Pilisvörösvári mentőbaleset

Mentők, rendőrök, mindenki, akinek kéklámpája van, vagy életet ment.
Avatar
Barni
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 618
Csatlakozott: 2002. okt. 19. 15:35
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Barni » 2004. márc. 23. 21:55

Resc. írta: A balesetet szenvedett vörösvári mentő azonnalos feladathoz vonult (mint tudjuk, kéklámpa sziréna kötelező ) tehát ennyit arról, hogy nem volt sürgős feladata.
Resc.
Engedj meg néhány gondolatot. A szóbahozott mentő mentését mi végeztük, és a lábán sérült kollégát is mi emeltük ki a roncsból, ezért van némi információnk a történtekről, amit miattad szükségesnek látok megemlíteni, mivel az általad történt beírás olvasásakor egy kívülálló nem biztos, hogy el tudja dönteni, hogy most mit is gondoljon az esetről. Az eset kb tavaly nyáron dél körüli időben történt. Az esethez első kiérkezők voltunk, és a teljes műszaki mentést mi végeztük el. A később amputált mentőápolót mi vágtuk ki és mi is helyeztük a hordágyra. A lábfeje bokától lógott, és a lábszára is ezer helyen összetört. A helyszínen a tanuk a következő nyilatkozatot tették: A mentő kéklámpával, sziréna nélkül közlekedett, tehát a megkülönböztető jelzés használata nélkül! Egy Fordot előzött a szentiváni elágazás után Budapest irányába, ahol enyhén bakhátas az úttest. A szemből közlekedő Mercedes mixer gépjármű vezetője vizuálisan érzékelte a mentő előzését, és teljesen lehúzódott az út szélére. A Fordos nem látta, hogy őt előzik, és a szirénát sem hallotta, ezért az előzést sem tudta elősegíteni. A szirénát a Mercedeses sem hallotta, csak látta szemből a kéklámpás autót, ezért lehúzódott. A mentős látta, hogy nem tudja az előzést befejezni, ezért belelépett a fékbe, és a bakhát megdobta a mentőautót, ami 180 fokos fordulatot tett, és a jobb elejével belecsapódott a mixer bal elejébe. A mentőben két beteg volt, egy férfi és egy nő, az egyik a hordágyon feküdt, a másik a hordágy melletti ülésen ült. A két személyt éppen kórházba szállították egy kezeléshez. (Úgy emlékszem, dialízis kezelésre) Mind a két személy megsérült akiket a helyszínről egy gyerekmentő szállított el. A helyszínen tartózkodó mentők a szóvivőjükkel együtt két dolgot nem értettek. Miért használt a mentő kék lámpát, és az ápoló miért nem ült hátul. A helyszínen tapasztaltak alapján úgy érzem, nem írtam le hülyeségeket, "tehát ennyit arról, hogy nem volt sürgős feladata."
Avatar
masodperc
tömlőszállító
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2004. márc. 02. 14:24

re

Hozzászólás Szerző: masodperc » 2004. márc. 23. 19:38

A mentőkhöz annyit sem értek, mint a tűzoltósághoz... de! Visszaolvastam az előttem szóló miatt, mit írt máp a mentő-balesetről. Akár szabályos volt, akár nem, miért ne beszéljen róla????? Ha nem volt szabályos inkább bújjon el, mint hogy felvállalná? Akkor milyen hivatástudatról beszélnénk? nem hiszem, hogy a mentő srác sajnáltatni akarta volna magát, én nem ezt szürtem le. Egyetértek Resc.-kel.
Resc.
vízpocsékoló
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2004. márc. 23. 16:30

Hozzászólás Szerző: Resc. » 2004. márc. 23. 16:57

sziasztok!

engedjetek meg nekem néhány hozzászólást az általam olvasottakhoz.

A balesetet szenvedett vörösvári mentő azonnalos feladathoz vonult (mint tudjuk, kéklámpa sziréna kötelező ) tehát ennyit arról, hogy nem volt sürgős feladata.

A távolság amit megtett volna pár kilóméter volt a 10-es főúton, de mivel olyan szinten járhatatlan az a főút a túltelítettsége miatt a kéklámpa egyszerűen elkerülhetetlen, erre a pár kilóméterre ült előre csupán a kollega aki valóban betegéhez nem ült hátra. Valljuk be őszintén hányszor ülünk hátra?!az orvos hányszor ül hátra????és őt mikor vonják kérdőre ezért?mert minket nagyon tudnak szállítások közben cseszegetni...de esetkocsit hányszor állítanak meg?

Nos máp-nak üzenném ( ugyan elfogult vagyok, mert kollegáimról van szó, bevallom ) nehogymár el kelljen bujdosnia az ápolónak...nehogy már ne használja ki, ha már a média egyszer az életben velünk van és nem ellenünk...szerintem csakis büszkék lehetünk erre a srácra, hogy van ennyi erő benne, és vállalja ezt a felkérést...mert félreértés ne essék nem ő kereste meg a tv-t.

várnám a véleményeteket.
Válasz küldése