Imi írta:
Ne szórakozz, maximafi! Előtte nem végeztél 6hetest és ott nem tanítottak meg a védőeszközök használatára?? Pedig tananyag volt akkor is....
Húúú, az egyik képen láttam egy tűzoltó bevetési ruhában pózoló, tisztelgő pv-st is. Vagy rosszul láttam????
Imi írta:
Ne szórakozz, maximafi! Előtte nem végeztél 6hetest és ott nem tanítottak meg a védőeszközök használatára?? Pedig tananyag volt akkor is....
Húúú, az egyik képen láttam egy tűzoltó bevetési ruhában pózoló, tisztelgő pv-st is. Vagy rosszul láttam????
Nem viccelődöm !
Általam jelzett gyakorlat a TOKI 1993/1994. szakmunkás tűo. tanfolyamán történt.
Anno a védőeszköz állt: csőkabátból (szürke műbőr -narancssárga díszítéssel- kabát),fehér /KISKÖRÖSI/sisak(plexivel),munkavédelmi kesztyű (téglarakó), egyszerű munkavédelmi bőrcsizma (némelyeknél vasalással),valamint a szürke gyakorló ruha.
Továbbá tájékoztatlak, az alapfokút 1986.-ban végeztem ugyan ezen védőeszközök alkalmazásával.
A gyakorlat alatt egy 10 X 10 m-s tűzveszélyes anyaggal töltött(benzin,gázolaj) gödör tűz oltását végzetm mint habsugár vezető a fennti védőeszközökben.
Az oltás megkezdésének időpontjában az uralkodó szélírány (északi) feltámadt, így afüstőt és a hőt ránk nyomta.
A megszerelt védősugár sajnos nem müködött, mivel azt az osztónál Kovács zászlós elzáratta. Én a habroham során a jobb kézfejemen III. fokú égési sérülést szenvedtem , a munkavédelmi kesztyű műbőr kézfejvédője beleolvadt a forgoimba.A feszülő gyakorló nadrágon keresztül a combomon I.fokú égési sérülések keletkeztek. Hasonló Égési sérülést szenvedett a segédsugárvezetőm, aki mögém bújt a hőterhelés miatt. Ő mögötte nyomult Tatarek zls. úr aki meguszta égési sebek nélkül.
Az egészet sikerült kivizsgálni és eltusolni Zemplén őrgy. úrnak.
Hála isten maradandó sérülést nem szenvedtem, csak esztétikailag károsodott a kézfejem.
Anno kártérítési lehetőségről nem tájékoztattak, így a KOK. meguszta a balhét.

maximafi