Én is érdekesen figyeltem a híradásokat, mikor e témáról volt szó! Mivel a tűzoltóság egy önkormányzati intézmény, innentől fogva a város vezetősége dönti el hol és kinél tankol.. S ez teszem azt Győrben és Kecskeméten is eltérő lehet. Kedves Szollár Úr bizonyára nem tudja ezt..
A sajtóhírek alapján az szűrhető le, hogy a MOL-nak dec. 31-ig volt érvényes szerződése központosított közbeszerzés alapján. Az új közbeszerzést az OMV nyerte, de ott a rendőrség, tűzoltóság nem tankolhat, mert a cégnek nincs meg a nemzetbiztonsági minősítése.
Azon tűzoltóságok, akik a központosított közbeszerzés alapján tankoltak, most nincs érvényes szerződésük, így a MOL-nál sem tankolhatnak. Persze nem mindegyik HÖT van bajban.
Abban az esetben lehet mégis a MOL-nál tankolni, ha nem igaz, hogy lejárt dec. 31-én a szerződésük. Ha nem, akkor a rendőrségnek és a tűzoltóságnak, meg a többi rendvédelmi szervnek külön-külön közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag finanszírozására, ha csak nem lép a kormány, és csinál egy új központosított közbeszerzést, aminek a kiírásában benne van, hogy csak nemzetbiztonsági minősítéssel lehet pályázni, ezt pedig egyedüli indulóként a MOL nyeri meg.
Egy biztos, kormányzati szintén óriási hiba történt. Felelősre nem kell számítani.
Hű fiúk, én nagyon kívülálló vagyok, de valaki, akinek van türelme, elmagyarázná nekem mi ez a nemzetbiztonsági minősítés, mint feltétel? Komolyan nem értem mi köze van ennek ahhoz, hogy mégis ki hol tankol. Elismerem, lehet hogy hülye vagyok, de nem látom az összefüggést.
Igen, a tűzoltóság valóban nem tényező ebben a hírben. A rendőrség és a nemzetbiztonsági hivatal viszont keményen érintett. Ez nem egyszerűen politikusok közötti szösszenet , ez valóban nagyon nagy gáz! A titkos, fedett műveletek a rendszám, tankolási hly és idő alapján - szinte - térképre rajzolhatók. A titkosszolgálatok nem csak krimikben figyelik egymást.... Ez bizony keményen nezetbiztonsági lék a szerv hajójában... és most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ekkora dilettantizmus láttán... vagy egy konkurens hivatal nagyobb húzása jött be. Minden lehet, de mi csak utólag, vagy soha sem tudjuk meg mi is volt ez valójában...
De térjünk vissza a tűzoltóságra.
Ha egy tűzoltóságnak nincs saját, legalább biztonsági tartalék készlete, akkor bizony sérülékeny a "hadrafoghatósága" készenléti szolgálata.
Csak azért, mert '56 óta nem volt olyan szituáció, amely veszélyeztette volna az üzemanyag ellátást, még nem azt jelenti, hogy nem kell ilyenre felkészültnek lenni. Ha egy ideig nics betörés, nem azt jelenti, hogy nincs szükség rendőrségre. Vagy pl. Pakson az erőműben nem azért van tűzoltóság, mert olyan sokszor leég a gépterem, hanem azért, mertha majd egyszer kigyullada a gépterem, akkor azonnal kéznél legyenek... Értitek. A folyómenti gátak is azért készülnek jó előre, mert ha majd egyszer kellenek, akkor már késő lenne nekiállni ...
Az üzemanyag olyan mintha a felszerelés része lenne. Ha tömlőt kell cserélni a szeren, vagy tölteni kell a habot nem akkor mész el a megvenni. Készleted van belőle, s ha kell, van hová nyúlnod. Azonnal, késedelem nélkül. Az üzemanyag ellátásnak éppen ilyennek kellene lennie. Egyre kevesebb helyen gondolják így, hiszen úton-útfélen van egy kút...
Előbb nem mondtam teljesen igazat. '56 óta - legalább is amiről én tudok - kétszer is előfordult, hogy "határesetes" volt az üzemanyag ellátás. A 70-es években ez egyik olajsokk idején külön is intézkedtek a tűzoltóság biztos ellátása érdekében, de a taxis sztrájk idején is volt némi zökkenő., és az összeomlás csak azért maradt el, mert akkor még minden tűzoltóságnak volt saját készlete és mert nem is volt akkora nagy az a balhé...
A tűzoltóságnak stratégiai kérdés az üzemanyag ellátás biztonsága, folyamatossága. Ennyiben kapcsolódik ehhez a hírhez a mi ügyünk. Tekinthetnénk egy intő jelnek, hogy át kellene értelmezni , legalább átgondolni a járműveink tankolásának kérdéskörét és nem kizárólag napi tankolásra kigurulni a sarki kúthoz...
Nem értem, hogy a tűzoltóságok milyen nemzetbiztonsági szinten számítanak tényezőnek. Mert, ha ennyire fontos a tűzoltóság a nemzet számára akkor nem éhbéren kellene tartani a dolgozókat. Egy belső feszültség vagy szellemi potenciál csökkenés sokkal drasztikusabban befolyásolja a nemzet biztonságát mint az, hogy kedden a Molnál szerdán meg az OMV benzint áruló maszeknál tankolunk. Igen a kutak jelentős többsége frencise rendszerben maszekok által működtetett akiket senki nem priorál le. Nem az öt fecskendő rendszáma itt a probléma, hanem a fedett rendőrautók és azoknak a személye akik tankolnak bele.
Itt inkább a szokásos politikusi haszonszerzés áll a háttérben. Ezért van hányingerem az egésztől.
_________________ A kádárista állam felszámolása nélkül nem lehet igazi jövőképet, valódi alternatívát kínálni - sem jobboldalit, sem baloldalit. Mindaddig minden politikai szlogen csak fedőnév az állam fosztogatási lehetőségek kiaknázására.
Babarczi Eszter
Új vagyok, találomra elsőre erre néztem rá az üzemanyag miatt. Ezek szerint nem csak nekem tűnnek fel ezek a sokszor igen furcsa nyilatkozatok?
A legjobb az volt, amikor a tüzijáték kapcsán annyi volt a bevágás a híradóban azt hiszem, hogy „ez egy teljesen felszerelt tűzoltó hajó, még kék lámpa is van rajta” …. Esküszöm, és azt hiszem kész, vége. Lehet, hogy tévedek két szót vagy nem teljesen pontos, de nem hiszem, a lényege mindenképpen ez volt.
Lehet, hogy megcsontosodott már az agyam... egy ideje (20 éve már), hogy nem értem, hogy miért nincs saját kútja, vagy legalább készlete minden tűzoltóságnak.
Illetve dehogynem tudom. 1. nincs benne a kültségvetésben, 2. akinek volt is kútja, azt átépítés nélkül be kellett zárni az EU-ba lépést követően, 3. ???
Nekünk hál'Istennek van saját gázolajkutunk. Nem nagy az igaz, de tele van , még a tavaji olcsóbbikból...
A sajtóhírek alapján az szűrhető le, hogy a MOL-nak dec. 31-ig volt érvényes szerződése központosított közbeszerzés alapján. Az új közbeszerzést az OMV nyerte, de ott a rendőrség, tűzoltóság nem tankolhat, mert a cégnek nincs meg a nemzetbiztonsági minősítése.
Azon tűzoltóságok, akik a központosított közbeszerzés alapján tankoltak, most nincs érvényes szerződésük, így a MOL-nál sem tankolhatnak. Persze nem mindegyik HÖT van bajban.
Abban az esetben lehet mégis a MOL-nál tankolni, ha nem igaz, hogy lejárt dec. 31-én a szerződésük. Ha nem, akkor a rendőrségnek és a tűzoltóságnak, meg a többi rendvédelmi szervnek külön-külön közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag finanszírozására, ha csak nem lép a kormány, és csinál egy új központosított közbeszerzést, aminek a kiírásában benne van, hogy csak nemzetbiztonsági minősítéssel lehet pályázni, ezt pedig egyedüli indulóként a MOL nyeri meg.
Egy biztos, kormányzati szintén óriási hiba történt. Felelősre nem kell számítani.
Csak a tisztánlátás kedvéért a "nemzeti" MOL tulajdonosi szerkezetéről. 21, 9% van hazai tulajdonban, ebből az OTP 6,5%-ot visz. A részvények (és nyereség) zömét a Putyin körhöz tartozó Surgutneftegas, Omanoil és CEZ MH viszi.
Ezzel az erővel megnézhetnénk az OMV tulajdonosi szerkezetét is. Lehet nem lenne eget verő a különbség. A MOL igazából azért jobb választás, mert a legfőbb infrastruktúra Magyarországon van emiatt az egyetlen cég amelynek a nemzetbiztonsági ellenőrzése egyáltalán lehetséges valamilyen szinten.
Csak a tisztánlátás kedvéért a "nemzeti" MOL tulajdonosi szerkezetéről. 21, 9% van hazai tulajdonban, ebből az OTP 6,5%-ot visz. A részvények (és nyereség) zömét a Putyin körhöz tartozó Surgutneftegas, Omanoil és CEZ MH viszi.
Lehet, hogy ezt senki sem érti? Eszükben sem volt az OMV-nél tankolni, csak le szerették volna verni a MOL árait. A rendvédelmi szerveken kívül még temérdek autót koptatnak az arra érdemtelenek a kormány nevében. Ha csak ők nem a MOL-nál tankolnak az is nagy veszteség. Érzékeli ezt a MOL vezetősége is ezért adtak szerződés nélkül is engedményt.
Emberek !!!!!!!!! Korrupció !!!!!!!!!
Melyik " minimál - béres " minisztréumi /igazság,önkormányzat/ beosztott íratott alá ilyen ragyogó üzemanyag vásárlási szerződést a miniszterével ????? Persze felelős az nincs !!!!!!!! Mennyi fáradságos munka volt az előkészítésben ??? Mennyi felesleges jelentést kérnek most a helyzet tísztázásához ?????????
Mindez vajon mibe kerül az adófizető állampolgároknak ( Nekem is.) ??? !!! Ha Mi ilyen szinvonalon végeznénk munkánkat már rég vége lenne ennek az Országnak !!! maximafi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.