* Belépés   * Regisztráció * GyIK    * Keresés
Pontos idő: 2010. szept. 09. 17:56

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Hozzászólás a témához  [ 376 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Árvíz, belvíz
HozzászólásElküldve: 2010. aug. 27. 10:00 
hamutipró

http://vastagbor.blog.hu/2010/08/27/brutto_90_forint

Mennyit kapott a rendőr és mennyit a tűzoltó..

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. aug. 25. 9:33 
szikracsapkodó

http://nol.hu/belfold/20100825-szuksegl ... rodahazban

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 11. 20:18 
vízpocsékoló

Sajnos az árvíz, a katasztrófa az emberi élet szomorú része.A víz nagy úr. Ismerem magyar folyók jó részét mint hajós bejártam a hajózható részeket. Amiről nincs szó az amit mint a tűzvédelemben dolgozó 30 év múlva láttam azon helyeken ...hát nem a folyó hátára építenek...adnak engedélyeket. A víz visszaveszi idővel ami az övé. Mi csak kölcsönbe kaptuk a földet ,van egy korszakunk és azt hiszem ,,nem lesz ránk a bolygó az emlékeiben majd.
Igenis kellenek ezek a fotók a művészi értékeken, a pillanatábrázoláson túl a valóság és a múlt méltó dokumentálása. Vádirat is az emberi mohóságról,a harácsolásról, a mindenhol és mindenki felett úr lenni akarásról....és a szomorú a végén,hogy a végjátékban nekünk lesz szerepünk, bennünket szidnak vagy áldanak.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 05. 20:46 
hamutipró

Ő volt az első /ismereteim szerint/ aki "nyilvánosan" megköszönte azt a rengeteg munkát amit a tűzoltók az árvíznél végeztek. Nem hálálkodásért végzik a munkát, de a tűzoltó is ember, néha jól jön egy-egy ilyen mondat.

"Koronázd meg a bölcset, használd ki a tehetségest, és óvd a szerencsést"

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 05. 20:33 
kapocspárkulcs tekergető

;-) Ilyen létezik ? :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo: :tapsolo:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 05. 16:26 
vízpocsékoló

Tisztelt Tűzoltók!!!!!!!

Nem is tudom, hogy hol is kezdjem, de szerintem ebben a szóban minden benne van.Egy egyszerű de szép szó.

Köszönöm!!!!!!!!!!

Egy árvízkárosult Felsőzsolcai lakos.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 01. 19:33 
tűzokádó sárkány legszörnyűbb rémálma

"Az ominózus kép Magyarországon, Edelényben készült a Bódva áradásánál.
Igaz, hogy a Reuters is átvette, de Kocsis Zoltán a Népszabadság fotóriportere készítette."

Megjegyezném, hogy ilyen képet csak olyan fotós tud készíteni, akinek lelke van!

A harag rossz tanácsadó, ráadásul sz@rt sem ér hatalom nélkül.
Segédfékező Gyakornok-helyettes Jelölt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 01. 17:54 

Tisztelt LP foto!

Megkövetlek :-D nem néztem meg újra igaz, de a fejemben ott van és ha az árvízre gondolok szinte az ugrik be nekem....

"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."
/Jodi Lynn Picoult/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 01. 17:08 

Kedves tűzoltó24,

Az alábbiban helyesbítenélek;

tűzoltó24 írta:
És a fotókról: tényleg megindítóak számomra is. A legjobban az mutatta meg a ténylegest amit Németországban készítettek egy piros kabátos szőke kisleány volt a csónakban és sírt.

Az ominózus kép Magyarországon, Edelényben készült a Bódva áradásánál.
Igaz, hogy a Reuters is átvette, de Kocsis Zoltán a Népszabadság fotóriportere készítette.

Üdv

Csak egészség legyen, meg fényerő!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. júl. 01. 14:48 

Tisztelt LP foto!

Bocs de én már pár hsz-al lentebb már belinkeltem azt az oldalt, igaz nem fűztem hozzá semmit.

És a fotókról: tényleg megindítóak számomra is. A legjobban az mutatta meg a ténylegest amit Németországban készítettek egy piros kabátos szőke kisleány volt a csónakban és sírt.

Bármilyen furcsa de a természet erőit én csodálom azért van benne valami szépség is. Persze én tudom milyen veszteségeket okoznak, egy szalmakazal vagy erdő, avar-tűz stb, de a lángokban van valami szépség is.

És meg ott van az emberi tulajdonság amit nem uralunk az nem lehet jó és szép.......

"Soha ne hozz komoly, életbevágó döntéseket érzelmi alapon. Az olyan, mintha mézeskalács házra vennél fel jelzáloghitelt."
/David Mitchell/

"Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést."
/Benjamin Disraeli/

"A tűzben az az érdekes, hogy alattomos - lopakodik, nyalakodik, aztán a válla fölött hátranéz, és kiröhög. És gyönyörű is, a rohadt életbe. Mint a naplemente, ahogy vörösbe borít mindent maga körül."
/Jodi Lynn Picoult/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 19:58 
kapocspárkulcs tekergető

Imi írta:
Nagyon jó fotók - Európa víz alatt

http://www.boston.com/bigpicture/2010/0 ... oding.html

Megindító képek.

Ha elmegy az alkalom, akkor nem a tied volt!…

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 17:39 
Szent Tömlő őrzője

Imi írta:

Megdöbbentőek ezek a képsorok, annyira élethűek. Gratulálok a fotósoknak, azért ez is bátorsági fokozat ilyen terűleteken fotózni.
Mind emellett, szomorú látni a víz pusztítását :sad:
Azt gondolom, hogy szükségesek ezek a fotók, azért is mert , én aki "szerencsére" nem a pusztítási terűleten élek, mégis láthatom.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 17:20 
lángterelgető

Szössz!
Lehet, hogy jobban is jársz, mert talán a NLC-n nem ez a kocsmai stílus a divat, ha valakivel nem értesz egyet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 14:02 
tömlőszállító

"Csicsamicsa világom és trendi, aha, ami sosem volt..."

Kedves szössz! Ez az Árvíz, Belvíz topik...

Találtam a lelkiválodnak megfelelő fórumot:
Nők Lapja Cafe

:-D :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 11:55 
tömlőszállító

LP foto írta:
De igazad van bazdmeg, nem kell fotó, nem kell oda fotós, sem a hírek, mert jajj tragédiáról szólnak és az nem jó a kis csicsamicsa világodban, ahol mindenki a mindentudás egyetemén végzett veled együtt és alapvető, hogy minden szarba bele kell ugatni, mert az baszottul trendi!

Hajrá!

Csicsamicsa világom és trendi, aha, ami sosem volt.................

Jó, hogy gyakorlatilag nem is ismersz, nem is értesz, de pálcát törsz felettem. Gratulálok!!!!! Ügyes vagy csak így tovább!!!!!!!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 11:12 

Nem tudom, most alkalmas-e a hozzászólás, nem akarom megzavarni, hogy még hatszor átszerkesszed az előző megjegyzésed.

Igazad van, nem kell értékelni a jól megkomponált (formailag-tartalmilag), kellő kifejezőerővel bíró fotókat.
Ezek a képek azon túlmutatva, hogy mit ábrázolnak, a készítőik szakmai felkészültségének, tehetségének, "fotós szemének" köszönhetően képesek közvetíteni azt a drámát és a történések, sorsok valóban szívbemarkoló mivoltát, amit egy hat sorban megírt közlemény nem tud kifejezni. Ezért "ütnek", ezért "jó" fotók. Megnézve, nagyobb az esély arra, hogy a mindennapi élet sodrásában egyre közömbössé váló társadalom tagjaira olyan hatást fejtsenek ki, hogy az is segíteni-tenni akarjon, aki amúgy (pláne a megszokott napi hírdömping elnyomó hatása miatt) nem szokott.
A linkelt képek hűen ábrázolják azokat a momentumokat, nüansznyii finomságokat megragadva - egy elkeseredett tekintetet, sírásra görbült szájat, stb.- amit elnézve a befogadó kezdi magát kényelmetlenül érezni embertársai sorsa miatt és tenni akar.
Ezért jók ezek a fotók!

De igazad van bazdmeg, nem kell fotó, nem kell oda fotós, sem a hírek, mert jajj tragédiáról szólnak és az nem jó a kis csicsamicsa világodban, ahol mindenki a mindentudás egyetemén végzett veled együtt és alapvető, hogy minden szarba bele kell ugatni, mert az baszottul trendi!

Hajrá!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 10:41 
tömlőszállító

LP foto írta:
A hozzászólás a fotókról és nem a tartalmáról szólt.

Ez lett volna a lényeg a többi felesleges volt, de mindegy hagyjuk.
Minden bizonnyal amiatt is rettenetes nőszemély vagyok, hogy nem tudok értékelni olyan fotókat, melyeken mások tragédiája látható, akármennyire is díjnyertesek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 30. 9:02 

Hát akkor milyen kifejezés jut eszedbe?
Rossz fotók? Te jobbat csinálsz?

Kapásból van benne vagy három-négy díjnyertes kép.

A hozzászólás a fotókról és nem a tartalmáról szólt.
Persze neked mindegy, lényeg, hogy ehhez is hozzászólj. Megtörtént. Pipa.
:radobbent: :fal:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 29. 13:18 
tömlőszállító

Imi írta:

Hát relatív, nekem nem éppen ilyen kifejezés jut eszembe a fotók láttán. :???: :-(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 29. 12:46 
csizmás kandúr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 27. 19:04 
vízpocsékoló

Szevasztok!

Hogy egy kicsit feldobjam a hangulatot. A www. jegkorong.blog.hu oldalon olvashattok egy számunkra nagyon kedvező kezdeményezés eredményéről. Úgy néz ki, hogy vannak még pozitív hozzáállású emberek.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólás témája: Re: Megszűnik az OKF?
HozzászólásElküldve: 2010. jún. 26. 19:19 
kapocspárkulcs tekergető

http://www.katasztrofavedelem.hu/letolt ... z_2010.pdf

Figyeltek?
Pintér tábornok úr nagyon szívhezszóló levelet intézett a Katsztrófavédelem vezetéséhez, amelyben MAJDNEM minden közreműködőnek megköszönte az árvízzel kapcsolatos munkáját. A levél második bekezdése kissé rövidebbre sikeredett, a vízügyi és polgári védelmi szakemberek, rendőrök, tűzoltók, katonák, pénzügyőrök, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, polgárőrök mellett hiányolom a "katsztrófavédelem" említését.
El kell ismerni, hogy azért Ők is ott voltak. És komoly logisztikai munkát végeztek a kitelepítettek ellátásában. És komoly logisztikai munkát végeztek a védekezés feltételeinek biztosításában! És az újjáépítés során is lesznek komoly feladataik! És, és, és...
Más kérdés, hogy mi történt a 2000. óta, akkor is volt egy komoly árvíz, és utána is.
Egy a mi nagy bajunk! Mindig csak a mában gondolkodunk, hogy mi lesz pár év múlva? Kit érdekel! Reménykedünk, hogy nem ismétlődik meg, aztán jönnek az újabb kemény pofonok. Meg aztán pénz sincs semmire! Most állítólag volt, ami a védekezéshez kellett. De ez nagyon kevés, elsírom magam, amikor a rombadőlt házakat látom, nem tudom a helyükbe képzelni magam.
Abba is hagyom, pedig még lenne mondandóm!
Öreg

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 26. 13:24 

Na elmozdultunk valamerre. Én is azt mondom, valami úton módon akik konkrét forintokat szednek be az ünnepségből azok egy kicsit adakozóbbak is lehetnének. Remélem valaki a konkrét formát is kitalálja és úgy oldja meg, hogy nem sokat lopnak el belőle.

Én se mennék fel megnézni a tűzijátékot, de az valahogy benne van, hogy 20-ka és tűzijáték BP.
Nálunk inkább mindig spóroltak, ezen a rendezvényen, tehát nagy különbség nem nagyon lenne sajnos.

Sajna abban a városban minden drágább (BP), ahol 10m2 fürdőszoba átalakítás 10 millió ft ba kerül.....

Szerintem ez a részt zárjuk le mert ez a topik nem erről szól....
Ha gondolod pm-be válaszolok és beszélhetünk róla....

/Jodi Lynn Picoult/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 26. 10:08 
tömlőszállító

tűzoltó24 írta:
Szerintem ott a gond, hogy már egypáran azt hiszik, ha az elmarad akkor lesz meg a pénz az árvízkárosultaknak.

Persze nem a rakéta és a többi az ünnepség hanem a bennünk élő nemzettudat az ami számít.
Kérdem én a karácsony fenyőfa nélkül karácsony? Esküvő fehér menyasszonyi ruha nélkül esküvő? Szerintem pont a kettő adja meg az összhatást! Ha megvan belül az a nemzettudat és meg van a megfelelő ünnepség akkor teljes igazából. Mindenek meg van a módja.
Karácsonyi fenyőfa árát mért nem adományozzák? Mert az saját zsebből van.

Nem azt kel nézni szerintem.

Szerintem 20-án legyen egy nagy gyűjtés, és ott lehetne sok pénzt összeszedni.

Számomra karácsonykor is a meghitt családi légkör a fontos, simán megvagyunk fenyőfa nélkül, különösen, hogy évente x fenyőt csak azért vágnak ki, hogy pár nap múlva kidobják őket, a hasznosításuknak pedig csak minimális része van megoldva, ez nem csak környezetszennyezés, de még pazarlás is.
És így vagyok a 20-i nemzeti ünnepünkkel is, nekem nem hiányzik belőle a tűzijáték, de mint tudjuk ez csak magánvélemény, viszont kérdés, hogy a vidékiek hogyan tudnának ebben az esetben adakozni, mert vagyunk például itt is egypáran, akik szívesebben ünnepelünk a saját kisvárosunkban. Valahogy nem vonz a gondolat, hogy vadidegen emberek között vergődjek a fővárosi tömegben, nekem pont ez rontaná el az ünnep hangulatát.
Végül, de nem utolsó sorban a tűzijáték is zsebből megy, konkrétan az adófizetők zsebéből és az is magánvélemény, hogy akik számára ez nyereség azoknak kellene "összedobni" a költségeket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010. jún. 26. 7:22 

Szerintem ott a gond, hogy már egypáran azt hiszik, ha az elmarad akkor lesz meg a pénz az árvízkárosultaknak.

Persze nem a rakéta és a többi az ünnepség hanem a bennünk élő nemzettudat az ami számít.
Kérdem én a karácsony fenyőfa nélkül karácsony? Esküvő fehér menyasszonyi ruha nélkül esküvő? Szerintem pont a kettő adja meg az összhatást! Ha megvan belül az a nemzettudat és meg van a megfelelő ünnepség akkor teljes igazából. Mindenek meg van a módja.
Karácsonyi fenyőfa árát mért nem adományozzák? Mert az saját zsebből van.

Nem azt kel nézni szerintem.

Szerintem 20-án legyen egy nagy gyűjtés, és ott lehetne sok pénzt összeszedni.

/Jodi Lynn Picoult/

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 376 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]