* Belépés   * Regisztráció * GyIK    * Keresés
Pontos idő: 2010. szept. 08. 15:22

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Hozzászólás a témához  [ 1434 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Jelentkezés tűzoltónak
HozzászólásElküldve: 2010. szept. 08. 0:52 
vízpocsékoló

Tudna valaki segíteni abban,hogy van-e esélyem valamelyik tűzoltóságra bekerülni úgy,hogy megvan minden orvosi illetve fizikai alkalmasságim???Jelentkeztem az egyik tűzoltóságra ahol állítólag 3hely volt és a 3 helyre jelentkeztek 277-en.Na bejutottam az első 7-be,de sajnos nem választottak be a 3-ba!!!!Azt mondták,hogy ez az orvosi érvényes még egy évig!!!Bármely tűzoltóság szóba jöhet a lakhely nem akadály!!!Segítségüket előre is köszönöm..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 07. 17:36 
szikracsapkodó

mindenképpen menjél el. ha most októberben van a tájékoztató, a felvételi eljárás simán eltart márciusig vagy áprilisig. a tájékoztatón a humánosok meg úgyis jobban fogják tudni, hogy mi a legjobb a te helyzetedben.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 18:52 
vízpocsékoló

Tiszteltem az uraknak.
Az lenne a kérdésem hogy márciusban jár le a szerződésem.Szerződéses katona vagyok. mint 1óldallal fentebb írtam.
Érdemes már most elmennem erre a nyílt napra? vagy elzavarnak hogy várjam meg a leszerelést.
Ma meg próbáltam felhívni őket,de nem vették fel. gondolom 4.ig van a munka idejük.
válaszokat előre is köszönöm:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 14:42 
vízpocsékoló

Viszont,ezt most meg kell próbálnom,nem tudom törzslap kivonattal,van-e rá esély,matekot meg pont másnap kezdeném.....de,ha nem állok neki kapálózni,később csak a fogamat szívhatom.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 14:39 
vízpocsékoló

Igen...a matekon csúsztam el,mint eddig életemben,mindig....

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 14:31 
lángterelgető

Elhasaltál érettségin, hogy most lesz? :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 14:13 
vízpocsékoló

Sziasztok!

Köszönöm az információt a felvételi időpontjáról,viszont lenne egy problémám,remélem tudtok segíteni.
Az október 14.i tájékoztatóra jelentkeztem,viszont 15.-től érettségi időszakom lesz,megtudja valaki mondani nekem, körülbelül mikor kezdődik meg a felvételi eljárás a tűzoltósághoz,a tájékoztatót követően?
Üdv.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 06. 13:56 
vízpocsékoló

Tiszteletem!

Idén végeztem az Ybl-ön tűzvédelmi szakon és érdeklődnék merre érdemes indulni, hogy tűzoltó lehessek, sajnos szemüveges vagyok így úgytudom csak a megelőzés jöhet szóba.

Előre is köszönet a segítségért!
Mikloski

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 03. 22:31 
szikracsapkodó

Sziasztok!
Lehet újra tűzoltónak jelentkezni Budapestre!
Ne maradjatok le!
www.tuzoltosagbp.hu
Üdv.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 01. 22:51 
vízpocsékoló

De jól gondold meg a váltást.... A tűzoltóság nem honvédség...pénzben sem..[/quote]
hát pénzben elhiszem. na meg a másikat is.
bár nem tudom hogy tisztában vagy-e 1 katona keresetével. 1 főtörzs keres nyelvizsgával 120maxon. persze ez csak 1 sima rajpk-hely. a többi beosztással hoz járnak +pótlékok .de az is maxon 150000ft és 10-1 ember. persze a csókos helyek megvannak. nem beszélve a logzésröl akinek valamilyen oknál fogva jár a veszélyességi pótlék. de ne menjünk bele mert mind2 rendszert lehet fikázni okkal.
nos én mint szakszi lővészként megkapom a 85kézhez. és 9k kajabon.vagy napi 1étkeztetés.
de ezért a 85k ért a hét 7napjából 5-éjszakát nem vagyok otthon. azt nem tudják megfizetni.
az utazási pénz meg 9ft/km de ez már 2001 óta azóta ugye bár nem emelkedett a benzin:)
a másik meg az. hogy szerződésesként a cég elég gyorsan leszuperál ha kiöregedsz ,meg kapod a leszerelési pótlékot. és irány a nagy világ.
de már láttam pár öreg lövészt 30éves emberek akik recsegő térdel állnak fel az asztaltól. de ugye a vérre nyomja előre:)
-Bár gondolom ezt nektek nem kell bemutatni. hisz gondolom az izületek,porcok ,derék megy tönkre.
-másik meg az hogy a hm-nél a hivatásosok mostanában csak a tisztek/zászlósok/meg akik régebben felkerülnek. de mondanom sem kell. hogy az irodában ,a lap-top előtt . a téli -15C' sem annyira hideg mint kint a pampán :)
-1szó mint száz. jól meggondoltam .
azért köszönöm :)
-ui: arra a tanfolyamos kérdésre is lehetne válaszolni ám:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 01. 20:51 
lángterelgető

Ezt azért mondom, mert nálunk a legtöbb (volt hivatásos és szerződéses katona) megbánta a váltást rá pár évre. Sőt, volt aki visszament.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 01. 20:48 
lángterelgető

"a csapat fiatal ott is.gondolom a vonulósoknál a dolgosabb fajta van. és nincs annyi kummancs meg hikomat."

Hááát:))) Van ilyen is, van olyan is, nem szabad általánosítani!

De jól gondold meg a váltást.... A tűzoltóság nem honvédség...pénzben sem..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. szept. 01. 17:36 
vízpocsékoló

Tiszteletem Uraim :-D

Az lenne a kérdésem urak. Hogy milyen tanfolyam jelent + felvételinél.(c-jogsi és pav.kívül)

Jelenleg szerződéses katona vagyok Tatán lövészként,márciusban viszont lejár a szerződésem.
Mostanában beindult ez a-a norvég projektnek nevezett valami. ami a civil életbe vissza illesztő tanfolyamokat támogat egy bizonyos összegig. Csak ugye az a feltétel a hogy fél évvel leszerelés előtt elkel kezdeni a tanfolyamot és be is kell fejezni.Én 1 munka védelmis okj-teknikumra gondoltam.De mivel leszerelés után szeretnék a tűzoltóságnál elhelyezkedni ezért kérnék valami tanácsot ami esetleg pluszt adhat a felvételnél. (a nehéz gépkezelőit nem támogajta mert túljelentkezés van:S)
És esetleges válasz a miért akarok tűzoltó lenni kérdésre:)
-szeretem az egyenruhát. mióta láttam a kelly hőseit 6évesen azóta katona akarok lenni.Nem bántam meg hogy jelentkeztem azt sem hogy felvettek.de sajnos a távollétet a család és én sem nagyon bírom. nem beszélve a távolét és a fizetés arányairól.
-tehát szeretem az egyenruhát. megszoktam a parancsuralmi rendszert.
-szeretek csapatban dolgozni.
-és az árvíz után jöttem rá hogy mennyire jó érzés amikor nem azt mondják hogy ingyenélő katona.(persze azt nem látják mikor leszoptattuk magunkat a gyaktérren ,vagy 15km futás után,6hetes téli bakony meg ilyenek.de 8 ,a tény akit nem látnak hogy dolgozik az nem is dolgozik,de persze a logz-és a tüzéreket elnézve ,meg a sok volt komcsit ,de 8 hisz ti is tudjátok mi megy :ideges: )
-meg alapba tetszik a tűzoltóság. a csapat fiatal ott is.gondolom a vonulósoknál a dolgosabb fajta van. és nincs annyi kummancs meg hikomat.
-a hm-nél is csak a srácokat sajnálom itt hagyni mert a társaság jó)
-ám 22éves vagyok. 3éve katona.érettségim van. meg műszakizár/robbantás képzésem meg van. és nem szervezetszerű egészségügyi katona (felcser,szanitéc) képzésem is kiváló lett.
a válaszokat előre is köszönöm
-

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 21:15 
vízpocsékoló

na mindegy, láttam én már sok érdekességet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 20:50 
pernyekergető

Mint ahogy itt már elhangzott törvény írja elő, és ha nem is tudsz róla, attól még van!!

Ahogy az orvosi vizsgálatra is mindenkit ugyanoda küldenek (régen BM kórház, most HEK) teljesen mindegy, hogy hol próbálkozol, csak itt az orvos ha nem foglalkozik vele, az a szíve joga, na a priorálásnál az azt végző nem tehet ilyet, neki mindent le kell írnia!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 20:44 
vízpocsékoló

hát ismétlem nálunk ilyen nem volt,sőt a környező tűokon sehol.mindenhol van haverom és ilyenről szó sincs.na mindegy 1 szónak is 100 a vége.én nem mondanék senkinek ilyet hogy az erkölcsi nem elég,és hogy nem lehetsz tűzoltó.a tetoválásra is pont ezt mondják,és az is egy baromság.legfeljebb több helyen kell probálkozni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 20:36 
lángterelgető

Igaza van tart21-nek!

EZT TÖRVÉNY ÍRJA ELŐ! Nem az adott tűzoltóság :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 20:33 
pernyekergető

Lehet hogy kértek tőled erkölcsit, de mindenkit lepriorálnak, és az alapján döntenek. Ennek az a módja, hogy először megkérdeznek, te leírod, aztán összevetik a valósággal, ha nem stimmel, azonnal kivágnak, ha stimmel akkor a dolog súlyának megfelelően vagy pk. hatáskörbe utalnak, vagy nem javasolnak! És ezt mind a rendőrség végzi!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 20:15 
vízpocsékoló

kerdezö84
hivatásos vagyok.és ismétlem csak erkölcsi kellet,persze ez nem ma volt.de akiket most vesznek fel azoknak is csak az kell.
a gyorhajtásról meg annyit hogy 40-es táblánál 140-el menni az már pl büncselekmény.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 18:53 
lángterelgető

Passat :-))

Hidd el, hogy a hivatásos szerveknél, így a hivatásos tűzoltóságokon is kell a büntetlen előélet!
Ha önkéntes vagy, oda lehet, hogy elég az erkölcsi, azt nem tudom!

Sőt a tűzoltóságon kívül más rendvédelmi szervnél, a büntetlen előéleten kívül még a feddhetetlen életet is előírják. Pl: katasztrófavédelem, rendőrség, pénzügyőrség, bv!
Ez azt jelenti, hogy környezettanulmány készül rólad és a családodról, életviteledről! S mérlegelnek!

A büntetlen előélet meg a bűncselekményekre irányul. A gyorshajtás az nem bűncselekmény!:)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 17:45 
Szent Tömlő őrzője

Önmagában a gyorshajtás nem bűncselekmény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 17:42 
vízpocsékoló

kérdező84.
akkor azt hiszem sok ember nem lett volna felvéve.gondolok egy húzósabb gyorshajtásra.az is büncselekmény.mifelénk erkölcsit kérnek.nem kérdezik meg a rendörséget.úgy látszik tűo-onkét változik. szabálysértés is kizáró ok nálatok?mert az is ott van a rendőröknél.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 17:17 
lángterelgető

Már leírtam: A tűzoltósághoz nem erkölcsi bizonyítvány kell, hanem büntetlen előélet.
S ezt a szerv, a rendőrségtől saját maga kéri el!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 31. 15:08 
vízpocsékoló

a felvételhez erkölcsi bizi kell.a te helyedbe kikérném.én úgy hallottam hogy csak a letöltött börtön szerepel benne.hiába büncselekmény hiába felfüggesztett büntetés nem szerepel benne.legalábbis egy rendör ismerősöm ezt mondta.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 29. 12:00 
vízpocsékoló

Sziasztok!

19 éves, tűzoltó jelölt vagyok,vagyis szeretnék lenni.....a szeretnék talán nem elég kifejező,pontosabban akarok,de nem akarotoskodunk,mert a szememben hősök vagytok:)
Rövidesen,végre végzem az érettségivel(október),ezt követően szeretnék tűzoltónak állni.
Tudnátok segíteni,milyen elvárásoknak kell megfelelnem?
A fizikai,szellemi vizsgán, inkább a tiszta fizikai erőt,vagy inkább a kitartást veszik figyelembe?(kitartásból több van:)
A papírmunkát,illetve beszerezendő dokumentumokat,és üresedést illetően,annál a tűzoltóságnál érdeklődjek,amit megcéloztam(ez a zuglói,lenne)?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1434 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]