. 29. 23:36
Hozzászólások: 6
Offline
Kérdésem elsősorban a köztestületi tűzoltóságok tagjainak szól.
Városunk és a köztestületünk vezetősége, hogy akaratát érvényesíteni tudja az állományal szemben egy remdkívül etikátlan módszert alkalmazott. Szavazati többségüket úgy szerezték meg, hogy több tucat embert vettek fel a köztestületbe, képviselőket és város vezetéséhez közel álló vállalkozókat. Mivel ezeknek az embereknek közük sincs a tűzoltáshoz (talán azt sem tudják, hogy hol van a városban a laktanya) ezért, hogy szavazati joguk legyen és ne kelljen önkéntesként szolgálatot teljesíteni, tagdíjat fizetnek ezzel támogatják a köztestület munkáját.
Ehez a gyalázathoz hozzá tartozik, hogy a tagdíj összege éves szinten kevesebb mint amennyit egy átlagos dohányos havonta cigarettára költ.

Kérdésem: Volt e már, másskor, máshol ilyen? Mi a véleményetek erről?
Hogyan tud egy a tűzoltóság munkáját nem ismerő civil parancsnokot, vagy a helyettesét megválasztani vagy más fontos kérdésekben dönteni?

Végig olvastam az elöző hozzászolásokat és ezekkel kapcsolatban csak két dolgot jegyeznék meg.

1. Az ÖT és a HÖT közti megkülönböztetés nagyon helytelen. Müködési területtel rendelkező tüzoltóság főfoglalkozásu dolgozóinak a feladatai megegyezenek, ezért úgy volna helyes ha azonosak lennének a velük szemben támasztott követelmények, elvárások. Képzettségük és jogaik is legyenek azonosak.

2. A parancsok kérdését illetően, fontosnak tartanám, hogy a parancsnokot a megyei igazgató, vagy más hozzá értő személy jelölje ki!
Megfelelő szakmai képesítéssel és több éve hivatásos multal rendelkező személy legyen.
[/i]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Tűzoltó Köztestűletek működésének tapasztalatai.
HozzászólásElküldve: 2003. ápr. 25. 4:43 
pernyekergető
Avatar

Csatlakozott: 2003. ápr. 11. 7:28
Hozzászólások: 31
Offline
Viskovics: Figyeld a "Merre tovább ÖTE-k?" vitát, és lassan kivilágosodik a rendszer. Röviden megpróbálok segíteni.
Önkéntes Tűzoltóság: Önként vállalt feladatként végez államilag kötelező feladatot némi ellenszolgáltatás fejében. Vannak főállású, (nem hívatásos!) tagjai, és önkéntes tűzoltói.
Főállású tűzoltó: Munkatörvénykönyves foglalkoztatottként tűzoltási feladatokat végez szervezett szolgálatban, utána pedig állandó készenlétben van.
Önkéntes tűzoltó: Nem foglalkoztatot tűzoltóként állandó, vagy időszakos készenlétben van.
Tehát az önkéntes tűzoltóságon dolgozik főállásban 8-10-12 fő tűzoltó (a helyi erőforrásoktól függően?), és van 20-25 riasztható önkéntes akik meghatározott szolgálati rend szerint vonulnak.
Hívatásos tűzoltó: A szolgálati törvény hatája alatt végzi tevékenységét szakszervezeti háttérrel! Amikor szolgálatban van, vonul, ha túlmunkát vágez túlóra díjat kap.
Azt hiszem "zongorázható" a különbség!
Üdvözlettel:

_________________
szincsi


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. márc. 04. 18:40 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma

Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Hozzászólások: 542
Tartózkodási hely: Pomáz
Offline
Persze ez is egy megközelítés. Én máshol látom. Oszd meg és uralkodj!
Minden abból ered, hogy 40 év struktúrája beleivódott a gondolkodásba úgy törvényalkotói, mind alkalmazói szinten.
Ha a rendszer felöl próbáljuk megközelíteni a struktúrát és nem a struktúra felöl a szisztémát (azaz rendszert), akkor kicsit más eredményre jutunk.
1. verzió:
Van az állampolgár aki bajba kerülhet -> vannak emberek, akik hajlandók segíteni -> egyre több ember kerül bajba, egyre komplikáltabb feladatot kell megoldani -> a segítők szervezetbe tömörülnek, ahol egységesítik a segítség formáit (többek között képzést is) -> egyre több a mentenivaló számban és távolságban ->főállású mentést végzőket kell alkalmazni (adminisztáció, napi feladatok, állandó üzemképesség, nem minden hülyeségre az önkéntes szaladjon, speciális kiképzettséget igénylő feladatok ) A MEGLÉVŐRE RÁPÉPÜL ÉS A KIALAKULT STRUKTÚRÁT MEGŐRZI.

2. verzió
Ezzel szemben nálunk 1948-tól: A meglévő struktúrát megszünteti egy (politikai) tollvonással és újat hoz létre, mely nem egy organikus fejlődés eredménye:
van a mindenható gondoskodó állam, aki hűséges alatvalóit megvédi a tűz pusztításától-> léterhoz egy hadsereget, melyet elkeresztel tűzoltónak , beteszi a rendvédelmi szervezetek közé és így, saját szervezettel gondoskodik a polgárairól. -> sok a polgár, sok a gondoskodni való, az állam nem tud annyi katonát etetni, amennyi optimális lenne ->akik nem a székhelyen laknak, rosszabb szolgáltatást kapnak a hosszú vonulási idő miatt. -> megjelennek a bejbajutott emberek, akik nem megfelelő időben kapják meg a védelmet és kénytelenek gondoskodni a saját védelmükről önszerveződő módon. GOTO 1. verzó

Ebből a megközelítésből a finanszírozást sem értheted, mert a struktúrából van levezetve (made in Soltész)
Végezetül: az önkéntesség nem ingyenességet jelent. Mennyibe kerül egy hivatásos tűzoltó és egy önkéntes tűzoltó tűzoltása (beavatkozása) ? Nagy baj lenne, ha nem egyforma lenne! A differencia ott van, hogy a hivatásos tűzoltó akkor is kapja a fizetését, ha nem olt tüzet. Az önkéntes tűzoltó csakk addig kapja, (már ha kapja, ahol nincs pénz ott akkor sem kapaja, rosszabb esetben ő fizeti a vonulás azon költségét, ami a laktanyába való leérést terhel). A főállású tűzoltó meg akkor is oltja a tüzet, amikor neki nem kéne és kapná a fizetését, mert kevés pénze van és neki 3 ember munkáját kell elvégezni (feltételezve a 24-48-as rendszert)
Egyébként örülök, hogy kívülállóként (azaz nem elvakult önkéntes vagy despota vonulós tűzoltóként) észreveszel ilyan finomságokat, amelytől egyre jobban nyikorog a tűzvédelem (sze)kere(ke)


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Tűzolzó Köztestületek müködési tapasztalatai
HozzászólásElküldve: 2003. márc. 04. 16:31 
csizmás kandúr

Csatlakozott: 2002. dec. 14. 13:14
Hozzászólások: 226
Tartózkodási hely: Abádszalók
Offline
Pedig tök egyszerű!!

Az önkéntes tűzoltóság főfoglalkozású tagja, ha lejár a 24, vagy 12 órás szolgálata, akkor az oldalán a kézirádiójával pihen, intézi a dolgát, stb és ha megszólal a készülék akkor őrült vágta a biciklivel, hogy a 119/1996- ban leirt normaidőn belül teljesitse a vonulókészség elérését. Az év 365 napjából gyakran ez 365 ben igy van.
Aki nem főfoglalkozású, hanem vegytiszta önkéntes, akkor vonul ha szabadidő, szabadság,stb van - és persze ha a munkahelyén nincs belőle gond ( ez ritka).

Nincs benne semmi ördöngősség, csak kicsit szeretni kell a szakmát. Vagy lehet ezt hivják hivatástudatnak a nem hivatásosoknál?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. márc. 04. 9:53 
tűzkakas-idomár

Csatlakozott: 2002. nov. 26. 11:22
Hozzászólások: 330
Offline
Kérem aki tud segítsen !!!!

Valamit nagyon nem értek.
Azt értem, hogy van önkéntes tűzoltó és van hivatásos tűzoltó.
Azt is értem, hogy van önkéntes tűzoltóság ("saját" működési területtel) és hivatásos tűzoltóság (úgyszintén "saját" működési területtel).
A működés finanszírozásának különbözőségét is értem.
A hivatásos tűzoltó főfoglalkozású. Igen ám de az önkéntes tűzoltók között is van főállásban önkéntes tűzoltó!!! Hol a különbség???? Hiszen mind a két esetre igaz, hogy önként lett tűzoltó. (a hivatásost sem kötelezték arra, hogy tűzoltó legyen, meg az önkéntest sem).
Nnna... ezaz amit nem értek!!!!!! :lol:


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája: Tűzoltó Köztestületek müködési tapasztalatai
HozzászólásElküldve: 2003. márc. 02. 13:06 
csizmás kandúr

Csatlakozott: 2002. dec. 14. 13:14
Hozzászólások: 226
Tartózkodási hely: Abádszalók
Offline
Kedves Pernyetipró !!
Sürgősen tisztázzuk !
Félreértetted a leirtakat. Pontosabban igy kell direkt félre érteni.
Az önkéntes tűzoltóság pk-ja tehetné meg hogy nem vonul az eseményekhez ( különösen mostmár hogy van 1/2003 BM . rend.)
A többi felvetésedre majd később.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 26. 18:51 
tűzkakas-idomár

Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Hozzászólások: 301
Offline
Mivel én írtam a tűzoltóőrsök létrehozásáról, le kell szögeznem, hogy én ezt már anno mondtam. És sok más kollegám is. De a vonulós tűzoltó szava nem ér fel az égig.
Az ellenszenvről, és a sértő lenézésről. Amikor elindultatok, bevált amitől mi, hivatásosok féltünk. Ha az induló köztestületekről kritikát mertünk mondani, a hiányosságokra fel mertük hívni a figyelmet, olyan dörgedelmet kaptunk felülről, hogy csak lestünk.
Nem egyforma mércével mértek, mérnek. Egy köztestületi szolgálatparancsnoknak miért elég az alacsonyabb iskolai végzettség, mint a hivatásosnak? Nem ugyanaz a feladatuk? Főleg most, hogy az új tűzoltási és műszaki mentési szabályzat egy szintre emelte őket, mint tűzoltásvezetőket. A parancsnokokról már nem is beszélek. Nem kell csodálkozni, hogy az ilyen megkülönböztetések a hivatásos állomány nagy részében ellenszenvet keltettek. Vagy a köztestületek területén élőknek nem jár ugyan olyan iskolázottságú tűzoltó, mint a hivatásos tűzoltóság területén élőknek? Az egésznek olyan politikai döntés szaga volt.
Tűzimi hogy értsem ezt a két mondatot?
"Mi legtöbb esetben minden tűzhöz vonulunk. Persze megtehetnénk hogy nem, de mégis ."
Egy működési területtel rendelkező köztestületi tűzoltóság megtehené, hogy nem vonul ki? Szép is lenne! Akinek működési területe van, annak a jelzésre köteles vonulnia! Az ÖTE az igen! Az megteheti! De nekik hivatalosan nincs területük, amiért felelnek. Ők megtehetik, hogy felpakolják a családokat a szerekre, beszólnak a megyére, hogy nem riaszthatók, és elvonulnak a természet lágy ölére.
Most esetleg úgy tűnhet, hogy utálom a köztestületeket. Nem utálom. A megkülönböztetést utálom.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 25. 21:36 
hamutipró

Csatlakozott: 2002. dec. 31. 13:41
Hozzászólások: 98
Offline
Különböző híradások alapján a közeljövőben várható a 119-es kormányrendelet módosítása. Kérem, hogy akinek bővebb információja van ezzel kapcsolatban az tegye ezt közkinccsé. Kérem ezt azért is, hátha javíthatunk az elképzeléseken, illetve ne csak egy szűk csoport elképzelései diadalmaskodjanak, mint ahogy ez a 118-as módosításakor történt.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Tűzoltó Köztestületek müködésének tapasztalatai
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 25. 11:57 
csizmás kandúr

Csatlakozott: 2002. dec. 14. 13:14
Hozzászólások: 226
Tartózkodási hely: Abádszalók
Offline
Az Önkéntes Tűzoltó Köztestületek működési tapasztalatairól nyitott téma úgy látszik beváltja a hozzáfűzött reményeket. Sikerül egyre több olyan információhoz hozzá jutni , amelyek figyelembevételével az ÖTK-k mindennapi munkájáról , illetve belső ( szervezeti ) működési mechanizmusukról mind teljesebb képet lehet alkotni. Ebben segít a „ rangjelzések” téma egy- egy hozzászólása is. Természetesen az is érzékelhető hogy adott hozzászóló kolléga a tűzvédelem szervezetének érdekrendszerén belül hová azonosítható be. A további vélemény alkotásokhoz segítségként mindenképpen ajánlom az 1996.évi XXXI tv. valamint 119/1996. korm. rend. megismerését. Ugyan is csak így lehet tárgyszerűen véleményt alkotni. Természetesen nem arról van szó , hogy e két – eddig és valószínűsíthetően még egy ideig működő – rendező elv tökéletes, sőt egyre több helyről vetődik fel a szükséges korrekciók igénye. Ez annál is inkább igaz, mert jórészt ahány köztestület annyiféle működési módszer, gyakorlat, ami nem szerencsés. Megítélésem szerint a belső szervezeti felépítésnek , működésnek , szabályozóknak, minimum 90 % - ban egyezniük kell, függetlenül attól hogy önálló jogi személyiségről, és saját önkormányzatiságról beszélünk.
Nagyon jónak tartom az úgy nevetett tűzoltó őrsök létrehozásának gondolatát. Pontosabban jónak tartottam volna 1994-95 tájékán. Amikor az ellátatlan területeken az egyesületek a lét-nemlét szorító helyzetéből az ismeretlen , bizonytalan kimenetelű új szervezeti forma ( köztestület ) irányába mozdultak el. Akik ma ezt felvetik, miért nem akkor jutott eszükbe ? Nem volt könnyű érezni a mindennapi ellenszenvet, a betartást, a sértő lenézést. Ha néha még találkozunk ilyen esetekkel, már csak mosolygunk rajta. Az élet megy tovább. Mi azt mondjuk : mindenkinek jusson hely a nap alatt. Természetesen azért nem árt némi asszociáció a racionalitására sem, amelyet az állampolgár biztonságának elsődleges rendező elve kell hogy befolyásoljon..

Ami a Bf 20- történetét illeti.

Nem érdemes azon vitatkozni hogy bármely adott önkéntes tűzoltóság belső életében mi történt, a parancsnok mit tett, vagy nem tett. A Köztestület önálló, választott önkormányzatisággal rendelkező szervezet. A 119/1996 korm. rend. rögzíti az alapszabály ez irányú tartalmi követelményét. ( 7 §. 1., 2. ) Továbbá egyértelműen leírja az illetékes Megyei Kat. Ig. jogkörét e vonatkozásban.
Tökéletesen egyetértek azzal ( P/20) hogy anno valamikor ki kellett állnunk , bele kellett mennünk olyan ütközetekbe, ( ez még ma is elő fordul ! ) amelyek sikeres megvívására nem sok esélyünk volt. Akadt olyan ütközet amelyet közösen vívtunk meg az akkori BM TOP ellen, és volt olyan amelyet mindenkinek a saját környezetében ( önkormányzatok, Megyei TP , és bizony Hiv . Önkorm. TP. ) kellett meg vívnia . Akkor valahogy nem nagyon volt jelentkező a parancsnoki posztra, valahogy nem tűnt nyerő, főleg nyugdíjas állásnak. De mielőtt még bárki azt gondolná hogy most már egy pk-i munkakör maga a tökéletes nyugalom, a semmittevés , annak had mondjuk el hogy, itt nincs ilyen – olyan előadó, akinek kiadjuk a felülről érkező „agyrém” feladatok elvégzését, nincs adminisztrátor (esetleg dekoratív külsővel), stb. Mindent magunk csinálunk. Legtöbb pk. az utolsó adminisztrációs munkától kezdve, a gyakorlattervekig, az anyaggazdálkodásig , a személyzeti munkáig , a köztestület belső szervezeti életének szervezéséig ( + a meglévő egyesület ) maga végzi. És nem árt tudni hogy mi úgy megyünk pénzt kunyerálni , hogy szakhatóságilag felhúzott szemöldökkel nem tudunk hümmögni a tárgyalások alkalmával. Ezután már csak hab a tortán hogy az OKF, valamint az illetékes MKI ellenőrzőt ezen egyéni szoc.problemák nem igen hatják meg. Ő a vegytiszta önkéntestől is ugyan úgy kéri a feladat végrehajtását, legyen az híradó ügyeletes , 1-es kezelő stb. mint a hivatásos kollégától.
És felejtsük el az 1/2003 . I. fejezet 17. pontját. Mi legtöbb esetben minden tűzhöz vonulunk. Persze megtehetnénk hogy nem, de mégis . Hogy miért ? Ez jó kérdés.
Tehát ne irigyeljen senki bennünket. De ne is sajnáljon. Mert ezt mi kerestük, akartuk magunknak. Néha persze eszünkbe jut, hogy mi nem ilyen lovat akartunk. Dolgozunk is rajta „ezerrel” hogy a ló egyre jobban nézzen ki, jobban húzzon, és lehetőleg ne a szakadék felé. Na meg ne a másik ló elől egye el a zabot. ( Bármennyire is hihetetlen egyik fő szempontunk ez )


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 22. 19:52 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma

Csatlakozott: 2002. szept. 02. 10:37
Hozzászólások: 980
Tartózkodási hely: Európa
Offline
:D


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 23:13 
Szent Tömlő őrzője

Csatlakozott: 2002. dec. 01. 18:49
Hozzászólások: 2180
Tartózkodási hely: Várpalota
Offline
Mindenkinek igaza van.
Senkinek sincs igaza.
Csak én látok tisztán.
Ki tudja, hol a szemüvegem? :?


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 21:42 
szikracsapkodó

Csatlakozott: 2003. feb. 16. 14:52
Hozzászólások: 14
Offline
p/20, lehet, hogy nem a státusz kell valakinek, csak szeretne rendet?
egy kis buli, egy kis közös akármi, ez kell ma egy köztestülethez?
amúgy egy apró infó, amikor a botrány kezdett begyürüzni, mindenki a pk ellen volt!!! csak ahogy változtak a napok, többen elgondolkoztak, mi lesz ha valaki új jön?! vége a bulinak a kényelmes életnek? akkor inkább maradjon a mostani MINDEN MENJEN EGYRE NEHEZEBBEN?

HIÁBA VAGY "BARÁTJA" A JÓZSINAK ÉS SZÚRKOLSZ NEKI, BÁR EHHEZ JOGOD VAN, DE HA A TE KÖZTESÜLETEDNÉL IS ELŐJÖNNÉNEK OLYAN DOLGHOK AMIK FÜREDEN MEGTÖRTÉNTEK/TÖRTÉNNEK MEGNÉZNÉM MIT IS CSINÁLNÁL?!

SEMMI KÉTSÉG A FÜREDI KÖZTESÜLET LÉTÉT A BF/20-AS ÉS NEMCSAK Ő HANEM A TÖBBI LELKES EMBER MUNKÁJA HOZTA LÉTRE!

DE ATTÓL MÉG LEHETNE NORMÁLISAN IS MÜKÖDNI MINFD AHOGY TI IS!

AZ CSAK JÓ MAGYAR SZOKÁS, HOGY BELEMAGYARÁZZUK, HOGY VALAKINEK KELL A HELY! HA A JÓZSINAK IS KELLENE A HELY, AKKOR MEGFELELT VOLNA AZ ELVÁRÁSOKNAK.

MÉG VALAMI, HA NEKED ELŐÍRNAK VALAMIT, HOGY KELL A BEOSZTÁSHOZ CSALSZ VAGY MEGCSINÁLOD?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 20:42 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma

Csatlakozott: 2002. aug. 28. 20:19
Hozzászólások: 542
Tartózkodási hely: Pomáz
Offline
Döbbentem olvasgatom a hozzászólásokat, döbbentem és szomorúan. Szóval valakinek kellene a Balatonfüred/20-as státusz. Nekem legalábbis úgy tűnik. Persze sok sarat lehet dobálni, lehet jogszabályokra hivatkozni, lehet példát statuáni, lehet koncepciós pereket indítani. De ezek annyira KGB-s módszerek, hogy az már fáj. Valamit szögezzünk le: a jelenlegi -támadott - parancsnok nincs már 1000 éve a posztján, ma Balatonfüreden nincs tűzoltóság és annak a kétnyüzsgő "kollégának" ma nincs állása, vagy legalább is nem a tűzoltóságnál.
Az, hogy egyáltalán léteznek ma önkéntes tűzoltóságok, vagy egyáltalán létezik önkormányzati tűzvédelem, abban a Balatonfüred/20-nak ELÉVÜLHETETLEN szerepe van. Amikor szinte fél illegalitásban kellett harcolnunk az igazunkért, amikor a nap 24 órájában folyamatosan kellett ugrani és menteni fizetés nélkül, köszönömért sem, amikor technikailag a mai szintre kellett felfejleszteni a tűzoltóságot, amikor napi konfiktusokat kellett megoldani megyével, TOP-pal, akkor senki nem irigyelte a Bf/20-at. Amikor minden megvan, csak a készbe kell beleülni, azt már igen, az kényelmes. Gratulálok a "hős tűzoltóknak", akik ezt meg merik csinálni.
Józsi, kitartás! Ja, javaslom, hogy állományod tagjaid külde el munkalélektani vizsgálatra (Tatabánya), mert a munkahelyi, ill. káreseti légkör megrontóival én nem mernék bemenni egy égő házba!!!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 20:34 
csizmás kandúr
Avatar

Csatlakozott: 2003. jan. 19. 19:27
Hozzászólások: 234
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar
Offline
Sziasztok

Szerintem a Lánlovagok Fórumot nem azért találták ki, hogy személyeskedésnek és ellenségeskedéseknek adjon helyet. Jó lenne, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

Mariann


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 11:24 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma

Csatlakozott: 2002. szept. 02. 10:37
Hozzászólások: 980
Tartózkodási hely: Európa
Offline
ha ezt folytatni szeretnétek nyissatok egy zárt topicot magatoknak..., ha javasolhatom.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 10:16 
szikracsapkodó

Csatlakozott: 2003. feb. 16. 14:52
Hozzászólások: 14
Offline
Kicsi:

Abban teljesen egyetértünk, hogy az a pár ember aki ("egy fő (pk. helyettes) főiskolával és tiszti átképzővel, egy félállású tűzoltó szakmunkásképzővel, két másik félállású meg a megyei tűzoltóságnál hivatásos tűzoltó") hivatásos tűzoltó az ért a szakmájához. A többiek mellé azért tegyünk két kérdőjelet (a vonulós tűzoltó a szakmájával természetesen képben van mikor mit érdemes, kell szerelni) :?: :?: . Ha rendesen elolvastad volna a jogszabályokat amikor a parancsnokodat alkalmazták az 57/97 BM rendelet volt hatájos, de nem is ez a lényeg :!: , a köztestület kötelezte a parancsnokot az érettségi megszerzésére nem a jogszabály, attól függetlenül, hogy 94-ben elvégezte a tűzoltó szakmunkást. Illetve nem árt, ha valaki olvassa a jogszabájokat csak akkor nem eggyet kellene, hanem az összeset. A technikátokra vonatkozóan is vannak azért gondok, tudomásom szerint, nem beszélve az elhejezésekről stb.
Nyugodt szolgálatot mindekinek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 21. 1:55 
pernyekergető

Csatlakozott: 2002. nov. 19. 0:03
Hozzászólások: 29
Tartózkodási hely: Balatonfüred
Offline
Először is kedves "törvénytelen"!
Nagyon, ill. majdnem nagyon jól informált vagy. Ugyanis ,ha megnézed a 32/2002 bm rendletet, és figyelmesen elolvasod, akkor látod, hogy középfokú (szakmai) végzettség szükséges az önkéntes parancsnoknak. A hivatásosoknál a középfokú végzettség valóban az érettségire is kiterjed, de az önkénteseknél azt írja, hogy önkéntes parancsnoki szak, amit a mi pk.-nk már 1992-ben megszerzett, amikor te még lehet, hogy a világodat sem tudtad :!: :!: A másik dolog, hogy te írtad, hogy a parancsnok miatt csorbul a tűzoltóság hírneve (vagy valami ilyesmi). Szóval elenyésző lenne ez a csorbulás, ha az ilyen gerinctelen alakok mint TE nem tennének arról, hogy ország-világ ezt megtudja. Szóval te nekem ne dumálj, hogy árt a tűzoltóság hírnevének ez a dolog, hiszen mi meg vagyunk elégedve a parancsnokunkkal teljes mértékben. A 42 köztestület közül az első 3 helyen vagyunk technikailag, vagy szakmailag.Kinek van 30 m-es gépezetes tolólétrája, 3 fecskendője. egy vízszállítója egy mikrobusza és egy parancsnoki gjműje??? Az iskoláról nem is beszélve, mert a pk. rendelkezik parancsnokképzővel, egy fő (pk. helyettes) főiskolával és tiszti átképzővel, egy félállású tűzoltó szakmunkásképzővel, két másik félállású meg a megyei tűzoltóságnál hivatásos tűzoltó. Nálunk az egész állomány rendelkezik (önkéntesek is) hathetes tanfolyammal, tehát mindenkinek megvan a maga beosztásához való iskolája. Tehát ezért írtam az elején, hogy csak majdnem vagy jólinformált, mert semmi probléma sincs a képesítésekkel. Tehát ne üsd bele az orrod a másik dolgába, mert belebuksz. Térjél át másik témakörbe és írdd a magad kis ostobaságait.
A többieknek kívánok eseménymentes napokat és jó egészséget!!


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 20. 23:56 
tűzkakas-idomár

Csatlakozott: 2002. dec. 10. 3:57
Hozzászólások: 301
Offline
Törvénytelen! Szeretném felhívni valamire a figyelmed úgy általánosságban, mert az ominózus " Milyen parancsnok az akit a beosztottja véd" mondatod is általánoságban szólt a parancsnokokról, illetve rólunk, beosztottakról. Nos az, hogy egy beo védi a parancsnokát lehet seggnyalásból, és lehet azért, mert jó az a parancsnok. Innentől kezdve mondatodban a parancsok, és a felső vezetés ellen mindenféleképpen lázadó ember arspoetikája fogalmazódik meg.


Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2003. feb. 20. 22:26 
szikracsapkodó

Csatlakozott: 2003. feb. 16. 14:52
Hozzászólások: 14
Offline
Persze milyen parancsnok az akit a beoja véd?

Nem támadni akarlak kicsi, de ezt be kell látnod.

Nos, azt hiszem egyelőre ennyi a füredi témával kapcsolatban.

Itt senkinek nem kell kitőlteni amit nem akar, hát tőlem se várd el!

De mindeki elgondolkodhatna rajta, ha vele esne meg ilyen mi történne?
/van benn politika, vagy nincs?/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1227 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
Impresszum és moderációs alapelvek
Lánglovagok Egyesület - egyesulet.langlovagok.hu
Legfrissebb hozzászólások: RSS

   Lánglovagok Egyesület | Lánglovagok.hu tûzoltóportál | Lánglovagok Hírlevél © Lánglovagok.hu 2001-2016.