Mennyit keres egy tűzoltó?

Ki és miként lehet tűzoltó? Itt olvashatók a pályázatok és az álláshirdetések is.
Válasz küldése
halas22
pernyekergető
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2007. nov. 29. 11:08

.

Hozzászólás Szerző: halas22 » 2008. jan. 23. 19:17

Addig "könyörög" majd pár tűzoltó a sztrájkjogért még a végén megkapják. Csak ne felejtsétek el, civilként, hivatásos szolgálati törvény nélkül biztos, hogy jobb lesz? Szrájkjognak a kivívása veszélyes fegyver mert hamar kikerülhet a tűzoltó a HSZT alól. Már volt ilyen tervezet.
Avatar
szergejj
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2005. jan. 01. 15:39
Tartózkodási hely: FDBP

X

Hozzászólás Szerző: szergejj » 2008. jan. 23. 15:57

Hy!

Az egészről csak annyit:igen elértük,hogy első a pénz és utána a hivatástudat! Én is a létminimumon kell hogy éljek, a maszek is csak február- márciusban indul. De egy részleges "sztrájk" mit érne el?? Az emberek azt látnák csak, hogy a fa összetörte és betemette a kocsiját és nem segít neki senki,hiszen nincs életveszély! Nem azt mondaná, hogy szegény tűzoltók kevés pénzt keresnek és csak így tovább! Hiszen a civil szféra "irigységének" is köszönhetőek a "kedvezményeinknek" elvonása!! (50% utazási kedv, korengedményes nyugdíj, stb..). Mert ők csak azt látják, hogy bemennek a laktanyába és csak alszanak! Azt már nem hogy mit csinálunk! Itt nem a sztrájk segítene, hanem a civil élettel jobban meg kellene ismertetni a hivatást. Tegyük ki a fecskendőre egy matricát: 25éve csinálom 100ezer Ft-ért havi 240 órában!! Még talán ez is jobb lenne, mint egy részleges "sztrájk"! Ne haragítsuk magunkra az embereket! Még bennünk talán bíznak! Jó tudom a választ erre: Bizalomból éhen döglünk! De lenne nagyobb támogatottsága egy későbbi részleges sztrájknak! De amíg a tűzoltók és a szakszervezetek között is megosztottság van, addig itt nem lesz érdekképviselet és érdekérvényesítés!!!!! Addig pedig akármilyen petició mehet, kőrbe fognak bennünket röhögni! Jah és mindannyian aláírtuk, hogy lemondunk a jogainkról, és másodlagos állampolgárok leszünk. Akinek nem tetszik, az miért van még mindig itt a cégnél? Civilbe se lenne jobb!! Azért!
:C: Mindenkinek nyugodt szolgálatot :C:
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 17. 9:06

Bocs az elgépelésekért....
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 17. 9:03

tűzember
ármilyen hihetetlen számodra mindig lesznek tűzoltók, mert sokan nem a fizettségért teszik a dolgukat, ha szeretik azt, amire felesküdtek az illetmény az akár ajándék is lehet, vagy nem így látod?

Ne haragudj, de ez demagóg szöveg. A hivatásos tűzoltó fizetésért dolgozik, ahogy az esztergályos is, mégsem kap olyan fizetést mint az esztergályos. A hivatástudatot nem lehet beváltani kenyérre, osztálykirándulásra a gyereknek. Tisztelem az önkéntesek tevékenységét, de csak velük sem lehet megoldani a tűzvédelmet, ahogy a hivatásosokkal sem. Kevered a két fogalmat. Én nem lennék önkéntes, ha a család megélhetését még nem teljesítettem, mert a család az első, aki nem igy gondolkodik, az vagy magányos vagy az lesz hamarosan.

Alig néhány hely van ahol ilyen követelményeket támasztanak a munkát illetően, viszont csak mutatóba lehet olyat találni ahol ennyire károsítja az egészséget a munka jellege. Ne csak az érzelmekből indulj ki hanem a hivatalos vizusgálatokból is. Olyan fokú stressz mennyiség éri a tűzoltót, hogy csodaszámba megy ha ép és egészséges tűzoltót fogsz találni évesen.

Azzal egyetértek, hogy mindig klesz tűzoltó, azonban az új tervezetek szerint egyetlen tűzoltó sem éri el a szolgálatból nyugdijba távozott kategóriát, mert lehetetlen. Ha nem bírja, akkor majd az utcára teszik. Még valami, lényegeskülönbség van a havonta vonultam hármat és a között, hogy egy éjjel vonultam tizet-tizenötöt.
Petikeee lehet, hogy keveset élt, nem tudom, de én például nem éltem keveset és azt sem mondanám hogy szarúl, de hogyő erről tehetne azt kötve hiszem, mivel a törvényeket, sem ő, sme te, sem én nem kreáljuk.

Tudod van egy mondás, hogy ha nekünk ez is megfelel, akkor nem érdemlünk jobbat, többet, csakhogy a világ és az ember természete nem ilyen, akkor se, ha te egyébként erről meg vagy győződve. Nincs jogod bárkinek az elhivatottságát megkérdőjelezni, csak azért, mert elvakult vagy.

Remélem ebből a fajtából egyre kevesebb lesz, mert, ha a te fajtádból kerülnek ki a jövő vezetői, akkor azt a részt ki is lehet húzni, ami igy szól: "beosztottaimról legjobb tudás szerint gondoskodom", mert már boritékolható, hoghy mennyire harcosan álsz majd ki a jogaikért.

Van itt a fórumon olyan Parancsnok aki itt is kiáll az embereiért és ezért maximális tiszteletem az övé. Tisztnek lenni nem addig tart, hogy felvenni a zsozsit és megmondani a tutit, csak sokan ezt már elfelejtették, amiért is szégyeljék magukat. Az is aki szó nélkül tűri, hogy bármit megtegyenek a beosztottaival.

Rendkivüli eset, adom a nevem is hozzá. :-)

Cservák Gábor fhdgy.
F.Tibi
kapacsmester
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2003. szept. 03. 21:14
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: F.Tibi » 2008. jan. 17. 8:07

Egy kezdő tűzoltó őrmester tavaly cakli-pakli mindent beleszámolva 425 Ft netto órabérre számíthatott. De még egy öreg sofőré sem érte el az 550 forintot. A netto minimálbér 312 forint volt.... Hát ennyit keresett tavaly egy tűzoltó. Illetve, ha azt nézzük hogy a most végzettek már szakmai számmal ellátott szakmunkás bizonyítványt kaptak, akkor az ő esetükben nem is reális ezzel a minimálbérrel számolni. Úgy 374 forint a minimál netto órabér.

Kód: Egész kijelölése

A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog előírásainak megfelelően, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyűlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következő törvényt alkotja:
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2107
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 22:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2008. jan. 17. 6:25

Küldjétek át a fizetéseteket nekem,ha nektek nem számít.

Majd én tudok vele mit kezdeni,nyugi. Tűzember,Szergejj és elvtársaik átutalásait várom és fogadom tisztelettel,nálam nagyon jó helyen lesz.

Privátban megy a számlaszámom.
Avatar
katasztrofális
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2003. júl. 11. 13:16
Tartózkodási hely: Budaörs

Hozzászólás Szerző: katasztrofális » 2008. jan. 16. 20:22

Tűzember:remélem az utolsó mondatot ironikus megjegyzésnek szántad.
A hivatásos tűzoltónak a fizetéséből (illetményéből) kellene megélni.
Avatar
tűzember
tömlőszállító
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2005. dec. 05. 23:18
Tartózkodási hely: Pro Urbe

Hozzászólás Szerző: tűzember » 2008. jan. 16. 20:12

Petike, te keveset éltél, biztosan azt is szarul, de te tehetsz erről, gyere fel ide a nygyvárosba, itt minden happy. Ezer évről mesélsz, nekem elhiheted, 18 éve is más volt.
Ma próbálj meg az önkéntesek fejével gondolkodni és máris eljő számodra a nagyi esete a Mars expedicióban c. történet.
ármilyen hihetetlen számodra mindig lesznek tűzoltók, mert sokan nem a fizettségért teszik a dolgukat, ha szeretik azt, amire felesküdtek az illetmény az akár ajándék is lehet, vagy nem így látod?
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2107
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 22:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2008. jan. 16. 19:17

szergejj írta:Én hiszek a jobb jövőben, ha tetszik, ha nem!
Magyarországon az emberek nagyjából 1000 éve a szebb jövőben hisznek és a szebb jövőt várják. És eljött valaha? Nem. Úgyhogy csak várakozz Te is nyugodtan,garantálhatom Neked,hogy ez az egy dolog tutira el fog kísérni életed végéig. Kb annyi az esélye a szebb jövőnek,mint a 79 éves nagyanyámnak egy Mars-expedícióra.

Tudom Neked és másoknak is ajánlani Ady Endre: A perc emberkék után című versét. 1914-ben írta,majdnem 100 éve már,de még ma is bőven aktuális,sőt,méginkább az lett.

Itt van: http://www.neumann-haz.hu/muvek/ady/ADY694.htm
Atesz690
lángterelgető
Hozzászólások: 155
Csatlakozott: 2007. szept. 02. 17:39

Hozzászólás Szerző: Atesz690 » 2008. jan. 16. 18:36

Üdv szergejj!
Kétlem hogy bármejik tüzoltó totális sztrájkra gondolna. Az eskünk SZENT.
De figyelembe kell venni hogy nincs semmink a hatalommal szemben. Semmink amivel a helyzetünket javíthatnánk. Számtalan olyan eset van ami nem veszélyezteti az emberek életét, de viszont nyomásgyakorlásra alkalmas. Ezen kell elgondolkoznunk. Lassan elemi érdekünk, mert a kilátásaink egyre sötétebbek. A törvényeket megszegik velünk szemben. NÉha úgy tünik mintha másodrendű állampolgárként kezelnének. Velünk bármit megtehetnek mert köt az eskünk. Nembeszélve az utánunk jövőkröl. Ha egyáltalán jönnek ilyen kilátások mellett. Kérlek ilyen szemszögből is vizsgáld a dolgokat. '10-év mulva is kellene tüzoltó. De ha így haladunk nem lessz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÜDV
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje. Az a baj hogy alacsony a kerítés.
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 16. 16:23

Szergej!

A sztrájk szó nem csak a teljes sztrájkot jelenti. Egy favágás nem biztos hogy életet veszélyeztet. Az esküt nem kéne még fennen lobogtatni 5 szolgálat után, ez még csak a belépő jószerével. Bármit is gondolj róla, aki megengedi, hogy mindent megtegyenek vele, az egyszerűen vagy buta, vagy elvakultan buta, vagy másodállás tűzoltó.
Avatar
szergejj
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2005. jan. 01. 15:39
Tartózkodási hely: FDBP

Hozzászólás Szerző: szergejj » 2008. jan. 16. 15:56

Szevasztok!

Megmozgattam a fórumot a véleményemmel. Ki így ki úgy látja. 25 éves vagyok, lassan 5. éve taposom a csizmát. Egyetértek azzal, hogy így ez nem jó! A jövőkép mi le lett festve, igen ez vár ránk vagy még rosszabb. DE, akkor sem azon az emberen kell bosszút állni, aki már amúgy is bajban van. Az állam magasról tesz rá, ha nem az ő miniszterének ég a háza (mindenki emléxik a hatvani esetre!!) És elhiheted, nekem se tetszik, az hogy pl: a maszekba megyek a laktanyából és nem a csajomhoz!! Nem dugom a fejem a homokba, de nem okozok ""ártatlanoknak"" még több kár, meg rémlik vmi eskű is (lehet Petikee már nem emléxik rá!?) Én hiszek a jobb jövőben, ha tetszik, ha nem! A cigánykérdést pedig, tényleg ne itt vitassuk meg. (Petikeeeével egyetértek, nem szeretem én se őket - de erről csak ők tehetnek nem mi!)
:C: Mindenkinek nyugodt szolgálatot :C:
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 15. 12:36

Igy van, ez nem ennek a topicnak a témája.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2008. jan. 15. 12:27

Az alapkérdést kissé mellőztük: MENNYIT KERES EGY TŰZOLTÓ?

Ugyanis ez nem szín kérdés!
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2008. jan. 15. 12:16

Egyébként nekem volt „újmagyar”, meg „furcsa vallású” kollégám, de nem: BAJTÁRSAM, nem csalódtam bennük! Végül is… itt vagyok… Az életem bíztam rájuk!
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2008. jan. 15. 12:11

Ha nem politika... Akkor mi lehet?... Talán... realizmus?
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2107
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 22:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2008. jan. 15. 12:10

Ébred már az ország.

Franciaországból,Olaszországból gyakorlatilag modern eszközökkel telepítik ki őket. Pénzt adnak,hogy eltűnjenek. Mocskos rasszisták.

Önvédelem = rasszizmus?

És az EU mégsem visít. Nem értem.

Na de ennek a topicnak ez nem témája,ezzel kapcsolatban a csevegőben folytathatjuk.
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2008. jan. 15. 11:59

Kérem a Moderátort ezt hagyja fenn, mert eszem ágában sincs politizálni!
Almera
Almera
lángterelgető
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2003. ápr. 15. 8:58

Hozzászólás Szerző: Almera » 2008. jan. 15. 11:57

Egy kis apróság:....
A 18 éves szakközepes fiút egy "nem az idén nyáron lebarnult"
"fiatalember" verte agyon!
Erről senki sem szól, vagy ír.
csak a k....infó!!!!
Fordított esetben most BP-en tüntetne a szadesz és csicskái!
Minden újság TV fasisztázná a magyart!!
Almera
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 15. 11:17

maximafi!

Engem meg tegnap fenyegetett meg egy roma, hogy feljelent, mert eltömtük a rogyadozó kéményét, amikor kint voltunk nálluk. Hozzáteszem, hogy tűzoltói beavatkozásra nem került sor, egyszerűen rossz volt a kémény. Ahelyett, hogy megcsinálná a kéményt azonnal felelősöket keresett, akire rá lehet lőcsölni a próblémát.

Az utcán, villamos megállóban majdnem a kerekek alá lökte egy cigánykölyök a lányomat mert neki indent lehet. Megmagyaráztam neki, hogy nem...

Fényes nappal borotvát fogott rám egy cigány, mert mertem neki szólni, hogy ne köpködjön a villamoson. Egyenruhában voltam éppen az FTP-re mentem. Ennyit a tűzoltók tiszteletéről ebből a körből.

Szóval...Ki a rasszista? Kérdezd meg a cigány rasszizmus (LÉTEZIK) halott áldozatainak hozzátartozóitól, mert a túloldalon nincsenek áldozatok.
Aakiről Petikeee szólt azokat Amerikában életfogytiglanra vagy villamosszékre ítélnék, a demokrácia hazájában, csak itt lehet ezeket megúszni pár évvel. Nem kell szeretni a Ku**c info-t de az igazság néha csak ott található meg.
Avatar
Dwyn
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 1658
Csatlakozott: 2006. aug. 18. 9:04

Hozzászólás Szerző: Dwyn » 2008. jan. 15. 11:02

Szergejj!

Én sem értek eggyet veled, nagyon nem.
Azért nem értek veled egyet, mert mint a strucc a homokba dugod a fejed, csak az "imádom a hivatásomat" szemüveg mögül szemléled a világunkat. Tudod te egyáltalán, hogy mi vár a mostani fiatalokra? Héééé, nem csak mi vagyunk ám a világon. Saccra te is a hozzám hasonló korosztályú védett kategóriába tartozol, akiknek már megvan az 50. életévük elérésekor a nyugdij, de tudnod kell, hogy már régen nem mi vagyunk többen és lehet, hogy ez az arány teljesen és végérvényesen eltolódik a 0 %-ék közelébe az év végére.

Akkor talán ábrázolnám, hogy az ismereteim szerint mi jár majd egy most felszereltnek az életútja során a most előrelátható változásoknak köszönhetően:

-20 évesen felszerel ha véglegesítik kap 85 000 nettót.

-25 évesen már talán eléri a 95 000-et is. Család kezdi érezni, hogy nincs otthon. Eddigre már biztosan nyomja a másodállás gombot, magyarul égeti a gyertya mindkét végét. Eddigre már biztosan eltűnik a rendszerből a 13. havi, a jubileumi pénz és nagy valószínűséggel még az 1,2-es szorzó is. Eddigre a 25 éves határvonalat kitolják 35 évre, ami azt jelenti, hogy ha 55 éves lesz akkor már a lerozzant szervezetével elmehet FŰV-re.

-30 évesen ha van esze már új egzisztenciát épített ki és elgondolkozik, hogy maradjon e.

-35 évesen kezdi érezni, hogy igaza van az Antropológusoknak, hogy ez az időpont a fiatalkor vége.

-40 évesen rájön, hogy ezzel az életmóddal nem hogy regenerálódni nem lehet, hanem évtizedeket vesz el az életéből.

-45 évesen a 80 %-uk Hicomat kategória akár csak a mi korosztályunk, azonban ha egészségügyileg alkalmatlan lesz akkor talán leszázalékolják talán nem és akkor csak az utcára rakják. TEHÁT 25 év szolgálat után az utcára!!!!

-50 évesen már biztosan nem bírja ezt az egészet, ám mivel nem mehet még nyugdijba (rövidtávon az 50%-os nyugdij is megy a levesbe) ezért leszerel és az akkori munkaerőpiacon megpróbál a recsegő izületeivel és a PTSD által okozott egyébb nyavalyáival versenyképes lenni a munkaerőpiacon, ami már eleve kilátástalan, tehát munkanélküli lessz.

-Valamikor ez után: Végre elérkezik a bűvös 59 éves korhatár, amikor is a megszerzett korkedvezménye (5 évenként 1 év kedvezmény) eredményeképpen nyugdijba mehet, amit az utolsó (addigra 5 év) alapján számolnak ki. Jó esetben ez a semmivel lehet egyenlő, mert a segély alatt nincs TB fizetés és adózott jövedelem se, tehát a mindenkori minimál nyugdijat kapja majd ami még a koporsó szögre sem lesz elég.

Az egész fizetési rendszerben az a bukta, hogy azt a pénzt nem kapja meg a tűzoltó (sok más mellett), amit már most 20 évesen félre kellene raknia, hogy ne dögöljön éhen nyugdíjas korában.

NA, szóval nyugaton ezért sztrákolnak!! MERT nem akarnak egy az állam és a polgárok által lerágott és eldobott csontnak lenni, aki csak addig kellett amig felválalta a többiek védelmét. Ne feledd el, hogy a Bismark által kitalált nyugdijat először a katonák, majd rendőrök később a (talán így) a hívatásosok érdekében hozták be az állami feladatok közé. Most pedig pont az ellenkezője történik, mert egy halom megszabás utáni életútra, nagyon magasról xarnak rá.
Maradok Petike pártján, ő is szereti ezt a hivatást, én kérem ki a nevében is ezt a hozzá állásodat, mert pusztán érzelemből és nem értelemből származik.
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2107
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 22:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2008. jan. 15. 8:31

szergejj írta:Petike!

Szerintem, pedig azért tart itt az egész ország, ahol tart, mert a hozzád hasonló gondolkodásúak vezetik. PL:teszek mindenkire, más nem érdekel, csak az önző érdekek!!!
Ámde gondolkozzunk el egy kicsit. Vajon önző érdek-e,ha...:

-a tűzoltónak nem egyik másodállásból a másikba kell rohannia ahhoz,hogy valamennyire normálisan éljen,hanem rendesen megfizetik és a szabadidejében ténylegesen pihen és regenerálódik???

-takarítást,egyéb munkákat arra rendelt személyek végzik,és a tűzoltók ehelyett szakmai ismereteik bővítésével,gyakorlással,esetek megbeszélésvel,illetve más hasznos dolgokkal foglalkoznak,olyanokkal,ami valójában a dolguk???

-ha itt-ott nem ezeréves cuccok lennének,ha nem 25 percig bírná a légzőnk,ha nem lennének 40 perces vonulási idők???


Szergejj,mondd meg nekem! Ez szerinted mind merő önző érdek,vagy pedig pontosan azokat szolgálná igazán,akiket nap mint nap védünk?
Avatar
Petikeeeee
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 2107
Csatlakozott: 2005. nov. 19. 22:31

Hozzászólás Szerző: Petikeeeee » 2008. jan. 15. 7:12

Kedves Szergejj!

Semmi baj nincs,Te így gondolod,én másképp gondolom.

Rousseau gondolatával tudok azonosulni: "Nem értek egyet a véleményeddel,de utolsó leheletemig harcolnék azért,hogy elmondhasd."

Üdv.
krampusz
Szent Tömlő őrzője
Hozzászólások: 4362
Csatlakozott: 2003. szept. 13. 4:36
Tartózkodási hely: bp
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: krampusz » 2008. jan. 14. 21:46

Tehát itt tartunk: a tűzoltó keresete a bányabéka segge alatt van. EZ A LÉNYEG!
"Nincs jog, csak hatalom" Raymond E Feist

"Éljen a demokrácia! Éljen a Köztársaság!"

1 "Kádár-Huszár" Ezred
maximafi
csizmás kandúr
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2006. aug. 29. 8:41

Hozzászólás Szerző: maximafi » 2008. jan. 14. 20:30

[quote="szergejj"]Petike!

Szerintem, pedig azért tart itt az egész ország, ahol tart, mert a hozzád hasonló gondolkodásúak vezetik. PL:teszek mindenkire, más nem érdekel, csak az önző érdekek!!! Tudod,ha neked lenne szükséged (ne adja Isten, de tegyükfel mégis) a bajtársakra és ők azt mondanák, hogy SZTRÁJK, akkor biztosan nem azt mondanád hogy bocsi,

:shock:
Egyet értek az idézettel. Petike "betegesen rasszista", ráadásul nyiltan, senkiáltal nem felügyelve . Viszonylagos tájékozottságát a "k....infó"-ból meríti és hinti a rizsát ezen fórúmon . Az ily bajkeverőktől semmi jót ne várjon a tűzoltóság. 8-) MAXIMAFI
Válasz küldése