Értelmetlen balesetek

Egy hely, ahol a mindennapi munka során felmerült szakmai kérdéseket lehet kitárgyalni.
KisCsiga
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2003. nov. 20. 23:16
Tartózkodási hely: Magyarország

Hozzászólás Szerző: KisCsiga » 2006. jún. 24. 11:33

Sziasztok!

A baleseteknek nincs értelmük, így minden baleset értelmetlen! Vannak itt a hozzászólók között, akik többletjelentést fedeznek fel egy-egy ilyan értelmetlen balesetben! Valóban van benne valami...

Szigorúbb fellépés!? De amikor szigorúan "odavág" a jog, illetve a jogalkalmazó (Rendőrség), akkor "az én drága kicsi fiam nem csinált semmi rosszat, csak a barátaival jól érezte magát... olyan sokat tanúl/dolgozik... megérdemel néha egy kis szórakozást...!?"
Igen megérdemel, csak nem a mások életével, teti épségével, anyagi javaival... (való szórakozást), innentől kezdve már nagyon sok a felelőtlenség (és kevés a felelős)!

Mindenki viseltessen felelőséggel magáért és másokért is!

A társadalomnak, így az őket képviselő politikusoknak az az érdekük, hogy ne legyen felelőségre vonás, mert ők szeretnek szabadon garázdálkodni! Odáig, amíg nem az ő kárukra történik a (jog)sérelem! Onnantól törvények szigorítása, politikusok, rendőrök és minden hatóságok és élők felelőségének keresése és megállapításának szorgalmazása előtérbe kerül...!!!

Tessék felnőni!

Példának a nagy és kemény motorosok, akik a bőrruhájukban és bukósisakjuk alatt az erős és gyors járművön űlve bosszantják és veszélybe sodoják a közlekedőket és incselkednek a rendőrökkel... Baleset részeseként (nagyobb százalékban okozóként!) már mentegetőzés, magyarázkodás... Ekkor látni meg, hogy milyen pitiáner kis féreg egyik-másik! "Mindjárt jön az édes anyucikám és majd ő...!" - mondta a minap az egyik kemény legény! :)))

Útálom az idiotizmust, ami a közlekedést és az életet jellemzi! Ez főként azért bosszant, mert egy nagyon pici odafigyeléssel sokkal jobban élhetnénk! És ez nem anyagi kérdés!!!

Üdvözlettel!

KisCsiga
"to SERVE and PROTECT"
Avatar
Harley
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2254
Csatlakozott: 2002. aug. 10. 10:22

Hozzászólás Szerző: Harley » 2006. márc. 27. 21:01

Avatar
Gabi bácsi
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2005. márc. 10. 9:46
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Gabi bácsi » 2006. jan. 30. 13:04

Van igazság abban, amit írsz, Sheja. Ennek ellenére nem állítok mást, minthogy az élete lehet értelmes, boldog és szép is.

Ami lényeges, hogy ez nem ugyanaz az élet, amit a baleset nélkül élt, élhetett volna. Tehát egészen mást kell keresni! Az ilyen sérült emberek, lelkileg lesznek nagyon gazdagok. Lehet, hogy soha párt nem talál magának, bár még ez sem biztos.

Elég, ha arra gondoltok, hogy mi, akik "szépek" vagyunk, táncolni, autózni, szeretkezni szoktunk, gyakran lelkileg nagyon rászorultak vagyunk. Sokkal gyakrabban, mint azt gondolnátok, sokkal gyakrabban, mint azt az emberek saját magukról felismernék. Sokkal. Nagyon sikeres emberekről mesélhetnének a pszichiáterek vagy a papok.

Az élet sokféleképpen lehet szép és boldog. Én annak idején repültem, ma már nincs időm rá, jártam krosszversenyekre, de ma ez szintén kimarad. És amit szerettem vagy szeretnék csinálni, annak nagy részére nincs időm vagy pénzem. Sokszor tehát nem én döntöm el, hogy miről mondjak le. És ez nincs másképp velük sem, csak nagyobb a kényszerítő erő, és sokszor végleges. De marad sok lehetőség, amiről nem kell lemondaniuk, és a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva lehet találni más dolgokat.

Nem mondom, hogy könnyű vagy jó a helyzetük, de azt állítom, hogy sok küzdelem árán még akár boldogabbak is lehetnek ezek az általunk szerencsétlennek talált emberek, mint mi. Van rá példa.

A jó az lenne, ha nem történnének ilyen értelmetlen balesetek. De ha már igen, akkor a legtöbb esetben nem szabad feladni. És a szülők is biztos erre gondolnak. Nehéz lemondani a gyerekedről. Nekem három van, és egészségesen is az ember mindent megtesz értük, hát még ha muszáj!
Gabi bácsi

Aki tanul, az hülye, aki nem, az is marad.
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2006. jan. 21. 15:46

Valahol nagyon mélyen magamban megértem a szülöket is. Amikor vesztésre álltunk és az orvos csak széttárta a kezét, hogy a következő 48 óra dönti el, mi lesz Manoval, és nem tudhattam, hogy épen , okosan, agykárosodás nélkül fogják tudni meggyógyítani az aghártyagyulladásból, nos akkor én is azt kértem istenntől, hogy mindegy, de ne vegye el tőlem.
Igazad van Bozso önzés:(( de ott és akkor nem tud az ember okosan dönteni.
Egy ember hozhat döntést most már a lány sorsában, saját maga. UGy tudom, ha sikerül az arcátültetés , akkor ő jelentkezett ennél az orvos teamnél, hogy vállalkozna rá. Talán valamit visszakaphat az életéből.Valmai iylesmit hallottam a hírekben régebben.
Avatar
Mazsola
kapacsmester
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2005. ápr. 23. 23:07

Hozzászólás Szerző: Mazsola » 2006. jan. 21. 0:23

Erről a lehetőségről nem tudtam, hogy a szülők dönthetnek, ha nincs túl sok jóra kilátás. Ahol én dolgoztam a félévben, ott nem volt hasonló eset, mert csak idősek voltak, akiknél valahogy könnyebb azt mondania a hozzátartozóknak, hogy ez már nem valódi élet, legyen inkább vége. De fiataloknál ez nehéz lehet nagyon.
Egyébként én biztos öngyilkos lennék a helyében. Nekem az egyetem az életem, a leendő hivatásom, én csak orvosként tudom elképzelni magam. Ha valami, mondjuk egy hülye miatt a közúton, szertefoszlanának a terveim, és csak a mindennapi életemért is küzdenem kéne, az már nem én lennék és nem az én életem lenne. Biztos ennek a lánynak is voltak tervei, de ügyesen elintézte ez az eszement. :???:

(Néztem a TV műsort, de nem láttam mostanában ezt a filmet. Bár mindegy is, mert jövő héten már visszamegyek Szigethalomra, ahol nincs Spektrum. :-( Majd ismétlik nyáron is, remélem.)
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2006. jan. 20. 19:33

Gabi bácsi nem értek egyet Veled. Biztosan sok érték van a lányban, már csak azért is, mert mint irtam én véget vetettem volna az életemnek, ő pedig hracol nap mint nap.
De, a belső értékek a családodon kívül senkit nem érdekelnek!!!!
Elég ha kicsit más vagy, nem kell ennyire sajnálatra méltónak lenned, de nem azt fogják meglátni, hogy kedves, okos, értelmes, jószívű vagy. hanem azt, hogy kövér, kancsal, X lábú.
Az emberiség ha csak felennyire lenne toleráns, nem lenne ennyi depressziós ember.
Avatar
Bozso
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2003. dec. 14. 14:44
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Bozso » 2006. jan. 20. 15:28

Legmélyebb tisztelet mellett az emberi élet irán, szerintetek ezt lehet életnek nevezni? Mert amennyire én látom, ez a lány az életben nem lesz képes az önálló, független életre. És a lelke mennyit sérülhetet, amikor nap mint nap látja, hogy mivé lett és ez végleges, és hogy az emberek - a családon kivül - hogyan viszonyulnak hozzá. Mert biztos, hogy nem csak megértőkkel találkozik.
Mazsolának: a szülőknek az elején, amikor még 10 % körül lehetettek a kilátások, dönteniük kellett(?) volna, hogy akarnak-e ilyen életet a lányuknak... Mi itt a kh-ban sokszor találkozunk hasonló - nem traumás - esetekkel, amikor sokszor a szülők "önzősége" miatt kerül sor újabb és újabb műtétre, ahelyett, hogy elengednék a gyereket... Most volt-lesz a Spectrumon egy film, Dilemma címmel, aminél én voltam a szakértő, ott is hasonló kérdéseket feszegetnek. Akit érdekel, nézze meg. :???:
Avatar
Gabi bácsi
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2005. márc. 10. 9:46
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Gabi bácsi » 2006. jan. 20. 10:12

Gondoltatok már arra, hogy ha külsőleg nem túl elegáns a hölgy, és mindennap kűzdenie kell az egészségéért, de lehet lelkileg szép az élete, ha túl jut ezen a sokkon?
Gyakran ilyen sérült emberek boldogabb életet élnek a sok nélkülözés ellenére, mint mi, egészségesek. Az egész értékrendjük megváltozik, és általunk elképzelhetetlen értékeket kapnak, találnak az életben. :-)
Gabi bácsi

Aki tanul, az hülye, aki nem, az is marad.
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2006. jan. 20. 9:17

Mano jelenleg nem gyógyítható. Javítgatható, és minidg van valami....
Ha tudnátok miylen küzdelem árán irom ezeket a sorokat... ez egy vadállat a kezemen, kell neki az egééééééééééééééér.
Avatar
Mazsola
kapacsmester
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2005. ápr. 23. 23:07

Hozzászólás Szerző: Mazsola » 2006. jan. 19. 23:04

Nem hiszem, hogy a szülőknek ne mondtak volna el mindent már az elején, hiszen a kiindulási állapot vs. még ennyire sem adott reményt...
Mit tudtak volna tenni? Ha küzdött az életéért és úgy látszik igen, akkor úgyis életeben marad. Már ha ezt életnek lehet nevezni. Na, én ügyesen visszatértem a Te kérdésedhez... Persze most már lehet, hogy megbánta és most már feladná. Ezt nem tudhatjuk.
Avatar
Bozso
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2003. dec. 14. 14:44
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Bozso » 2006. jan. 19. 21:21

Nehéz eldönteni. Manónak igaz, volt súlyos betegsége, de ha jól tudom, ez gyógyítható, még akkor is, ha hosszú idő és sok szenvedés. De ez a kislány, ez már defnitív.... Ez már végállapot.... Nem hiszem, hogy a szülőknek ne mondtak volna el mindent már az elején, hiszen a kiindulási állapot vs. még ennyire sem adott reményt...
A korai elküldésért meg nem a cica, hanem az egeret kergető csizmás kandúr a felelős!!!! :-D :-D :-D
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2006. jan. 19. 19:27

MÁrmint ha velem történik hasonló. ez még az előzőhöz tartozik de a cica elküldte az üzenetet:)) idő előtt.
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2006. jan. 19. 19:26

Bozso, az élet nem igazságos, és nem tudom, hogy van-e valaki, aki megadhatná a kérdésedre a választ. A lány valószínű sokszor nagyon megbánta, hogy életben maradt.
A szülei is talán, ez oylan, mint amikor tőlem megkérdezik, most, hogy ha a pocimban kiderül, hogy Mano beteg, elvetetem-e. MÁr nem tudok rá válaszolni, hiszen ismerem Őt.
De valószínű én elmentem volna....
Avatar
szszot
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1580
Csatlakozott: 2005. okt. 02. 17:15
Skype: szszot
Tartózkodási hely: Szolnok

Hozzászólás Szerző: szszot » 2006. jan. 19. 15:58

Wow nah az ilyen esetek is bizonyítják az ittas vezetőkkel szigorúbban kéne eljárni :-x :-x :-x
Avatar
Bozso
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2003. dec. 14. 14:44
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Bozso » 2006. jan. 18. 22:37

Frinyó írta:Csak erős idegzetűeknek!
http://bexter.atw.hu/erdekes.php
Bár nem igazán tarozik a topic témájába, de szerintetek érdemes volt túlélni....? :???: :???: :???:
Avatar
Mazsola
kapacsmester
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2005. ápr. 23. 23:07

Hozzászólás Szerző: Mazsola » 2006. jan. 18. 22:13

Ez tényleg nagyon megrendítő, Frinyó. Adná Isten, hogy olyanokhoz is eljusson ez az oldal, akiknek ez igazán szól és talán kicsit magukba szállnak. Bár naivság ezt gondolnom. Ők úgyis elintézik olyanokkal, hogy: ÁÁÁÁ, én nem is megyek gyorsan, ha iszom! vagy Csak a kertek alatt szoktam menni, ott meg kivel találkoznék?
Soha nem fogom megérteni, hogy miért jó fájdalmat okozni másoknak vagy akár a saját szeretteiknek. Miért nem lehet előtte gondolkodni, mielőtt áthágnák a szabályokat azzal, hogy: Velem ez úgysem történhet meg! Ha meg mégis megtörténik a baj, mert mégsem Duncan Mcloadok, akkor meg jöhet a bocsánatkérés, meg a Nagyon sajnálom, nem akartam ezt csinálni! De akkor már késő.
És ahogy tapasztalom, egyre inkább jellemző lesz, hogy túlbecsülik az emberek magukat és egyre több felelőtlenségbe mennek bele. Bár lehet, hogy régen is ennyi felelőtlen ember volt, csak manapság a kocsik gyorsabbak, ezt nem tudhatom, ehhez túl fiatal vagyok.

Üdv.
Avatar
Frinyó
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 979
Csatlakozott: 2005. feb. 21. 19:57
Tartózkodási hely: Tárnok

Hozzászólás Szerző: Frinyó » 2006. jan. 18. 21:22

Csak erős idegzetűeknek!
http://bexter.atw.hu/erdekes.php
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"
Avatar
Gabi bácsi
tűzkakas-idomár
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2005. márc. 10. 9:46
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Gabi bácsi » 2006. jan. 09. 9:22

Tisztelt Urak!

Magam is három és fél évig vezettem villamost, és nagyjából azóta foglalkozom balesetelemzéssel is. A villamos elé néhányan figyelmetlenségből mennek be, de nagyon sokan vannak, akik nem tudják felmérni a villamos lehetőségeit, és nem ismerik a saját járművükét sem. A vasaló - mi is így hívtuk annak idején a tuját - lassan megy, és ezért sokkal ártalmatlanabbnak hiszik sokan, mint amilyen valójában. Tényleg lassú, de megállítani még így is nehéz. Hihetetlen volt a vezetőülésből látni, hogy mennyien kockáztatják a saját és a velük utazók épségét, hiszen aki a villamosban van, annak a legtöbbször az ijedtségen kívül nem sok baja lesz a balesetek során. Ezeket a kedves honfitársakat pedig kamikázéknak nevezte a szakma akkoriban. Külföldi részessel nemigen találkoztam, más országokban - keleten nyugaton egyaránt - tudják, hogy milyenek az erőviszonyok, jobban tisztelik a vasalót. Meg is lepett a vonat elé hajtó, 33 német túrista halálát okozó német buszvezető. Ott ez a "sport" jóval kisebb táborban "népszerű", mint nálunk.
Gabi bácsi

Aki tanul, az hülye, aki nem, az is marad.
Avatar
tűzzománc
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 974
Csatlakozott: 2004. aug. 06. 22:59
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: tűzzománc » 2005. dec. 07. 10:45

Mára nem tellik el hét úgy, hogy ne szenvedne egy- egy kolega balesetet mások felelőtlen viselkedése, vagy vezetési stílusa miatt. Szomorúan láttam a reggeli híradásokban a mentős bajtársunk sorsát.
Ezúton fejezem ki őszinte részvétem és együttérzésem, a mentőautót vezető barátunk családjának, barátainak és kollegáinak
Avatar
TLF4000
pernyekergető
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2002. aug. 27. 16:28
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: TLF4000 » 2005. nov. 30. 11:57

Sziasztok!

Ezzel egyet értek, hogy a két tényező nem minden esetben össze függő dolog! Ellenben ennél a balesetnél szerintem fenáll a veszélyes az összefüggésnek, és lehetséges, hogy a figyelmetlenség is hozzás párosult!

Viszont a másik balesetnél egy idős férfi volt az, aki az autót vezette, és ő sérült meg, mikor összetalálkozott a "sárga vasalóval"! A kérdésem még mindig az lenne, hogy, hogyan nem lehet észrevenni egy villamost! Szerintem elég nagy, elég sárga, és ráadásúl sínen közlekedik, ami arra enged következtetni, hogy ha át szeretnék hajtani a sínen, akkor azt nézem meg, hogy nem jön-e a villamos! És egy elég jól belátható részen, hogy nem lehet észerevenni!? :-k
Vagy ebből levonható esetleg egy olyasféle következtetés, hogy ennyire figyelmetlenek és türelmetlenek az emberek??? :-s :-( :-k Természetesen vannak kivételek!
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2005. nov. 30. 9:42

Igen, én is ezt mondom, hogy a téma egy baleset volt, de aztán kilyukadtunk a kor és a vezetési képesség összefüggéseire.Még minidg tartom a véleményem, ezen két jellemző nem függ össze egymással. Egyéni adottság.
teso1969
lángterelgető
Hozzászólások: 196
Csatlakozott: 2005. márc. 20. 20:40

Hozzászólás Szerző: teso1969 » 2005. nov. 29. 21:50

sheja írta:Kedves TLF4000, egy másik topicban pont ezen témával figlalkoztunk, probáltunk egy fiatalembert meggyőzni arról, hogy a fiatalok nagy többsége, erős autókat kapnak maguk alá, és elfelejtkeznek arról, hogy a szabályok betartásával biztonságosabban közlekedhetnek.
Ugyan már Sheja abban a topicban messze nem erről szólt volna a nóta !
Csak néhány csőlátású erre terelte a témát!
sheja
kapacsmester
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2004. dec. 15. 18:53

Hozzászólás Szerző: sheja » 2005. nov. 29. 14:20

Kedves TLF4000, egy másik topicban pont ezen témával figlalkoztunk, probáltunk egy fiatalembert meggyőzni arról, hogy a fiatalok nagy többsége, erős autókat kapnak maguk alá, és elfelejtkeznek arról, hogy a szabályok betartásával biztonságosabban közlekedhetnek.
Avatar
TLF4000
pernyekergető
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2002. aug. 27. 16:28
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: TLF4000 » 2005. nov. 29. 10:10

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyen vetem-e fel a kérdéseimet!? Az elmúlt pénteken (nov. 25.) történt Budapesten két olyan baleset is ami szerintem elkerü lhető lett volna! Az egyiknél meghalt két igencsak fiatal fiú (18, 21), a másiknál pedig súlyosan megsérült egy idős férfi! Azt mondjátok meg, hogy hogyan nem lehet észre venni egy villamost?! :-k Mielött bekanyarodunk egy olyan utcába, ahova csak villamossín keresztezésével haladhatunk be, akkor méginkább körülnéz az ember! Vagy nem?
Jól gondolom, hogy a másik balesetnél a fiatalok nem igazán tartották be az útviszonyoknak megfelelő sebességet és ez miatt következett be a baleset?! Ha ez így van, akkor itt ismételten bebizonyosodik, hogy nem sok rutinnal vezetett a srác és Schumahernek képzelte magát :-x és ennek sajnos a barátja is áldozatául esett!! Itt megintcsak egy értelmetlen halál, ráadásul egy fiatalé!:-(
Avatar
szszot
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1580
Csatlakozott: 2005. okt. 02. 17:15
Skype: szszot
Tartózkodási hely: Szolnok

Hozzászólás Szerző: szszot » 2005. nov. 15. 20:55

Hello!
Nem tudom van e még valakinek (eggyáltalán van e még) Reality tv!
Azt akatom mondani hogy abba volt egyszer hogy egy gyerek feje beszorult az eggyik baseball csapat bronz tigise szájába és a szegény tigrishez jóhogynem fogorvost hívván kivágták a szép nagy fogát :-P
Meg olyanra is emlékszem hogy a dagi gyerek beleszorult a hintába :-P :-P
..............Én még csak 15 vagyok ezért poénnak fogom fel az ilyet, persze lehet ha látnám nem lenne kedvem nevetni (főleg ha velem történik..........

De akkor is aki nem fér a gyerek hintába mert nagyobb akelleténél az ne akarjon beleülni :-) .............
Válasz küldése